Sayfa 28/1002 İlkİlk ... 1826272829303878128528 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 217 - 224 arası.

Konu: Viop-XXXI

Reddit Avrupa pazarında “balon†riskini gündeme getirdi
    Son birkaç hafta içinde ABD pazarını sallayan perakende ticaret çılgınlığı, Avrupa Borsalarında bir dalgalanma yaratırken, değerlenmenin ardından düşüş yaşandı.

Avrupa'da hisse senedi işlemlerinde rekor seviyeye yakın bir değerleme yaşanması ile birlikte analistlerin notlarının arasına "balon" oluşma ihtimali girmeye başladı. Yaşanan en son artış, pandeminin ekonomik etkisiyle mücadele eden Merkez Bankaları ve hükümetler tarafından teşvik tedbirleriyle beslenen, hisse senetleri ve şirket tahvillerinde neredeyse bir yıl süren yükselişin üstüne geldi.

Pandemi ile birlikte bu geri dönüşe aç piyasa oyuncularının riskli varlıklara yığılmasıyla, değerlemeler yükseldi ve Avrupa, bölgenin toparlanmasını tehlikeye atabilecek geri çekilme için potansiyel zemin hazırladı.

Amundi Hisse Senetleri Başkanı Kasper Elmgreen, "Piyasaları bölmeleri gerçeğe uygun değerin önemli ölçüde üstüne çıktı. Yerçekimi güçlü bir kuvvettir, değerlemeler ne kadar yüksek olursa olsun oluşan baloncuklar sonunda patlayacaklardır" dedi.

Avrupa hisse senetleri, 10 yıllık ortalamalarının yaklaşık 14 katı olan 17 katı vadeli kazançla işlem görüyor.

Piyasalarda yaşanan iniş ve çıkışlar ile birlikte Gamestop ve Nokia Oyj gibi şirketlerinden hisselerinde düşüşler yaşandı. Birçok analist ve yatırımcı tarafından piyasanın aşırı ısındığının bir işareti olarak görülüyor.

Hukuk ve Genel Yatırım Yönetimi Küresel Hisse Senedi Stratejisti Lars Kreckel, "Hisse senedi piyasalarında artan katılım, boğa piyasalarının ve boğa piyasalarının balonlara dönüşmesinin tipik bir yan etkisidir" dedi.
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,177
    Blog Entries
    1
    Arkadaşlar,

Dünyanın en büyük email şifre hacklenmesi olduğu yazılıyor internette. Hatta 5 gün olmuş.

Kaynak 1 : https://cybernews.com
    Kaynak 2 : https://www.consumeraffairs.com/news...er-020421.html

Benim 4 emailden 1 i listede görünüyor. Hemen şifresini değiştirdim. Gerçi 2fa lıydı ama olsun.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

3. Bu düzeltme nedense bana pek yeterli gibi gelmedi..grafiklerin yüz ifadesine göre bence daha devamı var diyor......
    pozisyon: spotta ful longa karşılık hedge amaçlı endex de kısmi short,.....Gram altın long....ons/gümüş long...ilk defa ons gümüşte poz aldım...en çokda ondan çekiniyorum zaten )
    Herkese bol kazanç ve bol şans..

4. Dünya genelinde gıda fiyatları hızla yükseliyor.
    Tahviller de ısrarla yukarı gitmeye devam ediyor.
    Resesyon bunalım vs. Ne dersek diyelim dunyada iflaslar patlamaya başladı ve hiç iç açıcı noktalara gitmiyor.
    Abdde 2021de %60a yakın diğer ülkelerde de %40 civarı iflas artışları bekleniyor
    RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Türkiye Cumhuriyeti devletinde idari kadrolara atama usulleri kanunlarla belirlenmiştir. Bir valinin, genel müdürün, il müdürünün, daire başkanının vs. hangi yollar izlenerek atanacağı, bu süreçte kimlerin yetkilendirildiği gayet açıktır. Kanunlara uygun olarak yapılan her atama, ki aksi düşünülemez, meşrudur ve bu yolla atanan her kamu görevlisi muteberdir saygındır. Yapılan atamaları beğenmeyip/eleştirip tepki göstermek, görüş beyan etmek bir haktır ve yasal çerçeve içinde kaldığı sürece anayasal teminat altındadır.
    Hangi konuda olursa olsun toplu protestolar, ilk eylemin gerçekleştiği andan itibaren amacına ulaşmış ve gerekli mesaj ilgili yerlere verilmiş olur. Bireysel insan hakkı gibi temel hak ihlallerini protesto hariç olmak üzere bu gösteriler uzun bir zamana yayıldığında mutlak surette başka bir şeye dönüşüp asıl amacından uzaklaşma ve kontrolden çıkmaya doğru evrilerek, kötü niyetli grup ve/veya örgütlerin yönlendirmesine açık hale gelmektedir. Kamu güvenliği birinci önceliği olan her devlet, bu tür toplumsal olaylara müdahale eder ve etmelidir.
    Boğaziçi üniversitesi, rektör atama usulü bağlamında her hangi bir ayrıcalığa sahip olmayan diğer yaklaşık 200 üniversiteden biridir. Rektör atanabilmek için, YÖK'ün çağrısıyla profesör olan akademisyenler başvuru yaparlar (ilgili üniversitenin kadrosunda olmak gerekmez), YÖK ilgili kurullarında başvuruları değerlendirir ve yasal çerçevede belirli sayıda adayı cumhurbaşkanına sunar, cumhurbaşkanı da kendisine sunulan adaylar arasından birisini atar. Boğaziçi üniversitesi(eylem yapanlar) bu prosedürü beğenmiyor olabilir ancak kendisi için bir ayrıcalık talep etmesi hiç bir surette etik değildir. Ülkenin ilgili kurumları ve son tahlilde cumhurbaşkanı kendilerine tanınan yasal hakları kullanmakta özgürdürler. Yetki her zaman kendisine hesap sorulanda olmalıdır.
    Son zamanlarda bazı siyasi kimliklerin de eşliği ile söz konusu eylemciler rektörün istifasını istemektedirler. Diyelim ki rektör istifa etti. Yerine kim nasıl atanacak? Eylemcilere mi sorulacak? Sorulmadan atanır da eylemciler yeni at***** yine beğenmezlerse ne olacak? Bu sorulara şu adaylardan veya şu çevrelerden bir akademisyen atanırsa sorun olmaz şeklinde cevap verilebilir. O zaman büyük soru şudur: Ülkeyi kim yönetiyor? Boğaziçi'nin ayrıcalığı ne?
    Siz yaşananları ya HİÇ anlamamışsınız, ya da badem basın takip ediyorsunuz ve yanlı anlamışsınız. Kısaca şöle anlatiyim ;

Yapılan atama kanunlara uygundur ama ETİK değildir. Baştan beri söylenen bu zaten. Tayyip'in buraya atama hakkı var diye bu hakkını kullanamaz diyorlar. Ben de aynısını söylüyorum. Neden? Üniversite bitirip, bitirmediği dahi şaibeli olan biri Türkiye'nin en büyük üniversitesine nasıl olurda atama yapma hakkını kendinde görür. Gerçi daha evvelde yazdığım gibi, ekonominin E sinden anlamayıp, "benim alanım ekonomi" diyerekten faiz ve enflasyon konusunda çok saçma teoriler ortaya koyan biri onu da kendinde hak görebilir. Ama tekrar söylüyorum...Bu atamayı yapması veya bunu kendinde hak görmesi veya sizin gibilerin, bu yapılan etik dışı hareketleri bir şekilde meşrulaştırma çabalarınız...bunların hiçbiri bu yaşananları normal kılmaz...

Son olarakda, boğaziçi kendi rektörünü kendi seçer. Yani atanan kayyum istifa edecek ve yerine geçecek kişi atanmayacak. O yüzden dediğiniz gibi "yeni atanan" kişinin beğenilip, beğenilmeme gibi bir sorunu olmaz. Çünkü tahmin edebileceğiniz üzere, rte nin yapacağı HİÇ BİR ATAMA beğenilmeyecektir. Ne üniversite tarafından, ne de bu ülkenin aydın kesimi tarafından. O yüzden siyaseti üniversiteyede sokmadan, bir zahmet kendi haline bıraksınlarda... Boğaziçi kendi dinamikleri içinde kendi rektörünü kendi seçsin...değil mi?
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

6.  Alıntı Originally Posted by integrating-factor Yazıyı Oku
    Dünya genelinde gıda fiyatları hızla yükseliyor.
    Tahviller de ısrarla yukarı gitmeye devam ediyor.
    Resesyon bunalım vs. Ne dersek diyelim dunyada iflaslar patlamaya başladı ve hiç iç açıcı noktalara gitmiyor.
    Abdde 2021de %60a yakın diğer ülkelerde de %40 civarı iflas artışları bekleniyor
    .
    bunlardan almanya'da abd'de filan yaşayanların ve milyarlarca dolar yatırım yapanların da haberi vardır heralde ama nedense dow olsun dax olsun yeni zirvelere gidiyordu daha cuma gecesi...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    sen öyle deyince ben de tekrar düşündüm, zira 21:00 tencere tavası pek feri yok, haftaya bir halkçı devrim ihtimalini düşük buldum

kapadım short'ları gitti.. iyi akşamlar
    oğuz vortex forumdaşa teşekkür borçluyum, cuma gece seansında shortları kapatmama vesile olduğu için.. çünkü cuma seans sonu gelen satışın momentumu short için ziyadesiyle promising gözüküyordu, short devam etmemek için pek bi sebep yok gibiydi esasen..

sabah namazına kalkan trader'lar pozitif bi açılışa işaret ediyor, yukarı açılınca karşısına 1630-1635 aralığı çıkacak, ben o kısmına karışmam, kırdı havası verip 1650 zorlarsa short yaparım gibi gözüküyor şu an ama yarın ekran karşısına geçince başka bi tiyatro oynarlar, beni ikna ederler ve long bile oynayablirim, bilemeyiz

yıldızların açısı haftanın ikinci yarısı için kırmızı manyel veriyor, perşembe-cuma yeni çin yılbaşısı, fare yılı bitiyor boğa yılı başlıyor.. daha doğrusu öküz yılı, fare zararlı hayvandır evdeki gıda stoklarına zarar verir, fare yılı zarardır (2020-corona yılı, 2008-finansal kriz gibi) öküz yılında yavaş ama güven veren bi tempoda fare yılının hasarları tamir edilir, kayıplar yerine konur.. corona'dan yavaş yavaş kurtuluruz demektir bu).. çin takviminin başlangıcı sayılan efsanede bi canavar vardır, sonra canavarın kırmızı renkten ve ateşten korktuğu anlaşılır, herkes kırmızı takar kapısına evine, canavar korkar kaçar, ahali kurtulur..

orhan pamuk'un en iyi kitabı hangisidir ? kara kitap mı, benim adım kırmızı mı ??

8. Viop-XXXI

Herkese az dayak yediği, bol bol da piyasayı yendiği iyi bir hafta dilerim.

Bu sabah Şant Manukyan efsane bir video çekmiş. Eğer dış piyasaları anlamak istiyorsanız kesinlikle izleyin.

Bu haftaya DOW vadeliler yine pozitif açtı. Asya seansları da yeşil.

Bakalım bizim endeks de pozitif mi açacak.
    Düşüncem pozitif açılış yönünde 1618-1623 gibi bir değer olabilir ama piyasayı satan güç alıcıları izledikten sonra tekrar Satışa geçecektir.
    1625 üstünde olumlu devam ederiz.
    Tersi senaryoda eğer zayıf pozitif açarsak(1615 altı) bugün sağlam dayak yiyeceğiz ilk seansta diye düşünüyorum. Orada da Merilin alıma geçtiği yerleri izlemek gerekebilir. Malum BoFA dipten alırsa millete gümüş tepside sunmak için allayıp pulluyor piyasayı.

Şantiye Manukyan Dış Piyasalar 08.02.2021
    https://youtu.be/_YZZbhPX_Eg
    Son düzenleme : Dr.Trend; 08-02-2021 saat: 08:48. Sebep: Video Linki eklendi.

Sayfa 28/1002 İlkİlk ... 1826272829303878128528 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •