Sevgili keko. dün gazete manşetlerine kadar yansıyan haberleri paylaştım. bunlardan bir çıkarım yapmanı tavsiye ederim. harici Ankarada yaşıyorum özel hastanelerde dahi randevu bulmakta sıkıntı yaşıyoruz çocuk için..
kanal istanbul bence olmayacak bir projedir...bu güne kadar bu beklentiyi satın alacak hiç bir hisseyi almadım...nedeni bu iş için çok büyük miktarlarda sermayeye ihtiyaç duyulmasıdır..türkiyenin ekonomik durumu da bellidir..ikinci de türkiyenin güvenliği konusunda çeşitli çekinceler yaratıyor bu proje...çevresel olumsuz etkiler de çok fazla...istanbulun su kaynaklarını tehdit edecek bir proje...kalbimin onay vermediği sektörlerden hisse almama gibi bir felsefem de var...bu yüzdendir ki insanların ölümü üzerine çalışan aselsanı borsa hayatım boyunca hiç almadım...bundan sonra da almayacağım...plastik sektörüne de geçmişte yatırım yaptım ama pişman oldum...bundan sonra o sektörden de almayacağım..
kısacası kanal istanbul gönlümün de kabul etmediği (arazilerinin çoğu zaten araplara el altından satılmış) aynı zamanında ciddi engellerin olduğu bir projedir..
hizmet sektörü gerçekten de kar marjı yüksektir...yalnız taklit edilmesi çok kolay bir sektördür...bizim batmanda 30-35 yıl önce tek bir özel hastane vardı..o tek iken çok güzel karlar elde etti ama ardından 7 hastane daha oldu...:kahkah: son 17 yıldır artık hastane sayısı artmıyor...hasta sayısı ancak bu hastanelere zar zor yetiyor...zaman zaman bu hastaneler ciddi sıkıntılar yaşıyorlar...
bence en güzel sektör taklit edilmesi zor olan teknoloji ve yazılım şirketlerinin olduğu sektördür...asıl kar ve potansiyel bunlarda..çağımız teknoloji ve bileşim çağı...tabi bence bu aralar yenilenebilir enerji sektörüdür...ortada paylaşacak büyük bir pasta var enerjide...2030 yılına kadar da sektörün canlı olacağını düşünüyorum..
Kekom Batman da ki özel hastaneler ile izmir ve istanbulda ki özel hastaneleri bir tutma bence
Bu şehirlerde işler efsane gidiyor özellikle estetik tarafında darphane gibi para basıyorlar özel hastaneler
Öyle olmasa sektöre tınaz tepe gibi şirketler hala dev yatırımlara girmezler bence
En son medikana yatırımıda bu durumu özetliyor aslında. 12 milyar yatırımla hastane açtı adamlar yeni
https://www.iha.com.tr/istanbul-habe...tirim-32915460
batıyı bilmiyorum o kadar iyi olabilir...yalnız taklit edilmesi kolay sektörlerdir...o sektör canlanırsa bir çok yatırımcı o işe girecektir...o işte başarılı ve kalıcı olmak için farklılaşmak gerekir...bunu ne kadar başarırsa o kadar iyi...ben size başarılar diliyorum..
Medicana haberinde şu cümle çok dikkat çekici, olur olmaz bilemeyiz ama sektör oyuncuları bu konuda çok ümitli belli ki;
Gelecekte uluslararası bir marka çıkacaksa bu marka sağlık sektöründen çıkacak
denmiş
Dostum bahsettiğimiz şey sağlık..lokmella dükkanı ya da helvacı dükkanı değil ki... hastane seçerken doktora bakarsın. sağlık altyapısına bakarsın. yeni sektöre girmiş hastaneye yada doktora gitmezsin. bu birikim belli ki tınaztepede var. bence ayrımı dikkatli yapmak lazım:ok:
sektörün bizzat içindeyim dostum..hem de tam 17 yıldır...modern makinalar ve kaliteli doktorlar paranız olduktan sonra çok rahat temin edebileceğiniz şeylerdir....belli bir süre sonra aralarında çok da fark kalmıyor...yalnız hisse iyi duruyor..bir hotelin hastaneye çevrilmesi de çok masraf ve emek gerektiren bir olaydır...çünkü kapı genişliğinin bile bir standartı var...o standartlara gelmek çok emek ,masraf ve zaman gerektiriyor....
