https://www.youtube.com/watch?v=130-wRVjGgQ
Altıncılar dinlemeli özellikle.
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=130-wRVjGgQ
Altıncılar dinlemeli özellikle.
Enki bey, çok parelel düşünmüşüz..Çok pahalı sigorta yaptırmışız diyelim en azından. Altında 1300 beklentim yaklaşıyor. Dolarda terste kaldık ! Euro / Dolar pariteside işi katmerleştirdi..( halkbank 10000 lot 7.76 dan 7.92 ye anca taşıdık refarandum korkusu ile şimdi 15 den alıp-veriyorlar) yüzde yüz yaptı..Biz ne kadar zarardayız deyip beyin jimnastiği yapıyoruz...İdam konusu, AB ile zıtlaşmalar , Genel seçim 2018 de olur diye yapıştık dolara..Sağlık olsun...Sepeti bozmamak ve HT bloomberg ve ekrandan uzak olmak lazımmış. Beyin amigdalamızla oynadılar ! Şimdi 1300 den altını bozsam kademe kademe ..Dersimi aldım ediyom ezber ! Selamlar..
Haklısın bazen sigortalar pahalı olur..2001 krizi öncesi büyük oranda dövize geçmiştim..sigorta işe yaradı ama sonraları külliyen zarar yazdı..bilenler bilir, krizden sonra 2003 Irak savaşı dahil, TR 2-3 kez default'tan döndü...konuyu bilmeyenler kort kort atar, döviz şöyle oldu vb.. ayrı konu..birde o sıralar başlamıştı para çoğaltma işleri, geç haberimiz olmuştu..
Neyse kafa sağlığı, kazanmak kaybetmekten daha önemli..sürekli alıyorum satıyorum beni bayar, o yüzden mal gibi malın üstünde oturuyorum açıkcası..az olsun öz olsun, kafam rahat olsun yeter..sepet yapmak, sepeti riske göre az çok değiştirmek bu açıdan önemli benim için..dediğin gibi bencede sepete sadık kalmak önemli..özelliklede bu ortamda..
Epeydir yurt içi piyasalar içeriyle bağını yitirdi..nasıl yitirmesin ki, bir tarafta trilyon dolarlar, diğer tarafta bizim büyük sandığımız içeride bir sürü olay..uzun süredir ülke/ülkeler batmadıktan sonra sorun yok esasen ..o yüzden ben yurtiçini, Bloomberg vb. tv kanallarını seyretmeyeli çok oldu..tv'yi sadece rakam bakmak için açıyorum desem yeridir..
Şimdi ise bir taraftan havuz doluyor..diğer taraftan ise riskler/balonlar artıyor..vektörel kuvvetler ne tarafa baskın olacak bilmek zor ama bana çekik gözlü kardeşlerimiz, yani dünyanın kredi toptancıları, EM'lerden yavaş yavaş sıyrılıyormuş gibi geliyorlar..aşağıdaki haber bu açıdan önemli..eğer gerçekleşirse bir süre sonra yurt içinde Dolar Euro bu işten nasibini alır diye düşünüyorum..selamlar..bol kazançlar..
Bu nasıl bir manyaklıktır millet kafayı yedi.
https://i.hizliresim.com/nW3AQ5.png
Ben de şeytana uydum 1500 tl attım 4000$'dan. Ben de kafayı yedim.
Segwit haftaya kapaniyor.
5000 dolari gorebilir ama.
Dikkat edin.
Biz genelde 1500 2000 dolar arasi aldik.
Duzeltmeleri sert oluyor.
Dikkat.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%11.5 oldu ağırlık.
Sıkıntı yok kenarda daha %70 dolar rezervi var :D 500$'a düşerse yarısını boşaltırım bu sefer üzerine.
Ortalamam 1000$civarında benim hala :)
Hah bu başlığı arıyordum ben de. Diyordum bi başlık vardı btc ile ilgili ama yerini unutmuştum :)
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=5267
49 sayfa oldu.
Cok yazan yok bit hakkinda.
Ilgilenen
Ana bilgiler ogrenebilir.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buna benzer tiplere şu soruyu sorun geçimini "trade ederek mi sağlıyorsun" yoksa köşe yazısı, tv radyo programı, eğitim, bülten, kitap, danışmanlık, yönetim kurulu üyeliği vb den mi?
İlki değilse iktir edin gitsin. Fikirleri bir moka yaramaz.
Ama birinci kısımdaki adamlar da formülünü asla vermez dışarıya!
Erdoğan'ın bugünkü tesis açılışından sonra son durum...:)
https://scontent.fsaw1-3.fna.fbcdn.n...c4&oe=59F34CE7
http://fs5.directupload.net/images/170812/x9xet97k.jpg
http://fs5.directupload.net/images/170812/tbuaz9gt.jpg
Euro zamanıymış..Avrupa büyüyormuş..:kahkah:
Ama içten yanmalıymış (oda boynunu aşağı bükmüş)..:(
Haydi Trump şu dıştan yanmalı kısmıda bitir, tam olsun..:oleyo::oleyo:
Bu konuda çok haklısınız, bir çoğu hariçten gazel okuyor, daha önce yazmıştım bize "Kriz Kahini" diye sundukları Roubini'ye göre yatırım yapıldığında sonuç ne oluru gösteren bir grafik vardı; resmen sıfırı tüketiyorsunuz... (nete baktım bulamadım, bulursam link eklerim)
Ama insanlar kahramanları sever her dönemin her alanın bir kahramana ihtiyacı vardır, gerçek olmasalar bile, yani çoğu kahraman ya gerçek değildir yada söylenenler çarpıtılmıştır...
O tv deki yada gazetelerdekilere bin basacak onlarca adam var şu forumda...
Şişse ne olacak? Hepsinin türevi var, yiyorsa şortlasın.
Gerçek işlem yapıp para kazanmayan adamın poposu terlemez, elin şeyiyle gerdeğe girer.
Bunlar gerçek işlem yapsalar çulsuz kalırlar.
O yüzden ahkam keserler bilmiş tavırlar edalar, hepsi kitap satmak, eğitim satmak, danışmanlık satmak, yönetim kuruluna girmek, tv radyo programlarından para kazanmak, vb işlerden para kazanmak için atar tutar.
Ama her ne hikmetse bu kadar çok bilen adamlar piyasalardan bu bilgileri işlem yaparak milyon$ kazanmayı tercih etmezler!
İyi düşünün, klavuzu karga olanın burnu boktan kurtulmaz. Bunlara bakarak trade ediyorsanız çoktan tarağı tutmuş bunlar gibi ona buna saldırıp bahane üretiyorsunuzdur. Ama bu adamlar kadar becerikli değilseniz onların işlem yapmak dışındaki para kazanma alternatifleriniz yoktur.
Piyasanın kuralı basittir, açarsın ekranı alırsın satarsın, çok biliyorsan kazanırsın, bilmiyorsan ziki tutarsın. Öyleydi böyleydi dinlemez.
Geçen yine o tv de çok bilmiş eski Garantili şimdiki Özyeğin hocası olan bayan, Twitter dan soru geldi, ama siz BIST 70 bin çıkamaz diyordunuz 115 bin oldu, ebemiz şeyoldu sizin yüzünüzden. Hatunun cevabı efendim TCMB faiz çok arttırmış bilmemne olmasaydı böyle olmazdı. Başka bir soru efendim EURUSD 0.80 olacak diyordunuz, 1.20 oldu. Hatunun cevabı ama efendim FED şöyle yapmasa ECB böyle yapmasa olmazdı.
Hatunun diyeceği basit ama diyemiyor, "bir mok bilmiyorum anlamıyorum bu piyasa işlerinden
" Çünkü piyasada işlem yapmak dışındaki artistik işlerden para kazanıyor. gerçek işlem yapmıyor, yoksa artist. Artist konuşamaz, poposu terler ekranda!
Size ne diyorum : TV seyredip Radyo dinleyip Haber okuyup Analist raporuna bakıp işlem yapmayın. Kelin merhemi olsa önce başına çalar!
JPY Pezo'ya göre 1 aydır yükseliyor..Dolarda öyle..
Yoksa Meksika da ''nuke'' mı yiyecek?..:kahkah:
...............................
Sn Ekaya madem öyle dediniz..bende kaldırdım bir kısmını..
Malum kahinliğe girecek gibi..:)
http://fs5.directupload.net/images/170812/p88g4gbe.png
https://www.nobelprize.org/nobel_pri...iences2013.pdf
PRIZE IN ECONOMIC SCIENCES 2013
Trendspotting in asset markets
There is no way to predict whether the price of stocks and bonds will go up or down over the next
few days or weeks. But it is quite possible to foresee the broad course of the prices of these assets
over longer time periods, such as, the next three to five years. These findings, which may seem both
surprising and contradictory, were made and analyzed by this year’s Laureates,
Eugene Fama, Lars Peter Hansen and Robert Shiller
yok ben kısa vadeli süpper analiz yaparım diyen
2 gün sonra olacağı görürüm diyen..
çalışmasına nobel alabilir. :p
Amerika karıştı, kurban bayramından önce 3.35 den dolar alabilme ihtimalimiz arttı. :)
4150$ :D
İnanamıyorum yaw 4037'den dün gece girdiğim pozisyon bile kar yazdı. Çok süreceğini sanmıyorum gerçi 3500$'e düzeltme gelir bence ama gelmeye de bilir. 3500$ iken de 2500 e düzeltme bekleniyordu. :D Bir düzeltme olacak geçmişteki örneklere bakarsak daha önce gördüğü yeri hep bir daha görüyor ve misli ile geçiyor. Bütün dolarları bünyesinde toplayıp e-dolar oluncaya kadar büyüyecek galiba :cool: Dün bir youtube yayınında altın piyasasının %5 büyüklüğüne ulaşmak üzere diyordu konuşmacı.
Halil Recber yine maasli olarak Alnus yatirimda calismaya baslamis.
Bir de ek olarak parayla teknik analiz kursu veriyor. Gidin cok sey ogrenin siz de! :) Dalga gectigimi farkettiniz herhalde.
Ne hikmetse guya bu kadar ulvi teknik bilgisi olan adam gercek piyasalarda islem yaparak gecimini saglayamiyor! Kazanacagi milyon dolarlari elinin tersiyle itiyor ve onun bunun agiz kokusunu cekiyor.
Unutmayin: Klavuzu karga olanin burnu boktan kurtulmaz. Kelin ilaci olsa alir merhemi once kendi Basina calar!
Yukarıda yazılanlarıda düşününce piyasalar gözardı ediyor (arpayı fazla bulunca:)) ama uzun vadeli resim oluşmaya başladı bende..yarın(yada bu hafta) Trump'ın ÇİN'le ilgili fikri mülkiyet hakları soruşturmasını başlatacağı söyleniyor..kabaca konu Çin'in fikir hırsızlığı konusu..bu soruşturma belki 5-6 aydan önce tamamlanmaz ama temelde global ticaretin akibeti açısından bir milat olabilir..
Soruşturma sonunda hemen Çin'e gümrük vergileri konmayabileceği yada Çin'le pazarlığa oturulabileceği belirtiliyor..Nihayetinde Dünya Ticaret Örgütü açısındanda gümrük vergileri sıkıntı doğuracağından, sonuçta ABD firmalarının Çin'e girişleriyle veya Çin'li firmaların ABD'ye girişleriyle ilgili kısıtlamalar gelebileceği ihtimal dahilinde..bu durum ise Çin'in misilleme yapmasıyla sonuçlanabilir..
Çin hükümeti yabancı firmaların Çin'de iş yapabilmesi için yerli ortak şartı koyuyor..bu ise ABD'li firmaların bilimsel mülkiyet haklarının Çin'li firmalarla mecburen paylaşılmasını sağlıyor..
Zaten global ticaret, dolayısıyla global büyüme sıkıntılı..Geçen haftalarda Lagard bu yüzden korumacı politikalardan uzaklaşılması çağrısı yapmıştı..Ancak Trump kafasının içindekileri er yada geç hayata geçireceği anlaşılıyor..
Olayın siyasi boyutunda ise dünyanın ekseninin yavaş yavaş doğuya, daha çok Çin'e kayması var..Zaten bunun doğal sonucu olarakta son 20-25 senede ABD ortadireği fakirleşirken, ÇİN'in orta direği zengileşiyordu..
Kısaca Trump'ın ABD'yi 2 numara yapmaya hiç niyeti yok..:)
selam..bu okadar önemli bir bilgi ki....dünyanın ciddi bir türbülansa gireceğini gösteriyor..Ama trump bunu yapabilir mi emin değilim...Yaparsa ilk etkisini emtiada gösterecektir.Sonrasında kur savaşlarında..Zira çinin elinde trilyonlarca dolar ABD tahvili var...K.kore bahane yapılıp kontrollü bir bölgesel savaş bile çıkarabilirler..Fakat asıl mesele şu: Çinde iş ve yatırım yapan ABD li şirketler buna izin verirmi? zira çin büyük pazar...
