https://twitter.com/fintables/status...08215115104256
Printable View
Bist 50 endeksi yedek paylardayız hayırlı olsun...
İyi mi kotumu
Tabiki iyi haber. Yavaş yavaş taşlar yerine oturuyor. 2023 e kadar 30 TL hedefim var benim. Bir bakmış sın 100 dü 50 ydi derken BIST 30 a girmiş. SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar şunu belirteyim öncelikle, bende portfoyümün 3'te biriyle aksendeyim... yani şirkete çok güveniyorum... sadece borçluluğu olan ve bu borcu yavaş yavaş kapatan ileriye dönük hamleler yapan çok potansiyelli bir şirket dedim. bazı şirketler piyasada ucuz fiyatlanabiliyor, bunun nedeni çok büyük potansiyel barındırması, sürdürülebilir kar riski,patronun güven vermemesi vs olabilir.. aksende bunlar var demek değildir bu. bu şirket çeyreklik olarak sürekli artan bir şekilde kar açıklasaydı zaten mevcutta 11-12 tl idi. kaldı ki işin içine özbekistan ırak kamerun kongo ve kuzey amerika dedikleri yerler dahil değil
bu arada şirketim yatırımcı ilişkilerine yazmanız çok faydalı olacaktır. pınar hanım sorulara hemen cevap yazıyor zaten.. ben sorduklarımı ve cevaplarını buraya yazayım belki siz de yazarsınız...
1-aksende bir kademeye 23 milyon lot koyacak şekilde bir hükümranlık var ve yatırımcıya bu kağıtta kral benim diyen kişilere karşı şirketinizi ve yatırımcılarınızı korumak için hisse geri alımı (alma değil açıklaması bile yeterli) düşünüyor musunuz dedim, o da bana ''sizlerden gelen bu talepleri üst yönetime düzenli bir şekilde iletiyoruz'' dedi. yani ne kadar çok talep o kadar baskı demek...
2- ıraktaki ihracat miktarının artma durumu var mı diye sordum, bana yılbaşında onunla ilgili beklentimizi açıklayacağız dedi
3-malideki sözleşmeyi muhtemelen yılbaşında açıklayacağız dedi
4-temettü ödemeyi düşünüyormusunuz soruma ise yönetim kurulu bunu değerlendirecektir dedi...
bu arada pınar hanımın maili Pinar.Saatcioglu@aksa.com.tr
bunları yazarken dün akşam yazdığım mailin cevabı geldi.özet olarak ırak ihracatına ocak ayında başlamak gibi bir niyetleri olduğunu söyledi. özbekistandaki santralin kurulması için 6-9ay( diğerlerini bu sürede bitirmişlerdi) dedim ama o pandemiden dolayı 1 yıl olabileceğini belirtmiş.. ayrıca yurtdışındaki anlaşmalarda sene başında enflasyon oranında zam olacak mı gibi bir soru sordum, yok dedi.
Güzel paylaşımlar. İçin sağolun
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bf9aff4b84.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yarın bir haber gelir sanki malı mı bakalım
Olurmu olmazmı sıkıntılı bir gün daha...
Al gülüm ver gülüm yukardan ver aşağıdan al
Sindirme günü idi herhalde...
Son bilancoya göre kağıt ucuz değil. Ancak bu ucuz hale gelir demek değil, finansal piyasalarda enstrumanlar tahmin edilemez.
Ancak oturdum dün gece bu başlığı, faaliyet raporunu ve eski bilancolari inceledim. Teknik olarak da çalıştım. Bugun fırsat vermesi üzerine kapanışa doğru mutevazi bir miktarla aranıza katildim tüm ortaklara bol kazançlar.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O zaman size de sorayim. Neye göre ve neden ucuz değil ?Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim hesabıma göre bugün batsa 2 lira borcu kalır.
Son 4 çeyrek toplam karı 500m, bunu mevcut tahvil ile 6 sene sürdürse ( bu tahvilde hedef fk 6 malesef benim için ) hisse başına yaklaşık 5 tl kar eder.
2 lira da borcu vardı, demek ki bu şirket yaklaşık 3.5 lira eder.
Peki, ben neden aldım? Dikkat ederseniz Tahvil kadar kar ve satışları büyür diye bir tahmin yaptım. Oysa ben kar ve satışlar senede tahvilden daha iyi büyür diyorum çünkü son 4 çeyreğin ondan önceki 4 ceyrekle mukayeseli satış büyümesi %43.
Yani pahali ama 2 3 bilanço sonra pahalı olmayabilir, çok ucuz kağıt da kalmadı o nedenle aldım.
Para verseniz böyle analiz bulamazsınız iyi okuyun cok basit ama çok zordur bol kazançlar dilerim.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok cömertsiniz, zor analiziniz sonrası bulduğunuz rakamın 2 katını vermişsiniz hisseye. Son çeyreklerde Borusan dan gelen para da var kârda, yani düşündüğünüzden az daha pahalı bile olabilir.. Hatta ana oyuncular da 3.5 civarında hisseyi tutmakta bundan ısrar etmişlerdi gibi bir düşünce bile oluşturdunuz bende..
Geldik, gidiyoruz..
Sn. Sonli, gerçek hayatın tersine borsada cömertlik genellikle cezasız kalmayan bir alışkanlık umarım ceza çekmeyiz. Teknikte de iki gün önceki barı kısmen beğendim biraz da o nedenle aldım.
Teknigi bozarsa ısrarcı olmayabilirim, ne olursa olsun %100 taşımak için almadım yani. Yüklü de almadım. Siz de tasiyor musunuz?SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Size göre zaten borsa da çoğu sirket hissesi eksi değer eder heralde. Son paragrafa gelince, para vereyim de gereksiz boş yazmayın derdim...Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet çoğu sirketi devralmak için üstüne para isterim.
Ben bu yöntemle 3 yıldır her sene %100 üzeri getiri elde ettim, ama mesela tknsa ve tkuru asla alamadım, tercih meselesidir onlari alanlar kadar iyi borsacı değiliz ama düzenli bu işten getiri sağlayacak kadar da bir şeyler yapıyoruz kendi çapımızda.
Para istemez, siz de alıntı yapmayın yeterli benim için.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Senin ben kağıt gibi ....
kağıt 10 sene önce, 3USD den halk ARZ edilmiş, aradan 10 sene geçmiş, uzun bir süre kötü yönetilmiş.
şimdi yurt dışına açılmış, ihracat yapan, döviz girdisi olan; yani all the time, en iyi döneminde olan kağıda 1 dolar fiyat biçilemiyor.
neyse burada tekkeyi bekleyen, çorbayı içer.
ayrıca arkadaşlar, algılarınızla oynatmayın...
tek sıkıntı şeker oğlan, ben onun dışında bir sıkıntı görmiyorum..
Eskilerden arada yazan bir neva var gördüğüm, arada nadir yazan 1-2 kişi daha; çalı arkasında bekleyenler de vardır herhalde.. benim ve muhtemelen o arkadaşların da maliyet 3 civarı zaten.. Şahsi düşüncem satışa o lotu yazanlar, çapları büyük olsa da "ky" konumunda burada. Onlarda da tahtayı kaldıracak gt yok, patron kaldırsın diye bekliyorlar.. Bu arada da ortalıkta dolaştırdıkları rspu malla otlanıyorlar işte.. Yanılıyor olabilirim tabi, ama hayatın olağan akışı bu sonuca ulaştırıyor. Endeksin yönünü iyi süzüyorlar ve ona göre üstten satıp alttan yerine koyuyorlar.. Trade yerine malı alıp parkedenler arttıkça işleri zorlaşıyor.. Ama görünen, büyük ağanın keyfini bekliyoruz..
"tekkeyi bekleyen, çorbayı içer" muhtemelen satışa o lotları koyanlardan olup burada yazan birinin sık kullandığı ifadeydi; senin o kişiyle alakan olduğunu düşünmüyorum tabi :))
Twitter da 1-2 gün önce paylaşmıştım uv fiyat görüntüsünü..
https://pbs.twimg.com/media/Ep6oA-nX...png&name=large
Geçen gün ki harekete göre malın en az yarısının da bunlarda olduğu düşünülürse o tek sıkıntı çok büyük bir sıkıntıya dönüşüyor... Üstelik adam kademelerde bangır bangır bağırıyor bu tahtayı kimse götüremez diye... Buna ek olarak patronun da bu duruma hisse geri alımı gibi her hangi bir müdahalede bulunmayacağını biliyoruz. Bu durumda adam 5 e de çekebilir 15 e de götürebilir yada çok uzun bir süre yataya da bağlayabilir. Bu döngüyü gelecek iyi bilançolar veya savaşı göze alacak başka gruplar kırabilir... Ben şahsen ikinci seçeneği daha yakın buluyorum...
Fikirlerine ve Aksen deki geçmişine saygı duyuyorum. Affına sığınarak "Şahsi düşüncem satışa o lotu yazanlar, çapları büyük olsa da "ky" konumunda burada. Onlarda da tahtayı kaldıracak gt yok, patron kaldırsın diye bekliyorlar.." kısmında çok yanılıyor olabilirsin...
Estağfurullah; kendim de belirttim, kesinlikle yanılıyor olabilirim! Grafik tek bir terzinin elinden çıkmış gibi, ancak hisse hareketlerinde hep hatalı bilançolarla gelen tabanların tırsaklığı var hissine kapılıyorum.. Yaklaşık 3 yıldır az veya çok taşıyorum, üzerine para verilebilecek süper analiz kabiliyetim yok maalesef :) O sebeple yanılıyor olma ihtimalim de yüksektir..
Söylediğim gibi satış artışı çok iyi. Grafiği de kötü değil, teknikci değilim iddialı değilim ama güzel bir çıkış ve konsolidasyon görünüyor. Kademeye yazan lota filan takılmıyorum, ne tahtalar gördüm tekfende ortak tam dipte 100 milyon lot verdi neler neler oralarda neler yazılıyordu, bilanço olarak gelecek vadediyor bozmazsa izlemek yeterli diye düşünüyorum.
Borsada iddia olmaz, zaman da verilemez, yön de bilinemez. Bilanço olarak evet inanılmaz kelepir degil ama Sn. Sonli nin maliyetlendigi yerler gerçekten kelepirmis, ancak beklersek 2 3 bilanco sonra buralar da ayni şekilde kelepir görünebilir. Hayırlısı olsun herkese bol kazançlar.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ahhhh ahhhh malesef bazı şeylere de kader deyip geçmek lazım... Nede olsa Allah herkese üstüne para verebileceğin süper analiz yeteneği verip, aslında 3,5 lira olan malı 7 liradan almayı nasip etmiyor. Bazı şeylerde kısmet be hocam... Zaten garibanın yüzü ne zaman gülmüş ki... :)
Hisse 5 tl ye kadar cok pahaliydi. 10 tlye kadar cok ucuz. Yakinda ganasi malisi haberleri gelie irak ihracati baslar sonra subat mart gibi ozbekistan sonuclanir acilis tarihi ustune libya ve azarbaycandan haber gelir zaten subattaki bilancoyla satislar 7,5 mluar tl kar ise 700/m tl olur fiyatta 10/12 arasi oturur en yuksek 12,50 gorur. Aynis tmsn gibi bekler yukselir ardindan. Bu arada al satlarla bizde 30 tl yolculugunda 100 k lotla bitimek derdindeyiz. Ozbekistan irakla beraber hizli libya da sonuc alinsa. 2022 bilanco 15 mlyar tl ve 2 mlyar kar. Olacak.
Sayın yeni ayukr size katılıyorum 2021 yıl sonu sizce ne olur fiat
Bana biraz fazla abartılı geldi beklentiler. Keşke olsa :).Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar şimdi biraz beyin fırtınası yapalım, belki birbirimizden bir şeyler öğreniriz .öncelikle şirketin yatırımcı ilişkilerinde pınar hanımdan aldığım bilgiyi sizlerle paylaşayım. biliyorsunuz ki şirketin favökünün yüzde 70 -80'nini yurtdışı satışları oluşturuyor. sene başında yurtdışındaki anlaşmalarda dolardaki enflasyon kadar artış olacak mı diye sordum hayır anlaşmalar sonuna kadar belli bir fiyat üzerinden anlaştık ve bitinceye kadar fiyatlar aynı dedi. şimdi doların yükselme eğilimi durursa yurtdışının karlılığı da düşecektir kanımca, ama işte o zaman yurtiçinin karlılığı aynı seviyede artacak mı? yani 2020 yılında diyelim ki 1 dolar üstünden anlaştık ve dolar yükseldikçe karımız artıyor, bundan sonraki bilançolarda bu artış ivmesi olmayacak mevcut anlaşmalarda. şimdi eğer stabil seyrederse sıkıntı var ama burada devreye şirketi büyütecek ırak özbekistan anlaşmaları olacak. ırak muhtemelen 2021 ilk çeyrekte ciroya katılacak ama özbekistan en geç 4. çeyreğin başından itibaren devreye girecek. yılbaşından sonra açıklamayı düşünüyoruz dedikleri mali anlaşmasının eski anlaşmaya göre karlılığı ne olacak o da önemli. üstüne kamerun kongo ve kuzey amerika ( burası neresi olabilir çok merak ediyorum) için benim şu anda çok büyük bir beklentim yok,çünkü ben somut olanlara yoğunlaşmanın daha objektif olacağını düşünüyorum. ırak ve özbekistan kesinleşmiş olduğu için yazdım. kamerun ve kongoda pandemi yüzünden uzayan 15 aylık bir süreç var, yarın öbür gün olumlu açıklanırsa ona göre onu da konuşuruz.
bu arada kağıt üstünde baskı yapan kişilere karşı şirketi ve yatırımcıyı koruması için hisse alım isteğimi defalarca yazıyorum onlarda yönetime ilettiklerini söylediler, ne kadar istek artarsa yönetime baskı o kadar artar diye düşünüyorum.. yazmak isterseniz Pinar.saatcioglu@aksa.com.tr
Türkiye-Irak arasındaki mevcut 154 kilovolt Silopi (Karkey) Zakho iletim hattı üzerinden izole bölge besleme yöntemiyle Irak'a elektrik ihracatı yapılacak. İhracat kapasitesi 150 megavat olarak belirlenirken, EPDK, Irak'a ihracat yapmak üzere başvuruda bulunan ve mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli bilgi ve belgeleri sunan tedarik lisansı sahibi Aksa Aksen Enerji Ticareti AŞ'ye izin verilmesi yönünde karar verdi. Bu kapsamda, ihracat 28 Aralık 2020 itibarıyla başlayacak ve 1 Kasım 2021'e kadar söz konusu lisans üzerinden devam edecek.
Tamam yarın yukarı yapar sonra ekşi kapar
Bakin bugunku haberi bile aciklamadilar kapa. 154 megawatt ihracat boru degil tum yurtdisi isimizin yarisi kadar is demek. Aksen bolu goynukte uretip hatlara iletcek ve ordan da hoop iraka. Artik yurt icine calisan dogalgaz santrallerinin tamami tasinacak anlasmalar pesibdeyiz. Asil bomba karabag azarbaycan ve libyadan bekliyorum birde somaliden bir gelisme olursa tadindan yenmez. Ama bana gore libya kesin gibi. Özbekistan oyle 4 uncu ceyrek felan beklemez. Nisanda insaat tamamlanir mayis gibi olay biter. Bekletmezler okadar. Kontrolmatikle sozlesme imzalanmis. Bitmistir oranin kaba insaati. İs isten geciyor aciklama yapiyor adi sirket. Yakinda gene haberlerden ogreniriz ozbekistanda turk sirket santral 240 mgw kurdu calismaya yarin basliyor diye
Hareket sinerji