Ben veririm senin yerine rahat ol, benimki 3000 beygir gücünde:cool:
Printable View
Burgan Suadiye 26 - Burgan Çiftehavuzlar 29,5 130 k üzeri
Suadiye şubesi bana daha yakın ama mt. 26 oranından yüksek verdiklerini kabul etmedi gidin Çiftehavuzlar şb. den açın o zaman dedi. Garip bir banka.
Rte..türkiyede kiriz miriz yok demiş. kim uyduruyor bu kiriz laflarını. Memleket güllük gülüstanlıkmış.
vakıf o/n 24 32 gün 27,50 $ 32 gün 5,50
Bugün dolar kapanışı 6.19 olacak gibi yarın 6nın altına gelicez tahminim
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TÜRKİYE CDS 419,44 % -5,77
Yarın bir HAYALKIRIKLIĞI çıkmazsa ve de 14.lüx uçak, iş bankası hisseleri gibi yeni bir gündem olmazsa 300 lü seviyelerde 30 lu faizler yalan mı olur?
Uzun mu tercih etseymiymişiz?
Gerçi hükümet kriz çıkarmada hiç yanıltmadı. Yine bir konu bulur.
2 rakamda ben vereyim 13 milyona ziraat 27,50 verriken 2 milyon doalra halkbank 8.50 vermiş
ABD ile ilişkilerin tam anlamı ile normalleşmesi haricinde de doların 5.90lara dahi gelebileceğini ve faizlerin de inebileceğini düşünmüyorum. Katma değer yaratmıyoruz. Umudumuz 250 bin dolar ile elde kalan konutları yanında vatandaşlık vererek satabilmek.
Pasif bir bakiye yok sadece 500 TL altı vadeli hesap açamıyorsunuz. 32 günden daha düşük vadelerde hesap açabiliyorsunuz haliyle günlükte açabilirsiniz. Ben geçen hafta Pazartesi günü başvurmuştum ertesi günü kurye geldi sözleşmeyi imzaladım ve o gün hesap açılmıştı. Şubeyle falan uğraşmıyorsunuz. 250.000 TL üstü özel oran verebiliyorlar. Size özel tanımlı oluyor. Şubeye gitmeden genel merkezden hallediliyor sanırım.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek,*İzmir'de adli kontrolle ev hapsinde tutulan*ABD'li rahip Andrew Brunson'ın, 12 Ekim'deki duruşmada tahliye edilebileceğini söyledi.
Ekonominin stabilize olmasının ön şartı doların stabilize olması...
Dolar'daki hareketin genel fiyatlara etki etmesine izin vermek hataydı...
6 üstü dolar her harekete açık...
5.50 hatta 5'in tekrar altına inmek gerekiyor...
Yoksa sıkıntı ve döngü devam eder...
Bence...
Ovp, Endeksin çıkması doların düşmesi faizi nasıl etkiler acaba
Kısa bir döneme kadar 4 üstüne çıkmış dolar arttıkça 4.2 oldu, 4.4 oldu, 4.7 oldu, 4.9 oldu diye hayıflanıyorduk...
Şimdi 5 civarı olursa öpüp başımıza koyacak hale geldik...
15 milyon gibi bir paraya şu anda diğer özel bankalardan %32-33 arası bir mevduat faizi almak mümkün. Günlük net getirisi: 12.883TL yapar , 32 günde net 412.273 TL. Stopaj nihai vergi olduğu için gelir vergisi ödemez. Stopaj şu an TL için indirimli %5.
Kabaca saatlik getiri 536 TL olur dakikalık getiri: 8,93TL saniyelik net faiz getirisi: 15 kuruş
garanti faktoring
61 gün vadeli
50 milyon TL bono ihracını tamamlamış
yıllık bileşiği %33.37
ytd.
syg,
Dövizin stabil hale gelmesi en az 100 milyar taze dolar lazım....Ya da %1000 faiz........veya FED para basacak...
.Bunun haricinde burada paylaşıldığı gibi 500 milyara yakın dış borç var ve sürekli dış ticaret açığı veriyoruz dolar lazım.... Kasada MB ait net 18 gayme varmış...Toplamda ise 76 gayme ...Dolar ne yapsın....1-3gün düşer 3-5 gün yükselir....OVP dediklerini de bir görelim bakalım neymiş...
Saray da eller havaya modu hiç bozulmadı aynen devam ediyor.............
