Originally Posted by
ariston
İnsanı tanımak lazım, üşengeçlik önemli bir özellik aksi takdirde çalışkanlık meziyet olmazdı. Şirket düşünmeli bence.
Özünde iki tip insan var, kendi hakkına sonuna kadar sahip çıkan ve başkalarının hakkına sonuna kadar sahip çıkan.
Normalde insanlar bu ikisinin arasında, ama toplumda kendini düşünen insan pek sevilmez, ister istemez akıllı ise davranışlarına dikkat eder. Sadece başkalarını düşünmek de mantıksız, sonunda hüsran ile kalırsın ve kafayı yersin, arada derviş, politikacı, sanatçı vs de çıkabilir.
Bana göre kendi hakkını belirli tolerans ile korumak ve başkalarını haklarına riayet normal veya standart durum olmalı, onun dışındaki duruma zorlamak riskli. Topluluklar kendi bireylerini önce kendi topluluklarını çıkarını düşünmelerini ister istemez teşvik ediyor, o topluluk içinde olmayanlar ister istemez onlara temkinli yaklaşılıyor.
Kendi çocuğuma nasıl akıl verirdim gerçekten bilmiyorum, o yüzden en doğrusu bu demek zor. Yani aile içinde bile davranış şekli tam net değil. Ben şanslıydım ve annem babamdan da memnundum, onlar memnun ise sorun olmamalı, ama bazı çocuklar anne babalarına çok saygısız, dışarıdan görüntü hoş olmuyor.