Bir söz vardır eski alamancılardan bzie kalan...Alamanlar yapıyorsa birşey sende yapacan yapmıyorsa sende yapmayacan GARDAŞ...Almanlar sanayi 4.0 a tam gaz geçiyor..Nüfus dez avantajını asgariye indirecekler..Hindistana da ciddi yatırım yapmaya başladılar..Muhtemelen bu çin olayı öngörüyorlar.
Merhabalar..Tabiki Trump kaybolan karizmasını toparlıyabilmek içinde başlangıçta bu tür işlere girişmek isteyebilir..ancak vergi kesintileri, trilyonluk altyapı yatırımları yada ileride Çin'e uygulanabilecek yaptırımlar Obamacare'e göre kongreden daha kolay çıkabilecek tasarılar diye düşünüyorum..
Dediğiniz gibi Çin'de iş yapan ABD''li firmlar pek bu işte gönüllü değiller ve ayak diretiyorlar ama sonuçta yavaş yavaş ortaya karışık birşeyler çıkması ihtimal dahilinde..bu iş koyulaşırsa, herkes bu işten zararlı çıkar ama bu işten daha az zararla çıkacak ABD olur..dolayısıyla ipler ABD'nin elinde..
Çin'in elindeki ABD tahvili konusu ABD için en sıkıntılı bir konu ama yukarıdaki adımlar atılırsa Çin için en büyük sıkıntı Çin'in devale gitmek zorunda kalması olur..Çin ciddi bir devale giderse oluşacak türbülanstan sağ çıkamaz..bir sürü Çin firması yere serilir..tabiki bunun yansımaları batı ve özelliklede EM'ler için pek iyi olmaz..neyse bunlar en kötü senaryolar ama olası misillemeler ciddi sıkıntılar yaratabilir....
Alıntı:
China's foreign ministry says there is no future in a China-U.S. trade war and adds that issues of trade and North Korea are not connected.
The ministry added that China pays great attention to protecting intellectual property rights and says the essence of U.S.-China trade is mutually benefical and a win-win.
USD/JPY=109,76...bahar geri geldi..Alıntı:
US is the real trade protectionist, and we will 'highly likely' win any legal dispute, China media says
China should sue the U.S. for trade protectionism if President Donald Trump orders an investigation into China's intellectual property practices, Chinese state media said
Yukarıdakilerin-ticaret savaşlarının hiç önemi yok..
Maaşallah ansiklopedi atsan bir şey olmuyor..
Size tanıdık geliyor mu?
2011 ekim ayinin sonlari idi Usak seramik feci yukseliyordu sonra bi taban taban yapmaya basladi 5ci gun sonunda kacabildim...
bunlarda gunluk %20 olayi da yok bi anda 3500 ten bam diye 1500e cekebilirler o zaman da 3000 den alanlar yuzde 50 buhar ederler
dikkat edin..
Uzun tatil için dolarlar şimdiden bozdurulmaya başlanmış gibi.
3.5199 vurdu çekti.
Türkiye'nin makro verilerine, BİST'e kote şirketlerinin gelecekteki performanslarına güvenen piyasalar, BİST'te bugün gösteri yaptı.
Dosta düşmana açık mesaj vererek.
Dosta düşmana, "bu kadarına da aşkolsun valla" dedirterek.
Birgünde + % 2,5...
Dolar kurunun 3,63 lere sıçraması gibi birşey yani...
Bravo...:)
Türkiye iki kolu iki ayrı yaya bağlı enerji biriktiriyor. Bir koldaki döviz yayı sağa doğru gerilirken, diğer koldaki borsa yayı sola doğru geriliyor. Ya yaylardan biri kopacak , ya kollardan biri.
Merkez Bankası'nın (TCMB) Ağustos beklenti anketine göre yıl sonu dolar tahmini 3.7492 TL'den 3.7199 TL'ye geriledi...
http://www.gazetevatan.com/dolar-tah...93394-ekonomi/
Bugün alsanız doları, yılsonunda kurda öngörülen artış ne?
4,5 ayda Yüzde 6 altının üzerinde...
En iyimseri bu...
Neredeyse mevduat kadar bir beklenti var.
Bu haber dolar almayı durdurur mu, ya da elinde olanı sattırır mı dersiniz?
Hesap ortada..
Sanmam.
:)