Korkutmak değilde, sanki fragmanı izliyoruz şuan gibime geliyor, daha sıkıntılar başlamadı virüsün değişik bir jeneriği vizyona sürerler mi
Printable View
Korkutmak değilde, sanki fragmanı izliyoruz şuan gibime geliyor, daha sıkıntılar başlamadı virüsün değişik bir jeneriği vizyona sürerler mi
Gerçekten bu duruma ben yorum yapmaktan çekiniyorum, isabetli de olmayabilir. Sadece Türkiye olsa bizde ne yanlış diye düşünürdüm. Atatürk'den de alıntı yapabilirdim, Kuranda da böyle bir söz var.
Holywod felaket filmlerinde insanlar en son ibadethanelerde toplanıp dua eder genelde.
Bu arada Atatürk Kadir gecelerinde kuran dinlermiş.
Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayı'nda zaman zaman yakın dostlarıyla bir araya geldiğini ve kendisinin de bu ziyaretlere katıldığını anlatan manevi kızı Ülkü Adatepe, onun bazen efkarlanıp eski hikâyelerini anlattığını, savaşa giderken daima ellerini açıp "Allah'ım sen Türk milletini hiçbir zaman esir etme." diye dua ettiğinden bahsettiğini belirtmiştir.
>>>
Diyanet İşleri Meali (Yeni)
İnsanı önünden ve ardından takip eden melekler vardır. Allah'ın emriyle onu korurlar.[290] Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. Allah, bir kavme kötülük diledi mi, artık o geri çevrilemez. Onlar için Allah'tan başka hiçbir yardımcı da yoktur.
dow
h4
kendim yapıyorum.
sonra bende şaşırıyorum,hata nerde diye
.
https://i.hizliresim.com/N6f15G.png
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,
pis şey
toplam bar sayısıyle farklı yerlerde sinyaller
bu da dow h4
https://i.hizliresim.com/6ao0B0.png
uğraş dur şimdi.
hocam cok afedersın 1 yıldır burdan sızın grafıklerı ızlıyorum.gordugum kadarı ilede kımse bırsey anlamıyor bende ne anlatmak ıstersınız bıraz acarsanız anlarım.ukalalık dusunmeyın gordugum yanlıslık var sızde anlamadıgınızı dusunuyorum. bu sekıl cıddı yanılgılara kapılırsınız.
Robotların bir sistemi oluyor, önce savunma sonra saldırı, ganimeti alınca veya sert kayaya denk gelince kaçmak vs prensibi olabilir.
Biz faniler çizgilere ve diğer bir çok şeye bakıyoruz, içeriden dışarıdan sesler bazılarına aldırıyor, bazılarına sattırıyor piyasa nasip dağıtıyor gibi, tam da emin değilim. Ekonomi literatürü Görünmez El (Invisible hand) diyor. Invincible Hand yani yenilmez el de olabilir, kimse piyasadan büyük değildir diye de laf var.
O gün işlem yapan herkesi alıp sorguya çekmek lazım emin olmak için.
eski bir tarihe gittim.
mt4 te veri silinebiliyor.
aykırı gördüğüm bir yere.
https://i.hizliresim.com/T3PUFP.png
bakalım sonra ne olmuş.
https://i.hizliresim.com/aPvWoj.png
Bence kasada belli bir oran oluyor, atıyorum ciro 2milyon ise bunun yüzde onunu 200binini nasiplensinler diye o gün dağıtıyor makina
biz faniler olarak, kimimiz bi cizgiye kimimiz bir habere kimimiz içeriden yada dışarıdan gelen sese bakarak alıyor yada satıyor, bu esnada oluşan fiyat hareketi o anki total alım ve satımın yoğunluğu ile alakalı olsa gerek ama makina nasıl ayarlıyor bu düzeni orasını çözemedim
Evet o tip bir şey var, yoksa millet huylanır kaçar.
Bazen alan da satan da kazanıyor, sebil gününe denk gelebiliyorsun. O tip günlerde ekran başında olanlar kazanıyor, böylece başka iş ile meşgul olan da pişman ediliyor.
Matrix 4 gelsin belki açıklarlar sırları. Holywood her şeyi biliyor ama gerçeği demek işlerine gelmiyor, lafı dolandırıyorlar.
