evime pınar ürünlerini sokmam iflas etse üzülmem diyenler pınarın sayfalarından ayrılamıyor........ellerinde hisse yok bizden daha fazla dertliler....ne günlere kaldık....
Printable View
evime pınar ürünlerini sokmam iflas etse üzülmem diyenler pınarın sayfalarından ayrılamıyor........ellerinde hisse yok bizden daha fazla dertliler....ne günlere kaldık....
Sayın ninnici moderasyona söyle başlığa uyarı eklesinler hissesi olmayanlar giremez yazamaz diye. Hatta başlığa girmek için evdeki buzdolabının fotoğrafını çekip yollasınlar. Evinde ürün olmayan giremesin. Nasıl fikir.
Birilerinin kuyruğuna takılıp peşinden giden ninni olmadan uyuyamayan investing telegram hissenet üçgeninde mekik dokuyan finansal okuryazarlık seviyesi pohpohlanmak ve hoşuna gidecek yorumları okumaktan ibaret olan kitleye ne anlatabilirsin ki.
Sayfaya mesaj atacak kişilere uyarı:
Evinde pınar ürünü olmayan ve hissesi olmayanlar bu sayfaya giremezler. Girdikleri tesbit edilirse ip adresleri savcılığa gönderilecek ve sayfada ne işleri olduğu öğrenilmek üzere ifadeye çağrılacaktır.
Böyle bir şey olsa. Sayfaya girince pop up görsel olarak çıksa. Ne güzel olur değil mi.
Hangi yüzyılda yaşıyoruz ifade özgürlüğü ne demek anayasanın 26. maddesi nedir haddi aşmak nasıl olur bir ara araştırın isterseniz.
“Duyduğumuz her şey bir fikirdir, gerçek değil. Gördüğümüz her şey bir bakış açısıdır, gerçek değil.”
Marcus Aurelius
Pınar peynir çeşitleri Çin marketlerinde yerini aldı - Ekonomim
2024 Cin süt ürünleri ithalat verileri aşağıdadır,
1.5 milyar nüfuslu Cin'in Türkiye'den yaptığı ithalat, oldukça küçük ancak her yıl 3 haneli artmakta....2024 yılında bir önceki yıla göre %220 civarında artış gösterdiği görülmektedir. Cin ve AB gümrük vergisi savaşları ile Cin-Avustralya gerginliği Türkiye'den yapılan ithalatın daha da artabileceği, bunun büyük fırsat ve gelecek vizyonu için Pınar Süt'ün için büyük bir ekonomik fırsat olduğunu göstermektedir.[IMG]https://i.hizliresim.com/rqvyh0i.jpeg[/IMG]
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk
İştirakimiz çamlı yem besicilik ve gübre
Yılda 55 milyon balık işleme tesisleri yatırımı yaparak, dünyaya balık ürünlerini ihraç edecekmiş. Güzel bir gelişme.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...eyecek-7331831
Çözüm bulmak istedikten sonra bulunur.
Yaşarlar sosyal sorumluluk projelerine verdiği önem kadar yatırımcılarına da önem verseler ne güzel olurdu.Her ikiside önemli.
Zor ama umut hep var.Hayırlısı.
Ben başarılı buluyorum ...
Evet bilanço ilk bakışta oldukça kötü gözüküyor ancak şirketi global bir marka haline getirmek için ellerğnden geleni yapıyorlar,
Şirkete büyük yatırım yapıyorlar...
Direkt üreticiden tüketiciye satış platformu 3. Kuruluş yılında önemli bir büyüklüğe kavuştu,
Bugün işte iştiraki çamlı yem besicilik yatırımları medyada yer buldu.
Yeni katma değerli ürünler argeden cıkıyor
Dünyada yeni pazarlara giriliyor.
Evet bu sosyal sorumluluk projelerine önem veriyorlar, bu iyi bir şey
Çocuklar için resim projesi
Spor projeleri
Antik kentlerin ayağı kaldırılması vb güzel uğraşlar.
