2023'e kazasız belasız bir varsak, gözümüzün içine baka baka şu an ... Bu milletin hafızası kuvvetli, bankalar ve yastık altı bunca dolar ve altın boşuna değil. Bizlerse macera arıyoruz buralarda...
Printable View
2023'e kazasız belasız bir varsak, gözümüzün içine baka baka şu an ... Bu milletin hafızası kuvvetli, bankalar ve yastık altı bunca dolar ve altın boşuna değil. Bizlerse macera arıyoruz buralarda...
Dünyada eşi benzeri olmayan birşeye sahibiz. Cuma sendromu. Hafta sonu riskini taşımayalım, öğleden sonra paldır güldür satış...
mevcut sermaye 1 milyon artırılarak 1 milyon 612 bine çıkarılıp,ayrıca da kayıtlı sermayenin de 750 milyondan 3 milyara çıkarılmasına karar verilmiş bu günkü yönetim kurulu kararında
Valla ben de yanarım cayır cayır çünkü bende de yüklü mal var ama bedelli yaparlarsa ilk fırsatta kaçarım zira her bir lota 2,63 TL civarı vermek gerekir. 2,63 kat artıyor eldeki lotlar. Bedelsiz sermaye artışı hazırlığı ise evladiyelik lotlardan 1 tane bile satmam.
Bence şirket çoook büyük bir siğorta ödemesi sonucu (gemi ya da uçak siğortası gibi) iflas noktasına geldi. şirketi tekrar yüzdürmek için bedelli yapacaklar gibi görünüyor % 163 artış demekki her lot için ilave 1,63 tl ödemek gerekir. bu da halen mevcut hissenin fiyatının 3,03+1,63=4,66tl demektir.
sizin hesabınız doğru 1,63 TL vermek lazım lot başı.
Son cümleyi okudum az önce:
"Çıkarılmış sermayenin artırılmasında pay sahipleri, rüçhan haklarını çıkarılmış sermayenin artırıldığı oranda kullanırlar."
işin içinde bedelli rüçhan vb. varsa benim için kaçış zamanı gelmiştir.
koskoca temettü şirketini bedelli yapacak hale getirdiler yazıklar olsun, ne diyeyim artık... :wu:
Korktugum hisse fiyatının düşmesi olur bizi hapsederler mi? 3 TL den düştü 2 TL ye ve o sırada da bedelli kararı aldılar diyelim işte o zaman yandım işte... Zararına satmak mı bekletip katılmak mı? Güzelim şirketi ne hale getirdiler yahu... Umarım bizim sesli düşüncedüklerimiz sadece sehir efsanesi olarak kalır da yolumuza bakarız
Allah tan gül gibi agesalarımı tutuyorum... Sadece bu akgrt ye güvenseydim hapı yutmuştum... Bi agesa ya bak Bi de buna... Ulan akgrt büyük hayal kırıklığı yasattın bana...
Biri araca sigorta yaptırırken agesa insana sigorta yapıyor.insana yatırım her zaman iyidir... Agesa bu sene 1 milyar kar getirecek ve sermaye sadece 180 milyon.. Seneye elde edeceği kar minimum 2 milyar olabilir.. Ama akgrt den böyle rezalet performans beklemiyordum acıkcası
ABV.
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar şirket zorrda bu sermaye arttırımı benim şahsi görüşüm bedelli olacak. Çünkü bilanço da bedelsiz verebilecek kalemlerden bu miktar bir karşılık yok. Arttırımda en yakın zamanda olabilir. 6 aylık bilanço da koma çıkar derim. Bu görüşler benim şahsi görüşlerimdir. Kimseyi baglama kimse ragbet etmesin herkes kendi kararını kendisi versin. Hiç bir yatırımcıyı etki altına almak veya yönlendirmek gibi bir gayem yoktur. İyi günler dilerim
Yıllardır akgrt yüksek temettü verdi, bir miktar yatırımcısından alma hakkına sahip gibi geliyor. Emsalleri gibi yüksek temettü vermeyip öz kaynaklarını daha kuvvetli tutsaydı bedelli yapmadan bu dönemi kurtarabilirdi.
Diğer yandan yüksek negatif reel faiz sigorta sektörünü çok olumsuz etkiliyor.
