Sn:Oralet_Osman
İlk başta portföyde bu kadar hissenin bulunması korkutucu gelebilir ama şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım.
Norveç Varlık Fonu bile ülkemizde 40 üzeri hisseye yatırım yapmış. İlk gördüğümde bazı hisseler ve ağırlıkları beni oldukça şaşırtmıştı.
Dediğiniz gibi tüm hisselere eşit ağırlıklı olarak para yatırsak hamallıktan başka bir şey olmaz.
Benim ilk 10 hissenin ağırlığı %57, ilk 20 hissenin ağırlığı ise %79
http://www.imgim.com/24aralik2017.png
Yukarıdaki resimde portföyümde bulunan hisselerin ağırlıkları mevcut.
Son sütunda yeşiller fiyatı düşmüş olanlar.
Kırmızılar ise fiyatı yükselmiş olanlar. Bir nevi maliyetimin az olduğu hisseler.
Aslında kırmızılardan satış yapıp, yeşillerden alınabilir ama ben kolay kolay satış yapmıyorum. Yeni alımlar ile dengelemeye çalışıyorum.
Bu kadar hissenin takibi o kadar kolay ki bir bakışta hangi hisselerden almam gerektiğini rahatlıkla görebiliyorum.
Hisselerin neredeyse fiyat grafiğine bile bakmıyorum. Çünkü bir hissenin fiyatı düşerse yeşil, fiyat yükselirse kırmızı bölgeye kayıyor.
Yine bilanço dönemlerinde iyi bilanço açıklayan şirketler yukarı tırmanırken, zayıf bilanço açıklayanlar aşağıya düşüyor.
Yaptığım puanlamaya göre alım yapacağım şirketlerin tamamı bilançosuna göre ucuz kalmış hisseler olduğu için yeni alımlar oldukça verimli oluyor.
Bu tablonun oluşması için çeşitli kriterlerim var ve buna göre otomatik puanlama yapılıyor. Puan ağırlığı ile portföy ağırlığı karşılaştırılarak aradaki farkı buluyor ve ona göre alım gerçekleştiriyorum.
Not: Bu liste güncel olmayıp 2017 yılına aittir.
Yazdıklarım ve paylaştığım listedeki hisseler yatırım tavsiyesi içermemektedir.
Herkese kendi yatırım stratejilerini geliştirmelerini ve kurallara sadık kalarak, disiplinli bir şekilde uygulamalarını tavsiye ediyorum.