Yeni çıkan şu fon sorunuzun cevabı olabilir.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=KPH
Printable View
Yeni çıkan şu fon sorunuzun cevabı olabilir.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=KPH
sayın istanbullu1963, şu an kışın Ankara yazın memlekette yaşıyorum ama ikisi de biraz mecburiyetten memnun değilim açıkçası, benim tercihim yaz kış sıkılmayacağım deniz kenarı, ormana da yakın bir yer, yıllardır aklımda ama kesin bir karar veremedim, bu yüzden bir türlü alamadım sonra da fiyatlar fırladı, zaten şu an alsam da oturamam hemen, onun için acele etmiyorum.
estağfurullah olur mu tavsiyelere her zaman açığım, iyi yönetilen fonları tespit etmekte biraz zorlanıyorum bu aralar, iyi dediğimiz fonlar bir süre sonra kötüleşmeye başlıyor ama bunları göze alacağız artık, hedefim o şekilde endeks düzeltmeye giderse alım yapıp uzun süre dokunmamak, tabi hangi fonları almalı çeşit çok arttı, toplam portföyün yüzde kaçıyla almalı, endeks düşüşlerinde ekleme yapmalı mı, çok çıkışlarda bir miktar satmalı mı gibi sorular da kafamı karıştırıyor.
şu an en çok sinirlerimi zıplatan elimdeki 2 hisse, zarar sıfır araba parası oldu ama sakin kalmaya çalışıyorum :)
sayın ersunan, sıcaktan bunalmam diyorsanız size Marmaris'i öneririm... ama iyi semtlerini... temmuz ve ağustos'ta yaşanmaz hale geliyor ama yılın kalan aylarında çok güzel... sıcağı sevmem diyorsanız ikinci olarak da Tekirdağ'ı öneririm... fon seçiminde de iyi düşünmek ve alıp unutmamak gerek... takip şart... selamlar...
sn gurgi, şu an herkesin elinde olan ve 3 ya da 5 yıllık getirileri iyi olan, iyi yönetildiğini düşündüğümüz fonlar var benim de elimde... onları yazacağım ama bir çok arkadaşımızın da hemfikir olduğu şu konuyu asla unutmamak gerek... geçmiş getiriler geleceğin göstergesi olamıyor. bir ara TCD, TKF; MAC çok iyiydi mesela ama son 2 yıldır bunlar geri kaldı. şu an için (yarın ne olur bilinmez, takip şart dediğim gibi) benim elimde IIH, YAS, SAS, IHK, TI2, AFT ve AFA var. bir kaç gün sonra KPH'yi de ekleyeceğim... lütfen bunları yatırım tavsiyesi gibi almayın. bir iki ay sonra bütün bu durum değişebilir... ama şurası bir gerçek ki, işportföy fonları iyi yönetiliyor ve bu son dönemde fonlar arasında baya bir rekabet oluştu. hepimizin ana amacı şu olmalı... enflasyonun üzerinde kazanalım yeter... ama Tüik enflasyonu değil tabii.:) selamlar...
sayın istanbullu1963, sıcakla son birkaç yıldır aram iyi değil aslında, bu arada Marmaris aklımdaki ilk sıradaki yerlerden, bir diğer hedefimde minivan'dan sade bir karavan yaptırıp uzun süreli Türkiye seyahatlerine çıkmak, iki üç ay çok sıcaklarda soğuk iklimlere seyahat edebilirim, şimdilik en mantıklısı bu herhalde.
fon konusunda belirlediğim 8-10 tane var elimde olanların da performansına bakacağım ona göre karar vereceğim artık, takip işi zaten kolay, bu kez sabır ve istikrarlı olmaya çalışacağım :)
benim merak ettiğim bir konu oldu dediğiniz bir cümle "elimdeki portföy finansal özgürlüğe ulaşmış durumda" demişsiniz. bunun için nasıl bir ölçü belirlediniz acaba? yani ölçü bu kişiden kişiye değişir tabi onun için miktar olarak sormuyorum da, nasıl belirlenir bunun miktarı.