Zaten sırf bu yüzden kararlarını açıklamaktan imtina ediyorlar diye düşünüyorum yani seçim sonuçlarını etkilemek istemiyorlar
Printable View
Böyle yapmaları için hiç bir neden yok, böyle yapmak hiç kimseye de fayda sağlamaz, kendi prestijleri yara alır, HALKB zaten 2012'den bu yana 6 yıldır gözlem altında tutuluyor ABD'li makamlar tarafından, artık zaman çoktan dolmuş ve karar açıklama zamanı gelmiş, sadece seçimlerin aradan çıkmasını bekliyorlardır
Seçim öncesi açıklama yapsalar ve karar olumlu olursa dolar pike yapar, borsaya doping olur, banka hisseleri roketler, gösterge faizler düşer, bu durumu da AKP ve RTE propaganda malzemesi yaparlar, oy oranları artar, seçilme şansları yükselir. Karar olumsuz çıksa, bu durum AKP ve RTE tarafından yine seçim malzemesi yapılır, "dış mihraklar bize oyun oynuyorlar ve ekonomimizi çökertmeye çalışıyorlar ama biz bu oyunu bozacağız" derler, oy oranları yine artar ve seçilme şansları yükselir. Yani uzun lafın kısası, seçimlerden önce OFAC kararı çıkarsa her halükarda AKP ve RTE'ye yarar. Eğer ABD bunlara sempati duyuyorsa OFAC açıklamasını seçim arifesinde yapar, duymuyorsa 9 temmuzu bekler hatta temmuz sonuna kadar bekleyebilir. Ben ABD'nin artık AKP'ye ve RTE'ye sempati duyduğuna inanmıyorum, artık köprünün altından çok sular aktı, konjonktür değişti. İşte bu varsayım yüzünden OFAC kararı 9 temmuz sonrasına kalır diyorum. (şahsi öngörümdür)
Bu saatten sonra TC devletine kimse güvenmez, Halkbank %15.5 faizle mevduat topluyor, bununla gidip %11 faizle konut kredisi veriyor. Aradaki farkı hazine karşılasa bir şey demiyeceğim fakat hazine bunuda yapmıyor. Olacak şey değil bu resmen yatırımcıyı kazıklamaktır. Hükümette kim olursa olsun TC devletine parasına yatırım yapan eninde sonunda kazıklanır zarar eder.
Çok doğru dedin. Kazıklanan sadece yatırımcılar değil, ana hissedar olan devletin kendisi ve dolayısıyla halk ve bankanın kendisi de bu işten zarar görüyor. Moodys'in reyting düşürme gerekçelerinden biri de bu idi yani zarar eden kredilerin aktiflere eklenmesi yüzünden aktif kalitesinin düşmesi. Enteresan şey şu: Bu düşük faizli kredileri kullananlar da bir kâr elde etmiyorlar, faizden kazandıklarını şişik ev fiyatları yüzünden konutları pahalıya satın aldıkları için olduğu gibi geri veriyorlar. Bu saçmalıktan tek bir kazanan var ve o da elindeki satılamayan konutları fiyatları düşürmeden satma fırsatı yakalamış olan müteahhitler. Kredileri maliyetinin altından peşkeş çekme işi işte böyle sadece müteahhitlere yarıyor; halk, devlet, yatırımcılar, banka alayı zarar ediyor.
TC devletine diye ifade kullanmak da ne?!! Siz burda kimin ağzıyla kime yazıyorsunuz?!! Kurban olun siz o DEVLETE, beğenmeyen inine gitsin!!
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Abd cb adaylarından kime sempati duyuyor sizce?
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende Ofac ile kendi gorusumu soyleyeyim. Biraz ilginc gelebilir.
Eger Turkiye yeni bir hukumet ile yola devam ederse bence OFAC tan gelecek ceza minumum seviyede olur ya da pazarlik ile minumum seviyeye cekilir.
Cunku ABD yeni hukumet ile iliskilerde kopru kuracaktir ve daha en basindan balyozu tepesine indirmez, yeni hukumeti mali anlamda zorlayacak bir sonuca imza atmaz.
Halkbankin bu noktaya gelmesinde ki sorumlulukta su an ki hukumetin ve ABD de bunu biliyor.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eline sağlık, daha güzel açıklanamazdı. Dört dörtlük bir yorum olmuş. Aslında Halk Bankasının ırzına geçilmiş bir kadından farkı yoktur. Irzına geçilmiş savunmasız bir kadını ne kadar suçlayabilirseniz, İran'la yapılan ambargoya aykırı işlemler yüzünden Halkbankı da o kadar suçlayabilirsiniz. Hukuksal boyut olarak arada hiç bir fark yoktur.
kukla olmakla alakası yok, mantıklı ve bilinçli olmakla gerçekçi ve profesyonel davranmakla alakası var, öyle önüne gelen herkese heyt çekerek, bütün komşularınızla papaz olarak, toplumu ayrıştırarak, ısrar ve inatla ekonomide tam tersine giderek, müteahhitlere peşkeş çekerek ülke yönetilmiyor maalesef, işte gördüğün gibi bunun sonuçlarına halk katlanıyor
Öncelikle bu ifadeyi kullanan sen değilsin bırak o cevap versin! Ayrıca kelime oyununa gerek yok hepimiz TC devleti deyimini kimlerin ne amaçla kullandığını biliyoruz!
Hükümet (siyasi) başka şey DEVLET başka şeydir, siyaseti istediğin kadar eleştir sevme beni ilgilendirmez, siyasiler gelir geçer ama DEVLET BAKİDİR ! Ve ona dil uzatanı dili el uzatanın eli kesilir! Yüz yıllardır Milyonlarca İnsan bu Devlet için kanını akıtmış şehit oşmuştur, hükümetler için değil !
Saygılı olacak sevsede sevmesede !
E,işte dünya bir şirket, başkan trump, yardımcıları avrupa ülkeleri (şirketin görünen yüzleri) diğer devletler de bu şirketin şubeleri, yönetenleri de genel müdürleri , ERDOĞAN HARİÇ...
Toplumu ayrıştırmanın nasıl bir şey olduğunu görmeniz için 2002 öncesine bakarsanız kayıtlarda var, üniversite kapılarında bekleyen kız çocuklarından,merve kavakçı'nın meclisten kovulmasına milli bayram kutlamalarına başörtülü diye katılamayan
CB eşine kadar izleyin yeter , daha fazlasını da biliyorsunuzdur,
Yavuz hırsız misali bir durum var ,yazdıklarınıza gerçekten inanıyormusunuz, pek merak ediyorum....
.........................
O sicak para. Daha onceki bir yazimda anlatmistim durumu. Bakayim ekleyeyim.
Buyur. http://www.hisse.net/topluluk/showth...31#post2251331
Sn.666, trol kelimesini kullanmayı gerçekten sevmiyorum. Ama yaptıkları bu! Bu topiği değerli kılan siz, TH, Pilavlı, Ayan,Alenichev ve aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar mis gibi yazıp benim gibi takipçileri bilgilendiriyorsunuz. Gerçekten ayıp. ..Bi kere şu Halkbank'ın 5-6 puanlık zararı başlıbaşına facia. ..Bunu görmezden gelip milli duygular üzerinden demagoji yapmanın komik ve gereksiz olduğunu söylemeye gerek yok. Yani siyasete dönük hakaret vs de yok.Özellikle bu topikte herkesin vatansever kimlikte olduğuna eminim. Velhasıl uzatmak istemiyorum. Samimiyetle, yıllardır bu kalitede bir forum çok az gördüm. Lütfen keyfimizi bozmasin bu arkadaşlar. Hepinize saygı ile,iyi akşamlar [emoji120]
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gerçekten ayıp. ..Bi kere şu Halkbank'ın 5-6 puanlık zararı başlıbaşına facia. .
Zarar olsa nolcak halk icin onu anlamadim?kredilerinin %kaci ev kredisindeki?bu gune kadar KAR yaptida yoldu eline ne gecti?koca bir HIC!!!hisse fiyatlamasinda çöp seviyesinde.
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadasim burda Amerikayi seven yok. Hatta sen dunya gezmis misin bilmem, ama dunyada Amerika'yi seven yok.
Amerika'nin emir eri degiliz diyorsun, Amerika'ya verip veristiriyorsun da...
