Elektrik faturaları roket taktı, Marsa ulaştı. Hiç kimse den de duymadım elektrik ucuzladı diye, hayırdır inşallah...
Printable View
zamanında swap diye bişey vardı.. zamanında dediysem de iki yıl falan önce.. böyle volatil ortamları severdi. mevduata göre üç beş fazla alırdık. sonra çöktüler üstüne bi anda kayboldu.. gece gece andı beni.
Cuma günü tl bağlayan oldu mu normal mevduat için paylaşırsa sevinirim
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Dudu kokteyl domates al .kırmızısı yoğun domates tadı var.hemde fiyatı iyi
Bende 7 asamali olan bir aritma var.
Spring water marka.
Hepsi ayni esasinda.
Altta 3 tane filtre var.
Ustte memran filtre dedikleri ters osmos filtresi sonra da tat veren iki tane daha.
Filtrelerin kalitesi ve duzenli degistirmek onemli.
Fazla para vermemek lazim.
600-700 TL lik bir yatirim ile su sorunu cozulur.
Damacanadan kurtulunur.
Syg,
Haklısınız, bazı günler mevduat faizinden bile çok mesaja konu olurdu. Bankalar kendilerine gelen mevduatı swap şeklinde kabul etme yöntemiyle sanırım yasal yükümlülüklerinde bir azalma yaratıyordu. Bunu da verdikleri faizi yükseltmekte kullanıyorlardı.
Ben bu işleme "muvazaalı" dediğim için "swap severler" tarafından "linçe" maruz kalmıştım. Halbuki muvazaa hukuki bir kavramdır, "bir sözleşmenin görünürdeki başka bir sözleşme ile gizlenmesi" anlamına gelir. Swapta da tam olarak bu yapılırdı. Swap işlemleri yüksek rakamlar için uygulanırdı. Sanırım Merkez Bankası bankaların kulağını çektiği için şu anda yapılmıyor ya da bankalar fazla reklamını yapmadan yalnızca çok çok büyük müşterilerine bu imkanı tanıyorlar.
Günaydın forum üyeleri,
Bir bilgiye ihtiyacım var.
Geçen Çin den alınan 3.6 milyar usd kredinin
faiz oranını bilen var mı ?
Valla ya swap vardı yapan var mı hala acaba?
Evde esim ve yasiyoruz ve daha once esim calismiyordu aylik elektrik faturasi 1 senede en fazla 50₺ geldi simdi esimde calisiyor ikimizde sabah 7 den aksam 7 ye kadar evde olmamamiza ragmen gelen elektrik faturasi 66₺ bu ucuzlamis haliyse pahali halimi dusunemiyorum bile o saatten sonra da ztn elektrigi somurecek halimiz yok cidden cok merak ediyorum bu elektrik nasil ucuzlamis bi anlatabilirseniz aydinlanms olacagiz bizde
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öyle bir ihtimal yok. TL değil dolar borçlanılacak. Kaç olacağı açıklanmadı, belki daha belli bile değildir; her rakam tamamen hayal ürünü. Kamuyla paylaşılmazsa kimse de bilemez. Mantıken benzer vadeli Eurobond faizine yakın veya biraz üstü olur. Krediyi veren ICBC Türkiye'de mevduat toplama yetkisine sahip, 44 şubeli ve belli bir iş hacmi olan dünyanın en büyük bankası. 3.6 milyardan yüksek faiz alıp kaçma derdine düşmeleri söz konusu olmaz. Çin bir yere yatırıma girişiyorsa, orada onyıllarca varlığını büyütecek bir hedefle girer.
Filtre takimi 90-150 TL arasi kalitesine markasina gore...
Degistirmek kolay.
Alttaki ilk 3 filtre ucuz ve 3-6 ay gibi araliklarla..
Yukaridaki asil isi goren membran filtre dedikleri 2 yil ama pahali olan o degistirmesi de biraz daha zor.
Her servis gelir yapar, markadan bagimsiz..
Ben sokup goturuyorum Karakoy'de hepsini degistirtiyorum.
Benim aritma bu...
https://www.youtube.com/watch?v=D64GC-6Ra8Q&t=12s
Syg,
ayda yaklaşık 150 tl içme suyu ( 5 litrelik pet ) masrafım var ! yıllık 150 X 12 = 1800 tl !! 6 ayda cihaz fazlasıyla
kendini amorte ediyor ! tek masrafı da filtre ! en pahalı yedek parçasıda dediğiniz gibi membran filtre oda 2 yılda değişiyor ! internetten baktım 120 lira civarıymış fazla bir masrafı yok ! suyun içimi nasıl dudu abi pet sularla kıyasladığında ?
Almanya ,Çinlilerin satın almasını engellemek için elektrik dağıtım işletmecisinden hisse satın alıyor.
Almanya kamu bankası KfW'nin Belçika merkezli Elia System Operator SA / NV'den 50Hertz Transmission GmbH'nin %20 oranında hissesini yaklaşık 770 mil euroya sayın alacağı bildirildi.
Konuya ilişkin Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çin'e doğrudan atıfta bulunmadan ''Ulusal güvenlik gerekçesiyle Federal Hükümet kritik elektrik altyapısını korumaya büyük özen gösteriyor. Vatandaşlar ve iş dünyası güvenilir bir enerji arzını bekliyor.'' dendi.
Kaynak : matriks
Damak tadi tartisilmaz tabii...
Her bolgenin suyunun tadi da farkli olabilir..
Ben begenerek iciyorum.
En sona bir de tatlandirici bir sey (coconut filtre) takabilirsin.
https://urun.gittigidiyor.com/ev-ele...-145818-2357-0
Maliyeti de dusuk en fazla 25 TL gibi.
Syg,
https://urun.gittigidiyor.com/ev-ele...-145818-2357-0
Su senin isini fazlasi ile gorur.
Benim evdekinin aynisi.
Sanirim en son asamada bir tane daha filtre var.
Syg,
3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’ni gerçekleştirecek olan IC İÇTAŞ – Astaldi JV ICA’nın finansman talebi Garantibank International N.V., T.Garanti Bankası A.Ş., T.Halk Bankası A.Ş., T.İş Bankası A.Ş., T.Vakıflar Bankası T.A.O., T.Ziraat Bankası A.Ş. ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’nin katılımı ile karşılanacak. https://www.3kopru.com/haberler/3-KO...I-IMZALANDI/19
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin 2,7 milyar dolarlık mevcut kredisinin refinansmanı için ICBC Turkey, lider düzenleyici olarak yetkilendirildi. ICBC Turkey, daha önce Türk bankacılık sistemi tarafından finanse edilen projeye, anlaşma çerçevesinde daha uygun koşullar ile uluslararası piyasalardan finansman sağlayacak. https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-423746
Ben yurt içi bankalar bu borcu taşımakta zorlandılar diye yorumluyorum. Zorlanmasalar da bu durum ekonomi yönetimi tarafından yurt içi döviz likiditesinin arttırılması için bir fırsat olarak görülmüş olmalı.
3.,6 milyar kredi refinansman edilerek bankaların likit açığı bir nebze olarak rahatlatıldığı takdirde.
bankaların mevduat toplama iştahının azalması da olağandır...
ve daha yüksek oranlarda mevduat toplama ihtiyacı kalmayacak...
faizler düşecek dedikleri bu muydu ? acaba
bu kredi yetecek mi ? sorusuna önümüzdeki günler en iyi cevabı verecek
göreceğiz..
Zamanında dışarıdan uzun vadeli finanse edilmeyen sözkonusu projelerin refinansman maliyetlerinin mevcut koşullarda çok daha yüksek olacağı aşikar.
bir başka açıdan değerlendirsek
460 milyar borç 463,6 milyara yükseldi.
piyasa arz/talep dengesi üzerinden fiyatlandığından
faiz düşük seviyede kaldıkça dövize yönelme daha da hızlanır mı ? sorusu
bambaşka bir açı da,
maalesef dış borç para bulduk diye sevinen hazine bakanımız var artık...
Borçlandığımıza sevinir hale geldik.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Borcu borçla çeviren vatandaşların halini yansıtıyor.
Borcu çevirebildikçe vur patlasın çal oynasın misali bir mutluluk hissi.
Bir zamanlar cari açık finase edildiği sürece sorun olmaz denildiği gibi.
Dış borçlanmada eskisi ile yenisi arasında görünen fark; yeni borçlanmaların ilave dış kaynak sağlamak yerine vadeleri gelen, gelmese de sürdürülemeyen eski dış borçları ve faizlerini daha ağır koşullarda öteleme niteliği taşıması.
2001 de de durum farkli degildi.
Ecevit borsa taban taban giderken 10 milyar dolar kredi bulduk IMF'den dedi diye kimse ne vade sordu ne de faiz oranini, bi de baktik ki her sey tavan olmus.
O 10 milyar dolardan sonra tabii neler oldu neler?
Syg,
dudu abi çok uzun süredir sessiz takipçilerinden biriyim.2013 den beri se hasbelkader uzun vade yatırımı tercih eden bir küçük yatırımcıyım(portföy meblağı fena olmadı hani😊)
Tavsiyelerin,yol göstericiliğin için bir teşekkür etmek istedim.
su arıtım cihazında da tavsiyene uyacağım hiç aklıma gelmezdi ama😊
selam,sevgi ve teşekkürler...
Yazmasalar da takip edildigimi hissediyorum.
Cayda, corbada yemekte guzel oluyor aritilmis su.
Yazin damacana ile de aliyorum, sebile takiyorum, sogutup likir likir iciyorum.
Saka bir yana bu suya aku suyu gibi mineralden faydali elementlerden arindirilmis diyen de var bu nedenle gunde bir tane de maden suyu oneririm.
Hem geyirtir hem de hazimi kolaylastirir. :)
Syg,
Bence 2001'e göre epey farklı bir durumdayız. Ecevit o zaman o 10 milyar doları devletin borcunu çevirmek için istiyordu. Şimdi ise durum farklı özel sektörün borcunun çevrilmesi gerek. Dikkat ederseniz bu hafta yapılan 3.6 milyar dolarlık anlaşma da özel sektöre aktarılmak üzere yapılmış bir anlaşma. IMF gibi kuruluşlar temsil ettikleri ekonomik sistem içinde devlete ait olmayan borçları çok daha zor prosedürler ile finanse etmek isteyeceklerdir. Belki de finanse etmek istemeyeceklerdir. Borcun kısmi olarak kamulaştırılması da durumu değiştirmeyebilir. Bu nedenle hali hazıraki sıkıntının ve açmazın Ecevit'in karşılaştığı sıkıntıdan kat ve kat daha büyük olduğunu düşünüyorum.
Sn.rxpu bankalar borcu taşımakta neden zorlasınlar..bu borcu ödemek zorunda olanlar bu köprü ve otoyolu hazine garantisiyle alan müteahhitler değil mi..ayrıca sn.elma'nın belirttiği gibi faizlerin arttığı şu ortamda refinansmanı daha fazlaya mal edilmeyecek mi, tabiki edilecek..
YİD yeni bir deterjan mı..:cool: