Alkim mi kalitesiz:28: Kaliteli bulmadığınız şirket hissesini ne amaçla almıştınız?!
Printable View
Sayın bağbozumu, alkim hakkında çokmu ileri görüşlüydünde, birde gelip adama laf sokuyorsun. Senin benim gibi yatırım amacı ile almıştı. Herkesin bir limiti var. Ne yapacaktı? parti tutar gibi körü körüne bağlımı kalacaktı. Menfaatine ters düşünce yollarını ayırmış ne güzel. Yanlış anlama çok uzun zamandır borsadasın lakin alkim hakkında bildiğin yanıldığına yetmez. Ps yatırımı fiyatlandı dediğimdede kabullenmemiştin.
Sayın yak keşke yarısını bırakaydın. Bunun yolu uzun. Diğerleri endeks düzeltmeye gittiğinde biraz pahalıya mal oluyor. Alkim daha kararlı. Çok getirisi olmadı ama bölünmeden sonra yinede çok kötü diyemeyiz.
Ben hiç bir konuda, ileri görüşlüyüm, çok biliyorum, şöyleyim, böyleyim demem, haddimi de bilirim. Lakin pozisyon aldığım hisselere şayet güveniyorsam, sabretmesini bilir, en ufak durumda şikayetlenip durmam. Ha yanıldıysam da gereğini yapar, satar çıkarım. tabii ki herkesin bir yatırım stratejisi vardır, karışamayız, istediği zaman alır, satar. Nitekim Alkim pozisyonumu eskiye göre ben de azalttım, ama bu alkim daha prim yapmaz diye değil, başka daha uygun, prim yapmamış şirketle revizyon yaptığım içindir. Alkim, hala benim, borsa da en beğendiğim, güvendiğim şirketlerden biridir. Gelişmelerin tamamen fiyatlandığını düşünseydim, pozisyonumu tamamen kapatırdım zaten. Herkesin gönlüne göre olsun.
Sn Bağbozumu kendinizi yıpratısınız
bizim hüstatlar, dipten alır tavandan satar hep kazanir ben bir tanesinin kaybettigini görmedim,
ya atacak potföyünü youtube hareketleri gösterecek burdan aldım burdan sattım
gerisi laf_ü güzah :)
bistteki bu harektten borsadan bulunan herkes nasiplendi elde ettigim kazanclarla 18 den Alkimlerime takviye yaptim :yahoo:
Şirketimizin, Afyon Dazkırı'da yatırımını tamamlayıp devreye aldığı Potasyum Sülfat Gübresi Tesisi, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 872 Numaralı Üretim Lisans Belgemize 6 Aralık 2021 tarihinde dahil edilmiştir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/982602
Hayırlı olsun.
Yönetim ALKA'da alımlara başlamış.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/982730
bit yavrusu reha alka alacağına alkim alda bizde sebeplenek sabah 22,24 göster şimdi 20.50 de gez akşama 20 nin altını göster oldu alkim e güven kalmadı 6 ay daha yatar bu kağıt alka doydu sıra alkim i doyurmaya gelmedi mi
iki kağıttan alka alkimi geçerse işte o zaman bunda reha payı büyük derim ytd.
Yav arkadaş, şu alkim topiğinde kileri, memnun edemedik gitti:kahkah:
Geçen yıl kasımda başladım toplamaya. Bu sene nisan gibi bitirdim. Temettü düşülmüş hali ile 15 maliyetli olarak toplandı. Hedef sayıya ulaştığım zaman maliyetim 1.85 usd idi. Şu an değeri 1.54 usd, yuvarlak hesap lot başı 0.3 usd zarardayım. Tl olarak bakınca lot başı 6.5 tl kârdayım.
Memnun olayım mı olmayayım mı karar veremedim.
Ytd.
Tekkeyi bekleyen çorbayı içer.