Bunu adamin icat ettigi internetde, onun icat ettigi bilgisayardan; San Fransisco'sundaki Cloudflare'inde host edilen, Newark'da yazilan Litespeed web serverlarini kullanan bir site uzerinde, adama $1,500 dolar vererek aldigin iPhone dan yapiyorsun. Bos kalan vaktinizde de adamin Facebook'unda yazip, adamin Instagram'inda da taciz edici resimlerinizi atiyorsun. Bir iki de tweet arada... oh Royal Flush.
Olaylara gercekci yaklasmak lazim. Neyin nerde ne oldugunu bilmek lazim. Yoksa Amerika'nin emir kulu degilim demek ne kadar gercekci, ne kadar faydali.
Sn. ento, tesekkurler. 30 hissesinin birinde 3 senedir yazarim. Her allahin gunu derinlik, takas atarim, yorum gecerim. Gecenlerde hukumetle ilgili bir yorum yaptim diye (ki hissemi ilgilendiren birsey), birisi cikip ayar verdi. Adamin konuyla tek bir yazisi, faydasi yok. Halk Bankasi topiginde neler cektik. Gerek yok bunlara ve bu amacla gelenlere. Kimseyi de zan altinda birakmiyorum, ama neye inanirsan, ne desteklersen destekle, bankamiz ile ilgili oldugu surece yaz, okuyup dinleriz. Kavga amacliysa eksik olsun.
Th reisin surekli dile getirdigi hisse geri aliminida bi turlu anliyamiyorum?!?!yabanciyi ödullendirmek icinmi geri alim yapilmali?yabanci nasil manipule edip fiyati buralara getirdiyse yukariyada tasimasini bil-me-li!!!asel 10 liradan 40 liraya gitti,hisse geri alimi varmiydi?thy 4 liradan 20.liraya gitti ,geri alim varmiydi?yoktu...krdmd koza ergl vs keza oyle.su akar yolunu bulur yabsnci istese 1 ayda rahat rahat 20 ye getirir.en az % 80 yan hesaplar dahil onlarin elinde.sen kalkda geri alim yap banka olarak:)))bankada enayi deyil yapilan operasyonu biliyo pek tabikide[emoji6]haaa eger bankada buna ragmen geri alim yaparsada hakkimi helal etmemmmm!!!
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ayni sekilde devam edilirse hukumet cezanin az gelmesi karsiliginda mutlaka bir seyler vermek zorunda kalacaktir. Cunku eli kolu bagli ve ne yazik ki savunmasiz.
Bir cok banka zaten ambargoyu deldigi icin cezalar aldi. Ofac yeri geldiginde abd bankalarina bile ceza kesiyor. Simdi biz burada hukumetin yaptiklarini nasil marur gorebiliriz. Eger o donem bu halkbanka elleri bulasan insanlari bu ulke yargilayabilseydi bu noktalara gelinmezdi.
Ortada bir yanlis var ve bazen subjektif davranip yanlisa yanlis diyebilmeli ve elestirmeliyiz.
Simdi bu adamlar halkbanka buyuk bir ceza kesse ben bunu kabul etmiyorum deme luksun var mi. Kabul etme bakalim ne oluyor.
Dis politika nedir biliyor musun. Dis politika dusman yaratmama sanatidir. Biz ise dis politika cuvalladik ve sayginligimizi yitirdik. Bu yuzden bu ulke bu bedelleri odemek zorunda kaliyor. Hani o surekli soylenen Dis mihraklar varya bir turlu pesimizi birakmiyor. Cunku biz butun kozlarimizi oynadik ve elimizi acik ettik. Cunku biz gucumuzu yitirdik.
