https://i.ibb.co/dwS24Gy8/Resim003.jpg
Yeni gelen mahkeme kararından sonra hukuki gelişmeler neler olabilir diye sordum chatgpt'ye. İşte cevabı.
1. Temyiz (Danıştay’a Başvuru)
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği bu istinaf kararına karşı Danıştay'a temyiz başvurusu yapabilir.
Süre: Kararın kendisine tebliğinden itibaren 30 gün içinde temyiz yoluna gidilmesi gerekir.
Danıştay’ın İncelemesi: Danıştay, yalnızca hukuka uygunluk yönünden (usul ve esas açısından) kararı inceler.
Eğer Danıştay kararı onarsa, süreç tamamen kapanır.
Eğer Danıştay kararı bozarsa, dosya tekrar Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderilir.
2. Yürütmenin Durdurulması Talebi (Varsa)
Eğer inşaat yeniden başlarsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi veya başka bir ilgilendirilmiş kişi/kurum, Danıştay nezdinde temyizle birlikte yürütmenin durdurulmasını da talep edebilir.
Ancak bunun için telafisi güç zararların doğacağına dair somut delil sunulması gerekir.
İnşaatın %55’inin tamamlandığı göz önünde bulundurulduğunda bu ihtimal zayıf olabilir.
3. Yeni Bir İdari İşlemle Sürecin Tekrar Başlaması (Ancak Zor)
Büyükşehir Belediyesi, farklı bir gerekçeyle yeniden bir işlem yaparak ruhsatın iptali için yeni bir yargı süreci başlatabilir. Ancak:
Aynı gerekçelerle yeniden dava açılamaz.
Yeni bir imar planı değişikliği veya başka hukuki dayanak geliştirmesi gerekir.
ï¸ 4. İnşaatın Devamı ve Tamamlanması
Eğer temyize gidilmez veya Danıştay kararın iptalini uygun görmezse:
İnşaat faaliyetleri kaldığı yerden devam eder.
Ruhsat geçerli olduğu için Buca Belediyesi inşaatın tamamlanmasına engel olamaz.
bucadaki arsanın satışı olacak....burdan yaklaşık 1 milyar alırlar.........bu sene sadece bu arsanın satışından 2024 karına yakın para gelecek hemde faaliyet karı hariç.......bu avm inşaatındanda tahmini 1.7 milyar para gelecek hadi bu da seneye bitse...gelecek senede bu seneni karı garanti.......2 sene sadece arsalardan aynı kar gelecek nerdeyse......
hele bu ortamda gelen bilançoları görüyoruz felaket.......bu fiyatlardan nasıl görmüyorlar bunu hayret doğrusu......
Paylaşımlar için teşekkür ediyorum.
İzmir Tınaztepe sağlık merkezi buranın sağlık turizmi merkezi olması oldukça önemli, revizyon imar planı artık umarız bir an önce faaliyete gecer.
Öte yandan Ünlü yatırım gibi bir kurumun ayrıntılı raporu, benim ilk baştan beri söylediklerşmin büyük bir aracı kurum tarafından rapora dönüşümü oldukça değerli benim açımdan.
Artık emekliliğin tabutta ve değersiz olduğu ekonomik bir kaos ortamında insanların yarınlar için Tınaztepe sağlık holding hissesi biriktirmesi gerekiyor.
Öte yandan artık Tınaztepe İzmir'den çıkıp ulusal bir hale gelmeninde planlarını yapmak zorunda:
İstanbul da hastane açmak yoğun rekabet fahiş gayrimenkul fiyatları deprem riski vb nedenlerle pek fizibil olmuyor.
Hükümetin Sağlık Turizmi hizmet ihracına yönelik olarak Edirne merkezli Balkan ülkelerine yapılacak sağlık turizmi yatırımlarını destekleyeceğini acıklaması oldukça önemli.
Balkanlara yapılacak Edirne merkezli yatırımlar Hem AB hemde Türk Devleti tarafından çifte tesviklenevek.
Edirne İstanbula kara yolu ile 1.5- 2 saat uzaklığı
Yakında hizmete girecek hızlı tren ile 1 saat mesafede olusu, İstanbul hava limanına yine 1 saatlik mesafede oluşu ile yeni bir sağlık merkezi olma yönünde ilerliyor. Yaşlı bakım ve bsğımlılık merkezleri ile operasyon merkezi hastane olanakları, deprem riski en düşük bölge oluşu, yavaş şehir oluşu tarihi gecmişi ile öne cıkıyor.
Aslında Osmanlı'da da sağlık merkezi yine Edirne imiş 1 murad külliyesindeki sağlık müzesini gecen hafta ziyaret ettim.
Kısaca İstanbul ile rekabeti Edirne üzerinden planması uygun olacaktır. Hükümetin yeni tesvikleri Ab tesvikleri ile Tınaztepe binde bunu degerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ünlünün raporuna tek itirazım..
Altın AVM de 24 adet Mağaza sayısı raporda büro diye gecmesidir.
Bu ekonomik kaos bitince zartık Tınaztepe gayrimenkulün kurulması ve borsada nitelikli bölünme yoluyla ayrı bir şirket olarak borsaya Kote edilmesi gerekmekte olduğunu düşünüyorum.
Sağlık ve gayrimenkul işleri bu alanda kardeş sektörler.
Genel kurul ve sonrasında inşallah iyi haberler ve iyi bilançolarımız olur.
Bol kazançlar dilerim.
Genel kurul tutanakları oldukça olumlu.
Satılığa cıkardıkları %50 ortaklıklı arsa satılmış.
Afiliasyon süreçleri başlamış. SGK dan
Geçmişe yönelik alacaklarını da olduğu anlaşılıyor
Yine oldukça belkşde borsanın en iyi bilançosunu geleveği belli oldu.
Umarım grafiklerin gösterdiği hedeflere kısa sürede ulaşırız.
Bol kazançlar dilerim.
TINAZTEPE BECERİKSİZLİKLERİ :
1. Temettü verip sonra ben vazgeçtim bedelsiz vereceğim demesi
2. Bedelsiz başvurusu sonrası şirket birleşmesi yaptığı için bedelsizin SPK tarafından red edilmesi.
3. Red sonrası bari bedelsiz oranını arttirayim demesi bedelsiz sürecinin 6 aydan fazla sürmesi.
4. İnşaat ruhsat iptali sonra ki mahkeme süreci vs...
5. Her sene yatırım yapacağız deyip temettü vermemesi fakat temettü miktarından fazla kendi okuluna bağış yapması.
6. İsim değiştirecegiz diyip sonra yok bu çok masraflıymış deyip vazgeçmesi.
7. Arsa satışı yapıp bunu Kap atmaya gerek yok demesi.
8. Tüm projelerin bitiş tarihinin devamlı ileri tarihe atılması.
9. Zamaninda Bilanço bile açıklayamaması.
Patronun mutlaka geçerli bir mazereti vardır, yoksa katılırdı
Geri alım programı konusunda haklısınız, kasasında farklı hisse yatırımları bulunuyorken
Kendi hissesini yetkide verilmişken neden almadığı soru işaretleri doğuruyor?
İnsanlar ya Tınaztepe şöyle güzel böyle güzel derken.... Şirketin kendi hissesi yerine başka hisselere yatırım yapmasının pek açıklanabilir bir tarafı yok.
Diğer maddelere de pek itiraz edileceğini sanmıyorum
Yönetimde kurumsal olmada sorunlar olduğunu zaten belli.
Lakin işte borsanın en iyi bilançolarına sahip
Ve şu kriz ortamında ayakta kalan nadir sektör ve şirketlerden.
Her Gül'ün var bi kusuru..
Kusursuz olanın zaten borsada işi olmaz.
Umarız yine borsanın en iyi bilançosu gelir.
Tınaztepe hisse hareketlerini 2 kelimeyle özetle deseler "öğrenilmiş çaresizlik" diyebilirim. Şirketin geri alım kararı açıklayıp sürdürdüğü bir geri alım hiç bir zaman olmadığı için bu geri alım haberinde en ufak bir heyecanım olmadı. Alırsa göstermelik bir şeyler alır. Bilançoyu hazırlayamayan veya ek süre isteyen Şirketler'in %90 ı çöp. O listede yer alması bile içler acısı. Bu kadar proje açıklayıp daha bilançoyu zamanında yetiştiremezsen diğer sözlere nasıl inanacağız? Büyümeye inanıyoruz ancak bu şekilde altı doldurulmayan bir büyümenin sürdürülebilirliği olur mu orası büyük soru işareti..
3 aylık bilanço geldi. Net kar dışında her şey yolunda görünüyor. Büyüme devam.
acemşah abi bilanço gelmiş nasıl buldun.........
bu izmir belediyesi inşaat için 33 milyon ceza kesmiş.........mahkemeye verip geri almak lazım bunu..........bu olmasa kar 100 milyon gelecekmiş........
satışı yapılan arsadan 70 milyon gelmiş........
Bilançoda bir sıkıntı yok gayet güzel bir bilanço...
