Bu konuda çok haklısınız, bir çoğu hariçten gazel okuyor, daha önce yazmıştım bize "Kriz Kahini" diye sundukları Roubini'ye göre yatırım yapıldığında sonuç ne oluru gösteren bir grafik vardı; resmen sıfırı tüketiyorsunuz... (nete baktım bulamadım, bulursam link eklerim)
Ama insanlar kahramanları sever her dönemin her alanın bir kahramana ihtiyacı vardır, gerçek olmasalar bile, yani çoğu kahraman ya gerçek değildir yada söylenenler çarpıtılmıştır...
O tv deki yada gazetelerdekilere bin basacak onlarca adam var şu forumda...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Şişse ne olacak? Hepsinin türevi var, yiyorsa şortlasın.
Gerçek işlem yapıp para kazanmayan adamın poposu terlemez, elin şeyiyle gerdeğe girer.
Bunlar gerçek işlem yapsalar çulsuz kalırlar.
O yüzden ahkam keserler bilmiş tavırlar edalar, hepsi kitap satmak, eğitim satmak, danışmanlık satmak, yönetim kuruluna girmek, tv radyo programlarından para kazanmak, vb işlerden para kazanmak için atar tutar.
Ama her ne hikmetse bu kadar çok bilen adamlar piyasalardan bu bilgileri işlem yaparak milyon$ kazanmayı tercih etmezler!
İyi düşünün, klavuzu karga olanın burnu boktan kurtulmaz. Bunlara bakarak trade ediyorsanız çoktan tarağı tutmuş bunlar gibi ona buna saldırıp bahane üretiyorsunuzdur. Ama bu adamlar kadar becerikli değilseniz onların işlem yapmak dışındaki para kazanma alternatifleriniz yoktur.
Piyasanın kuralı basittir, açarsın ekranı alırsın satarsın, çok biliyorsan kazanırsın, bilmiyorsan ziki tutarsın. Öyleydi böyleydi dinlemez.
Geçen yine o tv de çok bilmiş eski Garantili şimdiki Özyeğin hocası olan bayan, Twitter dan soru geldi, ama siz BIST 70 bin çıkamaz diyordunuz 115 bin oldu, ebemiz şeyoldu sizin yüzünüzden. Hatunun cevabı efendim TCMB faiz çok arttırmış bilmemne olmasaydı böyle olmazdı. Başka bir soru efendim EURUSD 0.80 olacak diyordunuz, 1.20 oldu. Hatunun cevabı ama efendim FED şöyle yapmasa ECB böyle yapmasa olmazdı.
Hatunun diyeceği basit ama diyemiyor, "bir mok bilmiyorum anlamıyorum bu piyasa işlerinden
" Çünkü piyasada işlem yapmak dışındaki artistik işlerden para kazanıyor. gerçek işlem yapmıyor, yoksa artist. Artist konuşamaz, poposu terler ekranda!
Size ne diyorum : TV seyredip Radyo dinleyip Haber okuyup Analist raporuna bakıp işlem yapmayın. Kelin merhemi olsa önce başına çalar!
https://www.nobelprize.org/nobel_pri...iences2013.pdf
PRIZE IN ECONOMIC SCIENCES 2013
Trendspotting in asset markets
There is no way to predict whether the price of stocks and bonds will go up or down over the next
few days or weeks. But it is quite possible to foresee the broad course of the prices of these assets
over longer time periods, such as, the next three to five years. These findings, which may seem both
surprising and contradictory, were made and analyzed by this year’s Laureates,
Eugene Fama, Lars Peter Hansen and Robert Shiller
yok ben kısa vadeli süpper analiz yaparım diyen
2 gün sonra olacağı görürüm diyen..
çalışmasına nobel alabilir.![]()
Amerika karıştı, kurban bayramından önce 3.35 den dolar alabilme ihtimalimiz arttı.![]()
Yer İmleri