Yani ben kasadan çıkaracam satacam.
Sen çoktan dolara çakarsın.
Selamlar.
Printable View
İptal değil de, İstanbul’da tüm oyların yeniden sayılması kararı çıkabilir mi acaba ?
Binali Yıldırım bugün şöyle demiş;
Sonucun ne olduğunun önemi yok. Seçimdir, kaz***** var, kaybedeni var ama İstanbul seçimleri bitti, tartışması bitmedi, bitecek gibi de gözükmüyor. Çünkü hakikaten 8 milyon 500 bin İstanbullunun oy kullandığı bir seçim ve sonuçlar birbirine çok yakın çıktı. Belki de tartışmanın kaynağı bu. Ancak tabii bir detay var. Biz şuna inanıyoruz. Eğer yeniden saymak mümkün olsaydı, seçimin sonucu mutlaka değişecekti. Sadece yüzde 10'un sayılmasıyla 15 bin kaybolan oyumuz ortaya çıktı. Ben kaybedilmiş bir seçimi kazanmak için uğraşacak bir insan değilim. Bu makamların daha fazlasını gördüm daha fazlasında sorumluluk aldım. Benim hassasiyetim, bizlere verilen oyların yerli yerine gidip gitmediğinden emin olmak. Bunun için çaba gösterdik.
Düşünün, birbirine eşit oy almış iki aday var. Oylar yüzde 10 kadar, 850 bin oy sayılıyor ve 15 bin oy bizim lehimize yeniden kazanılmış oluyor. Halbuki kaybeden de kazanan da aynı olması lazım. Eğer hata varsa, iptal oy varsa bunların eşit olarak değerlendirilmesi lazım. Bu bile başlı başına farkın 29 bin 500'den 13 bine iniyor olması sadece 850 bin sayılan oyda bunun gerçekleşmiş olması, 8,5 milyon oyun sayıldığında, basit bir kıyasla ne olacağını ortaya koyuyor. Dolayısıyla bu seçimle ilgili insanların kafasında hiç yok olmayacak bir soru işareti olmuştur. Bütün bunlar geride kaldı. Hukuki bir süreç Yüksek Seçim Kurulu'nda devam ediyor. Bize düşen onun sonucunu beklemek ve ondan sonra da herkes işine gücüne bakacak."
Faizler kaça çıkar acaba
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%24 lere çıkar bence. Bankalararası Repo zaten buradan çalışıyor. Bankalara baskı kalktığına göre mudilere %24 oranı ile mevduat yapma imkanı yakında gelir. Ne zaman olur göreceğiz.
GLP ise %27 lerde idi en son. Belki GLP üst bandı da mevduatta görülebilir orta vadede.
Özetle bir süre sonra %24 - %27 arası bir aralık görülebilir TL mevduatlarda. Dövizdeki artış bu şekilde frenlenir. TL cazip hale gelir tekrar.
Son merkez metninden sonra böyle bir yola tenezzül edeceklerini sanmıyorum. TL'yi cazip hale getirmek isteselerdi metni aynen korurlardı. Seçim de geride kaldığına göre artık ihracatçı ile turizmciye kazandırma vakti bence. TL'yi değersiz kılmak bilerek tercih edilen bir şey. Operasyonlara maruz kaldık lafları işin kılıfına uydurulması sadece. Son 11 yılın trendine baktığınızda bu tercih açıkça görülür. Değersizleştirmek adeta bir politika haline gelmiş. Hiç kendimizi kandırmayalım. 5,15'den 5,96'lara gelmiş bir dolar karşılığında 20,50 den 22,50'ye gelmiş bir faiz ancak bir parmak bal çalmaktan öteye geçmez.
Saat 11 gibi bankaların hazinesi haftalık oranı belirlesinler bakalım dedikodu doğru mu yoksa üfürükmü
Arkadaşlar bugün tl oran alan hemen paylaşırsa sevinirim. Ona göre pazarlık yapacağım,
Bankalar Cuma günü açıklanacak enflasyon oranı gelmeden mevduat oranlarını değiştirmeyecektir.
https://resmim.net/f/LS0bJX.jpg
HSBC mt ile konuştum şuan faiz artırım bilgisi yok ve
Ufak kıpırdama var dedi
Vakıf 1 m+ temdit için 22,25 önerdi. Şaka gibi. Oran alan arkadaşlar yazsın lütfen.
Vakıfbank ÖB - 558K - 22.5%
PPF ler bu aralar TL mevduattan daha iyi getiriyor. PPF lerde getiriler %24 ler civarında.
Temdit mi yeni para mı?
aynen oyle ne alcaz ne yicez milletce sasırdık :) bu devirde kac aile soyle doydum dercesine et yiyebilir eskiden adım bası kasaplar olurdu simdi hicbiri kalmadı.. 25 liraya biber mi olurmus alamadık tabi sivrisiz melemen de yedik bunca yıllık hayatımız da ilk defa bu yıl neyse simdi 4 tl den birkac kilo aldım bol bol yeriz artık domates te ucuzlar salca yapıp istiflemek lazım salca sezonu geliyor .
birkac sayfa geriye baktım da nereden cıktı bu bankaların faiz artıracagı veya stopaj indirimi olacagı ..belki artırırlar da oda olsa olsa 0.25-0.50 falan olur ..zaten su an 22.50 veriliyor yeni girislere bunun ustunde vermedikce artırdı denmez ..stopaj indirimi de dolar tl yine 7 tl olmadan yapmazlar .
Makarna yiyin makarna...1 paket 4 kişilik aileyi doyurur...En ucuzu bu...Üstüne de bol çeşme suyu için (damacana su demiyorum o pahalı) midenizde iyice şişsin...Tokluk hissi iyice artsın...
Bekâ sorunu var bıdı bıdı yapmayın...
Cepteteb 100 k + 23 veriyor.
Bizim orada lokantada çorba çeşitleri 0.75 krş
Pilav çeşitleri 1.50 tl ana caddede en az 10/15 bin dolar kirası da vardır yerin
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.