Alkim alanlar zaten Alka'nın da %80 ini almış oluyor. Bir taşla iki kuş misali. Alka da işler iyi gidiyor zira kağıt fiyatlarını hepimiz görüyoruz. Alkim de PS yatırımının devreye girmesi zaten pek çok şeyi temelden değiştirecek bilançoda. Bu ve diğer her şeye(kağıt vs diğer faaliyetler) Alkim alarak ortak olmuş oluyoruz zaten.
ben 18 ay önce aldığımda 2.12 idi usd bazında, su and 1.48 usd. bu dolandırıcıların belasını aslında kallavi bir yabancı gelip alkimi toptan satın alıp verebilir de nerde bizde o şans. tahtacı al sat la işini götürüyor.Zarar da olan uzun vadeli yatırımcı.Şirket zaten kötü haberi 3 dakka da iyi haberi 3 ay da açıklıyor.Niyet belli.
Arkadaşlar tepkilerinize katılıyorum. Gerçek olan patron ve tahtacının niyetidir. Onlar istemeden ky nin mutlu olması çok zor. Dolar bazında zaten kötü yerlerde bulunuyor. Endeksin ataklarına gereken cevabı veremedi. İleri ki tarihlerde kayıpları inşallah telafi eder diye düşünüyorum. Saygılar.
kardeş zarar yazan şirkerler 5 kat arttı niye isyan etmeyelim uv diye sırtımızda yük oldu ama ben bu kağıttan vaz geçmem satmam alamazlar isterse 3-5 olsun ben zaten tarla aldım ekmedim diye düşünüyorum.
ama patron salakları ortam bu kadar müsaitken hisseyi yukarı sürmüyorlar neden onu anlamak istiyorum cevabı yok
şirkete olan güven her geçen gün azalıyorrrrrrrrrrrrrr ytd.
Bu kağıdın dengi kağılar bile 10-15 tl fark attılar endeks çıkarken milim milim düşerken metre metre hehehehehehe
Devre kesti ve rahatladı hisse. Tebrikler.
Şirketimize ait Eskişehir Krom Konsantre Tesisimizin ve 200801935 ruhsat nolu Krom Maden Sahamızın 33.400.750 TL peşin bedelle Konya Selçuklu Krom Mağnezit Tuğla San. A.Ş.'ye satış işlemi yapılmıştır
:ok:Haberden sonra biraz daha ekledim, Alkim portföy'ün tekrar baş tacı oldu:) hadi hayırlısı.
Şirkete gönderdiğim e posta ya gelen cevap aşağıdadır. Bilginiz olsun istedim.
Merhaba,
Öncelikle başarılı sonuçların devamını dilerim.
Bugün açıklanan KAP haberinde yer alan, Krom Maden Sahası satışında belirtilen bedele istinaden;
Herhangi bir kâr_zarar oluşup oluşmadığı,
Şayet oluştu ise hangi tutarda oluştuğu ve
Kar oluştu ise, hangi amaçla kullanılacağı nı belirten daha kapsamlı bir açıklama gerektiği kanaatindeyim naçizane, bir hissedar olarak.
Teşekkür eder, işlerinizde kolaylıklar dilerim.
''Sayın ...., öncelikle şirketimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 2021 yılı finansal tablo ve dipnotlarında konu ile ilgili bilgi bulunacaktır.
Saygılarımla.''
Arkadaşlar malum potasyum sülfat yatırımı devreye girdi. Alkimde sizce hikaye bitti mi? Bitmediyse yeni hikaye ne olabilir?
Hikaye kitaba yazılacak..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
uzunu kısayı bilmem kardeş ortamda dolar tavan tavan giderken yatan şirketten ne bekliyoruz anlamadım şimdi onu başka bir kağıda koysam adı bende kalsın 200-300 bin lira para kazanmıştım.patronlar şirkete nasıl bir zülüm yapıyorlar anlamıyorum hisse yükselince onların cebinde gitmiyor ki ytd.
ayıp arkadaş yapılmaz bu insalara yazıklar olsun alkim
2022 yılı birinci üç aylık dönemi için BIST Pay Endeksleri kapsamında yer alacak paylarda değişiklik yapılmıştır
Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü tarafından BIST 100, BIST 50, BIST 30, BIST Likit Banka, BIST Banka Dışı Likit 10 ve BIST Sürdürülebilirlik Endekslerinde 2022 yılı birinci üç aylık dönemi (01/01/2022 - 31/03/2022) için aşağıda yer alan değişikliklerin yapılmasına karar verilmiştir.
BIST PAY ENDEKSLERİ 01/01/2022-31/03/2022 DÖNEMİ DEĞİŞİKLİKLERİ
BIST 100 ENDEKSİ
ALINACAK PAYLAR
ÇIKARILACAK PAYLAR
YEDEK PAYLAR
1
ADESE
ADESE GAYRIMENKUL
1
AKCNS
AKCANSA
1
GSDHO
GSD HOLDING
2
BASGZ
BASKENT DOGALGAZ GMYO
2
ALBRK
ALBARAKA TURK
2
KONTR
KONTROLMATIK TEKNOLOJI
3
BRYAT
BORUSAN YAT. PAZ.
3
AYGAZ
AYGAZ
3
PENTA
PENTA TEKNOLOJI URUNLERI DAGITIM
4
CEMAS
CEMAS DOKUM
4
CEMTS
CEMTAS
5
GENIL
GEN ILAC
5
HLGYO
HALK GMYO
6
GESAN
GIRISIM ELEKTRIK SANAYI
6
MPARK
MLP SAGLIK
7
IPEKE
IPEK DOGAL ENERJI
7
NETAS
NETAS TELEKOM.
8
NTHOL
NET HOLDING
8
TMSN
TUMOSAN MOTOR VE TRAKTOR
9
RTALB
RTA LABORATUVARLARI
9
TRILC
TURK ILAC SERUM
BIST 50 ENDEKSİ
ALINACAK PAYLAR
ÇIKARILACAK PAYLAR
YEDEK PAYLAR
1
BASGZ
BASKENT DOGALGAZ GMYO
1
ALKIM
ALKIM KIMYA
1
ERBOS
ERBOSAN
2
BRYAT
BORUSAN YAT. PAZ.
2
ENKAI
ENKA INSAAT
2
IZMDC
IZMIR DEMIR CELIK
3
IPEKE
IPEK DOGAL ENERJI
3
LOGO
LOGO YAZILIM
3
CIMSA
CIMSA
BIST 30 ENDEKSİ
ALINACAK PAYLAR
ÇIKARILACAK PAYLAR
YEDEK PAYLAR
1
TOASO
TOFAS OTO. FAB.
1
VAKBN
VAKIFLAR BANKASI
1
HEKTS
HEKTAS
2
BERA
BERA HOLDING
3
OTKAR
OTOKAR
BIST PAY ENDEKSLERİ 01/01/2022-31/03/2022 DÖNEMİ DEĞİŞİKLİKLERİ
BIST LİKİT BANKA ENDEKSİ
ALINACAK PAYLAR
ÇIKARILACAK PAYLAR
1
TSKB
T.S.K.B.
--
-----
-----
BIST BANKA DIŞI LİKİT 10 ENDEKSİ
ALINACAK PAYLAR
ÇIKARILACAK PAYLAR
YEDEK PAYLAR
1
ASELS
ASELSAN
1
FROTO
FORD OTOSAN
1
KCHOL
KOC HOLDING
2
FROTO
FORD OTOSAN
3
BIMAS
BIM MAGAZALAR
BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSİ
ALINACAK PAYLAR
ÇIKARILACAK PAYLAR
1
AKSGY
AKIS GMYO
--
-----
-----
2
BIMAS
BIM MAGAZALAR
3
MAVI
MAVI GIYIM
bu ne demek birileri açıklayabilir mi teşekkürler borsa gündem haberi 39 şirkette endeks değişikliği diyor.