Hele böyle ekonomik bir kriz ortamında nadide bir bilanço
Sıkıntı; kurumsallık ve yönetimde;
33 milyon ceza nedir?
Üniversite zaten Tınaztepenin ve buraya yapılan harcamalar maalesef gider gözüküyor yıl sonu vergiden düşülse de en zayıf bilanço döneminde 50 milyon bağış biraz ağır olmuş.. zamanlaması yanlış olmuş yıl sonu bilanco döneminde yapılması uygun olurdu.
Arsanın düşük fiyata satılmış olabileceğini fegerlendirmekle birlikte beden taksitli satıldığını anlayamadım.
Tüm bu yukarıdakiler olabilir işin doğasında var lakin
Şirketin hisse geri alımı açıklamış olmasına karşılık 1lot dahi almayıp ilk arzda geri alınan paylardan neden 18 milyon TL lık satış yaptığını .... Söylem ve eylem arasındaki bu 180 derece farkı anlayamadım..
Üzerine Tınaztepe satılıp yerine Tüpraş ve Petkim alınışını da hiç anlayamadım?
İşin özetinde bilanço iyi ama işte bu yönetimsel ve kurumsallık taki sorunları zaten borsa cezalandırılmış gibi duruyor.
Söylem ve eylem birliği olmazsa olmaz..umarım bunu düzeltmeyi başarırlar.
Bu kriz ortamında dahi satışların artması güzel olmuş, giderler mümkün mertebe düşürülmüş.
Nette borcu yok gibi...
Kasada para var, ortam yeni şirket almalara müsait...
Otel ve AVM dönüşümü artık hızlanması gerekiyor, ve yurtdışı sağlık turizmi atılımları artık gelmeli ..
Kısaca eylem ve söylemde sıkıntı var..
Bilanço olarak pek bir sıkıntı yok aksine iyi sayılabilecek ve önümüzdeki dönemlerde daha da güzelleşecek bir bilanco bence...
Bol kazançlar dilerim...!
işin borsa tarafını acemice yönetiyorlar maalesef..........bedelsiz kararı alındı hala spk ya başvuru yapılmıyor........3.5 milyon alım kararı var çek şu tahtadan 500 bin rahatlasın hala izliyorlar.........çok geç karar alınıyor ve uygulanıyor......
bilanço kısmında ise benim gördüğüm bu dönem yeni kredi alınmamış gayet güzel........ticari alacak ticari borcu karşılıyor....kasadaki nakit kısa dönem borçları kapatacak düzeyde....şimdilik borçsuz gözüküyor ama kasada nakit pozisyonu bence az.......
9 milyar piyasa değeri olan firmada kasada en az 1 milyar nakit olmalı.....üstelik haziran ayında balçovadaki yeni hastane inşaatı başlayacak.....
bilançoyu esas faaliyetten gider kalemi yemiş resmen........ 33 milyon ceza ve 50 milyon bağış........83 milyon hava parası..........arsa satışındanda beklenen destek gelmedi.........
TNZTP - Pay Geri Alımı
37,70-38,31 TL fiyat aralığından 130.000 adet pay geri alındı. Geri alınan payların şirket sermayesine oranı %0,059'e ulaştı.
Hayırlı olsun...
Åirketimiz yönetim kurulunun 15.04.2025 tarihli kararı çerçevesinde duyurulan pay geri alım iÅŸlemleri kapsamında;
Åirketimizce 21.05.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 37,70 TL – 38,31 TL (ağırlıklı ortalama 38,06 TL) fiyat üzerinden toplam 130.000 adet TNZTP payları geri alınmış ve Åirketimizin sahip olduÄŸu TNZTP paylarının toplamı 130.000 adet olmuÅŸtur. Geri alınan payların ÅŸirket sermayesine oranı %0,059'e ulaÅŸmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur
M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[IMG]https://i.hizliresim.com/q3tzvj7.jpg[/IMG]
Böyle bir şey mevcut..
Ya bilanço hatalı ya da bu bilançodaki 18.336 milyonluk nakit girişinin başka bir açıklamasını ben bilmiyorum.
Personel giderlerini 2024/3 e göre üçte birine kadar nasıl düşürebilmişler orasını anlayamadım. 38 milyondan 12 milyona...Yüksek ücretli hekimlerle yollarını mı ayırdılar acaba?
https://i.hizliresim.com/tagjujr.png
2 yıl önceki geri alım dan kaynaklı ellerinde 53.113 lot mal var...bu malın değeri 2 milyon küsur TL eder...
Sizin bilanço dan alıntı yaptığınız rakam 18 milyon TL ...
Ben şirketin kendi hissesini sattığını düşünmüyorum....
bedelsizde oldu.......53113 lot bedelsizle 90000 lot olur.......buda 18 milyon için ortalama 200 tl eder...........hesapta gariplik var zate.......
Bilanço güzel, kötü değil.
Şansızlık, veya bahtsızlık işte bu ceza ve bağış üst üste gelmiş.
Ceza belki ilerde dava ile geri alınır, bağış ise yıl sonu vergi giderlerini azaltacaktır.
Dünkü hareketlere göre artık serseri lotlar azalmış..
Mallar iyice toplanmış.
Az bir şanslı olursak işler yolunda giderse endeks 30 şirketi olmaması için hiç bir neden yok.
Değerini bilmek gerekir.
Şirketin kendi hissesini de geri almaya başlaması oldukça önemliydi. Artık bedelsize doğru inşallah 70 liraları hak ediyor....
Bol kazançlar dilerim
Sayın Acemşah üstad , " BİLANÇO GÜZEL" diyorsunuz.
Satılan arsadan gelen para : 70 milyon .
Üç aylık bilanço : 67.614.054 tl.
Demek ki arsa satılmasa , üç aylık bilanço : Eksi 2.5 milyon olacaktı . Yani zarar açıklayacaktı .(Bilmem yanılıyor muyum)
Bu mu güzel bilanço ? ...
Saygılar ...
muhasebe bilgim hiç yok.....bu konuda uzman değilim ama benim anladığım şöyle.......bilenler daha iyi açıklayabilir......sadece mantıken sesli düşünüyorum......
arsa satılmış fakat parası alınmamış.....bu nasıl işse orası ayrı konu....tapuyu vermişler para gelmemiş.......bu yüzden bu maddi duran varlıklarda alacak kaleminde muhasebeleştirilmiş.....
gelir tablosuna girmemiş......yani kar eksi olmayacak...eğer para girseydi kasaya bu gelir tablosunda yatırım faaliyetlerinde gelire girecek tam tersi 130 milyon kar olacaktı.....
Kendi hissesini satıp sıfırlamış ama elinde en son ne kadar vardı acaba? Çünkü 130 bin lot geri alım ile sermayeye oranı 0.059 oldu diyor geri alım KAP ında. Bu da şuan ki sermaye ile uyumlu. Ama hesapta bir terslik var. Bedelsiz ile beraber yaklaşık 100 bin lot bile satılsa o para etmiyor. Bel ki bir ihtimal Piramit ile olan anlaşma bitince elinde 1.3 milyon lot kalmış. Buradan da satış yapmış olabilir.
Herkes mevcut durumun eleştirisinde oldukça haklı benim buna diyecek hiç bir şeyim yok. Ancak mevcut ülke durumunda güvenilecek daha iyi bir sektör daha liyakatlı bir yönetici veya patron, kar eden bir şirket varsa paylaşın lütfen. Şirket borsa işlerini biraz hafife aldı ve şu anda niye girdik bu işe ki diye düşünüyorlardır eminim. Çünkü zaten iyi kazanan ve yürüyen bir şirket. Lütfen son bir kaç senede halka arz olan şirketlere bakınız. Patronlarının sadece halka arzlardan servetine servet kattığı ortada. Tınaztepe için böyle bir durum söz konusu değil ve en önemlisi bir hikayesi var. Ben yüklü bir para yatırmadım yatırmam da ancak cocuğum için bireysel emeklilik gibi aydan aya ufak ufak alıyorum. Bir kaç seneye ikinci bir EGEEN neden olmasın ?
Evet bilanço güzel,
Güzel olduğu için güzel demekteyim.
Tabi ya bilerek yada kasdenveya bilmeyerek bilançonun güzel gözükmemesi için bir şeylerin yapıldığı malum ve nedenlerini niçinlerini söyledim zaten.
Bu en zayıf bilanco döneminde 50 milyon TL bağış normal değil... Üniversite devam ediyor insaatta da uygun zaman değil...neyse
Arsa konusunda ise durum şöyle:
Bilançoda olumlu etkisi sadece 5.5 milyon TL..
Bir önceki dönemdeki bilancoda yer aldığı degeri 64.5 milyon civarında iken 70 milyona satılmış.
Bu arsa %50 oranında Tınaztepenin sahipliğinde idi
Demek ki imarını vs düzeltemediler satma kararı almışlar. Tabi vadeli satış olması negatif bir durum hiç olmadı peşin para daha iyidir.
Acıkcası arsa ucuza gitmiş, ama ardında bir katı külli olduğunu düşünmüyorum.
Ceza geri alınır diye düşünüyorum cünkü dava kazanıldı inşaat devam ediyor.
Sonuç olarak borsada bu kriz döneminde kar eden şirket bulmak çok zor.
Copu şirket bırakın kar elde etmeyi, cirolarında bile büyük düşüş var.
Bazı şirketlerin tahtalarının konkardato iflas vs sebebiyle kapanma tehlikesinin olduğu bu dönemde Tınaztepe yatırımı güven veriyor...
Bu otel AVM nin hastaneye dönüşümü ile adeta 1 Tınaztepe daha doğacak.
İnsanlar yemeden ve sağlıktan ödün veremiyor ancak mobilyadan telefona televizyona bir çok ihtiyacını öteliyor...
Kim bilir belki bir yabancı dev sağlık tröstü gelir ..
Güzel cantalar içinde bol sıfırlı ceklerle ortak oluverirler... Kim bilir? Kısmet işte...
Bilançonun gayet iyi olduğunu düşünmekle beraber ertesi gün %9.5 luk eksi mum 2.5 milyon hacimle geldi. Yükselişlerde bile en iyi hacim 1.8 milyon civarı kalıyordu. Ben bu tahtada lotların konsolide olduğunu düşünmüyorum. Bu hareketler sert bir şekilde devam edecektir. Özellikle 36-40 aralığında çok fazla bekleyen mal olduğu aşikar. Bunları toplamadan da bir hareket gelmeyecek belli oldu.
Tınaztepe tahta hareketleri aynı filmi 25. kez izlemek gibi. Mesela Gedik geçen haftadan bu yana gün boyu 107,108,110 lot sürekli satış yaparak ilerliyor. Bunu kaçıncı kez görüyorum sayısını unuttum. Her gün 20-30 bin satıyor ama bir hafta sonra takasa bakınca çıkış sıfır. Sürekli aynı şeyleri yapıp farklı sonuç çıkarmaya çalışan birileri mi var?
Niye çıktı?
Neden düştü?
Şirket az bir şey geri alım yaptı...
Ortalarda yok.
38 den mal alan şirket 35 ten neden geri alım yapmaz? İlginç.
Bugün endekse baktım.. döviz bazlı 2000 yılındayız. 25 yılda bir arpa boyu yol gidilememiş.
Yok deger yatırımı yok temettü yok endeks 30 hikaye..
Doların da enflasyonunu hesaba kattığınızda İMKN nin açıldığı ilk başlanğıç yılındayız..
Türkiye borsası bu maalesef.
Fark yaratan deger yaratan şirketler yok mu? Bir elin parmaklarını gecmiyor.
Büyüme, iyiden mükemmele dönüşme gösteren bir kaç şirket işte.
Tınaztepe özelinde bu büyüme iyiden mükemmele dönüşme hikayesi var elbet, bu AVM hotel dönüşümü Tınaztepeyi bir kez büyültecek.
Yurtdışı Balkan ülkeleri düşünceleri güzel ama Muğla Antalya Bursa Ankara ve İstanbul da düşünülmeli.
İstanbul da rekabet edemeyiz diyorlarsa ellerindeki üniversitenin bir önemi olmaz.
Tınaztepe yeri ve zamanı geldiğinde İstanbul'da orta ve üst gelir grubuna yönelik faaliyette bulunmalı dşye düşünüyorum..
Tabi ilk önce bakalım bu otel AVM vaktinde dönüşdünde...
Dediğim gibi endeks 30 hisseleri hikaye, masal....
Varsa yoksa büyüme iyiden mükemmele dönüşmede..
Bol kazançlar dilerim!
Geri alım neden önemli? Fiyat açısından diyorsak Lokman Hekim aylardır alıyor fiyat zirveden %30 aşağıda. Şirketin güveni göstermesi açısından diyorsak bir açıdan değerlendirilebilir. Daha önce açıklanan geri alım programlarında aldığı lot sayısı belli burada da farklı olmaz diye düşünüyorum. Göstermelik 1-2 kez daha alır benim beklentim budur. Daha önceki hisselerinizin hiç birinde bu geri alım mevzusuna bu kadar takıldığınızı hatırlamıyorum burda neden majör konu oldu?
Bana diyorsanız?
Geri alım benim için majör bir konu değil.
Belki bugünde alıyordur şirket bilemeyiz.
Karşılıklı işlemlerle yükseltilip düşürülüyor havası hakim...rahatsızlık veriyor bu durum.
Majör olarak önem verdiğim şey işte bu otel AVM inşaatının artık söylendiği tarihte başlayıp başlamayacağı?