>>>>
Sevda olmasaydı da
Gönüle dolmasaydı
Dünya neye yarardı da
Güzeli olmasaydı
KAP: CELHA [ ] ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. İzahname (SPK Onayına Sunulan)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/895053
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...769c01364e0ccf
Daha önce kamuya açıkladığımız üzere; çıkarılmış sermayemiz, tamamı nakden karşılanmak suretiyle 16.500.000 Türk Lirası'ndan 41.500.000 Türk Lirası'na artırılmakta olup, sermaye artırımında ihraç edilecek 25.000.000 Türk Lirası nominal değerli payların halka arzına ilişkin "taslak" izahname ekte yer almaktadır. Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayını takiben kesinleşen izahname ayrıca ilan edilecektir.
Kamuoyunun ve paydaşlarımızın bilgilerine sunulur.
Can çıkar huy çıkmaz derler.
Aydın amcanın huyu hala değişmedi gitti. :)
Ülkenin kalkınması için her işe girme olayı cezalandırılmalı. Ben her işden anlarım, ne olsa yaparım diyen adamları işe almıyorlar, uzmanlık sertifika vs istiyorlar. Artık hemen de işe almıyorlar stajyer vs deyip deniyorlar.
ABD'de nerede ise her eyalet bir konuda büyük firma çıkarmış dünyaya satıyor, onlar ile rekabet zor. Belirli büyüklüğü geçenleri de parçalıyorlar ki durgunlaşmasın rekabet devam etsin.
Serdar Gürleyen yabancı Holding sevmiyor, onlar Holdingin beğendiği kompozisyon yerine gündemde olan konulara yatırım yapmak istiyorlar diyordu.
Öte yandan Holding alınca daha az risk alıyorsun.
Ben zenginleri seviyorum dua ediyorum, işini iyi yapsın ve rekabetçi olsunlar diye.
Genelde profosyoneller verilen hedefi hedefliyor, zaten fani, emekliliği de geliyor, iş dışında bir sürü öncelikleri de oluyor. İyi patronu geceleri uyku tutmuyor işini düşünüyor.
Borsadan hisse alırken çok dikkat edilmeli.
Bedelli sermaye artırıyorlar,gerekçen ne?yanlış yönetim,şirketi zarar ettir benden para iste.
Banka hissesi alıyorsun örneğin 100 bin tl lik 5 kuruş temettü vermiyor.
Hissesini aldığın bankaya güncelde 100 bin tl yatırıyorsun 18.000 tl faiz veriyor.
Hissede primlenmeyince vur başını ...:vk:
ytd
Bankalar kimin mutlu kimin mutsuz olacağına karar veren müesseler. Son zamanlarda daha dikkatliler ve pozitif ayrımcılık yapıyorlar gibi, teknoloji vs ile maliyetleri de düşürmeye çalışıyorlar. Dünya ile rekabet edebilecek ve vatandaşın hayatını kolaylaştıracak bankalara ihtiyaç olabilir. Öte yandan hükümet faiz kısmına takmış katılım bankacılığının önünü açmaya çalışıyor gibi, orada hem tasarrufçu hem de kaynak kullanaanı memnun edecek gelişmeler olur ise belki önü açık olabilir.
Bankalar uyanık ve fazla zeki kurumlar eskiden sayın ariston derlerdi, sevgili ariston demeye başladılar. Müşteriyi enayi yerine koymadıktan sonra bir şey demiyorum.
Kısca kurumlara karşı acımasız insanlara karşı şefkatli olmak da fayda var. İş ile arkadaşlığı da ayıran rahat eder bence. Kimlik ile özü ayırabilen de rahat olabilir. Psikologlar da davranışları eleştirin insanları eleştirmeyin diyor.
Güzel bir şarkı var.
https://www.youtube.com/watch?v=5G5XzQN_SDM
Joan Osborne - One Of Us (Official Music Video)
Ne zaman Ariston abi derlerse olay bitmiştir. :)
İnsan yok veya eksik olanı kafasına taktığı için mutlu olamıyor.
Ben genelde nelerden kurtulduk diye bakınca genelde karlı olduğumu görüyorum. Restauranta gerek kalmadı, yakında bebek maması ile besleyeceğim kendimi.
Sileyim resmi insanları rahatsız etmenin anlamı yok.
Şansıma çıkan şarkı
https://www.youtube.com/watch?v=Ouw_wnGvH6U
BÜLENT ERSOY & MÜZEYYEN SENAR - Keklik & Batan gün kana benziyor
Malesef benim. Ben neyi seversem elimden alıyorlar demem ondan. İnci gibi dişlerim ne güzel diyordum. Diğerleri de sallanıyor.
D vitamini kalsiyum vs almak gerekiyormuş. Geçen yıl uyandım hemen başladım, kutu kutu sakız aldım ama kar etmedi gibi.
Çok da sorun değil, bir şey alınca bir şey vermek gerekiyor. Sistem ne kadar ekmek o kadar köfte prensibine göre işliyor.
Akıl sağlığı en önemli kısım, orada rasyonellikten kopmamakta fayda var.
Maç iki devre, ilk devreye yüklenip ikinci devreyi feda etmemek de lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=p3dm2zrrA7c
Vay vay elinde terezi var
Cebinde çerezi var
Alemlen oynar güler
Menimle garezi var (Baba)
Hel hele verin geline
Deste gül verin eline
Ben de baktım, gülüş tasarımı bile varmış. Zaten duvardan endişe ettiğin tek o olsun sorun değil diye mesaj geliyor.
Carpe Diem yani akışına bırak da bir strateji.
Litle litle litle, everything into the middle da güzel strateji.
https://www.youtube.com/watch?v=oZh73EKHvbU
Look. Little Little, in to the middle!
Uzun versiyon.
Gerçekten seçim yapmak en zor iş. Allah herkese benim rahatım burada iyi deme imkanı versin.
https://www.youtube.com/watch?v=V-xdyCAS610
Cem Yılmaz | Ne vereyim abime?
Hemen yaptırmanızda fayda var,ilerleyen yaşlarda alttaki hastalıklar oluşabilir implant yaptırmanıza engel olabilir,lütfen geç kalmayın.
İmplant zararlı mıdır?
İmplant tedavisinin vücuda bilinen hiçbir zararı mevcut değildir. Vücutla uyumlu olduğu için tercih edilen titanyum bileşikleri herhangi bir yan etkiye ya da alerjik reaksiyonlara sebep olmayan maddelerdir. Buna rağmen implant tedavisinin tercih edilmesini engelleyen kimi faktörler mevcut olabilir.
İmplant Uygulaması Hangi Durumlarda Risklidir?
İmplant uygulamasının belli durumlarda riskli olduğu bilinmelidir. Bu durumlar;
Diyabet ve kronik kardiyovasküler rahatsızlıklar
Kemik gelişimi tamamlanmayan gençler
Hamilelik
Sigara tüketimi fazla olan kişiler
Alkol ve uyuşturucu madde bağımlıları
Baş ve boyun bölgesinde yüksek doz radyoterapi uygulananlar
Yüksek tansiyon ve bağ dokusu sorunları
Hemofili ve bağışıklık sistemi sorunları gibi durumlarda implant tedavisi riskli bir müdahale olacaktır.
Sağlık malesef çok önemli öte yandan da en son tuzak alanı.
Kişinin illa değer verdiği bir şeyler oluyor ve onunla imtihan ediliyorsun. Her şeye eşit değer vermeye başlayınca mecburi insanın sağlığına da sıra geliyor.
Kendi hayatım dışında herkesin hayatı bana gerçekten zor görünüyor.
Umut ve korku arasında bir nokta denge noktası.
Bu arada eski ölmüşlere neden genç muamelesi yaptığımın farkına vardım. Benden önce öldükleri için olabilir.
Sağlık en,en,en,en önemli...
Ben pek dizi film seyretmezdim,hatun masumlar apartmanını izlerken bende onunla beraber izlemeye başladım.
Bu dizi gerçek hayat hikayesinden filme alınmış.
Akıl sağlığının ne kadar önemli olduğunu çok iyi anlatan film.
Bu dizi film tüm dünyada en büyük ödülü almalı bence.
Herkese ayrı ayrı mesaj var, uygun olanını bulmak lazım.
Akıl oyunları, Bay Evet, Truman Şov vs bana hitap ediyor. Ama kahramanlar ile aynı şekilde davranmak zorunda değilim. Bir şekilde kendi oyun planını kurmak gerek.
İnsan özünde bencildir ama bir şekilde gizleyebilmek lazım. Sağlık sorunları vs insanı kendini daha fazla düşünmeye iten bir konu, bir şey diyemeyeceğim. Kişinin kendisini düşünmesi de öte yandan hakdır.
Tarihte yeterince büyük insan var, o yüzden ortalamayı hedeflemek bana mantıklı geliyor.
Bu arada RTE bana mantıklı gelmedi yerine bana inandırıcı gelmedi sözünü kullanıyor, strateji de olabilir. Mantık biraz lanetlenmiş gibi.
Gerçek hayat hikayesinin roman haline getirilmesi yani gerçek hayatta yaşanmış olması,iyi yapımcılarla filme çekilmesi beni çok etkiledi.
İstanbul'da zengin bir ailenin dramını çok iyi anlatmışlar.
Saat 4 olmuş.
Herkese sağlıklı mus mutlu iyi geceler,iyi uykular dilerim.
Internet bir nimet. İnsanlar ancak kendi kendine söyleyebileceği konuları ortaya yazıyor. Münker meleği olsan öğrenemeyeceğin şeyleri okuyabiliyorsun. En yakının olsa bile bu benim özelim der geçer.
Filmler, kitaplar hep bir yönlendirme veya bir sansür içeriyor ve genele hitap ediyor.
Youtube'da bir çok sayfaya ilk defa ben girmişim, bir kitap indirdim sadece 15 adet basılmıştır diye yazınca sevindim vs. Kişiye özel bir muameleye mazhar olduğumu hissettim.
Bu adam da ıskalanmış biri olabilir. Son zamanda önüme çok çıkıyor. Güzel bir Mesnevi yorumu da var gibi. Bir şeyi yorumlamak da kaabiliyet gerektiriyor. Köylünün odasındaki sobayı yorumlayamayanların da hikayesi meşhur.
Sayfası varmış en azından.
https://tr.wikipedia.org/wiki/A._Kadir
Sabah Türküsü
Bir deniz üstündeyim, ne ucu var ne bucağı
Bir rüzgâr önündeyim, gel keyfim gel…
Bir deniz üstündeyim, ne ucu var ne bucağı
Bir sevda içindeyim, başım dumanlı…
Ağzımda bal gibi tatlı bir türkü
Bir iner bir çıkarım bu yokuşu
Ağzımda bal gibi tatlı bir türkü
Kazanırım çocuklarıma ekmek parası.
Ben deniz üstünde, rüzgâr önünde
Ben sevda içinde, tatlı türküde
İnişte, yokuşta, ekmek parasında
İki oğlum var, Mehmet’le Ali
Gönlümde bir dünya, pamuk gibi…
A. Kadir (Abdülkadir Meriçboyu)
https://www.youtube.com/watch?v=OZhNKyAa4OY
sabah türküsü - Ezginin Günlüğü
Genelde filmlerden sonra çıkan yazılara bakıyorum belki bir tanıdık çıkar veya bir Türk de yer almıştır diye.
Bir Türk filminde tüm emeği geçenleri yazmışlar ama şoförün ismini almamışlar, Atıyorum soyadını hatırlayamadığımız Şoför İsmet Abi demişler.
Holywood filmlerinde her şey kayıt altında ve herkesin ücreti tam ve eksiksiz ödendiği için mutlaka ondan sorumlu kişi kimlik vergi numarası vs alıyordur ve isim kaybetme olmuyordur diye tahmin ediyorum. O yazılar okunsun diye de arada yazı sonrası sahneler koyuyorlar. İster istemez Holywood'dan tedirgin oluyor insan.
Continuity Departman da ilginç ve bana zor gelen bir yer. Sonradan milyonlarca kişi izliyor ve hataları af etmiyor.
Borsada da hatta hayatın bir çok alanında dikkati çeken hatalar olabiliyor bence.
https://help.imdb.com/article/contri...elpart_nav_40#
Victoris Sullivan Matrix filminde continuity supervisor olarak çalışmış. Güzel bir röportajı vardı kaldırtmış.
https://www.imdb.com/name/nm0838394/?ref_=ttfc_fc_cr508
Google cache de duruyor ama yakında oradan da kalkar.
http://webcache.googleusercontent.co...trip=1&vwsrc=0
Interview with Victoria Sullivan (Continuity) from The Matrix (1999)
February 14, 2012 Paul Martin Official Interviews, The Matrix 0
Archival interview with Victoria Sullivan from the official Matrix website. She worked on Continuity on The Matrix and as a script supervisor on The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions and The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader.
MATRIX: What do you do for ‘The Matrix’?
VICTORIA: Continuity. I am the editor’s eyes when he is on set, matching action so the shots will cut together when we go into the editing room.
MATRIX: How do you go about doing that, aside from being on set and seeing all the shots? How do you go about tracking everything?
VICTORIA: The fool proof method is to set it up first, to know the angles that you are going to do, to know when the director will want to cut in, so that everybody knows what they need to repeat.
MATRIX: Do you have your own system?
VICTORIA: I think that you do end up having your own system. In a big film you work with a team, it would be impossible to keep track of it all by yourself, that is why small films are really hard because you do have to keep track of everything; the bigger the film the better the team. If you keep good communication open with the make-up and wardrobe people and cast it is easier to make it simple. So you don’t have to say that you smoked a cigarette on the third word, you put your coffee cup down on the sixth word and you turned your head on the eighth word, you can’t do that because nobody can perform with that in their brain.
MATRIX: I would imagine the higher the caliber of the actor the more in tune they are with what they have done already.
VICTORIA: It is a double edged sword actually. The higher caliber actor, maybe one time in ten won’t match their action, but you can’t set it up for the higher caliber actor, it is all on their terms. They know their craft very well and perform their actions as part of their performance, so you can say no, that was your right hand, or, you turned clockwise, not anti-clockwise, and usually they will say thanks, but you have to pick your moment. It is a very political job, and difficult not to be a nag. You have to be able to get the details right without being seen to be too pedantic.
MATRIX: Have there been any particularly difficult days on the Matrix set?
VICTORIA: Every day [laughs]. The truth is: no, this is a very controlled set, but just from the nature of the film, being a special effects film, it is very very bitsy.
MATRIX: They are shooting a lot of film for green screen. Does this make it harder for continuity?
VICTORIA: That can be easier because it is so planned. Action scenes are easier because they are like a choreographed dance, they won’t change their action. If they are striking with a hand, it is a natural movement and they have choreographed it so that the next movement is turning your back, and that will always happen. There is nothing worse for continuity than a dinner party with people sitting around a table eating. You don’t want to sit there and count how many bites someone takes on what word, it is really up to the actor to do something about that, but you can tell when someone is conscious of their action. Basically what you want is a flowing rhythm. Experienced actors have usually been in a difficult situation before and won’t get themselves in that situation again.
.... devamı sitede.
İçine ne kattiysan bakalım abi biz de yardımcı olalım SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Look at the tabela" İngilizce midir Türkçe midir. Ben anlıyorsam ama İngiliz anlamıyor ise Türkçe olma ihtimali daha fazla gibi.
https://eksisozluk.com/look-at-the-tabela--3644682
Ben Turkiyede dovizin nasil ve neden dustugunu veya yukseldigini hala anliyabilmis degilim.
Faiz artisina ragmen haftalardir DTH artmaya devam ediyor. Ama dovizde buna zit yonden haftalardir dusmeye devam ediyor. Ustelik eskisi gibi MB dovizin degerini dusurmek icin piyasalara dovizde satmiyor.
Bence borsada nasilki her hisse tahtasinin bir babosu varsa bu doviz piyasalarininda babolari vardir. Onlar istedigi zaman yukselir. Istedigi zamanda duser. Son karari onlar verir.
Zaten MB yeni baskani yaptigi son aciklamalarda artik piyasada dovizin degerini direk mudahelelerle belirlemeye calismayacaklarini, bu isi piyasa babalarina birakacagini soylemisti.
Bu durumda Borsa-Doviz tepkisi ve etkilesimi eski kistaslarina geri donecek herhalde.
arakdaslar altin fonlari ve para ouyasayi fonlarinda stopaj sifirlanmis marta kadar galiba. borsadaki gldtr de de stopaj sifir mj olacak bilgisi olan var mi.
Bozkurt dost ;kızınıza geçmiş olsun...
Piyasada bir düzeltme bekleyenlerde büyük bir artış var.Benim aldığım izlenim bu düzeltmenin daha önce de yazdığım gibi yumuşak olacağı şeklinde daha çok yatay bantta ve hafif eksiler ile.Primli XU 30 'larda düzeltme olurken ucuz kalmışlarda alış ile dengelenme olmasını bekliyorum.
bu iktidar çok yerli milli değilmiydi ?.. bunun üzerine sayısız yazı konuşma var medyada. şimdiki iktidarın geçmişten ne kadar farklı ve güzel olduğuna dair..
faiz lobisi lafı sürekli bir şeytandı bu iktidar tarafından kullanılan.. şimdi 5 senelik manasız politikalar sonrasında ve abuk "enflasyon faizin sonucudur" saçmalığı sonrasında, 130 milyar dolar yakıldıktan sonra ve tüm dengeler bozulduktan sonra "faiz lobisi" nin dedikleri yapılıyor..
millet sürünecek noktaya geldi.. neden ?? kibir ve bilgisizlik yüzünden.
yerliler hala döviz alıyor. merkezin kasa -50 milyar dolar.. milyonlarca mülteci bu ülke insanına sorulmadan içeri alındı, güvenliğimizi tehlikeye atarak. sayısız negatif şey.. ihaleler şeffaf değil. liyakat sistemi resmen yokedildi. adalet kalmadı.. saymakla biter mi??
ama.. sanırım 50 sene önce de tüp kuyrukları vardı değil mi ? evet bu akşam ht'de bir programda yine yandaş birisi söyler buna benzer bir şey..