vbts ile devre kesicinin bi alakası yok tabii ki.. volatilite tedbirleri- brüt takas, kredili işlem yasağı, açığa satış yasağı, tek fiyattan emir toplama vs vs gibi tedbirler.. her tahtaya kredi veririrz diyorlar anladığım kadarıyla.. bunların kaldırılması mesela sasa ve hektaşı çok ilgilendirir, aldığını satamadığın brüt takastan serbest işleme geçiş demek, yarın bu tür kağıtların direkt tavan açması anlamına gelebilir
vbts denince, devre kesici yada yüzde 10 marj aklına gelenlere bi şey diyecektim ama şu an bi şey demek istemiyorum- ama ülkede finansal okuryazarlık seviyesinin yerlerde süründüğü muhakkak.. yüzde 10 marj değişmesi söz konusu bile olamaz
keMAL tüm tedbirler diyor.
bu tedbirler darbe sonrası gelmedi mi.
sen 2.5 3 den dolar shortlayıp üstüne batıp .. sürünmekle ilgili yazı yazman..
bilemedim)
sabah gazetesi..
hükümetin en büyük yalacıyıcısı senin gibi.
vadeli de diyor açığa satış yasaklanmalı diyor. vadeli piyasada açığa satış yasaklanması ne demek bana bi söyle ???
ben sürekli diyorum serbest olmalı .. fiyat belli süreden sonra otomatik oturur zaten
bu kadar basit bir dinamiği. böyle karman çurman hale kim getirdi.
tonla paket tonla alıma yönelik uygulama. sonra fiyatlar şişti. bugün milyonlarca kişi bu nedenle battı.
önceden borsanın açılış saati belliydi kapanış saati belliydi. tavanı tabanı belliydi.
şimdi ne idiğibelirsiz bir hal. devre kesiyor ne zaman açılır saat kaçta açılır falan diye millet birbirine soruyor yalan mı?
yatırım ARACI bazındaki demiş.
yatırım araçları neler ?
7- Borsamız gözetim faaliyetleri kapsamında hâlihazırda devam etmekte olan yatırım aracı bazındaki tüm tedbirlerin kaldırılmasınakarar verilmiştir.
gözetim faaliyetinde diyor. sadece x adet şirketi gözetliyorsa .
bunlarıda belirtmeleri lazımdı.
olayın sıcaklığı ile bizde anlamaya çalışıyoruz !!!
Yer İmleri