Hisse çok güçsüz görünüyor. Yükselişe ayak uyduramadı. Endeks düşse de ben de düşsem havasında.
Printable View
Hisse çok güçsüz görünüyor. Yükselişe ayak uyduramadı. Endeks düşse de ben de düşsem havasında.
Bilgilendirme için teşekkürler.
Umarım bu değişiklik, yeni ve güçlü yatırımcıların GÖLTAŞ'a ilgi göstermesini sağlar.
Ve de bir umut bu ilgi, ciddi oranda bir yabancı ortaklığına veya satın almaya evrilir.
Gerçi, mevcut yönetimin ellerindeki altın yumurtlayan tavuğu satacağını sanmıyorum ama bir umut işte...
554 den kapattık, önümüzdeki hafta en az 620 üzeri kapatacağımızı düşünüyorum, bana inanmayın, kendi kendime yazar çizerim.
550 bir türlü geçilemiyor. :vk:
550 geçilemeyince çok fena verdiler. Yükselemeyen hisse düşer formasyonu işliyor.:vk:
hikaye bu düşüşler kimi kandırıyorsunuz ipnatörler hay yavrum düşüründe iyice toplayalım.
Devre kesti
mesele 550 geçilmemesi veya başka bir şey değil, bugün bank of hissenin içinden geçti, bank of bugün satış yapmasa 480 civarı kapanış yapacaktık,
inşaallah yarın yine satış yapmaz, bu hissenin yeri buralar değil.
519 altına düşerse varı yoğu satıp alcam
hisse normalin 1/4 fiyatıyla işlem görüyor... konyanın 10 bin, çimbetonun 3 bin olduğu yerde bunun burada debelenmesi anormalliktir.
ancak 2. çeyrek bir 300 milyon daha açıklarsa bakın burada curcunaya...
Keşke öyle bir güzellik ve sürpriz gelse ama yerel seçimlerden sonra %50 faizle reel ekonomide işler epey bir durgunlaştı.
Bu nedenle de 2. ve hatta 3. çeyrek bilançoların zayıf gelmesi şaşırtıcı olmayacak.
Diğer yandan çimentoya yapılan zam ise 2. çeyrekle birlikte bilançoya yansıyacak.
Ama görünen o ki piyasa, %50 faizle geçirdiğimiz bu dönemlerde zayıf bilançoyu fiyatlamayı tercih ediyor.
Bilanço açıklandığında, son dönem bilançolarda olduğu gibi piyasanın yanılmış olması umuduyla...
çimentolarda 1. çeyrekler kötü gelir bir de üstüne inşaat sektöründeki durgunluğa rağmen göltaş 1. çeyrekte büyük sürpriz yaptı, 2. çeyrekte de çooook güzel bilanço açıklarsa süpeeeeer olur.
Göltş malum;
Faal Alanı Çimento, klinker ve hazır beton üreterek yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda satışa sunmak, ihracat ayağı var... ayrıca Fethiye eşen çayında eneri de üretiyormuş.
olurda kötü bilanço gelirse ki 2 gündür onu fiyatlıyor... 480 ila 490 aralığına gevşeyebilir, ilerki zamanlarda oluşacak ve Türkiyenin lokomotif sektörü inşaatın canlanmasıyla çok sert hareketlerle yeni zirveler gelebilir.
hayırlısıyla bekleyelim görelim.
Düşüş abartıldı. Dön baba dön artık.:vk:
Harbiden kendine gel golts ....
an itibarıyla 509 lira,
eğer bu bir silkeleme ise, hedef çok büyük,
yok silkeleme değilse vay halimize,
1/2 güne belli olur,
haaa birkaç senedir bekleyenler için sorun yok, benim gibi 2/3/4/5 aylığına alanlar için sıkıntı olabilir zarar ettirmez ama kar düşük olur fazla bekletir.
destekte kapattı bu düşüşü açıklayacak bir şey yok tahtacı aşağılık at penisi
529 direnç noktasından döndü dün. eğer 529 u kırarsa 544 ikinci dirençtir
Selamlar arkadaşlar teknik destek ne varsa yıktılar tahta kötü bozuldu dağıldım yüklü maldayım öngörüsü olan varmı
Bu hisse birçok hisseden çok farklı bir yerde, sahip olduğu realite ile fiyatlandığı seviyeler akıl ve mantıkla izah edilmeyecek şeyler...
bir kere kar potansiyeli artık 2 milyarlar civarında olacaktır bunu sağlayacak yatırımlar bitti ekonomik durgunluk sona erdiğinde bunu inşaAllah birlikte göreceğiz.
ikinci husus 18 mil. gibi düşük bir sermaye var dolayısı ile dolaşımda senet miktarı kısıtlı, buralarda çok bekletileceğini sanmam.
üçüncüsü muadilleri kat be kat daha yüksek rakamlarla fiyatlanıyor, FK olarak en düşük olan çimento ve HES işleticisi...
420 gapı için gelirse eğer göreceği de olacaktır.
bu yaz olmassa bir dahakine der yola devam ederiz...
Göltaş enerji GES JES RES ENERJİ üretimi için alt yapı vede fizibilite çalışmalarını hemen hemen bitirdi müracatlarını yaptı beklemedeler tabiiki bugünden yarına değil ama haberi bile inanılmaz ivme kazandırır bi ara halka arz düşünceleri vardı ne oldu bilemiyorum bu ara illaki gap alacak diye bir kural yok esen kalın
2024/3 bilançosunun açıklandığı fiyata geri mi dönecek şimdi bu?
Hisse başı 10₺ olan temettüyü bu aralar verse bari.
Temettü parasıyla GÖLTAŞ veya başka bir hisse alırdık.
Bu açıdan bakınca, fiyatın düşüşüne karşı biraz da olsa kendimi kandırabiliyorum. :)
geçen yıl ilk çeyrek satışlar yüksekti , yaklaşık 1,6 milyar ancak ürünlerin maliyeti neredeyse 2 kat fazla idi, bu yıl ilk çeyrekte satışlar biraz düşük geldi 1,3 milyar ancak maliyetler de bayağı aşşağda idi buda faaliyet karını artırmıştı...
geçenn yıl 2. çeyrekte ise 1,8 milyar satışa karşın maliyet artışı sabit kalmıştı ve 350 milyon kar yazmıştı.
anlamı ilk çeyrek kadar bir rakama tekabul ediyor... net kar (170 mil) idi. diğer faaliyet giderleri çok yüksekti ve net kar rakamı törpülenmişti.
bu yıl 2. çeyrek diğer faaliyet gelir ve giderleri dengelenirse iyi bilanço bekleriz yoksa biraz düşük gelebilir. bekleyip görelim.
Tam trend desteğindeyiz (470), bir önceki trend desteğine geldiğinde (420) bilanço açıklanmıştı ve 553'e kadar çıkmıştı.
F/K 4.22
PD/DD 1.33
Fiyat : 470
Bugün de oldukça alım yaptım, düşük sermaye yüksek karlılık devam ettiği sürece satmak yok.
patron burada 1 milyon 100 bin lot geri alım yaptı geçen haftaya kadar 60 bin lot gözüküyordu kap haberi göndermeden 1 milyon mal aldılar gözden kaçtı
Marmara capitalde 1 milyon lot takaslarda bu zamana kadar hic gormedim
Marmara capital haydar tahtayı iyi yapar takibi zordur bir çok hesaplardan işlem yapar yanıltabilir bahsi geçen malı fonlara dağıtmış olabilir araştırayım inanılmaz zeki vede kurnazdır esen kalın