Para faize akar dedik ama borsaya akıyor. Dolar daha da geriler, endekse para girmeye devam ederse faizi düşürmeye başlarlar.
Kaçta açıklanacakmış OVP, belli mi?
28 bono faizinde mk 26,50 ise 33 de mk 31,5 olmaz mı? Yoksa ben mi yanlış mantık kurdum. Temmuzda da mb arttırmamıştı ama bankalar yine de temmuzda ağustosta artrırdılar. Bonoda stopaj indirirmini bir sonraki dalgaya saklanan kurşun olarak görüyorum. Hayırlısı üstad. Kafan rahatsa gerisi boş.
Yazılarım tavsiye niteliğinde değildir
Bu büyük bir hata olur, zira borsaya akan para civa gibidir, faizin dövizi tutuğu gibi istikrarlı tutamaz. O nedenle tcmb'nin borsadaki hareketlerden bağımsız olarak faizi (özellikle reel faizi) kaydadeğer bir süre yüksek tutması gerekli. Borsaya güvenerek TL'nin stabilite kazanacağını düşünmek ve ona göre strateji oluşturmak döviz spekülatörünün ekmeğine yağ sürer.
Geçmişten ders alınmalıdır.
1 Mio tl üstü bugün max oran nedir arkadaşlar
Pek fazla teknik veriye dayalı değil ancak içgüdüsel olarak bağıra bağıra gideceğini düşündüğüm bir borsa olmasına rağmen hergün rakam takip etmekten sıkılıp %29'la 1 aylık mevduatımı bağladım.
Tüm ekranları da son kez bakıp 1 aylığına kapatıyorum, bakalım 1 ay sonra nasıl bir piyasayla karşılaşacağım. Bu işlemi sabah yapmıştım, bu saate kadar bile kafamdaki kağıt olan garanti %7'ye yakın prim yapmış. Kısmet bakalım.
Herkese bol kazançlar
Bugün dolardaki düşüşün %0.0001 inin bile ovp ile alakası yok ....bakın bakalım reale geçen haftaya göre %3 değerli bakın rubleye geçen hafta en düşüğe göre %5 değerli ....TL bunlardan geç kalmıştı bugün kapatmaya çalıştı arayı....reisi cumhur kaç gündür konusmasaydi belki bugun 5.80 deydi ..ovp den hava gazı çıkar diyenlerdenim büyük tutarlı kesinti gelmezse doların nereye çıkacağı belli olmaz...
Dövizden çıkan bi para var ve bir kısmı da çok ucuz kalan borsaya akıyor. Aslında yatırım yapıp kulağının üzerine yatmak lazımdı ama işin riskinden ve konforsuzluğundan hiç hoşlanmadığım için az gelsin öz gelsin kafa rahat olsun psikolojisiyle tamah etmedim. 1 ay sonra bugün bakalım durum ne olacak ben de merak ediyorum.
Rodeo eski 500K+
o/n => 23.75
32 gün => 29
Tabloyu güncelledim: http://www.hisse.net/topluluk/showth...31#post2648131
döviz krizi,
nisan sonu mayıs başı şahlandı,
2.ci çeyrek bilançolara yansıyamazdı,
3. çeyrek bilançolarında yansımaları ortaya çıkacak
ancak 4.cü çeyrek ve yıllık bilançolarda tam ağırlığı hissedilecek
bist de dibi görmeden girmek girdap da boğulmak ile eşdeğerde.
he fiatlar ucuz mu evet ucuz
ama ucuzunda ucuzu her zaman var....
Mb için bir gösterge olmaz ama borsadaki sıcak para hareketleri dövizi baskılarsa bu bazılarına zamansız bir şekilde mb üzerindeki baskıyı arttırma cesareti verebilir. Şu anda sözde ve politik sınırlar ve söylemler içinde kalan bu baskı fiili bir hal de alabilir. Bu da geçmişte yapılan ve ders alınmayan çok kritik bir süreci tekrar başlatabilir. Erken faiz indirmek ve sonucunda faizi misliyle arttırmak zorunda kalmak.
Tek çekincem merkez bankasının gerekli olan süreden daha önce geçmişten ders almayıp erken bir şekilde parasal gevşemeye geçmesidir. Bu şu anda Türkiye ekonomisi açısından en büyük risktir.
gedik yatırım
30 milyon tl
finansman bonosu ihracı
63 gün
yıllık bileşik %33.34
ytd.
syg,