200 küsür milyon kar ettiğinde 0.88 krs net temettu verdi ve bunu 2 taksitte vermişti.. 450 milyon kar ettiğinde ise dağıtmamıştı... Ben sahsen bu senede dağıtmamasını isterim özkaynakları epeyce güçlü Bi yapıya sahip olacak... 2023 için 2 milyar kar getirir ve bunun yuzde 50 sini dagıtsa hisse bası 5.5 TL temettu demek olur... Ben agesa dan oldukca umutluyum, ama bu akgrt beni perişan etti resmen
bedelsiz yapacaksa neden bir önceki ile yapmadı?
1 milyar TL para var mı kasada bedelsiz yapabileceği? Para varsa yapar benim bildiğim yok. Avans temettü falan geçirdiler genel kuruldan onunla mı yapacak bedelsiz desem o da olmaz :wu:
1 milyar TL eurobond olduğunu nerede gördünüz ben yılsonu bilançosunda göremedim :wu: Bari onu bozup yapsınlar.
Düzenli temettü verdi diye neden para isteme hakkı olsun benden bunu anlamadım :)
Ne yapalım verdiği temettüleri biriktirip birkaç yıl sonra ona geri mi verelim? Bedelli mecburiyeti varsa şirket kötü yönetilmiş demektir. Düzenli temettü ödeyip de arada bedelli ile para toplayan şirket var mı bildiğiniz? CRDFA vardı bir zamanlar çok güvenip toplardım aynı bu da onu gibi olur çıkar. O da bir bedelli yapayım dedi başına gelmeyen kalmadı.
Bugün şirketten cevap maili geldi forumdaşlar sermaye arttırımı bedelli olacak haberiniz olsun.
Eurobond bozmaları şiketin zararı kabüllenmesi anlamına gelir. Yükselen CDS'ler yüzünden EUROBOND özelinde çok ciddi zarar yazmış gibi gözükecek. Yanlışım varsa düzeltin lütfen ancak EUROBOND lar bugünün satış fiyatından bilançoda değerlendiriliyor. Halbuki EUROBOND bozmadığınız sürece döviz enflasyonu ve devletin temerrüte düşmesi haricinde gerçekte zarar etmek mümkün değil.
1000$ nominal değerli %10 faizli eurobond alsam belki fiyatı 800$ a düştü. Satarsam 200$ zarardayım. Vadeyi beklersem 1000$ aslında kaamda ancak bilançomda 800$ olarak gözüküyor. %10 da faiz almaya devavm ediyorum. Vade sonunda 1000$ cebime girecek.
Ek 28759
birkaç gündür son olaylara kafa yordum.
sermaye tavanının artırılması bedelli veya bedelsiz habercisi olabilir. onun dışında beş yılda bir güncelleme zorunluluğu var diye biliyorum.
yani illa bedelli olacak diye bir şey yok. şirket zor günlerden geçiyor. onu da görmek lazım.
emeklilik fonları 28 nisanda 45 milyon lot taşıyormuş. 28 haziran itibariyle 15 milyon lot taşıyorlar. diğer kurumlarda çok ciddi bir değişim yok. ak yatırım satış yapmamış.
bugün tursg güzel hareket yaptı, kap açıklamasında geri alım bildirdi. çok bir para değil ama yine de önemli. orda ziraat yatırımın yani varlık fonunun muazzam (700 milyon lot) malı var ve hiç satış yapmıyor.
ordaki beklenti daha belirleyici olabilir.
iyi akşamlar.
Şirket sermaye tavanını 3 milyara cıkaracak bunda Bi sıkıntı yok ama sermayeyi de 600 milyondan 1 milyar 600 milyona cıkarıcam demiş işte sıkıntı burada.. 1 milyar bedelsiz yapacak gücü yok bildiğim kadarı ile, geriye bedelli kalıyor... Benim gibi fazla lotu olan yatırımcılar için zor Bi donem bekliyor... Bakalım hayırlısı
Tabii ki:
Esra Hanım merhaba,
Bedelli sermaye artışı planlanmakta olup, YK kararında da ifade edildiği üzere sermaye artırımına ilişkin hüküm ve koşullar yeni bir kararla belirlenecek olup bu karar ile eşanlı olarak gerekli açıklamalar yapılacaktır. Gelişmeleri KAP’tan takip edebilirsiniz.
Saygılarımızla,
Aksigorta Yatırımcı İlişkileri Ekibi
Aksigorta Investor Relations Team
Poligon Cad, Buyaka 2 Sitesi, No:8 Kule:1,
Ümraniye 34771 İstanbul/Türkiye
Uzunda belki ama kisada bizim gibi yakalananlar çaresiz satış yapmak zorunda kalıyor. Önce bedelsiz verip lot sayınızı çoğaltıyorlar. Sonra zarar aciklayip yaşanan değer kaybıyla birlikte hisseye hapsediyorlar. Ne cikabiliyorsunuz, ne de kalmak istiyorsunuz. Böyle bir Araf. Sonra biste yatırımcı gelmiyor. Gelmez tabi. Niye gelsin yıllardır temettü veren şirket yapıyor bunları.
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elimde 30bin Lot a yakın var ve döviz bazında %52 zarardayım maalesef. Yani Akgrt alacağıma döviz alsaydım param erimeyecekti. Uzun vade yatırımcısı olduğum için problem yok. Problem ise bedelli sermaye artırımında olacak.
Elinde yüklü lot olanlar istemiyor olsa bile nakitleri olmadığı için hissenin bedellisinin tamamına katılamayacaklar. Bu hissenin değerini düşürecek bir hamle oldu. 100bin lot Akgrt'si olan adam 163bin lirayı şakkadanak bulamayabilir. Katılmasına katılalım da hangi parayla. Uzun vadede Akgrt için umutluyum. Hatta iştahımı kabartıyor diyebilirim. Ama bu zararım ve daha fazla alamıyor oluşum canımı sıkıyor. Psikolojiyi iyi yönetmek lazım.
Finansal olarak Eurobond'lar (vadeye kadar ele tutulacaklar ve satışa hazır) olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bu konuda bilgi sahibi birisi var mı? Eurobondlar güncel değeri üzerinden mi yoksa nominal değeri üzerinden mi bilançoda gösteriliyor.
Önceki e postamda belirttiğim gibi, ellerindeki eurobondları satmadıkları sürece, şayet güncel değer üzerinden değerleniyor ise, bu aslında olması gerekenden çok daha düşük bilançoda gösterildiği anlamı taşıyor. Elinde 2milyar TL eurobond olan şirketin piyasa değeri 1,7milyar TL.
ben hisseyi terk ettim ,düştü de hala almadım çok soğudum ak
sigortadan.küçük yatırımcı üzerine plan yapan şirketlerden uzak durmak lazım,ne hikmetse sabancı hisselerinden bi türlü para kazanamıyorum.bi ruhsuzluk,bi uğursuzluk var,
% 165 bedelli yerine sen yapaydın % 430 bedelli etki nasıl oluyordu 6 liralık hissede bakardın.Aynı mı?
Yap bedelsizi orada sürekli sat kağıdı sat kağıdı yapıştır % 165 bedelli hemde onu da direkt açıklayama kem küm et siz bunu normal karşılıyorsanız. Ayrıca bir de Eurobond olayı doğru ise sizin şirketi yatırımcı olarak bayıltmanız lazım sahip çıkmanız değil.Bir dost.
lot sayısını arttırmasa % 400-500 bedelli açıklayacaklardı. Bir de KAP'ta bedelli lafı geçmeden sermaye artışı falan demeleri de çok hoş bir durum değil. Neyse bana yazdırmayın daha fazla. Allah'a şükür ortalamam düşüktü de zarar etmeden başka bir yere zıpladım ama tanıdığım feci zararda olup da çıkamayanlar var. Allah kalanlara SAbır versin.
Yazın tabiki burada bilgi alışverişi yapıyoruz sonuçta. Ben sadece makul bir uzaklıktan bakmaya çalışıyorum. Yoksa benimde zararım ortada. 1,35$ dan almis adamim ben bedelsiz öncesi. Simdisinin karşılığı 0,675$. Hisse 0,17$ seviyelerinde dolanıyor. Zararım ortada.