Antik kentler projelerini önemli buluyorum bir arkeoloji sever olarak, egedeki arkeolojik kentlerin etrafında satılık ne kadar arsa varsa topluyor ki, etrafında çirkin yapılaşma olmasın,
Yelkş Seferihisar arasında yol kenarında binlerce dönüm arazi biriktirmeleri de önemli, buralarda çirkin yapılaşma olmaması için doğayı koruyorlar.
Seferihisar, menderes Mordoğan oralardaki değerli pınar süt arazilerine umarım binlerce villa yerine ormanlar ağaçlar dikerler:ok:...
Savaş ve yüksek gerginlik risklerinin yeniden artması ile global TERAYAĞ Emtia fiyatları, altın gibi rekor egale etti.
[IMG]https://i.hizliresim.com/cnbjhmk.jpeg[/IMG]
kağıtta hacim yok.......120 milyon lot var piyasada........bunun 70 milyonu ilk3 takasda.......hisse toplu..........şu saate kadar 3 milyon hacim nedir ya koca firmada şaka gibi.............şöyle 100 milyonlu hacimler ne zaman gelir tahtaya........
Bistin en leş hissesine x diyelim.
Sorun şurada ki bu yazdığı üç şeyi x hissesi için de umut edip hisseyi alıp tutabiliriz değil mi?
Peki gerçekten kar eden bu karını paylaşan borcu olmayan ya da bunu yönetebilen ederinin altında şirketler varken;
neden bistteki 530 hissenin hepsi için geçerli olan henüz gerçekleşmemiş ve ne zaman olacağı belli olmayan (belki yarın belki 40 sene sonra) durumları fiyatlayalım.
Ben hisse tuttuğum dönemde bunu sürekli düşünüyordum.
eıs eczacıbaşı sarıyer arazisi bizim pınar sütün hemen bir parsel aşağısı........
eczacıbaşı arsa ile ilgili kap bilgilendirmesi yapmış........bende parsel sorgudan girdim parselasyon bilgileri güncelenmiş hayırlı olsun.....sıra bizim arsaya geldi.....umarım en yakın zamanda bir gelişme olur....
27.11.2024 tarihli açıklamamızda, Şirketimizin maliki olduğu İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, K. Ayazağa Mahallesi'nde bulunan taşınmazlarımıza ilişkin olarak İmar Kanunu'nun 18. maddesi uygulaması kapsamında devam eden süreçte Sarıyer Belediyesi tarafından parselasyon planı ve eklerinin 1 ay süreyle askıya çıkarıldığının öğrenildiği ve parselasyon planının kesinleştiğine ilişkin bilgi edinildiğinde kamuya ayrıca açıklama yapılacağı belirtilmişti.
Bu defa, Sarıyer Belediye Encümeni tarafından alınan karar ile askı süresi içinde yapılan itirazların reddedilerek parselasyon planının kesinleştirildiği bilgisi edinilmiştir. Kesinleşen parselasyon planı çerçevesinde yapılan yasal kesintiler neticesinde, yaklaşık toplam 41,5 bin metrekare büyüklükte nihai arsa tapuları, parselasyon planının Kadastro Müdürlüğü'nce onaylanması ve Tapu Müdürlüğü'nce tescili sonrasında alınabilecektir.
Süt sevdasında yılların birikmişliğinin bir patlaması ne zaman olur umudu hep vardır bende.
Bu patlama olumsuz olacaksada bu fiyatlardan nereye kadar olabilir ki?
Ama olumlu yönde atılacak iki üç adımla olursa güzel olur diye düşünüyorum.
Olası global ve yerel krizleri uzun vadede dahil etmeden düşünüyorum.
Nasipten ötesi yok.
Siyasi düzlemde bir deprem var... Hayırlısı umarım bu şoku kısa sürede atlatırız.
Böyle sistematik olmayan riskler maalesef işin doğasında mevcut.
tekstilde ve otomotivde işer iyi gitmiyor demiştik tekstil sektöründe halka açık bir şirket #ateks konkardato ilan etmiş.
Velhasıl Sağlık sektörü ve yanında Gıda gibi zorunlu tüketim sektörleri haricinde yatırımlar riskli olmaya başladı. Borsa severler paralarının üzerlerine soğuk bir bardak su içme tehlikesi ile karşı karşıya..
Sanılanın aksine Pınar Süt iyi idi.. inşallah daha da iyi olacak.!
Bol kazançlar dilerim.!
Dövizin değerlenmesi doların 40 lirayı aşması ihracatta Pınar Süt'ün finansallarının iyileşmesinde büyük etkisi olacaktır.
Batan veya batmaya başlayacak şirketlerin sektörleri şu an: Tekstil, Otomotiv, İnşaat, parakende..
Nitekim #ATEKS şirketinin konkardato ilan etmesi süpriz değil.
Şirketlerin batmaları genelde gelir-gider dengesizliğinden olur, serbest nakit akım yaratmak önemlidir:
Sıkılaştırıcı maliye politikalarının izlendiği genel piyasada; esnekliği düşük, zorunlu tüketim ürünleri olan gıda, sağlık gibi sektörlerde nakit döngüsü sağlığını korur.
Bu sebeple de borsacı olarak ben gıdada pınar sütü tercih ettim, sağlıkta tınaztepe hastaneleri grubunu...
Pınar süt yaklaşık 50 milyon dolarlık ihracatı bulunmaktadır, yükselen döviz kuru serbest nakit akım yaratmada önemli olacaktır.
Borsa fiyatının bugün büyük fırsatlar içerdiğini değerlendiriyorum.
Yaşar grubu gıda şirketlerini piyasa 30 yıldır iflas ettirip duruyor:) ancak gıda grubu şirketleri cirosu 1 milyar dolara giden dev haline geldi.:Sad:
Bugünde aldık biraz biraz, satanlardan Allah razı olsun!:)
Herkese selamlar...
Hissenin %10 düştüğü bir günde sabahdan akşama iç karartıcı ama gerçek gönderiler yapabilirdim....
Üstüme vazife olmamasına rağmen yatırımcıların canı sıkkın bir de ben üstüne tuz biber ekmeyeyim diyorum....
Ama şu herifin gönderileri beni sinir ediyor...
Nasıl olsa hisse.net üylerinin %99 u bilançodan anlamıyor ya,anlamayı bırak,sahip olduğu şirketin bilançosunu bir kere açıp bakmaya tenezzül etmiyor ya....
Klasik;Limon alırken 50 yerini yokluyorsun,bir kerecik de aç bak şu bilançoya kardeşim....
Neyse bu girizgahdan sonra;Bilmeyenler için kur karı/zararı nedir?(bendeniz amatör muhasebiciden)
Herhangi bir tarih de (biz dünü baz alalım) 100 dolarınız vardı ve bunun TL karşılığı=100x36.90=3690 tl idi (dün)
Bugün ise 100x37,90=3790 tl ediyor
İşte aradaki bu farka 3790-3690=100 tl KUR KARI diyoruz...
Varlığınız olduğu için
Borcunuz olsa idi KUR ZARARI diyecektik...
Şimdi bakalım Pnsüt ün döviz varlığımı var yoksa borcu mu?
Son bilançoya göre 6 milyon dolar varlığı,2,6 milyon euro da borcu var...
Netleştirirsek 4 milyon dolar varlığı var....
Bu durumda 4x 36,90=147 milyon tl
Bugün 4x37,90=151 milyon tl ediyor
Aradaki fark 4 milyon tl KUR KARI ediyor...
Aman ne büyük para....
Ancak eksik bilgi vermeyelim....
İhracaat yapan şirketler dönem içinde sattığı ürünleri dönem sonunda muhasebeleştridiği için ticari faaliyetlerinden de kur karı/zararı yazarlar... (amatör muhasebeci bilgisi)
Peki Pnsüt ne kadar ihracaat yapıyor?; 42 milyon dolar....
Çeyrek başına 10 milyon dolar eder...
Bu durumda 10x 36,90=369 milyon tl
Bugün 10x 37,90=379 milyon tl
Fark=10 milyon tl KUR KARI
Saygılar/Başarılar....
22 ve 28 nolu bilanço dip notlarında detaylı bir şekilde anlatılıyor bunlar....
Şirket 2023 yılında NETTE iyi bir kur karı yazmış...
359 milyon tl KUR KARI yazarken 59 milyon tl de KUR ZARARI yazmış....
Nette 300 milyon tl KUR KARI yazmış...
Ancak 2023 yılında şirket 18,69 ile 29,43 tl abd dolarından çalışmış...
Daha doğru ifade ile;1 ABD dolarını 31/12/2022 de 18,69 tl 31/12/2023 de 29,43 tl kabul etmiş (bknz dip not 2.5)
Arada kur %50 den fazla mı artmış....?
Ayrıca 2023 yılında nette 25,6 milyon dolar varlığı varmış...
Bu sene yukarıda da belirttiğim gibi sadece 4 milyon doları kalmış
Saygılar/Başarılar....
Doların %50 artması durumunda Pnsüt güzel kur karı yazabilir mi?
Evet bu mümkün...
Ancak doların %50 artması durumunda bırakın Pınar ı Türkiye üzerine bir bardak su içersiniz....
Size soruyorum;KIRK KATIR MI KIRK SATIR MI?
Saygılar/Başarılar.....
Bu hisse ile ilgili ARŞİV yazılarıNI okurken bu yazı çok dikkatimi çekmişti
sanki benim düşüncelerimi yazmış
bu arkadaş burada ise ona merhaba demek isterdim.
BU ARADA sayın acemşaha ve Tengri Han a nada selamlar.
sizlere bir kaç sorum olacak mümkünse ?
BU VESİLE İLE MERHABA
Alıntı:
Kurumsal yönetim derecelendirme notu ortada olan (9.36)
1973 yılında kurulmuş o yıllardan beri aynı işi yapan ve aynı ailede bulunan yıllarca tv lere verdiği reklam bütçesi ve marka değeri tartışmaya kapalı olan pınar süt. Yeni yol arkadaşım.
Portföyümü bozup senle buluşmam biraz ani biraz tesadüf oldu ama güzel bir yolculuk yapacağız seninle.
0.01 tl ile 15 lira arasından her seviyeden maliyetleneceğim için çıkış yaptığım gün harici her fiyat düşüşü işime gelecek.
Fiyatın düştüğü günler ortaklık oranımın arttığı günlerdir. O nedenle biraz keyiflenirim. Ne kadar eksi kapatırsa o kadar alım yaparım bu hissede. Yüzde 1 düşsün x kadar mal alırım. Yüzde 2 düşsün 2x daha mallanırım. Yüzde 10 düşsün 10x daha alırım. Pozitif günler benim için sıkıcı geçer.
Finansallara gelince zaten bu fiyatlardan böyle bir şirkete ortak olmamı sağlayan faktör onlar. Şikayet etmek yerine bu nimeti değerlendirmek gerekiyor. En azından ben öyle düşünüyorum.
Tabi bu süreçte alışveriş tercihlerim de değişti. Eve aldığım bilimum pınar ürünleri sonucunda umarım trigliserid seviyem daha da yükselmez. Bulunduğum bölgede light süt yok varsa da henüz rastlamadım. Onun dışında denediğim ürünlerde şu ana kadar bir problemle karşılaşmadım.
Genel kuruluna düzenli olarak katılım sağlayan yabancı etf lerin isim isim çetelesini çıkardım. Onlar pusuda beklerken haydar bey de fondan çıkarmak zorunda kalmışken (ama eminim o da pusudadır) eğlenceli bir yolculuk olacağa benziyor.
Oyun planım aşağı yukarı bu şekilde. Burası bir kumarhane. Herzo da bir kumarbazdır. Tüm oyunculara ve paydaşlara başarılar.
Ne işim var burada
Sebebi eşim olabilir.
Evvela şunu söylemelim
patentli oyuncu ve soyguncu diye bilien yaşatir ailesini her borsacı gibi bende sevmeyen tayfadan sayılırım
eşime birisi etleri iyi kapına da getiriyorlar deyip pinaronline yükletti.
bir ay içinde üç defa sipariş verdik ve memnun kaldık.
ikincisinden sonra şirketleri radara aldım ucundan sadece.
son bilançolardan ve gidişattan haberim var
şimdilik
merak ettiğim sorulardan birincisi
pinaronline hangi firma çatısı altında olduğunu şirkete sordum dedi yazılı sor
dedim bende biraz mal alayım öyle sorayım
Sn kentuf muhtemelen terste kalan yüklü giren dostınu kurtarmak için elini taşın altına koymaya gelmişsin. Ama bence yanlış adres. Naçizane fikrim.
Yine de hoşgeldin.
Burada yazan yüklü giren varsa burada kimse ile dost olacak kadar tanışıklığım yok açıkçası
ama bu hissede burda yazmayan ama takoz olan kişiyi tahtacı belki tanımıyor ama ben tanıyor olabilirim
bugün burada olma sebebim odur çünkü o ilk aldığında bu piyasa değeri kelepir değil demiştim ona
pazarın gidişatı hoş değil tengri hanın yazdığı raf müşteri ilişkisinden bahsetmiştim ve dediklerim harfiyen oldu
bugün geldiği nokta belkide dahada gideceği kötü seviyeleri analiz edelim olan olmuş
neyse konya griilecek yer burası değil
önceliğimiz şuan
pinaronline kimin çatısı altında olduğudur.
Sayın Kentuf... Patent.gov tr de 3 şirketinde; Süt, Et&un, Su hakkı olduğu gözükmekte. Hangi şirketin ne kadar payı var? tam bilgi sahibi değilim 100 ü 3 bölün az çok öyle olduğunu kabul edelim.. Bir birleşme durumunda zaten hepsi bir araya toplanacağı için oranlara yada kimin sahipliğinde fazla ihtimam önem vermedim..
Böyle işte gıda servisi yapan GETİR şirketi bir ara yurtdışı yatırımlarının da etkisiyle 16 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.. Pınar online 1 milayr dolar değerlemeye ulaşsın yeter bana fazla büyük meblağlarda gözümüz yok...:)
IMG]https://i.hizliresim.com/m5q7114.png[/IMG]
ahahaha
abi dur mal alalım önce sonra getir metir heps meps yaparsın.
şaka bir yana et konusunda iyi şirket.
ve servis çok kaliteli umarım bozmazlar.
ilerde bu işi gezen market gibi sadece et ve süt için yapsa ciddi pazar kapar
bu şekilde kaliteli kendi personelini kullanırsa olmaz diye bir şey yok.
şirketi arayıp ben de bir soru sordum. aynı cevabı aldım süt et su kağıt sanırım hepsi ile ilgilenen telefondaki kişiden. yalnız mesaj soru içerikli olsun dedi.
neyse dedim yazalım madem. uzun uzun yazdım 20 madde hepsi soru içerikli. aradan 1 ay geçti cevap yok. ben hisseyi sattım hala ara sıra gelen kutuma bakarım hala cevap yok.
Bu fosilin ve gruba ait halka arz izahanatmesi elinde olan varmı ?
yada güncel son on yıl içinde alınan satılan gayrimenkuller listesi gruba ve buna ait olan
bunlarla spk cart curt polemiğine girmeden bunları bana mail atabilecek bir arkadaş varmı dır ?
Temeli çok güçlü arkadaşlar okudum burada kesin vardır diyorum.
pnsut başlığı gelecek 2 yıl boyunca mottosu belli oldu. "osur osur ipe diz"
ben kaçar 2 yıl sonra görüşürüz.
Yaklaşık 40 yıl önce 1986 yılında halka arz oldu, karaköyde tabla üzerinde hisselerin satıldığı dönem; ilk esas sözleşmeye bakın kullanılan dil bile eski, o sebeple izahname pek bir işe yaramaz.
Yeniden halka arz olsa 2 milyar dolar isterler, işte borsada 70 milyon dolarda!
Solo bilançoda CİRO geldi 15 milyara, Çamlı Yem Besicilik Gübre ve Fidancılık A.Ş yi borsaya arz etseler isteyecekleri parayı hayal edemiyorum.
Böyle fırsatlar artık pek az bulunuyor!
Bol kazançlar dilerim.!
Patronlara Fütursuzça hisse alım hakkını dün akşam SPK tanıdı.
Şimdi bedavaya alırlar kendi hisselerini...!