hisse güzel duruyor...ben size başarılar diliyorum dostlar..adımı anmasaydınız belki de hiç yazmayacaktım..ama yazınca mecbur düşüncelerimi söylemek zorunda kaldım..tekrardan sizlere başarılar diliyorum..
EVET İYİ BİLİYORUM HASTANEDE ÇALIŞTIĞINI :ok: SENİNLE ORTAKLIK YAPTIĞIMIZ HİSSELER DE VAR ATTP GİBİ..AMA AĞILIĞI BİRAZ DAHA BURAYA VERDİM BU SIRA. ÇÜNKÜ BURDA Kİ HİKAYE DE OLDUKÇA GÜZEL.ARAŞTIRINCA DA İPLİK SÖKÜĞÜ GİBİ ÖNÜMÜZE DÖKÜLÜYOR. BENİM DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLERDEN BİRİ DE CİTYBANK BU KADAR MALI VİRMANLA ALMASI. GÜNLÜKTE SATICI GÖZÜKÜYOR AMA NE HİKMETSE HAFTALIK VE AYLIK TAKASLARDA HEP MAL YUKARDA. BUNU KENT ŞEKERDE GÖRMÜŞTÜM. HERGÜN İLK SATICI POZİSYONUNDA GÖZÜKÜYOR AMA SÜREKLİ MALI YÜKSELİYORDU ARAŞTIRINCA İŞİN FARKLI OLDUĞUNU ANLADIK.. Kİ ORDADA 400 DEN 4250 TL YE KADAR YOLCULUK OLMUŞTU. BİZ 2000TL DE YIKILMIŞTIK:party::vk:
Sevgili keko.batmana giderken Ankara'dan geçiyorsun. seni ağırlamaktan mutluluk duyarım haber vermen yeterli dostum..
ben size başarılar diliyorum dostum..umarım iyi kazanırsınız...kolay kolay yolum düşmüyor ama bir gün düşerse belki...:) bizim batmandaki hastanelerin gelirlerinin önemli bir kısmı sgk gelirlerinden oluşuyor...tahminen %50-70 gibi...batıdaki hastanelerin gelirlerinde sgk payının az olduğunu hep kulaktan dolma duymuşumdur...gerçekten de geçen bir kaç hafta önce sgk hakedişlerine %50-60 oranında zamlar yapıldı..bu zamlar ile bizim buradaki hastanelere ciddi bir hayat buldular...batıdaki hastanelere de olumlu etkileri olacaktır ama öyle çok büyük miktarlarda değil...çünkü onlar zaten özel çalışan ve sgk payı az olan hastanelerdir...asıl yurtdışından iyi bağlantılar kurarlarsa ?? güzel gelirler elde edebilirler....
tekrardan başarılar diliyorum...
Keko üstad her zaman olduğu gibi kitabın doğru yerinden konuşuyor temkinli konuşuyor. Bence şirket güzel kap lar atmaya devam ederse Sayın Keko da bu hissede pozisyon alacaktır diye tahmin ediyorum ☺
Birileri fena maliyet yaptı, güçlülerse eğer biraz yukarıda kapatırız gibime geliyor.
kap haberleri güzeldir...hele ki beklenen güzel haberler varsa...açıkçası ben de elimde tuttuğum hisselerden güzel kaplar bekliyorum..gelirse agresifleşeceklerdir...brlsm deki maliyetim 14,35 tir 30-40 gün civarıdır tutuyorum...onda güzel bir kap bambaşka yerlere götürür onu..44 ü gördüğünde de tradeyi düşünmedim...atatp zaten yenilenebilir enerji sertifikalarının alınıp satılacağı platform kuruyor...o iş ile ilgili artık yavaş yavaş kaplar düşmeli..yazılımların en güzel bilançoları zaten son iki çeyrekte geliyor...bilanço konusunda da güzel beklentilerim var...kocaer içinde yenilenebilir enerji ,gıda ve tarım sektörlerini barındıran gizli bir hazine...onda da önümüzdeki bir iki ayda güzel kaplar bekliyorum...
biz temelciler hisselere öyle %10-20 kazanalım sonra tekmeyi vurup geçelim gözüyle bakmıyoruz...gesanı biliyorsunuz geçen yıl 20 kat çıktı..ben bunun belli bir yerine kadar vardım...yani kazanmaya alışık biriyim...acemşah usta da kazanmayı bilen kaliteli bir temel analizcidir..onun da kazanacağına inanıyorum ama bu oran ne kadar olur bilemem...umarım gentaştaki gibi sadece bir kat kazanmayı amaçlamaz...
geçen yıl gesanda kap haberleri geldiğinde neredeyse kendimizden geçiyorduk....:kahkah: gesan 20 den önce 50 tl ye ,sonrasında 70 tl ye ,sonrasında 100 tl ye sonra 200 tl ye sonrasında da 300 tl ye gitmişti..ben son mallarımı 230 dan vermiştim...benden sonra da 400 leri hatta bölünmemiş fiyatlar ile 440 ları gördü..bu çıkışı sadece 12-15 aylık sürede yaptı...
o yüzden de kap haberleri gerçekten de çok keyifli oluyor...umarım herkesin gönlüne göre kap haberleri düşer diyeyim...:)
bakalım nasipte neler olacak ?? bu piyasada nasibe de çok inanıyorum....
Sayın Keko ve Sayın Acemşah forumda yorumlarını dikkatle takip ettiğimiz üstadlarımız ben uzun zamandır iki üstadı da takip ediyorum verdikleri bilgiler bin sayfalık kitaplardaki satır arasında geçen bilgilerdir o yüzden iki üstadın yazdıklarını okumak ve takip etmek çok değerli. Dediğiniz gibi herkes nasibi kadarını yiyecek. Umarım herkes güzel kazançlar sağlar..
ben borsada feleğin çemberinden geçtim...:kahkah: geçmişte çok dayak yedim...iki sermaye kayıp ettikten sonra ancak kazanmak nasip oldu...acemşah usta tahta yapıcılar ile öyle maceralar yaşadı mı bilmiyorum...geçmişten beri acemşah ustayı severim..yorumlarını da okumayı severim...bir ara adele takıldı kaldı...adel de yıllarca yerinde saydı...acemşah o fetret döneminde bir ara yorumlarını tamamen kesti...kestikten sonra açıkçası takip edemedim...
borsa hayatımda acemşah ile sadece bir hissede yataşta bir süre birlikte olabildik...onda da acemşah yataş bir kat değer kazanınca hisse ederine geldi deyip satmıştı...tabi onun sonrasında hisse ta 2 tl lerden 40 tl lere gitmişti...insan aylarca emek verdikten sonra hissenin kendisini bir kenara itip yoluna devam etmesi insana koyuyor...europowerda ve cwene de ben de bunu yaşadım...
