Originally Posted by
acemşah
Değerli keko,
Gayrimenkulde secici olmak lazım dediğin doğru, gayrimenkulde ben bu dönem nakit yaratma sıkıntısı olmayan, şekerbank tan yüksek kira gelirleri olan Segyo'yu tercih ettim, oda yıl sonu 1.6 milyar civarı kar açıklayacak bunun 400 milyon civarı nakitten gelir diye tahmin ediyorum. Hükümet kanailstanbul'dan vazgeçmiyor u sektörü büyültecektir.
Şirketlerde en güzel kazanç hizmet ihracatındandır; hizmet ihracatının katma değeri çok yüksektir işte bu sağlık turzimi olayı hizmet ihracının önümüzdeki dönem cari açığın azaltılmasında devasa etkisi olacak ve İzmir Sağlık turizminin Başkenti ilan edildi ve Tınaztepe de bu merkezin kalbindeki şirketlerden bir tanesi. Burda en önemli gider yetişmiş insan gücüdür, Tınaztepede sahip olduğu Sağlık temalı üniversite ile bu giderlerini azaltmaktadır. Türk insanına iş ve aş sağlamaktadır.
Bol kazançlar dilerim.
kanal istanbul bence olmayacak bir projedir...bu güne kadar bu beklentiyi satın alacak hiç bir hisseyi almadım...nedeni bu iş için çok büyük miktarlarda sermayeye ihtiyaç duyulmasıdır..türkiyenin ekonomik durumu da bellidir..ikinci de türkiyenin güvenliği konusunda çeşitli çekinceler yaratıyor bu proje...çevresel olumsuz etkiler de çok fazla...istanbulun su kaynaklarını tehdit edecek bir proje...kalbimin onay vermediği sektörlerden hisse almama gibi bir felsefem de var...bu yüzdendir ki insanların ölümü üzerine çalışan aselsanı borsa hayatım boyunca hiç almadım...bundan sonra da almayacağım...plastik sektörüne de geçmişte yatırım yaptım ama pişman oldum...bundan sonra o sektörden de almayacağım..
kısacası kanal istanbul gönlümün de kabul etmediği (arazilerinin çoğu zaten araplara el altından satılmış) aynı zamanında ciddi engellerin olduğu bir projedir..
hizmet sektörü gerçekten de kar marjı yüksektir...yalnız taklit edilmesi çok kolay bir sektördür...bizim batmanda 30-35 yıl önce tek bir özel hastane vardı..o tek iken çok güzel karlar elde etti ama ardından 7 hastane daha oldu...
son 17 yıldır artık hastane sayısı artmıyor...hasta sayısı ancak bu hastanelere zar zor yetiyor...zaman zaman bu hastaneler ciddi sıkıntılar yaşıyorlar...
bence en güzel sektör taklit edilmesi zor olan teknoloji ve yazılım şirketlerinin olduğu sektördür...asıl kar ve potansiyel bunlarda..çağımız teknoloji ve bileşim çağı...tabi bence bu aralar yenilenebilir enerji sektörüdür...ortada paylaşacak büyük bir pasta var enerjide...2030 yılına kadar da sektörün canlı olacağını düşünüyorum..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri