Altından, dolardan günlük kazanç ümidini kesenlerin bir kısmı tabi ki gelir.. Ama onların spekülatif kağıtlara yönelmesini beklemek gerekir.. Artan kredi arzına paralel piyasasının abd seçimlerine kadar şişirilmesi en büyük senaryo..
Altından, dolardan günlük kazanç ümidini kesenlerin bir kısmı tabi ki gelir.. Ama onların spekülatif kağıtlara yönelmesini beklemek gerekir.. Artan kredi arzına paralel piyasasının abd seçimlerine kadar şişirilmesi en büyük senaryo..
Bunu zaman gösterecek.. Genede izmir, istanbul gibi yerlerde yaşayanlar büyük toptancı altın ve döviz bürolaronı bulmalı en düşük marj için..kalkıp ta yüzde 10 marj koyarsa altın toplama günlerinde bankaya malı verir yüzde 3 4 aşağıdan malı veririz mecburen.. Ama yazın bilhassa düşükten altın toplamaya çalışan kuyumcu pek görmedim
Böyle bişiyin olma ihtimali yok.
Anca ve anca al-sat a vergi getirilebilir..
Emlak da nasıl 2014 2015 al-sat furyası vardı ve vergi geldi..
Borsaya da bu GE-LE-Bİ-LİR..
Mesela günlük al-sat da yüzde 25
1 haftadan kısa da 15
1 aydan kısada 5
3 aydan kısada 3
3 ay üzerinde sıfır..
O-LA-Bİ-LİR..
Hazine falan nereye aktarıyorsun ..:) Olmaz o..
Nerede toplaşma varsa devlet oraya çöküyor..
emlak da vardı çöktüler..
ppf lere kaçtı insanlar..mevduat oranı yüzde 50 ye çıkarıldı..
en son mevduat-kredi oran zorlamasından sonra tahvillere hucum oldu
orayı da bastılar..
şimdi borsaya saldırdı millet..
sıra gelir borsaya da..
fiktif işlem çok yüksek borsada..işlem hacimleri yüksek..
günlük bazda bakıldığında epey bi miktar..
Eğer borsaya da çökerlerse düşüş çok hızlı olur. Tahvil, bono, mevduat, pof gibi riski az varlık değil borsa. Belki de dövizden dahi daha riskli bir yatirim aracı. Panik ortamı oluşursa stoplar çalışır. Gerisini siz düşünün.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben borsaya çöker demedim.. Ford misal yatırımcıya dağıtacağı temettüyü dağıtmaması yada yatırımcıya değil devlete akması için bir yasal düzenleme yapabilir.. Bugün olmaz gibi geliyor ama ben bekliyorum böyle bi düzenleme 1 2 yıl içinde
Borsa yatirimi firmalara hisseniz oraninda ortak olmanizi saglayan kar ve zarar riski paylasimidir. Temmettu ve sermaye artirimlari bunun iki ana damardir, ikincisi de yatirim yapip ortaklik sagladiginiz firma ortakligini satis veya alisinizdir. Bahsettiginiz temmettulerin devlete aktariminin ne finansal ne hukuksal bir duzenlemesi mumkun degildir. Sayet bu yapilir ise bu yatirim aracinin adi borsa olmaz daha trade alt yapili al sat yapilan bir piyasa olarak adlandirilir.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aktifbank koştura koştura websayfasını düzenlemiş..yüzde 10 stopaj kaldırılmış, yüzde 15 olmuş..60 gün bekletin +1 faiz yüzde 10 veriyoruz ha demiş..
artık aktif bono almak için bir sebep kalmadı. devlet garantisi de yok zaten..riske girmeye değmez..her ay 8-10k lık bono alıyordum..artık başka birşeyler düşüneceğiz.
Ben cuma günü aldım 1.65 puan 10 ay cebimde kalıcak .
Aktifbank da bitti artık 2 gün daha bekleyemediler, gerçi onlarla da ilgisi yok ama 27 sinde dönüşü olanların çoğu başka yere geçer artık, 2 gün önce %11,65 olan oran şimdi %10 oldu. neyse vov hesapta 10.50 hoşgeldin oranım devam ediyor oraya aktarırım şimdilik.
Sonrasında ne yapmalı onu düşüneceğiz, altın, dolar, fon veya gayrimenkul, tl de kalmanın hiç anlamı kalmadı eksi faiz alır gibi bir şey oldu artık.
100.000 TL ve üzeri için taze oranlar.
hoşgeldin ve boşta para bırakanlar eklenmemiştir.
https://i.hizliresim.com/qwC0sW.jpg
Son vergiler ile:
Paranin adresi bi tur daha bist, barbunun adresi firin midir??
Syg,
Beklenen haber geldi
https://paraajansi.com.tr/hazineden-...-aciyor/15371/
Syg,
Piyasadaki faiz oranlarına bakıldığında, yurtiçi döviz mevduat faiz oranlarının nerdeyse 3 katından fazla getiriye sahip bu ihalelere yüksek bir talep oluşabilir.
Yazmislar yazida da...
Bende dth olmadigi icin bangalar son zamanlarda ne veriyollar bilemiyorum...
Gr altinlari satip bende mi alsam acaba??
Syg,
Anladigim kadariyla devlet bunu bankalara satiyor, bankalar da kendi avantalarini alip bize satacaklar.
1.75 olan oran bize gelene kadar 1.25 falan olur en iyi ihtimalle...
Yerli yatirimciya da satmazlar herhalde ulkeye doviz girsin diye gavurlara satarlar...SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şimdi sen vergiyi arttırınca insanların daha az işlem yapacağını ve dolayısıyla vergi gelirlerinin artmayacağını hatta düşeceğini nasıl olur da bilemezsin. ayrıca bu yöntemin insanları daha farklı yollara itebileceğini hatta döviz-altın faizlerinin yerin dibinde oldugunu gözönünde bulundurursak dövizlerin altınların yastık altına gitmeyeceğini nasıl olur da bilemezsin.
Millet kafayi bozup parasini bankadan cekmesin diye bunu dusunduler herhalde...
Bakalim alabilecek miyiz [emoji848]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Stopaj varmi ? Var ise %10 mu ?
bu arada konu başlığından tezgah altı faiz oranları yazısını kaldırmak lazım, oran mı kaldı ki.Nzor da tükanı kapatmadan çıkmak mı lazım nasıl müşteri bulacaklar şu durumda?
büyük bankalarda utanmasalar bakkalın emrahın annesini tezgahın arkasına alış veriş karşılığı çekmesi gibi davet edecekler. :evil:
Zaten amaclari o . param harcatip iktidarda kalmak.vergi verdirmek.pisikkkk yok oyle.[emoji39]