Originally Posted by
arpaci55
Çok Değerli arkadaşlarım,
hepinizin çok güzel yorum ve bakış açısı var. Ben de borsanın ilk açıldığı günden (1986) beri sarkuyu aldım ve biriktirdim. Evet rıskım varsa burda da vardır dedim. Al sat benim de ana hedefim değildir mezara kadar görüşünde olanlardanım. Ve hamdolsun ki, bu düşüncemin nemasını da fazlasıyla aldım.
Ancakkkkk,
Borsalar artık ülkelerin, Çanakkale'si, Sakarya'sı oldu.
Şu anda da bist te çok ilginç şeyler oluyor.
Milyar dolarlık ülke varlıkları onda bir, yirmide bir fiyatlara düşürülerek gavurlar tarafından toplanıyor. Borsa bu ülkenin var oluş yok oluş meselesi haline geldi.
Bir tarafta Halka arzlarla küçük yatırımcıya maymuna bak maymuna oyunu oynanıyor. Dikkatler başka yöne çekiliyor.
Diğer tarafta ise Baskı ile düşürülen ülkenin temel şirketleri var ve bunlar bedavanın da altında toplanıyor.
Örnek, Koç, Sabancı, Tekfen, tcell, Erdemir, ASELSAN, Tüpraş, Petkim, vs. Vs. Vs. ve bunların yüzlerce alt şirketleri şu anda Yok pahasına gavura gidiyor. Bunlar ülkenin dünya çapında faaliyet gösteren stratejik şirketleri.
Nedense ben de şimdilik kendi kazancımdan çok ülke kaynaklarının gavura peşkeş çekilmesine karşı bir mücadele içinde olmak istiyorum.
Ne derece doğru bilmiyorum ama böyle bir psikoloji içindeyim.
Herkese bol kazançlar diliyorum.