Sayfa 293/603 İlkİlk ... 193243283291292293294295303343393 ... SonSon
Arama sonucu : 4818 madde; 2,337 - 2,344 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

1. Son bilancoya göre kağıt ucuz değil. Ancak bu ucuz hale gelir demek değil, finansal piyasalarda enstrumanlar tahmin edilemez.

Ancak oturdum dün gece bu başlığı, faaliyet raporunu ve eski bilancolari inceledim. Teknik olarak da çalıştım. Bugun fırsat vermesi üzerine kapanışa doğru mutevazi bir miktarla aranıza katildim tüm ortaklara bol kazançlar.
     Alıntı Originally Posted by neva91 Yazıyı Oku
    Sn. Cido, neye göre ucuz değil? Piyasada enerji sektöründe ortalama f/k lar pd/dd ler nedir acaba? Ya da kabaca 4.5-5 mlyr TL borcu olup 3 mlyr TL kasada nakit+alacağı olan bir şirket ve elindeki işleri ve anlaşmaları sıfırdan kurmak için yaklaşık 13-15 mlyr TL ye ihtiyaç olan bir değer size göre kaç para olmalı ? Artı olarak borsada gelecek alınır lafına da ters buldum sizin yazınızı. Yani lütfen "kağıt ucuz değil" yazınızı neye göre ucuz olmadigini aciklar misiniz ?

Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. O zaman size de sorayim. Neye göre ve neden ucuz değil ?
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Son bilancoya göre kağıt ucuz değil. Ancak bu ucuz hale gelir demek değil, finansal piyasalarda enstrumanlar tahmin edilemez.

Ancak oturdum dün gece bu başlığı, faaliyet raporunu ve eski bilancolari inceledim. Teknik olarak da çalıştım. Bugun fırsat vermesi üzerine kapanışa doğru mutevazi bir miktarla aranıza katildim tüm ortaklara bol kazançlar.

"Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"

3. Benim hesabıma göre bugün batsa 2 lira borcu kalır.

Son 4 çeyrek toplam karı 500m, bunu mevcut tahvil ile 6 sene sürdürse ( bu tahvilde hedef fk 6 malesef benim için ) hisse başına yaklaşık 5 tl kar eder.

2 lira da borcu vardı, demek ki bu şirket yaklaşık 3.5 lira eder.

Peki, ben neden aldım? Dikkat ederseniz Tahvil kadar kar ve satışları büyür diye bir tahmin yaptım. Oysa ben kar ve satışlar senede tahvilden daha iyi büyür diyorum çünkü son 4 çeyreğin ondan önceki 4 ceyrekle mukayeseli satış büyümesi %43.

Yani pahali ama 2 3 bilanço sonra pahalı olmayabilir, çok ucuz kağıt da kalmadı o nedenle aldım.

Para verseniz böyle analiz bulamazsınız iyi okuyun cok basit ama çok zordur bol kazançlar dilerim.
    O zaman size de sorayim. Neye göre ve neden ucuz değil ?

4.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Benim hesabıma göre bugün batsa 2 lira borcu kalır.

Son 4 çeyrek toplam karı 500m, bunu mevcut tahvil ile 6 sene sürdürse ( bu tahvilde hedef fk 6 malesef benim için ) hisse başına yaklaşık 5 tl kar eder.

Peki, ben neden aldım? Dikkat ederseniz Tahvil kadar kar ve satışları büyür diye bir tahmin yaptım. Oysa ben kar ve satışlar senede tahvilden daha iyi büyür diyorum çünkü son 4 çeyreğin ondan önceki 4 ceyrekle mukayeseli satış büyümesi %43.

Yani pahali ama 2 3 bilanço sonra pahalı olmayabilir, çok ucuz kağıt da kalmadı o nedenle aldım.

Para verseniz böyle analiz bulamazsınız iyi okuyun cok basit ama çok zordur bol kazançlar dilerim.

Çok cömertsiniz, zor analiziniz sonrası bulduğunuz rakamın 2 katını vermişsiniz hisseye. Son çeyreklerde Borusan dan gelen para da var kârda, yani düşündüğünüzden az daha pahalı bile olabilir.. Hatta ana oyuncular da 3.5 civarında hisseyi tutmakta bundan ısrar etmişlerdi gibi bir düşünce bile oluşturdunuz bende..

Geldik, gidiyoruz..
    Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
    Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.

5. Sn. Sonli, gerçek hayatın tersine borsada cömertlik genellikle cezasız kalmayan bir alışkanlık umarım ceza çekmeyiz. Teknikte de iki gün önceki barı kısmen beğendim biraz da o nedenle aldım.

Teknigi bozarsa ısrarcı olmayabilirim, ne olursa olsun %100 taşımak için almadım yani. Yüklü de almadım. Siz de tasiyor musunuz?
     Alıntı Originally Posted by sonli Yazıyı Oku
    Çok cömertsiniz, zor analiziniz sonrası bulduğunuz rakamın 2 katını vermişsiniz hisseye. Son çeyreklerde Borusan dan gelen para da var kârda, yani düşündüğünüzden az daha pahalı bile olabilir.. Hatta ana oyuncular da 3.5 civarında hisseyi tutmakta bundan ısrar etmişlerdi gibi bir düşünce bile oluşturdunuz bende..

Geldik, gidiyoruz..

6. Size göre zaten borsa da çoğu sirket hissesi eksi değer eder heralde. Son paragrafa gelince, para vereyim de gereksiz boş yazmayın derdim...
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Benim hesabıma göre bugün batsa 2 lira borcu kalır.

"Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"

7. Evet çoğu sirketi devralmak için üstüne para isterim.

Ben bu yöntemle 3 yıldır her sene %100 üzeri getiri elde ettim, ama mesela tknsa ve tkuru asla alamadım, tercih meselesidir onlari alanlar kadar iyi borsacı değiliz ama düzenli bu işten getiri sağlayacak kadar da bir şeyler yapıyoruz kendi çapımızda.

Para istemez, siz de alıntı yapmayın yeterli benim için.
    Size göre zaten borsa da çoğu sirket hissesi eksi değer eder heralde. Son paragrafa gelince, para vereyim de gereksiz boş yazmayın derdim...

8. Senin ben kağıt gibi ....

Sayfa 293/603 İlkİlk ... 193243283291292293294295303343393 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •