Sayfa 590/736 İlkİlk ... 90490540580588589590591592600640690 ... SonSon
Arama sonucu : 5883 madde; 4,713 - 4,720 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Harcama ekonomisine gectik... harcayin! Bu devirde yapilabilecek en guzel yatirim harcamaktir...
    Hoş geldiniz.
    Şuraya da uğrayın ama.
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...51737&page=323

2.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    3260 TL, yani günlük 9 lira.
    Bu tarz temettü fonları sermayeyi eritir.
    Sermayeyi eritmesinin nedeni de standart hisse senedi fonların gerisinde kalması. Uzak durmakta fayda var.
    Haklısınız hocam aynı fikirdeyim aslında. Öyle bir hava var ki piyasada bu fonlarla ilgili inanılmaz kazançları varmış gibi lanse ediliyor.

Hosbuldum dostlar
    Yazdim ama su admin sildi galiba
    Bilirsiniz bana takiktir kendisi
    Hala buralardami o?

4.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Hosbuldum dostlar
    Yazdim ama su admin sildi galiba
    Bilirsiniz bana takiktir kendisi
    Hala buralardami o?
    webster gitti dolar 6.5 geldi 32.5

5. bazı arkadaşlar temettü fonlarını eleştirmiş... saygı duyuyorum... ama ben şunu anlıyorum ki, burada mesele, o fonların, sadece temettü için çeşitli hisseler (örneğin ereğli, aksa, vesbe vs) alıp yıllarca sadece temettü alayım ve bir yandan da hisselerim değer kazansın diye bekleyenler için bir alternatif... çünkü getirileri tek tek o hisselerin getirilerine bakınca daha fazla oluyor. ayrıca bir de şu var ve çok önemli bence... bu fonlardan temettü alınca stopaj falan da ödenmiyor, mart ayında beyanname ile falan uğraşılmıyor... bu açıdan da bakmanızı temenni ederim... yani büyüme hisseleriyle ilgilenenler için ya da altın döviz vs gibi başka arayışları olanlar için değil, bence sadece temettü için spot hisse taşıyanlar için iyi bir alternatif gibi görünüyor...

6.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    bazı arkadaşlar temettü fonlarını eleştirmiş... saygı duyuyorum... ama ben şunu anlıyorum ki, burada mesele, o fonların, sadece temettü için çeşitli hisseler (örneğin ereğli, aksa, vesbe vs) alıp yıllarca sadece temettü alayım ve bir yandan da hisselerim değer kazansın diye bekleyenler için bir alternatif... çünkü getirileri tek tek o hisselerin getirilerine bakınca daha fazla oluyor. ayrıca bir de şu var ve çok önemli bence... bu fonlardan temettü alınca stopaj falan da ödenmiyor, mart ayında beyanname ile falan uğraşılmıyor... bu açıdan da bakmanızı temenni ederim... yani büyüme hisseleriyle ilgilenenler için ya da altın döviz vs gibi başka arayışları olanlar için değil, bence sadece temettü için spot hisse taşıyanlar için iyi bir alternatif gibi görünüyor...
    Ortalama temettü getirisi %5 olsa(tam değeri bilmiyorum ama bu civarda bişeydir) bunun %10 stopajının etkisi %0.5 yapar.
    %0.5 fayda için %2-3 arası yönetim ücreti ödemek pek mantıklı değil.
    Sırf bu sebeple alanlar almasın bence.
    Ha fon hisse seçimi/trade ile spotta al-tut stratejisini yeniyorsa eyvallah.

Her türlü para eriyor , ticarette bile ,yemek en iyisi , bosborus döner yeyin yoksa o paraya soda içersiniz diyordu

8.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    bazı arkadaşlar temettü fonlarını eleştirmiş... saygı duyuyorum... ama ben şunu anlıyorum ki, burada mesele, o fonların, sadece temettü için çeşitli hisseler (örneğin ereğli, aksa, vesbe vs) alıp yıllarca sadece temettü alayım ve bir yandan da hisselerim değer kazansın diye bekleyenler için bir alternatif... çünkü getirileri tek tek o hisselerin getirilerine bakınca daha fazla oluyor. ayrıca bir de şu var ve çok önemli bence... bu fonlardan temettü alınca stopaj falan da ödenmiyor, mart ayında beyanname ile falan uğraşılmıyor... bu açıdan da bakmanızı temenni ederim... yani büyüme hisseleriyle ilgilenenler için ya da altın döviz vs gibi başka arayışları olanlar için değil, bence sadece temettü için spot hisse taşıyanlar için iyi bir alternatif gibi görünüyor...
    Temettü emekliliği ile ilgilenenler için, temettü portföyü oluşturup takip edemeyecekler için bence de güzel seçenek.

Kar payının stopajdan ve vergi beyannamesinden muaf olmaları avantaj.

Temettü dışında, uzun yıllar olarak bakılırsa, temettü hariç kısımda hisseler değerlenmeye devam edeceği için enflasyona karşı koruma sağlayacaktır.

Hisse fonlarda yönetim ücretinde %3.65 tavan olduğu için, iyi yönetilen hisse fonlar hisse seçim başarısı ile yönetim giderini bir şekilde telafi edebiliyor, ben iyi yönetilen fonlar için kafaya takmıyorum.

İhtiyatlı yaklaşımla uzun yıllar temettü ortalaması %4 olsa , temettü fonları ile emeklilik için oldukça büyük bir portföy getirir.

Ben de planladığım büyüklüğe erişince temettü yatırımına geçmeyi düşünüyorum.
    O gün geldiğinde temettü ödeyen fonları da bir seçenek olarak düşüneceğim.

Hisse/fon satmadan gelen temettüler ile pasif gelir yaratmak amaçlarımdan biri.

Tabiki her yıl sabit temettü ödeyecek diye bir garanti yok, bazı yıllar fazla bazı yıllar az olacaktır. Temettü emekliliği düşünen biri, emeklilik büyüklüğüne ulaştığında, en az 3-4 yıllık bir geliri, temettü alamadığı yıllarda, fon/hisse satmamak için ihtiyat olarak kenarda bekletmeli.

Saygılar

Sayfa 590/736 İlkİlk ... 90490540580588589590591592600640690 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •