Sayfa 271/271 İlkİlk ... 171221261269270271
Arama sonucu : 2167 madde; 2,161 - 2,167 arası.

Konu: TNZTP - Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret

3. Yeni gelen mahkeme kararından sonra hukuki gelişmeler neler olabilir diye sordum chatgpt'ye. İşte cevabı.

1. Temyiz (Danıştay’a Başvuru)
    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği bu istinaf kararına karşı Danıştay'a temyiz başvurusu yapabilir.

Süre: Kararın kendisine tebliğinden itibaren 30 gün içinde temyiz yoluna gidilmesi gerekir.

Danıştay’ın İncelemesi: Danıştay, yalnızca hukuka uygunluk yönünden (usul ve esas açısından) kararı inceler.

Eğer Danıştay kararı onarsa, süreç tamamen kapanır.

Eğer Danıştay kararı bozarsa, dosya tekrar Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderilir.

�� 2. Yürütmenin Durdurulması Talebi (Varsa)
    Eğer inşaat yeniden başlarsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi veya başka bir ilgilendirilmiş kişi/kurum, Danıştay nezdinde temyizle birlikte yürütmenin durdurulmasını da talep edebilir.

Ancak bunun için telafisi güç zararların doğacağına dair somut delil sunulması gerekir.

İnşaatın %55’inin tamamlandığı göz önünde bulundurulduğunda bu ihtimal zayıf olabilir.

�� 3. Yeni Bir İdari İşlemle Sürecin Tekrar Başlaması (Ancak Zor)
    Büyükşehir Belediyesi, farklı bir gerekçeyle yeniden bir işlem yaparak ruhsatın iptali için yeni bir yargı süreci başlatabilir. Ancak:

Aynı gerekçelerle yeniden dava açılamaz.

Yeni bir imar planı değişikliği veya başka hukuki dayanak geliştirmesi gerekir.

��ï¸ 4. İnşaatın Devamı ve Tamamlanması
    Eğer temyize gidilmez veya Danıştay kararın iptalini uygun görmezse:

İnşaat faaliyetleri kaldığı yerden devam eder.

Ruhsat geçerli olduğu için Buca Belediyesi inşaatın tamamlanmasına engel olamaz.

4. bucadaki arsanın satışı olacak....burdan yaklaşık 1 milyar alırlar.........bu sene sadece bu arsanın satışından 2024 karına yakın para gelecek hemde faaliyet karı hariç.......bu avm inşaatındanda tahmini 1.7 milyar para gelecek hadi bu da seneye bitse...gelecek senede bu seneni karı garanti.......2 sene sadece arsalardan aynı kar gelecek nerdeyse......

hele bu ortamda gelen bilançoları görüyoruz felaket.......bu fiyatlardan nasıl görmüyorlar bunu hayret doğrusu......

5.  Alıntı Originally Posted by White Knight Yazıyı Oku
    Paylaşımlar için teşekkür ediyorum.
    İzmir Tınaztepe sağlık merkezi buranın sağlık turizmi merkezi olması oldukça önemli, revizyon imar planı artık umarız bir an önce faaliyete gecer.
    Öte yandan Ünlü yatırım gibi bir kurumun ayrıntılı raporu, benim ilk baştan beri söylediklerşmin büyük bir aracı kurum tarafından rapora dönüşümü oldukça değerli benim açımdan.
    Artık emekliliğin tabutta ve değersiz olduğu ekonomik bir kaos ortamında insanların yarınlar için Tınaztepe sağlık holding hissesi biriktirmesi gerekiyor.
    Öte yandan artık Tınaztepe İzmir'den çıkıp ulusal bir hale gelmeninde planlarını yapmak zorunda:
    İstanbul da hastane açmak yoğun rekabet fahiş gayrimenkul fiyatları deprem riski vb nedenlerle pek fizibil olmuyor.
    Hükümetin Sağlık Turizmi hizmet ihracına yönelik olarak Edirne merkezli Balkan ülkelerine yapılacak sağlık turizmi yatırımlarını destekleyeceğini acıklaması oldukça önemli.
    Balkanlara yapılacak Edirne merkezli yatırımlar Hem AB hemde Türk Devleti tarafından çifte tesviklenevek.
    Edirne İstanbula kara yolu ile 1.5- 2 saat uzaklığı
    Yakında hizmete girecek hızlı tren ile 1 saat mesafede olusu, İstanbul hava limanına yine 1 saatlik mesafede oluşu ile yeni bir sağlık merkezi olma yönünde ilerliyor. Yaşlı bakım ve bsğımlılık merkezleri ile operasyon merkezi hastane olanakları, deprem riski en düşük bölge oluşu, yavaş şehir oluşu tarihi gecmişi ile öne cıkıyor.
    Aslında Osmanlı'da da sağlık merkezi yine Edirne imiş 1 murad külliyesindeki sağlık müzesini gecen hafta ziyaret ettim.
    Kısaca İstanbul ile rekabeti Edirne üzerinden planması uygun olacaktır. Hükümetin yeni tesvikleri Ab tesvikleri ile Tınaztepe binde bunu degerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Ünlünün raporuna tek itirazım..
    Altın AVM de 24 adet Mağaza sayısı raporda büro diye gecmesidir.

Bu ekonomik kaos bitince zartık Tınaztepe gayrimenkulün kurulması ve borsada nitelikli bölünme yoluyla ayrı bir şirket olarak borsaya Kote edilmesi gerekmekte olduğunu düşünüyorum.
    Sağlık ve gayrimenkul işleri bu alanda kardeş sektörler.
    Genel kurul ve sonrasında inşallah iyi haberler ve iyi bilançolarımız olur.
    Bol kazançlar dilerim.
    Néy Nâmé...!
    Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.

Sayfa 271/271 İlkİlk ... 171221261269270271

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •