+++
Olay sadece bu ustad tebrikler
Kimse kimseyi dusunecek degil
Printable View
mb'nin dolar şortlayıp mazot olduğunu hatırlayın.
bu tedbirlerin etkisi kısıtlı olur. piyasayı sopayla adam edemezsin.
su akar yolunu bulur.
milletin kendi iradesiyle çarşamba yaptığı işlemleri iptal etmeleri .. yapay fiyatlama oluşması
geri alımı anlarsın yurtdışında da var. normal şeyler
diğerleri işlem iptalleri vs bunlar saçmalıktlı zaten
VIOP'ta pozisyon açmak ne demek? Yazara önce bu ders verilse iyi olur..
Açığa Satış.. Hisse senedi terimi.. İlkokul 1.sınıf.. seviye.. (Genelde Ülke ortalaması..)
(VİOP pay vadeli sözleşmelerde yapacağınız satış yönlü işlemler
vade sonunda pozisyonlarınızı kapatmamanız durumunda hisse hesabınıza açığa satış gibi eksi miktarda geçecektir.)
https://www.gedik.com/duyurular/viop-aciga-satis
Biraz aklı zekası olan borsaya bulaşmaz. En iyi Trader, tüccar gerçek hayatta al/sat sat/al yapandır o kitaplarda borsa ile ilgili okuduklarımız maalesef bu coğrafyada geçerli değildir. Bir tarafta acemi amatör ky
Diğer tarafta sözde üstad sosyal medyanın tüm alanlarındaki satılmış aracı kurum ***leri hırsız kan emici orruspu çocukları. Kendi adıma bitti artık *****zın amına kadar yolunuz var. Artık birbinizi düdükleyin
Sabah vadeli de Taban oranlarını kontrol edin..
Sistem izin veriyorsa KORKUN
ama en diplerden bir yer pozisyonunuza göre yazın :)
Doların serbest marjla açılışını unutmayın
3.5 TL den alan olmuştu..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geri alım yapan şirketlerin endeksi ne oluyor ne işe yarayacak. Bilen varsa cevaplayabilir mi?
Bu piyasada her yukselis satis firsati
Aliciysan rahat ol, grafigini ciz bekle... piyasanin eli mahkum satacak
Soruna cevap vermke gerekirse
Bu gereksiz alicilar, son dakika oyunun kuralini degistirmeler mide bulandiriyor
Bu kadar mi basit oldu piyasa dolandiriciligi yapmak, sesini niye kimse cikarmiyor?
Buyuk saticilar var anladik, onlari koruyorlar
Onlarin satislari bitmeden piyasayi tutmaya calisacaklar
Neyse... sabirli olmakta fayda var bundan sonra ruzgar tersten esiyor :drunk:
İzin verirse sistem %-30 a kadar HİSSE vadeli yazarım..
PGSUS, TUPRAS, arclik.. Toaso
Kafama uyan şirketler..
Böyle manyak bir gün de olabilir..
Ölümüne..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatırım aracı bazinda demek, hisse bazlı demek. Sasa ve hektaş diyor yani. Başka bir şey ima etmek istiyorlarsa belirtmeleri lazım.
vbts ile devre kesicinin bi alakası yok tabii ki.. volatilite tedbirleri- brüt takas, kredili işlem yasağı, açığa satış yasağı, tek fiyattan emir toplama vs vs gibi tedbirler.. her tahtaya kredi veririrz diyorlar anladığım kadarıyla.. bunların kaldırılması mesela sasa ve hektaşı çok ilgilendirir, aldığını satamadığın brüt takastan serbest işleme geçiş demek, yarın bu tür kağıtların direkt tavan açması anlamına gelebilir
vbts denince, devre kesici yada yüzde 10 marj aklına gelenlere bi şey diyecektim ama şu an bi şey demek istemiyorum- ama ülkede finansal okuryazarlık seviyesinin yerlerde süründüğü muhakkak.. yüzde 10 marj değişmesi söz konusu bile olamaz
keMAL tüm tedbirler diyor.
bu tedbirler darbe sonrası gelmedi mi.
sen 2.5 3 den dolar shortlayıp üstüne batıp .. sürünmekle ilgili yazı yazman..
bilemedim :))
sabah gazetesi..
hükümetin en büyük yalacıyıcısı senin gibi.
vadeli de diyor açığa satış yasaklanmalı diyor. vadeli piyasada açığa satış yasaklanması ne demek bana bi söyle ???
ben sürekli diyorum serbest olmalı .. fiyat belli süreden sonra otomatik oturur zaten
bu kadar basit bir dinamiği. böyle karman çurman hale kim getirdi.
tonla paket tonla alıma yönelik uygulama. sonra fiyatlar şişti. bugün milyonlarca kişi bu nedenle battı.
önceden borsanın açılış saati belliydi kapanış saati belliydi. tavanı tabanı belliydi.
şimdi ne idiğibelirsiz bir hal. devre kesiyor ne zaman açılır saat kaçta açılır falan diye millet birbirine soruyor yalan mı?
yatırım ARACI bazındaki demiş.
yatırım araçları neler ?
7- Borsamız gözetim faaliyetleri kapsamında hâlihazırda devam etmekte olan yatırım aracı bazındaki tüm tedbirlerin kaldırılmasınakarar verilmiştir.
gözetim faaliyetinde diyor. sadece x adet şirketi gözetliyorsa .
bunlarıda belirtmeleri lazımdı.
olayın sıcaklığı ile bizde anlamaya çalışıyoruz !!!
HULK
Bankamız Yönetim Kurulu'nca, hissedarlarımızın yatırımlarının değerinin korunması ve Bankamız hisse değerinde fiyat istikrarının desteklenmesi amacıyla 3 yıllık süre için;
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamında, daha önce 29.08.2018 ve 17.03.2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararları uyarınca alımına karar verilen 120.000.000.-TL nominal hisseye 130.000.000.-TL nominal hisse ilave olarak toplamda 250.000.000.-TL nominal hisse (25.000.000.000 adet pay) ve daha önce açıklanan azami 750.000.000.-TL satış tutarına 1.500.000.000.-TL ilave olarak azami 2.250.000.000.-TL satış tutarına kadar Bankamızın Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık paylarının geri alınmasına dair limitlerin artırılmasına karar verilmiştir.
Asıl büyük haber; payları borsada işlem gören bankaların yapacağı hisse geri alımları çekirdek sermayeden indirim kalemi olarak sayılmayacak.
Banka geri alımlarının önü açılıyor.
iyi bari robot işlemlere izin vermişler.
yarın umarım hem tavan hemde taban görürüz.
Piyasayı etkileyecek önemli bir haber bu
konuyu ben pek bilmiyorum
biraz daha detay verirmisiniz.
mesela
şimdiye kadar bankalar geri alım yapamıyor mu idi
şimdi mi serbest kaldı
yada
yapıyor idi ama zorluklar var idisye
onlar mı kalktı
vs
yanı biraz daha detay yazarsanız sevinirim
bütün bu yapay fiyatlandırma bilmem ne yarın piyasa 2 saat içinde kendi dinamiğine oturur
asıl belirsizlik seçimler bence. seçimler sıkıntıya girer mi gündemi konuşulursa
bu ortamda bilemiyorum borsayı nasıl tutarlar. ???
YATIRM ARACI bazındaki tedbirler.....
Satır aralarını iyi okuyalım...
YATIRIM ARACI?: Döviz, Hisse, Mevduat,Altın,Forex....
Tedbirler, kısıtlamalar...?
https://www.hisse.net/topluluk/showt...89#post6312389
bende tam olarak onu demeye çalıştım.
hisse dememiş ??
x hisseler dememiş..
yatırım ARACI dedğinde çok geniş kapsama giriyor
sanırım bu 7 . ci maddeyi tekrar düzenleyip verecekler.
O zaman hayırlı olsun.Yarın hakkında , artık yorum yapmak zor...
O kadar çok önlem var ki...Py. nasıl fiyatlama yapacak,bilemedim...
Duruma gore poz.alirim..
Yanlış anlamadıysam yarın açılıyoruz...Gerçi kesin bir beyan yok...
7 ci madde tekrar düzenleyip vermek zorundalar.
zaten burayı okduklarına eminim.
Bu durumdan ötürü şu an istisna kapsamında yemekci hocam.
Payları borsada işlem gören bankaların bu piyasadan geri alim yoluyla edindikleri kendi hisse senetleri, çekirdek sermayeden indirim kalemi olarak kabul edilmeyecek ve kredi ile piyasa riskine esas tutar hesaplamasına dahil edilmeyecek.
1 Ocak 2024 e kadar geçerli.
Bu arada çok gösterge olmasaca Msci Turkey 6.5%.
temettü düşürücü önlem yok değil mi?