Tasarruftan ziyade israf yapmadan 1yılda bla bla olarak değiştirilmesi gereken başlık.
Amacı yokmuş arkadaşın, amacı olsa israf yapmama+tasarruf -değerli para harcama ile hayatına renk katabilir. Neyse banane
İnsanların şikayeti verilen ücretler,
mesai saatlerinde nasıl verimli çalışmamız isteniyorsa hem birikim yapıp hem kaliteli bir hayat için de verimli şekilde bütçeyi yöneterek yaşamamızı istiyorlar diye düşünüyorum.
Bu dengeyi kurmak önemli
YTD
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Bende sizin bahsettiğiniz gibi katılım endeksi ve ziraat katılım endeksinde yeralan şirketlere yatırım yapıyorum.
FMIZP bu endeksten çıkarılmıştı. 2 ocakta ADEL de çıkarıldı.
Fakat şirketler bu endeksteyken aldığım hisseler portföyümde duruyor. Bu hisseler hakkında nasıl bir yol izleyeceğim karar veremedim. Yalnız endeksten çıkarılan hisselerden alım yapmıyorum.
O yüzden FMIZP listenin tepesinde durmaya devam ediyor.
Bu iki hisse haricinde gözümden kaçan var mı bilmiyorum.
Hafta sonunu hastanede geçireceğim için kontrol edemiyorum.
Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. (Necmettin ERBAKAN)
Paylaşımlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bu başlık; sistemden olabildiğince uzak durup gerçek özgürlüğü tatmak amacıyla başlayıp, sistemden sadece işe gidip gelmeyi çıkartıp aynı köleliğe devam etmeye doğru gidiyor. Aldığınız, hak ettiğiniz yada hak etmediğinizi düşündüğünüz ücretlerin bir bölümünden vazgeçmeden, biriktirmek zorunda olduğunuzu düşündüğünüz meblağ gözünüzde büyüyecek ve bir çoğunuz asla gerçek özgürlüğü yaşayamayacaksınız. Cem yeni kasa Mercedes aldı, iphone yeni model çıkarmış, Nusret'e haftada bir kez gitmezsem yaşayamam, ultra wonderland sitesinde kendime ait ama aidatı 2000 TL olan dairede oturuyorum demeliyim (Mercedes sevmiyorsanız Cem Volvo almış olsun, Apple fan değilseniz başka bir marka yeni model çıkarsın, yaşadığınız şehirde nusret yoksa ona eş değer bir yer mutlaka vardır, mutlaka bir wonderland çıkar) döngüsünden kurtulamazsanız size hiçbir miktar yeterli gelmeyecek. Önce bir karar verin, gerçekten özgür mü olmak istiyorsunuz?
Anladım hocam bizim kafalar uyuyor bu konuda sanırımBen biraz daha yeniyim kendimi geliştirmeye çalışıyorum.Her iki endeksin birleşiminde olan 75 hisse potansiyel benim için.Ancak bunlardan ilk etapta 4-5 tanesine belki sonradan maksimum 10 tanesine yatırım yaparım. Eğitimim mühendislik olduğundan sanıyorum bu finans meselelerine uzağım. Geçmiş olsun size Allah şifa versin.
Teşekkür ederim @steed1987
Bende 2012 de borsaya merak sardım. O zamandan beri öğrenmeye devam ediyorum. Bazı şeyler tecrübe kazanmadan öğrenilmiyor.
Bu başlıkta kaliteli yazılar paylaşıldığı gibi bundan sonra da paylaşılacaktır.
Sn:Cautionary, Halil hocanın eski forumda başlattığı uzun vadeli yatırım başlığından sonra forumdaki boşluğu doldurmuştur.
Vakit kaybetmeden her ay düzenli olarak alım yapmaya başlayın.
Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. (Necmettin ERBAKAN)
Paylaşımlarım yatırım tavsiyesi değildir.
https://eksisozluk.com/tasarruf-yapm...?a=popular&p=1
Bir de bu başlık var. Yazık yani gençliklerine.
Yer İmleri