acemşah umuyorum ki yeni aldığı hisselerden iyi kazanır..tespitleri güzeldir...kazanacaktır ama hangi oranda bilemiyorum...ben de kendisini enerji sektöründe görmek isterdim...sanki bu enerji sektörü trenini kaçırdı gibi geldi bana...insan belli bir yaşa geldikten sonra alışkanlıklarından vazgeçemiyor , risk almak istemiyor bu yüzden de bildiği yoldan gitmek istiyor...kendisi de gyo uzmanıdır...arazileri çok sever...:kahkah: onun aldığı hisselerin çoğunda arazi olmazsa olmazıdır...dediğim gibi keşke bu yenilenebilir enerji sektörü ile ilgilenseydi..çünkü gerçekten de yenilenebilir enerji sektöründeki pasta çok büyük...
son G.20 zirvesinde tüm dünyada fosil yakıtlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüşüm için 5,8 trilyon dolarlık bir yatırım harcama kararı çıktı..bu çok defasa bir miktardır...türkiyede de erdoğanın da son bir iki gündür açıkladığı gibi bu dönüşüme çok önem veriyor ki zaten bu dönüşüm türkiyenin de menfaatinedir...
anlayacağınız bu dönüşüm hem türkiyede hem de dünyada son hızla yapılamaya başlanıyor..pasta çok büyük...
emin şimşeğin son açıklamalarını iyi okumak gerek...yenilenebilir enerjiye çok yoğunlaşmak gerektiğini bu şekilde cari açığın kapanacağını ve dolayısı ile dolar kuru ve cari açık baskısının bu şekilde azalacağını türkiye ekonomisinin ancak bu şekilde düzlüğe çıkacağını söyleyen açıklamaları oldu...türkiye var gücüyle ekonomik özgürlüğüne kavuşmak için bu dönüşümü yapmak zorunda..bunun için de hem yenilenebilir enerjiye hem de buradan üretilecek enerjinin depolanmasına gerekli önemi verme amacında..türkiye bu yenilenebilir enerji sektöründe Çin den sonra en etkili ülkelerden biridir...
batının ve amerikanın Çin ile bu aralar sorunları çok büyük...ellerinden gelse Çin e bir yudum su vermezler...bu yüzden de yenilenebilir enerjide özelikle de GES te taleplerini türk şirketlerine kaydırmak istiyorlar...zaten smrtg olsun cwene olsun ,kontr olsun yeotk olsun gesan olsun bu şirketlerimiz hızla avrupada yeni oluşumlar yapmaya ve oraya açılmayı amaçlıyorlar...bu şirketlerimiz körfez ülkeleri ile de yakın ilişkiler kurmaya çalışıyorlar...
bu şirketlerimizi güzel bir gelecek bekliyor...benim beklentilerim çok yüksek...ciro ve karlarına da baktığımızda geçen yılı sürekli katlayarak ilerliyorlar...güzel de yatırımlar yapıyorlar...acemşah ustanın da bu sektörü bir ucundan yakalamasını isterdim...kendisi aslında bu sektöre çok da yabancı değil..biraz araştırma ile bebek hisseleri de tespit edebilirdi....kendisini de sektörden yeni bir hisse ile görmek isterdim..yorumlarını çok merak ederdim doğrusu..
Kap map derken benim Kocaer e 23.5 dolarlık (634 milyon TL lik ) iş kapı düştü...son bir iki haftada iki üç uluslararası fuara katılmıştı..oralardan da her an iş kapları gelebilir...
Bakalım diğer iki hisseme de kaplar ne zaman düşer?? Bu kaplar gerçekten de çok keyif veriyor..özelikle de beklediğimiz kaplar olunca insan daha da kendini güvenli hissediyor..
Bofa dün 200 bin lot alıp hisseyi tavan yaptırmıştı bugün 155 binini geri vermiş. Oradaki satışa rağmen yükselmek güzel oldu.
Siz şimdi yenilebilir enerji diye bildigimiz 100 yıllik elektrik üretme ameliyesini bu ulke icin yeni doğan sağlik turizmi ile mi kıyasladıniz saygideger hocam. Biz yenilebilir enerjiyi yarim asir önce barajlar kırali Demirel ile başlattik ya..Yeni arzlar tavan tavan gidiyo diye cok matah şeyler bu tahtalar diye onlara mi atlayalim... Tınaztepe nin misyonu ile gunesten sudan elektrik üretmeyi nasil kıyaslayacagiz..Degerli bilgilerin icin tesekkür ederiz yine de!!
öyle deme dostum dünyanın ve türkiyenin bir numaralı gündem maddesi enerji ,özelikle de yenilenebilir enerjidir..daha geçen gün biten G.20 zirvesinde yenilenebilir enerji kaynaklarına 5,8 trilyon dolar yatırım yapma kararı çıktı..ülkemizde de 1 ekimden itibaren avrupaya ihracat yapacak şirketlerin artık karbon düzenlenmesi zorunluluğu geldi..https://yesilhaber.net/turk-ihracatc...imde-basliyor/ bu haber dün akşam geldi..
benim evde bile elektriğe aylık 1000 tl , iş yerimde ise 1,5 milyon tl ödeme yapılıyor...enerji hayatımızın çok önemli bir parçasıdır...ülkemizde artık ihracat yapmak isteyecek şirketlere yenilenebilir enerji zorunluluğu geliyor...
sağlık da önemlidir ama bana göre daha çok emek ve zaman gerekiyor..
Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris varyantı, Türkiye'de de rastlanıldı..
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ülkemizde 9 kişide görüldüğünü söyledi.
Bakan Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
ENDİŞE KONUSU SAYILMAYACAK BİR GELİŞME. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz.
Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız.
TNZPT nin gelirlerinden bir tanesi de medical giyim steril ameliyat giysi ve örtüleri, bu alandaki potansiyelde hiç yabana atılacak gibi değil.
Sağlık sektöründe faaliyet gösteren Libya firması, Türkiye’den medikal giyim ürünleri ithal edecek.
https://www.turkishexporter.com.tr/ihracat/libya-firmasi-medikal-giyim-urunleri-ithal-edecek/
bu kiyafetler tek kullanımlıktır dostum...kovit döneminde bizim hastanede her personele bol bol dağıttılar...öyle söylediğin gibi tanesi 1000 tl değil...tanesi 5-10 tl gibi cuzi miktarlardır ...kovit döneminde bana da çok verdiler ama kullanırken insan çok terliyor o yüzden de rahatsız olunuyor...o yüzden de bir kaç tane kullandıktan sonra gerisini kullanmadım...şu anda hala iki adet dolabımda kalmış...israf olacağını bilmesem çöpe atacam...ama israfı sevmediğim için atmıyorum...galiba onları arşivin tozlu ortamında çalıştığımda kullanacağım...
ben iş yerinde hem arşiv hem de depomuzun alım ve dağıtım işleri ile uğraşıyorum...üstesinden gelebildiğimiz için bize taşıyabileceğimiz kadar iş yüklemişler...:kahkah: çocuklarımdan biri üniversiteyi kazandı diğerleri de yolda...onlardan olmasaydı çoktan emekli olacaktım...borsadan kazanıyoruz ama borsa gelirlerine güvenmiyorum..borsada her an ters bir harekette sermayenin hepsi bile kayıp olabilir...
Sayın acemşah temel analizlerinize hayranım.Keşfedilmemiş maden ocağı gibisiniz....
patron tamda söylediğim gibi satıştan gelen paranın ne için kullanılacağını söylemedi. gelecek kapın vizyonuna göre daha sert hareketler bekliyorum. kağıttan son 1 haftadır gözle görülür hacim artışları var. ısrarla CİTBANK lot artırmaya devam ediyor. bazılarının görmediği neyi görüyor (ya da biliyor acaba):party:
Keko usta..acemin yazdıklarına sürekli çaktırmadan tatlı muhalif...ama hisse inadına yukarıya..keko usta sanırım birazcık almış gibi..intiba öyle..😂onun hisseleri zaten yapacağını yapmış..şimdilk tabi..hayırlısı
TNZPT Steriibar firması hakkında ne ürettiği nereye satış yaptığına dair bu aşağıdaki linkte bilgiler var biraz...Olası bir COVİD te iyi gelirler sağlayabilir diye düşünüyorum.!
https://www.europages.com.tr/STERIBA...223032001.html
Hocam aynı konudan bende muzdaribim 😶 ömür geçiyor diyorum; iyi kötü birikimim var, işi bırakayım, geçimi de borsadan sağlarım, biraz da hayallerimin peşinden gideyim ne kadar yaşayacağımız belli değil diyorum... Sonra düşünüyorum; çocuklar var, yarının ne getireceği ne götüreceği belli olmaz diyorum...
yanlış bilgi... hemen düzeltelim. tahta yapıcı patron yani piramit üzerinden işlem yapıyor. ay sonunda aldığı verdiği eşit olmak zorunda. o yüzden tahtaya yön veriyor...içiniz rahat olsun yani. bugün tekrar dikkat edin. philipcapital alıcı. meksa geçen haftaki malları arka planda citybank virman yapıp duruyor.:bravo:
O eskiden di..maydonuzu bugün 13 tl aldım o da ucuzu..5 tl ne.maskesi.
hisseniz güzel çıkıyor arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun...son bir iki haftadır benim hisseler de biraz durgun hatta endeksin de etkisi ile düzeltmede...elimde daha önce bulunan toaso ve yeotk i satıp acemşahın hisselerinden birine koymak isterdim ama diğer üçü olan kocaer ,brlsm ve atatp ye dokunmazdım...
acemşahın hisselerinden hiç birini almadım dostlar elimde de yok...:kahkah: ama alsaymışım kar edecekmişim...acemşah kaliteli bir temel analizcidir hisselerini aylarca araştırır öyle almaya karar verir...o yüzden de acemşahın ben 44 ten aldım demesine açıkçası ben inanamıyorum...acemşah gibi borsanın kurtlarından birinin yılbaşında 10 tl olan bir hisseyi 44 tl den alabilecek kadar bönkör olabileceğine ihtimal vermiyorum...imzasının altındaki 2 milyar dolar cümlesi de beni korkutuyor açıkçası...44 tl acaba aldığını açıkladığı tarih mi ?? yoksa gerçekten de aldığı tarih mi ?? ben karar veremedim..
gentaşta satış hedefim 50 tl dir deyip yüzde yüz karı gördükten sonra 7,00-8,00 aralığından satan birinin kayığına açıkçası binmeye ben cesaret edemiyorum...bu borsada sağlam kalan tek bir kulak arkası kalmışken ben bu riske giremem...adım keko ama adım gibi saf değilim...:kahkah:
geçmişte acemşah ustayı bu güven zedeleyen davranışlarından dolayı çok eleştirmiştim...kendisi de bunları hatırlayacaktır.. sonuçta ben onun hisselerini almam ama onu okumayı seviyorum...bakış açısını ,araştırmasını bir çok kişinin ufkunu açan düşüncelerini beğeniyorum..onu da bu yönünden dolayı taktir ediyorum..bu yüzden de her temel analizcinin acemşah ustadan öğreneceği çok şey var diyorum...
almayışımın gerekçelerini söyledim...tabi sonuçta hisse de çıkıyor...başarının olduğu bir şeyi ben alkışlarım...ben almayacam ama onu da okumaya devam edeceğim...gönlüm sizlerle..umarım güzel kazanırsınız..ben sizlere başarılar diliyorum..
Covid büyük bela, Avrupa hükümetlerinin Gayrisafi yurtiçi hasılalarının %3 ünü aşkın derece yaşlı bakımına harcamaya başladılar.
İngiltere serbest ticaret anlaşması ve Cumhurbaşkanın Amerika ziyaretinde Sağlık Turizmi anlaşmaları gündeme gelebilir.