Petkim ile yolları ayırdık
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dünya borsalarını sürükleyen zaten abd borsaları...orada basılan paralar, vergi kesinti yasası vs...tam bir ahmak cenneti ortamı var şu an...ne kadar daha devam eder bilinmez, ama yolun sonuna yaklaşıldığı kesin...bu nedenle abd borsalarında sert bir realizasyon başladığında tüm dünya borsaları buna eşlik edecek, hatta daha fazla düşecektir.
bu nedenle hisse pozisyonlarımızda, özellikle yeni yüklü poz açılacaksa dikkatli olunmalı..her zaman belirttiğim gibi aylık tasarruf tutarı ile minik minik alımlara her zaman söylediğim gibi devam edilebilir, bu tarz alımların riski zaten çok az.
ayrıca, 5-10-15 senedir uzun vadeli hisse biriktirip, şu an yüklü bir hisse senedi portföyü olan arkadaşlara da, bu zorlu dönem için portföylerinde fırsatlardan yararlanmak üzere likit kaynak bulundurmalarını öneririm.
F/K oranlarına baktığımızda nasdaq biraz şişkin ama diğer endekslerde balon göremedim. bir süre daha bu şekilde gider diye düşünüyorum. belki yaza kadar belki de bu yılı çıkarır, 2019 da bir realizasyon gelir. Risk almayayım derken güçlü bir çıkışı da kaçırmak istemem.
Özsermaye kârlılığına önem veriyorum. Onun haricinde fk, pd/dd kar marjı, satışlar, efk, borçluluk oranı gibi herkesin bildiği belli başlı oranlardan yola çıkarak bir puanlama sistemi geliştirdim. Böylece bir şirketin bilançosuna göre ucuz mu pahalı mı olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Belki stratejimiz yanlıştır. Sürekli öğrenmeye gayret ediyor ve kendimi geliştiriyorum.
Ömrümüz yeterse ilerleyen yıllarda tecrübelerimizi paylaşırız.
Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. (Necmettin ERBAKAN)
Paylaşımlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Manuel girdiklerimde var ama hepsini manuel girmiyorum. Ayrıca bu hisselerin tamamının bilançolarına yüzeysel olarak elbette göz gezdiriyorum. Özellikle ağırlığı fazla olanları daha yakından takip ediyorum.
Ayrıca Fastweb Mali Analiz programından öncelikli olan şirketlerin temel verilerine bakıyorum.
Bütün şirketler aynı gün bilanço açıklamadığı için çok sıkıntı yaşamadım.
Borsaya ayırdığım zamanın, günlük yaşantımı etkilememesine gayret ediyorum.
Zaten zorlanacak olursam hisse sayısını düşüreceğim.
Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. (Necmettin ERBAKAN)
Paylaşımlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri