Originally Posted by
acemþah
Deðerli keko,
Gayrimenkulde secici olmak lazým dediðin doðru, gayrimenkulde ben bu dönem nakit yaratma sýkýntýsý olmayan, þekerbank tan yüksek kira gelirleri olan Segyo'yu tercih ettim, oda yýl sonu 1.6 milyar civarý kar açýklayacak bunun 400 milyon civarý nakitten gelir diye tahmin ediyorum. Hükümet kanailstanbul'dan vazgeçmiyor u sektörü büyültecektir.
Þirketlerde en güzel kazanç hizmet ihracatýndandýr; hizmet ihracatýnýn katma deðeri çok yüksektir iþte bu saðlýk turzimi olayý hizmet ihracýnýn önümüzdeki dönem cari açýðýn azaltýlmasýnda devasa etkisi olacak ve Ýzmir Saðlýk turizminin Baþkenti ilan edildi ve Týnaztepe de bu merkezin kalbindeki þirketlerden bir tanesi. Burda en önemli gider yetiþmiþ insan gücüdür, Týnaztepede sahip olduðu Saðlýk temalý üniversite ile bu giderlerini azaltmaktadýr. Türk insanýna iþ ve aþ saðlamaktadýr.
Bol kazançlar dilerim.
kanal istanbul bence olmayacak bir projedir...bu güne kadar bu beklentiyi satýn alacak hiç bir hisseyi almadým...nedeni bu iþ için çok büyük miktarlarda sermayeye ihtiyaç duyulmasýdýr..türkiyenin ekonomik durumu da bellidir..ikinci de türkiyenin güvenliði konusunda çeþitli çekinceler yaratýyor bu proje...çevresel olumsuz etkiler de çok fazla...istanbulun su kaynaklarýný tehdit edecek bir proje...kalbimin onay vermediði sektörlerden hisse almama gibi bir felsefem de var...bu yüzdendir ki insanlarýn ölümü üzerine çalýþan aselsaný borsa hayatým boyunca hiç almadým...bundan sonra da almayacaðým...plastik sektörüne de geçmiþte yatýrým yaptým ama piþman oldum...bundan sonra o sektörden de almayacaðým..
kýsacasý kanal istanbul gönlümün de kabul etmediði (arazilerinin çoðu zaten araplara el altýndan satýlmýþ) ayný zamanýnda ciddi engellerin olduðu bir projedir..
hizmet sektörü gerçekten de kar marjý yüksektir...yalnýz taklit edilmesi çok kolay bir sektördür...bizim batmanda 30-35 yýl önce tek bir özel hastane vardý..o tek iken çok güzel karlar elde etti ama ardýndan 7 hastane daha oldu...
son 17 yýldýr artýk hastane sayýsý artmýyor...hasta sayýsý ancak bu hastanelere zar zor yetiyor...zaman zaman bu hastaneler ciddi sýkýntýlar yaþýyorlar...
bence en güzel sektör taklit edilmesi zor olan teknoloji ve yazýlým þirketlerinin olduðu sektördür...asýl kar ve potansiyel bunlarda..çaðýmýz teknoloji ve bileþim çaðý...tabi bence bu aralar yenilenebilir enerji sektörüdür...ortada paylaþacak büyük bir pasta var enerjide...2030 yýlýna kadar da sektörün canlý olacaðýný düþünüyorum..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri