hadi yumurta tokuşturalım:) ben olumlu bir açılış bekliyorum. gerekçem ise, bankaların açıkladığı güçlü blançolar. hemen ardından satacakları kadar satıp, dökecekleri kadar dökmeleri. neyi bahane edip daha satacaklar?
Printable View
hadi yumurta tokuşturalım:) ben olumlu bir açılış bekliyorum. gerekçem ise, bankaların açıkladığı güçlü blançolar. hemen ardından satacakları kadar satıp, dökecekleri kadar dökmeleri. neyi bahane edip daha satacaklar?
hocam bankalar son 2-3 yıldır inanılmaz konut kredisi verdi. kamu bankaları o kadar çok ve düşük faizli krediler verdi ki bunları görev zararı yazacaklar büyük ihtimalle.
üstüne üstlük işsizlik ve enflasyon oranları da artarken bu kredilerin geri dönüşü nasıl olacak allah bilir. belki önümüzdeki 1-2 çeyrek iyi bilançolar gelir. ama üstte yazdıklarımın kokusunu ağalar çoktan almıştır. nisan-mayıs gibi büyük kağıtlardaki temettü furyası bitince işin rengi belli olur.
daha çok var canım diyenler olacaktır ama öyle olmuyor. dalgaya bir kere kapılınca insan gerçekliği unutuyor.
cümleten iyi akşamlar.
hani başka kisme yokmu:)
şu an flat olarak nasıl açılacağıyla ilgilenmiyorum
güniçi satıcılı gelişirse long yaparım
direkt alıcılı başlar ve devam ederse, pas geçerim
ende olumlu bi açılış bekliyorum yada hafif bi eksi açıp artıya geçebilir
akşama ise herkesin kafasında levye parçalanmış bi kapanış bekliyorum
eksiş açıp artıya geçilmesin bende bayılırım ama. nerde öyle yoğurdun bolluğu:)
garip bir durum gibi geldi ve paylaşayım dedim.
Tanzanya'da 'gizemli hastalık' 15 kişinin ölümüne yol açtı.
Tanzanya'da henüz teşhis edilemeyen hastalık nedeniyle 15 kişi hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi de hastaneye kaldırıldı.
Ülkenin batısındaki Mbeya şehrinde, yakalananlarda baş dönmesi, mide bulantısı ve kan kusmasına yol açan bir hastalık ortaya çıktı.
Chunya Kamu Sağlığı İdaresi Başkanı Felista Kisandu basına yaptığı açıklamada, onlarca kişinin hastaneye kaldırıldığını ve hepsinin benzer şikayetleri olduğunu söyledi.
Hastalığın nedeninin henüz tespit edilemediğini dile getiren Kisandu, ön araştırmaların hastaların çoğunun daha önce mide ülseri ya da karaciğer hastalığı yaşamış erkeklerden oluştuğunu gösterdiğini belirtti.
Tanzanya Sağlık Bakanı Doroth Gwajima, durumu incelemesi için bölgeye uzman bir ekibin gönderildiğini açıkladı.
Konut kredisi de taşıt kredisi de geri ödenir çünkü hepsi teminatlı hem de eski fiyatlamalardan. Hiç kimse ucuzdan teminatlarını yakmak istemez. Olduda yaktı zaten 2x olmuş teminatı bankalar rahat nakite döner. Teminatsız verilen 10 bin 20 bin lik corona kredileri bile cevremde ödeniyor. Çünkü faizleri düşük idi. O kredi ile şahin doğan alanların araba fiyatları bile 2x oldu.
Sorunlu krediler bence teminatsız verilen siyasi yakınlık olan kredilerdir.
Sanılanın aksine bence kâr patlaması olacak bilançolarda.
Kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorumSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konut tarafında açık ve net diyorum bankalar adına batık kredi olacağını düşünmüyorum..
Konut taşıt.. bankaları bunlar zorlamayacak bile..
Sahibinden de satılan banka ilanlarına bakınız..
Taşıt kredisi konut kredisinin çoğunluğunu memur tayfası çekti..
Önemli olan burada şirketler e sağladığı finansmanda.. asıl orada sıkıntı var..
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yellen nin konuşmaları kafa karıştırdı bende hem teşvik yapacaz diyor hemde sonrası oluşacak enfasyonist baskı içinde gerekli araçları kullanabiliriz diyor yani kısaca faiz arttırımı diyor piyasanın algısı ne olacak merak ediyorum benim şahsi yorumum ilerisi için kötü kısa vade için olumlu bir haber borsalar ileriye bakar teşvik açıklandıgi zaman da beklenti biter derler herkes köşesine çekilir ama bence önce urkekleri sahaya çekmeleri lazım yani coşku lazım sonrası bam bam bam
Bu arada ben viopcu değilim ama ekonomi üzerine viob gibi bir gösterge nin takip edilmesi benim açımdan önemli bunu pandemi zamanında teb in long larindan görmüştüm ama sayfayı kirlettim ise affola arkadaşlar
KARARLI KONUSMAK piyasanın fıtratına uygun değil.Her daim UMIT ILE KORKU arası esnek zihinle oynamak lazım.
Reddit Avrupa pazarında “balon†riskini gündeme getirdi
Son birkaç hafta içinde ABD pazarını sallayan perakende ticaret çılgınlığı, Avrupa Borsalarında bir dalgalanma yaratırken, değerlenmenin ardından düşüş yaşandı.
Avrupa'da hisse senedi işlemlerinde rekor seviyeye yakın bir değerleme yaşanması ile birlikte analistlerin notlarının arasına "balon" oluşma ihtimali girmeye başladı. Yaşanan en son artış, pandeminin ekonomik etkisiyle mücadele eden Merkez Bankaları ve hükümetler tarafından teşvik tedbirleriyle beslenen, hisse senetleri ve şirket tahvillerinde neredeyse bir yıl süren yükselişin üstüne geldi.
Pandemi ile birlikte bu geri dönüşe aç piyasa oyuncularının riskli varlıklara yığılmasıyla, değerlemeler yükseldi ve Avrupa, bölgenin toparlanmasını tehlikeye atabilecek geri çekilme için potansiyel zemin hazırladı.
Amundi Hisse Senetleri Başkanı Kasper Elmgreen, "Piyasaları bölmeleri gerçeğe uygun değerin önemli ölçüde üstüne çıktı. Yerçekimi güçlü bir kuvvettir, değerlemeler ne kadar yüksek olursa olsun oluşan baloncuklar sonunda patlayacaklardır" dedi.
Avrupa hisse senetleri, 10 yıllık ortalamalarının yaklaşık 14 katı olan 17 katı vadeli kazançla işlem görüyor.
Piyasalarda yaşanan iniş ve çıkışlar ile birlikte Gamestop ve Nokia Oyj gibi şirketlerinden hisselerinde düşüşler yaşandı. Birçok analist ve yatırımcı tarafından piyasanın aşırı ısındığının bir işareti olarak görülüyor.
Hukuk ve Genel Yatırım Yönetimi Küresel Hisse Senedi Stratejisti Lars Kreckel, "Hisse senedi piyasalarında artan katılım, boğa piyasalarının ve boğa piyasalarının balonlara dönüşmesinin tipik bir yan etkisidir" dedi.
Arkadaşlar,
Dünyanın en büyük email şifre hacklenmesi olduğu yazılıyor internette. Hatta 5 gün olmuş.
Kaynak 1 : https://cybernews.com
Kaynak 2 : https://www.consumeraffairs.com/news...er-020421.html
Benim 4 emailden 1 i listede görünüyor. Hemen şifresini değiştirdim. Gerçi 2fa lıydı ama olsun.
Bu düzeltme nedense bana pek yeterli gibi gelmedi..grafiklerin yüz ifadesine göre bence daha devamı var diyor......
pozisyon: spotta ful longa karşılık hedge amaçlı endex de kısmi short,.....Gram altın long....ons/gümüş long...ilk defa ons gümüşte poz aldım...en çokda ondan çekiniyorum zaten :))
Herkese bol kazanç ve bol şans..
Dünya genelinde gıda fiyatları hızla yükseliyor.
Tahviller de ısrarla yukarı gitmeye devam ediyor.
Resesyon bunalım vs. Ne dersek diyelim dunyada iflaslar patlamaya başladı ve hiç iç açıcı noktalara gitmiyor.
Abdde 2021de %60a yakın diğer ülkelerde de %40 civarı iflas artışları bekleniyor
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Siz yaşananları ya HİÇ anlamamışsınız, ya da badem basın takip ediyorsunuz ve yanlı anlamışsınız. Kısaca şöle anlatiyim ;
Yapılan atama kanunlara uygundur ama ETİK değildir. Baştan beri söylenen bu zaten. Tayyip'in buraya atama hakkı var diye bu hakkını kullanamaz diyorlar. Ben de aynısını söylüyorum. Neden? Üniversite bitirip, bitirmediği dahi şaibeli olan biri Türkiye'nin en büyük üniversitesine nasıl olurda atama yapma hakkını kendinde görür. Gerçi daha evvelde yazdığım gibi, ekonominin E sinden anlamayıp, "benim alanım ekonomi" diyerekten faiz ve enflasyon konusunda çok saçma teoriler ortaya koyan biri onu da kendinde hak görebilir. Ama tekrar söylüyorum...Bu atamayı yapması veya bunu kendinde hak görmesi veya sizin gibilerin, bu yapılan etik dışı hareketleri bir şekilde meşrulaştırma çabalarınız...bunların hiçbiri bu yaşananları normal kılmaz...
