bu devirde adam evleniyor, evliliðine vade veremiyor..diyemiyor yani 10 sene 15 sene..ömür boyu..yani evliliðin bile f/k sý 200
bugünden bir þirkete , bugünden 10 sene 15 sene sonrasý için hesap yapmak.....ne bileyim..
þu iyice önemli oldu...
özkaynak artýþý iyi olan firmalar artýk deðerli.....hele küçük sermaye ise..büyüyen þirketler kumda inci tanesi gibi..
temel analiz bileceksin bunlarý bulacaksýn,teknik analiz bileceksin avantajlý yerlerden alacaksýn,lot arttýracaksýn..
borsa da kendine yaslanan kaybetmez..
Sn oralet esprili yaklaþýmýný beðeniyorum.
Þunu tavsiye ederim.Burda farklý da olsa kiþilerin bakýþ açýsý dahi onlarca finansçýya bedeldir.Hazýrla getir diye de olmuyor çoðu þey.En nihayetinde serveti az da olsa çok da olsa takip edecek kiþi kendisi oluyor kiþinin.
Bir arkadaþ ikna etti bir miktar coin yatýrýmý yaptýk.2 ye böldüm.
Yarýsýný onun dediði sepette deðerlendirdik yarýsýný da bitcoin almýþtýk.
Geçen coinleri sattýk.Benim aldýðým dolar bazlý 5 kat getiri sunmuþ onun söylediði yerinde saymýþ.
Abim de aman o iþlere çok para yatýrma demiþti.O daha da haklý çýkacaktý.Demem o ki her fikri bedava dinlerim ne kaparsam kar diye düþünürüm.Zihnimi dinç tutar fýrsatlarý tanýmama yol açar.
Para kazanmak önemli serveti korumak ve belli ölçüde büyütmek daha da önemli.
Ytd syg
Senin gibi adamlarý bulan patron varda arkasýna yaslansýnServetleri erimez.
Hakan ý eskiden beri takip ederim. Çin lileri grupta en iyi tanýyan o dur.
Dönüþümü enerji tayfasý abartýyorsun demelerine raðmen ilmek ilmek iþleten biridir.
Koc ceo su bundan sonra hakan olabilir.Donanýmý iyidir.
Bana kalsa beyaz eþya ve finanstan çeker giderim o ayrý.
Ama ölçek yakalanýnca dediðin gibi Çin ile bilek güreþi yapýlabilecek zevkli alan burasý.
Bir film var orada.Eskiden beri yapýyorlar bu iþi yýllar sürdü.Nereye gideceðini merak ediyorum.
Ama senin göz kapatýp bir hayal kurman benim hayallerimle kesiþiyor mu onu merak etmiþtim.
Eminim geceleri büyük þirketlerin ceolarý 15 yýl sonrasýný hayal ediyorlardýr.
Gün çabuk deðiþiyor tabi o ayrý mesele.
Ytd syg
Her þeyi yapýyorum da gözlerimden ateþ çýkaramýyorum repliði geldi.
Gün içinde yazdýgým için kýsa ve hýzlý yazdým.
Emri vaki gibi algýlandýysam kusura bakma.
Ricamýz olur o ricamýzý da kýrmadýgýnýzda öðrenmiþ oluruz.
Temel analiz az buçuk var his kuvvetli.Gerisi bende yok;)
Ytd syg
Arçelik çok mantýklý gelmiyor. Beyaz eþya nýn çoðu yan sanayisi yerli. Malum ülkede %60-70 enflasyon var. Mavi yakalý haklý olarak geçinemese de iþçilik ücretleri doðu avrupa dan bile yüksek. Bu maliyetleri ana sanayiye aktarýyor. Ana sanayide de iþçilik fazla. Üstelik sendika çok yüksek maaþ istiyor ve genelde alýyor. Hülasa karlýlýk iyi olacaðýný düþünmem
TTrak ancak hükümet çiftçiye teþvik verirse iiyi oluyor. Þu dönemde az herhalde. Ýhracat ý da yuzde18 e düþtü.
Ford ta ise iþçi sayýsý daha az. yeni fabrikalarý otomasyonu iyi kullanýyor. Avrupa resesyondan çýkýyor. Ticari aktivite demek ticari araç demek. Yüzde100 froto dan yana kullanýrým tercihimi ama hep yanýldým bugüne kadar.
Yer Ýmleri