herhalde kapalı olacak
ülkenin ne olacağı belli değil ?
,verecek sana 30 ile ... 2 ay sonra enflasyon % 100
banka sahibi demeyecek mi müdüre '' % 100 enflasyonun olduğu yerde % 30 ile niya kredi verdin godumun salağı...''
Printable View
herkeşin yaşam algısı ve , anlama kattığı değer farklı farklı ... tatil anlamında bodrumda 45 derece sıcakta malak gibi yatıp ızgara palamut balığı gibi kızaracağıma, viyanada aynı klasik müzik konserine 3 - 5 kez gider , önlerde otururum... viyolonsel çalan kadınlarla göz aşinalığım olur, belki bi cafede tesadüfen* karşılaşırız ( *istihbaratın gücü! ) iki yol muhabbet ederiz... viyolonsel çalan kadın güzeldir , alımlıdır . işte tatil budur kimincesine göre... hee bence öyle
1990'dan önce bir beyaz eşya dükkanındayım. Taksit yapsak ne olur dedi müşteri aylık %5 vade farkı olur dedi. 6 ay taksit yapabilir miyiz deyince o zaman %30 vade farkı olur dedi.
Dükkan sahibi eski koşumuzdu karışmadım, o zamanlar excel vs yoktu, normalde bir tablodan bakması gerekirdi.
illa viyana olacak diye bir kural yok...
mesela ben... inşaat mühendisiyim... kamudayım
2020 de orta sınıf idim
şimdi kiram 25000... maaşım 32000... FUKARA'yım, hemde dik alası :drunk:
https://www.youtube.com/watch?v=3OYfbBnFnvc
öyle deme gidişat farklı..
şimdi faiz haramdır algısı... helal bak faiz lobisine nasıl direniyor algısı ile türetildi..
bu kafaya göre fayız lobisi şuan faskakir :he: --- yersen.
gelinen sonuç şu.
sen kredi alıp ucuz kredi sayesinde. napıyorsun ihtiyacın olmayan bir ev daha alıyorsun. niye.. ? enflasyon var ballı kazanç
şimdi ne oluyor bu kezde gerçekten gelir durumu çok daha az olanlar bu ihtiyacı olmayıpta yatırım adı altında emlak balonu üretiyorsun.. oto balonu üretiyorsun..
bankalara bakıyorsun gelen bilançolara .. tam tersini diyor.. böyle karları ömrü boyunca hayal bile edemezdi !!!!
sonuç.. faiz lobisi istediğini damardan şırınga ile biyerinden çekmiş vatandaşın.
bu nasıl faizle baş ediyoruz muhasebesidir yahu :)
resmen saat zincirini kendin yaratmışsın... faizi çok daha cazip hale getirmekten başka ne bu ? amaç ne
algıyı çok iyi yapıyorlar... ama artık vatandaş yemiyor faiz falan tl de durmayımda. neyin üstünde durursam durayım ne alıram değerleniyor mantığı ile bol kredi. kullanıyor...
bu faizi şahane kılmaktan başka birşey değil..
:drunk::drunk:
Ariston abi Sezen de senin gibi yalnızlıgı seçmiş, 4 kere denemiş olmamış.En çok 4 yıl dayanabilmiş. Senin kaç oldu abi.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...34d539b15f.jpg
Sent from İPhone 16 Pro Max
hem hafize başkan, hem yeni atanan fed kökenli fatih structured products yani yapılandırılmış ürünler uzmanı, bi şeyler gelecektir mutlaka bissürü yeni ürün gelebilir, kkm kur farkı ödemeleri ağustos sonu itibariyle normale dönüyor, kur yükselişi mayıs sonundan itibaren başlamıştı, 3 ay vadeli mevduat.. ağustos sonuna kadar bi şey beklemiyorum, memet şimşek bi program açıklayacak, eylül demişti o programa bakmak lazım.. şu an en mühim konu swap piyasalarının yabancılara açılıp açılmaması- açılırsa, felaket olur.. böyle bi hata yapmayacaklarını düşünüyorum
göz göze, el ele, diz dize vs diye başlıyor, sonra;
https://i.hizliresim.com/ny5ohka.jpg
airbnb ile kiraya verince airbnble miş oluyorsun... airbnb mastar le ise mek mak eki... tükçe söğüş dil kurallarına göre öyle bi şey herhalde... ne biliim.... inci sözlüğe döndü forum ahahahhahah
önceden millet en azından ayağını yorganına göre uzatmayı tecih ediyordu..
şimdi tek bir birey.. 15 banka dolanıp. alabildiği kadar kredi alıyo.
fayiz lobisi sürümden voliyi vuruyor. :drunk::drunk:
faiz şahane ekonomisi... kısaca.
ekonomi uzmanı değilim tabi. ama gelinen sonuç bu.
görünen bu.. tabela bu.
:drunk:
EMLAK zerhoşu gitti mi ? ona paslayacaktım
insanlar değişir ?
40 ından sonra...
bence, ALLAH '' bu salak cehenneme gitmesin diye ona yardım eder...'' ve değişir (ama kadınlar değişmez sanırım, çünkü onlar mutlar HAKİMDİR :drunk: erkekler değişir )
gel cevap ver ALAAAAN ATAYİZİ :drunk:
ağustos ayları volatil olur, büyük oyuncular fon yönetenler falan tatile çıkarlar, likidite azalır, boş tahtalarda at koşturmak kolay olur.. bizim gibi küçük oyuncular kolay av olur, o yüzden portföyü küçülttüm, yarısını nakite çektim
5.temmuz itibariyle başlayan yabancı girişi ılımlı seviyede, haftalık ortlaam 250 milyon usd gibiydi, ama aralık zirvesini parçalayıp yüzde 30 yürüdü uncharted teritoride.. yerli piyasada düzeltme beklentisi hakim, bu hafta bilançolar tamamlanıyor- bu da düzletme etkisi yaratır, bilanço beklentisini alanlar gerçeği realize eder genelde.. bana herşey olabilir gibi geliyor, derin düzeltme de görebiliriz, yukarı-yukarı devam da olabilir.. kağıt bazlı olur
İlişkilerin sürmesi için ortak hedef, proje vs olması gerekir. Ortaklık bitince ayrılık geliyor olabilir.
Evlenince başta çok fazla alış veriş vs işleri oluyor sürekli AVM vs birbirinin arkadaşları akrabaları ile tanışma derken ortak anlamlı bir şey olmayınca bahaneler başlıyor.
Okul ve iş hayatında görevler/hedefler dışarıdan veriliyor onları yerine getirmeye çalışıyorsun, evlilikte anlamlı hedefler üretebilmek gerekir.
https://cache.willhaben.at/mmo/4/690...2050638473.jpg
Şimdiden biletini al.!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kemal Sunal'ın bir filmi vardı, kendi ayarladığı adamları sokakta kız arkadaşının evinin önünde dövüp kızı etkilemeye çalışıyordu.
Bol küfürlü konuşup vuracağım, tutmayın beni vs asabi adam rolünü uzun süre oynayabilene evlilik kolay. Problemi sen çıkarırsan kontrol sende oluyor, karşı taraf çıkarır ise ona tabi oluyorsun.
Geçen sohbet odasında duydum, yüksek ses ile konuşmak hakaret değildir cezası yokdur dedi birisi.
Çıtağın anlamı ne?
Sent from İPhone 16 Pro Max