sayýn tradestop, uzun vade yatýrýmla ilgili linkinizi daha sonra okuyacaðým... oldukça uzun çünkü... ama okuyacaðým... selamlar, iyi geceler..
sayýn tradestop, uzun vade yatýrýmla ilgili linkinizi daha sonra okuyacaðým... oldukça uzun çünkü... ama okuyacaðým... selamlar, iyi geceler..
Haklýsýnýz.
Faizin son 6 ayý kaldý zaten, indirim baþlayýnca bu borsaya yansýyacak, o nedenle bende olumlu düþünüyorum, ama þu vergi iþi bocalamaya sebep olacak.
Bu arada satýþ olmasa da konut fiyatlarý durmadan yükseliyor Ýstanbulda. Konutta ikinci sýrada yer alýyor benim için.
sn myfinans ben daha önce de bahsetmiþtim... benim 2 tane evim vardý, çok cesur bir kararla ikisini de sattým ve 1100 endeksten yüklü miktarda borsaya girdim... ilk baþta acemi olduðum için kademe falan bakmadan topluca daldým... bu hataydý ama acemi dönemimdi... buna raðmen 6 yýldýr piþman olmadým. çünkü hiç bir þeyi satmadým... kulaklarý çýnlasýn ersunan arkadaþ gibi cok sýk iþlem yapýp sonradan piþman olmadým. en iyisinin sabýrla beklemek ve saðlam þirketler ya da fonlarda kalmak olduðu fikrim 6 yýldýr sarsalmadý , sarsýlmýyor... bakalým artýk... konut ise benim için artýk ne kadar deðerlenirse deðerlensin, insanlarla, kiracýlarla, vergilerle, aidatlarla vs vs uðraþmak yoruyor ve gözümde yatýrým aracý olmaktan çýktý o yüzden... haa oturacaðý bir evi olmalý insanýn... o kadar... benim de bir tane baþýmý soktuðum evim var zaten... o yüzden yatýrým amaçlý ev almak bana çok uzak artýk... selamlar...
biri beni andý herhalde selamlarevet maalesef sürekli daldan dala atlayýnca olmuyormuþ bu iþler ben de anladým ama geç oldu, en iyisini yapmýþsýnýz, uzun vadeli yatýrým yapýp sabretmek sanýldýðý gibi kolay deðil, þu an bile yönümü belirleyemedim, euro vardý çýkmýyor diye bozdurdum %70 ppf ve borçlanma fonlarýndayým, kalaný da zararda olduðum 2 hisse de, deðiþken ve birkaç hisse fonda, borsa düþtükçe hisse fonlarý arttýrayým ve artýk uzun vadeli dursun diyordum ama yapamadým endeks þimdilik fýrsat vermedi.
ayný þekilde düþünüyorum ev, altýn veya dövize yatýrým yapmam bundan sonra, düþüncem tamamen deðiþti aileden kalacak evleri kiraya veririm diyordum vazgeçtim þimdi satarým diyorum, kirasý oldukça düþük kalan bir yerim var satýþa çýkardým, oturacak bir ev, emekli maaþý ve fonlardaki para en iyisi, burada benim için en zoru oturacak evin yerine karar vermek.
Deðerli Forumdaþ;
GSP son 1 yýllýk getirisi % 137, altý aylýk getirisi % 61; temettü hariç getiriler.
Temettüyle birlikte kabaca yýllik % 140 civarý bir getiri.
Temmuz portföyüne baktýðýmýzda son dönemin popüler fonlarýndan IIH ile ortak 15 hisse taþýyorlar.
Alým satým nojtalarýnda veya hisseyi tutma sürelerinde farklýlýklar olabilir elbette.
Yine de temettü geliri düþünen yatýrýmcý için daðýtýlan % 3,26 tatminkar deðil.
sayýn ersunan, oturacaðýnýz eve karar vermekte zorlandýðýnýzý yazmýþsýnýz... ben bundan bütün evleri satacaðýnýz gibi bir fikre kapýldým. bence þu an oturduðunuz evden memnunsanýz onu satmayýn... diðer bütün evleri satýn.benim kendi adýma temel prensibim, oturulacak tek bir ev dýþýnda ev falan tutmamak... haddim olmayarak size tavsiyem, iyi yönetilen hisse fonlarda uzun vadeli kalýn, ekraný kapatýn, bakmayýn, sinirlerinizi zýplatmayýn, hayatýn tadýný çýkarmaya bakýn... selamlar...
temettü fonlarý için yüzde 3.26 getiriyi tatminkar bulmayanlar var. haklý olabilirler ama benim tartýþmaya açtýðým konu, temettü verimi deðildi zaten... sadece temettü için spot hisse alýp uzun yýllar bekleyenler ve bu iþlerde acemi olanlar için bu fonlar avantajlý demiþtim ve hala arkasýndayým bu sözün. çünkü tek tek o hisseler o beðenilmeyen fonlarýn getirisine bile ulaþamýyor çoðu zaman... mesele bu... yoksa 3.26 deðil konu... bir arkadaþ fonun getirisi için yüzde 140 demiþ mesela... atýyorum alýnan AKSA kaðýdý yýlda yüzde 140 getirmeyebiliyor. ya da vesbe yýllarca yerlerde sürünebiliyor. keza ereðli'nin durumu ortada... ben bu fonlarýn iyi yönetilen hisse senedi fonlarýndan daha iyi olduðunu falan iddia etmedim... sadece temettü düþünen ve yýllarca bekleyecekler lehine olabilecek fonlardýr demiþtim...
þöyle bir þey ileri sürülebilir... 3.26 verim beni kesmez, atýyorum verimi 10 olan tüpraþ alýrým denebilir... ama bu sefer de yumurtalarý t ek tepete koyma olayý ortaya çýkmýþ oluyor. tüpraþ 3 yýl temettü vermediði zaman aðaca çýkýyoruz... iþin bu tarafý da var... en önemlisi kibarlýðý elden býrakmayýp, dün bir arkadaþýn yazdýðý üslupla "dolar bazlý bakýn, bir halt kazanamazsýnýz" gibi cümleler kurmamak... herkese selamlar...
Yer Ýmleri