Originally Posted by
enki
Ayrıca bazı kaynaklara göre globalde 7-8 trilyon dolar, bazı kaynaklara göre de 10 trilyon civarında negatif faizli bono var..yatırımcılar paralarını eriteceklerini bile bile bu bonolardan niye alırlar ki?..çok detaya inmeyelim, dışarıdaki yatırımcı yada para sahibi bizden beter..Sn.Power sen biliyorsun dışarıdaki mevduat oranlarını ve karşılğı enflasyonu..burada dolara 4 civarı faiz alabiliyorsak öpüpte başa koymakta fayda var zannımca..TL'de ise zaten enflasyon altı faizlerde durum malum, özelikle büyük bankalarda..
Neyse diyeceğim dışarıdan adamların küçük bir getiri için bile EM'lere aktığı bir ortamda, yok ben faizleri arttırmıyorum, yok faizi arttırmak vatan hainliğidir, felandır filandır..bütün bunlar hikayedir bana göre..yada olsa olsa içerideki faiz-enflasyon-reel getiri ilişkisine bakaraktan dışarıdaki modaya uymaktır kısaca:)..yoksa 94 yılı hafızalardadır hala!!..
Haa akılıma gelmişken bir zamanlar yerliye yapmazken, yabancıya borsa ve bonoda stopajı kim sıfırlamıştı, bunlar değil mi?....İşte böyle..denize düşmeye gör, yılana sarılırsın..Denize düşmemek içinde önce iyi yöneteceksin..başka yolu yok..:rtfm:
Herkese iyi geceler..