Son olarakda, boğaziçi kendi rektörünü kendi seçer. Yani atanan kayyum istifa edecek ve yerine geçecek kişi atanmayacak. O yüzden dediğiniz gibi "yeni atanan" kişinin beğenilip, beğenilmeme gibi bir sorunu olmaz. Çünkü tahmin edebileceğiniz üzere, rte nin yapacağı HİÇ BİR ATAMA beğenilmeyecektir. Ne üniversite tarafından, ne de bu ülkenin aydın kesimi tarafından. O yüzden siyaseti üniversiteyede sokmadan, bir zahmet kendi haline bıraksınlarda... Boğaziçi kendi dinamikleri içinde kendi rektörünü kendi seçsin...değil mi?
oğuz vortex forumdaşa teşekkür borçluyum, cuma gece seansında shortları kapatmama vesile olduğu için.. çünkü cuma seans sonu gelen satışın momentumu short için ziyadesiyle promising gözüküyordu, short devam etmemek için pek bi sebep yok gibiydi esasen..
sabah namazına kalkan trader'lar pozitif bi açılışa işaret ediyor, yukarı açılınca karşısına 1630-1635 aralığı çıkacak, ben o kısmına karışmam, kırdı havası verip 1650 zorlarsa short yaparım gibi gözüküyor şu an ama yarın ekran karşısına geçince başka bi tiyatro oynarlar, beni ikna ederler ve long bile oynayablirim, bilemeyiz
yıldızların açısı haftanın ikinci yarısı için kırmızı manyel veriyor, perşembe-cuma yeni çin yılbaşısı, fare yılı bitiyor boğa yılı başlıyor.. daha doğrusu öküz yılı, fare zararlı hayvandır evdeki gıda stoklarına zarar verir, fare yılı zarardır (2020-corona yılı, 2008-finansal kriz gibi) öküz yılında yavaş ama güven veren bi tempoda fare yılının hasarları tamir edilir, kayıplar yerine konur.. corona'dan yavaş yavaş kurtuluruz demektir bu).. çin takviminin başlangıcı sayılan efsanede bi canavar vardır, sonra canavarın kırmızı renkten ve ateşten korktuğu anlaşılır, herkes kırmızı takar kapısına evine, canavar korkar kaçar, ahali kurtulur..
orhan pamuk'un en iyi kitabı hangisidir ? kara kitap mı, benim adım kırmızı mı ??
Herkese az dayak yediği, bol bol da piyasayı yendiği iyi bir hafta dilerim.
Bu sabah Şant Manukyan efsane bir video çekmiş. Eğer dış piyasaları anlamak istiyorsanız kesinlikle izleyin.
Bu haftaya DOW vadeliler yine pozitif açtı. Asya seansları da yeşil.
Bakalım bizim endeks de pozitif mi açacak.
Düşüncem pozitif açılış yönünde 1618-1623 gibi bir değer olabilir ama piyasayı satan güç alıcıları izledikten sonra tekrar Satışa geçecektir.
1625 üstünde olumlu devam ederiz.
Tersi senaryoda eğer zayıf pozitif açarsak(1615 altı) bugün sağlam dayak yiyeceğiz ilk seansta diye düşünüyorum. Orada da Merilin alıma geçtiği yerleri izlemek gerekebilir. Malum BoFA dipten alırsa millete gümüş tepside sunmak için allayıp pulluyor piyasayı.
Şantiye Manukyan Dış Piyasalar 08.02.2021
https://youtu.be/_YZZbhPX_Eg
Cuma efsane dayaktan kılpayı kurtulduk, kapanırken corta dönmemek hata oldu, sonra yazıldım ama gelmedi pis bastı. Cuma akşam el lönke de gitti ama yapmadık. Izleyelim gene bi saat 11 gibi anlarız muhtemelen niyetini bakalım ne yapacak palajohn...
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Japonya borsası sapıttı iyice artık, çok büyük devrim yapılıyo galiba ülkede...
Uzak doğu borsaları alıcılı gibi, bu batıya da yansır kş cuma da gayet iyiydi, ama buraya gelip hâlâ kriz var tellallığı yapılıyor, bu para bolluğunda ve faizler yükselmedikçe borsalar kolay kolay düşmez.. Bu para bize de gelir mi ,gelse de borsaya mı gelir? Yoksa tahvile mi? Şimdilik tahvil gibi duruyor , sonra ne olur bilinmez...
Başladığımız iş devam etsin
Son hafta para girişi olumlu yönde oldu
fakat şöyle bir durum var
kasım başı 3 hafta çok önemli para girişi oldu
sonrakı iki hafta para çıkışı oldu
şimdi ise son 3 hafta para çıkışı oldu
ve bir hafta para girişi
böyle bakarsak işleyişi ters bir durum yok gibi
vede yükseliş tepkide kalabilir
ayrıca önemli bir not
MB nin haftalık raporu ilede genel anlamda uyumlu (kabaca yanı)
https://i.hizliresim.com/qjIH1b.pngfta
Herkese günaydın.....
1630 şorttttttt
1632-1638 arası Dirençler mevcut oralardan ben de direnç koyarım. Stop yeşil yükselenin içine girmek.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9725ef1197.jpg
1630 seviyesinde ciddi bilek güreşi var. Boğa da ayı da inatçı, kırdığı tarafa dahil olma düşüncem var bakalım bu sefer de yanılacak mıyız.
Sistem ilk 1 dk lık barda al verdi bu arada neye göre verdiyse, o long devam ediyor.