Aratıp buldurdunuz bana, buyrun kaynak bankalar birliğinin yaptığı maliyet analizi, özetle:
"...yüzde 10 maliyetle toplanan mevduatın ticari krediye dönüşümü normalde yüzde 17 faizle oluyor. Bankalar yüzde 10’la toplayıp yüzde 17 ile satabiliyor. Aynı durum tüketici kredilerinde yüzde 19.7 faize çıkıyor. Kredi maliyetleri içinde toplanan mevduata ödenen faizlerin payı yüzde 50-58 arasında. Bankaların operasyonel giderler dediği personel, amortisman ve diğer masrafların payı yüzde 14.5 düzeyinde ya da yüzde 17’lik faizde 2.5 puan. Bir de bankaların bütün bu faaliyetleri sürdürmesi için belli bir sermayeye ihtiyacı var. Sermayenin erimemesi için belli bir getirisinin olması gerekiyor ki, burada brüt yüzde 18 alınmış... "
Yazının daha geniş hali:
http://www.haberturk.com/yazarlar/ab...ni--10-dusurur
Buyrun bu da yazıdan tablo:
Ek 19045
Konut kredilerinde maliyet mutlaka daha azdır ama sizin ileri sürdüğünüz gibi mevduat faizi artı yüzde bir olamaz. Yazıda diğer krediler için hesaplanan 7-9 puan fark yerine 5-6 puan makul bence.
Neyse işte zararına veriyor banka krediyi o kesin.
Bildiğiniz üzere borsamız düşüş trendinde, 120 binlerden beri düşüyoruz. Peki kaça kadar düşeriz?
Bunu bulmak için borsanın eski diplerine enflasyona göre düzelterek bakalım. Yani o dip fiyatların TÜFE ile bugünkü değerini hesaplayalım:
2016 Aralık'ta 72 bin bugünkü değeri 72*1.21=87 bin
2016 Ocak'ta 68 bin bugünkü değeri 68*1.28=87 bin
2014 martta 61 bin bugünkü değeri 61*1.48=90 bin
2012 Ocak'ta 49 bin bugünkü değeri 49*1.74=85 bin
2009 yılındaki büyük krizde bu değerlerin epeyce altı görülmüş (22 bin ve bugünkü değeri 49 bin), o kriz zamanını hariç tutup sonraki zamanı alırsak, ki bu arada da gezi olayları, 17-25 aralık, rus uçağı düşürülmesi, seçimler, darbe girişimi vb bir sürü olumsuz olay oldu, bunlarda endeksin gördüğü en düşük değerler yukarıda. Yani 85-90 bin arası. Şimdi de eğer büyük bir krize girmezsek ve borsa normal bir düzeltme yapıyorsa en düşük bu seviyelerde dibi bulmasını beklerim. Daha aşağı giderse saydığım olayların etkisinden daha büyük daha derin bir süreç var demektir ve kriz fiyatlamasına geçmiş oluruz.
Bugün 95,8'den kapattık, aşağıya 5-10 bin puan gibi bir yolumuz olabilir. Maalesef bankalar düşüşte daha heyecanlı oluyor, endekse göre daha büyük oranlı bir düşüş yaşayabilirler.
Bakalım göreceğiz..
Herkese iyi haftasonları..
Tesekkurler pilavli. Guzel bir calisma olmus.
Bir de soyle bir calisma yapman mumkun mu rica etsem. Grafiksel olarak yapabilirsen daha iyi olur kanatindeyim
Turkiye nin buyume oranlari ile bist100 un korelasyonunu cikartabilir misin
2017 de 7.4 buyuduk ama 2018 de e iyi ihtimalle 4.5 buyuyecegiz gibi duruyor.
Bundan da pek emin degil acikcasi. Ozellikle 4. ceyrek cok kritik
3. ceyrekte 0 yada eksi bir buyume olacak (olumsuz baz etkisinden dolayi)
Eger 4. ceyrekte yine daralma olursa bu bizi resesyona goturecek
Bundan korkmali miyiz, cok degil ancak akabinde olusabilecek Stagflasyondan korkmaliyiz
Cunku maalesef bizde enflasyonun dusus gostermesi zor.
Faizler artigi icin talep enflasyonu dusecektir ama maliyet enflasyonu sikintili orada gerileme olmasi zor.
Ya arkadas, orda banka ile ilgili yazilmis. Bir arkadasimiz hosnut degil iste durumdan. Biz burda banka ile ilgili yaziyoruz. Kimsenin inancini, gorusunu dusuncesini yargilamiyoruz. Kimsenin inanci gorusu dusuncesi de banka ile ilgili degilse umurumuzda degil.
Su trollugu bir biraksaniz. Insanlarin vaktini harciyorsunuz. Hosnut degilsen ozelden yaz. Kavga edeceksen ozelden et. Uygun degilse sikayet et. Amma allah askina vaktimizi bos beles seylerle calmayin.