Eksik olmasınlar bu hedefi Nisan ayında vermişti.
Aralık 2019'da ise 29.50 hedef vermişti.
Printable View
Karanlık oda da bile olsa kanışa süpriz bir atak bekliyorım...
"Kredi derecelendirme şirketi Fitch Ratings ("Fitch") Anadolu Efes'in yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "BBB-", görünümünü ise "Durağan" olarak teyit etmiştir. Bu kredi notu, Anadolu Efes'in güçlü marka portföyü ve ihtiyatlı sermaye yapısıyla ana pazarlarında sahip olduğu lider konumunu yansıtmaya devam etmektedir. Aynı zamanda Anadolu Efes'in Rusya ve Ukrayna'da gerçekleştirdiği ortaklıktaki karlılığı güçlendirmeye devam etme kabiliyetine ve Türkiye'de pazar payını ve karını stabilize etme potansiyeline yönelik olarak Fitch'in beklentileriyle desteklenmektedir. Fitch Anadolu Efes'in likidite profili açısından yeterli düzeyde olduğunu değerlendirmiştir. Şirket tarafından açıklanan 2020 yılına ilişkin temettü dağıtım teklifi Fitch'in tahminlerinde dikkate alınmıştır."
Anadolu Efes Kap
BBB : şu anda tatmin edici olan orta sınıf şirketler
Fitchin derecelendirmesine göre yatırım yapılabilir seviyesinde teyit edilmiş.
Türkiyenin kredi notu bb- iken bana göre olumlu bir haber.
Burada yazdıklarım tamamen kendimi ilgilendirir.Kendime aldığım notlardır.Yatırım tavsiyesi değildir.
telef olduk bea. resmen kılıçtan geçirdiler. ne zaman tepki verecek? ne zaman toparlayacak efes?
Öğleden önce önce satanlar geri geldi Bürüt satıcılar 950 ye 550 kapattık. Kapanısta 20.30 dan 2.000 kaptırdım inşallah çok üzülürüm.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sokağa çıkma yasağının gündemlerinde olmadığını söyledi sayın Fahrettin Koca.Yarına ve 17 temmuza kadar pozitif etki etmesini umuyorum.Bilançolarında pozitif gelmesi durumunda eski gördüğü yerleri test edebilir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
2.çeyrek bitiş tarihi 30 haziran.nisan mayıs haziran dönemi....pandeminin en olmsz 3 ayı...sadece efes için değil bütün şirketlerin bilançolarında olımsız etkisi görülecek...geçen yılın aynı dönemine göre hiç bir şirkette iyi bilanço beklemiyorım..tüm dünyada sınırların kapalı oldığı insanların eve hapsoldığı biir dönem...efes zarar açıklamasa benim için yeterli...
Son iki çeyrekte mormalleşmeyle beraber kar açıklamasını bekliyorım...
09.07.2020 genel kurulda yüksek bedelsiz sermaye artışı ve temettü ikisi bir arada onaylanabilir.
2.çeyrekte iş yapmayan kasasımda döviz falası olan şirketler bir defaya magsıs kar açıklayabilir.. Döviz açığı olan şirketlerin kar açıklaması çok zor...
Saatlikte hedefi görmüş..
Geriye büyük düşeni kırmak kaldı..20.60-65 üzerinde kaldığı sürece hedef 26.50 olur..
Ytd
Alkol tüketimi bir bağımlılıktır.Ben de alkol kullanıyorum ve şu son 3 ayda yaptığım tek şey herkes gibi market alışverişi.Şu zor korona karantinasinda ben ve çevrem çoğunlukla bu alışkanlıklarımıza evimizde de devam ettik.Araba ve ev alamadık pahalıydı dışarı ile de ilişiğimiz kesildi.Harcamalarımızın çoğunu markete verdik.Ruslarında pazarında lider olan 1966 yılında kurulmuş sars,domuz gribi,darbe,ekonomik kriz görüp hala marka değeri en yüksek 20 şirketin arasında olan bi değerden bahsediyoruz.çogu zaman ilk bilanço eksi gelmiş ve diğer bilançoları artı gelmiş. Mantığı 31 mayıs ta temettü verip ağustosun 9unda 2. Bilançoya kadar geçen zamanda ordan gelen pozitif bilançoyla temettüden dolayı düşen hisse değerinin açığını kapatıp yabancıların gözdesi olmuş.31 mayısta vermesinin sebebi 2. Bilançoya kadar yapacağı kara güvenmektir bence.benim görüşüme göre 31 mayısta vereceği temettüyü koronanın ilerde yapabileceklerini kestirememek, insan alışkanlıklarının değişebileceğini öngörmek böyle bir ortamda riske girmek istemediğinden iptal etmiş olabilir.Ve yine önü açılıp durumun stabil seyretmesinden ve önünü görebilmesinden dolayı tekrar temettü olayına girmiş olabilir.9 temmuzda kurul,kurulda kabul edilirse 17 temmuzda temettü 9 ağustosta bilanço var.Fitch yatırım yapılabilir seviyesinde tuttu ,sayin Fahrettin Koca sokağa çıkma yasağı yok dedi.yıllardır yönetim aynı bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.
Şayet bilanço yine zarar açıklarsa Rusya ve turizmin çok büyük etkisi varmış deyip şapkamızı önümüze alıp bi düşünürüz yatırımımızı.
Yukarda yazılanlar benim şahsi görüşüm olmakla beraber yatırım tavsiyesi değil kendime ait düşünceler ve karalamalardır.Bir uzmana danışınız.
Form üyetik tarihinize ve yazınızdaki samimiyetinize bakınca anladığım kadarıyla borsa yeni giren 300 bin kişiden biri sizsiniz. Eğer öyle ise burada uzun zamandır bekleyen bizler için bu büyük bir gelişme. Yazınızdan anladığım kadarı ile bu hisseyi almadan önce incelemiş mukayese yapmış bir akıl süzgecinden geçirmişsiniz, bu işlerden anlayan biri olduğunuz belli ki bu gün kazandınız. Borsanın hızlı düşüşü sonrası yaşanan yükselişte yeni katılanlar telegram, Instagram gibi sosyal ağlardan paylaşılan tabelaları fabrikasından büyük spek hisselerine yada sabuncu, kolanyacıya gücüm etti. Şimdi siz benim tahmin ettiğim kişi iseniz ve buradaysanız birşeylerin değişmekte olduğunun habercisidir. Rüzgar tersinemi dönüyor acaba....
Haklısınız.Uzun zamandır takip ediyordum.Çekiniyordum ve zamanın geldiğini anladım ve yatırımımı yaptım.Çevremde ki insanların bir sandalye masa şirketlerinde canının yandığını gördüm.Kaybetsem bile yatırım yaptığımın farkında olmalıydım ve uzun yıllardır bu işi yapanlarla ve robotlarla aşık atamayacağını hafızama kazıdım.Finansal okur-yazarlık öğrenmenin çok önemli olduğunu öğrendim.Borsada yatırım yaptığımız şirketler umarım dünyada söz sahibi olur hem biz kazanırız hem ülkemiz kazanır.Temettü haberinden haberim olup forumda görmeyince dayanamayıp üye oldum.Foruma yazdım.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sansa bak bir kere %4 yaptiya hemen geri verecek. Cogu hisse bir haftadır her gun %4 kapatıyor sebepsiz.
Hisseye cakacaklar bugun bir %3 beklerdim ama olmadı yine alicilar kayboldu.
Bu efes gazi kaçmış gazoz gibi. Sani banka hissesi gibi hareket ediyor. Bir cacık olmaz bundan. Anca bekler dururuz. Endeks göre %50 eksideyiz.
Cogu hisse zirvenin %50 üzerinde bizim 35 olmamız gerekirdi. Yerli ile zor gitmiyor hisse. Efesten 10 yilda bir cacık olmadi bir 20 yilda olmaz
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bugün güzel hava da yerinde sayıyor hissedarlarını mutlu et artık :vk:
Hisse sabredenler için uygun. Günlükçü arkadaşları pek tatmin etmedi anlaşılan. Yolumuz uzun sakin sakin gidecek..
Elimde kalan tek hisse buydu.12 haziranda almıştım. 20,60'ta direnci olduğu belirtildi. Buralardan geri dönünce, dünkü kapanışa (20,34) verdim.
Yine takibimde olacak. 20,64'ün üstüne çıkıp ta, kalıcı olacağını da fark edersem, 23,5 hedefi için tekrar girerim.
Kalanlara bol kazançlar.
k
ky hisse yükselirken fazla bekleyemez...düşerken stop olamadığı için yatırımcı olur. bunu terse çevirdiğinde para kazanmaya başlar..
Usta oyuncular daima yeni oyunculara malı kitler .
Yabancı da aynısını yerli lere yaptı ve hala yapmakta .
Koyun sürüsü ne kadar büyük olursa olsun önemli değil
Nicelik değil nitelik önemli beslenme zincirinde daima kurt üsttedir.
Şu anki çıkışı merkez bankasının para basmasına borçluyuz .
FED de aynısını yapıyor .
fed ve diger mb'ler arzi genisletmeye devam ediyor, hatta piyasalara direkt mudahil oluyor ? nasil olacak
bu durumda ormanlarin krali aslan sahne almis olduguna gore kurtlar seve seve !!!! sahneden cekilecek ! ilginc olan aslan koyun yemek istemiyor !!! kurtlara takmis kafayi !!!!?!
yatırım tavsiyesi degildir
temettü için yatırımcı ilişkileri ile görüşen oldu mu? kredili hisse taşıyan kredisini gösterip 17 temmuzda temettüsünü alabilir mi? Ya da hisseleri satarsak temettüyü 1 ekim de alabilir miyiz?
Hele bir otur soluklan yeğenim. Şu işin aslı astarı nedir bir anlat.
Yabancı yıllardır taşıdığı, 2009 krizindeki dolar bazlı fiyatına göre bile %50'den fazla iskontolu hisselerini, 17-18 TL aralığından yerli yatırımcıya kitledi öyle mi? Ve fiyat şu an 20 TL'nin üstünde. Yabancının satışını karşılayan yerlinin büyük kısmının maliyeti 17.50 civarı. Şimdi şirket hisse başı 1.5 TL temettü de dağıtacak oldu mu sana maliyet 16. Önümüzdeki 8 yıl yıllık ortalama 2 TL temettü dağıtsa hisseler bedavaya geliyor.
Keşke çok daha fazla param olsaydı da bana muazzam sağlam kitleselerdi. Öyle kitleseler öyle kitleselerdi ki ibret-i alem olsaydı bu kitleme.
Yatırım Tavsiyesi Değildir!
Ben borsaların düşeceğine inanmıyorum.
1- Gelişmiş ülkelerde hükümetler tarihte görülmemiş derecede para bastı ihtiyaç sahibi halka "helikopter para" olarak dağıttı. Bu paranın çok büyük kısmı (belki tamamı) harcamaya dönüşecek. Bu para şirketlerin ürettiği mal ve hizmetlere harcanacak. Türkiye'de bile devlet bazı sosyal harcamalarını artırdı. Ama Türkiye bu krizi daha çok devletin elini güçlendirmek için kullandı. Bakınız: Devlet bankalarında yapılan bedelli sermaye artışları ile devletin payının artırılması, Turkcell ortaklığı
2- FED finans kurumlarının ellerindeki batık tahvilleri aldı ve onlara nakit verdi. Bu para finans kurumları tarafından kredi olarak yeniden dağıtılacak.
3- FED artık şirketlere aracısız direk borçlanma sağlayacak.
Bu ortamda hisse senedi piyasalarının düşmesi için gerekçe yok şahsi fikrimdir.
Lakin krizden etkilenen sektörler (turizm, otelcilik, havayolu, yer hizmetleri, uçak üreticileri) tabiki büyük yara alacak. Ama bu krizden finansal olarak etkilenmeyecek, faaliyetlerine devam eden şirketler uzun vadede daha da güçlenecek.
TAMAMEN ŞAHSİ FİKRİMDİR BURADA YAZDIKLARIM
Arkadaşlar Genel Ekonomi düşüncem şu şekilde ülkemizde şuan piyasaya sürekli karşılıksız para basan bir hükümet var. Bu nedenle paramız değerini kaybederken Gayrimenkuller, Döviz, Borsa, Altın reel piyasadan dolayı mutlaka değerlenecektir. Şuan en tehlikelisi TL de iken Develüasyona yakalanmak...
oransal olarak da, miktar olarak da şu an Türkiye'nin bastığı para gelişmiş ülkelerin çok çok gerisinde. Türkiye'nin en büyük sorunu dolara aşırı değer veren, amerikan halkının yaşam standartlarını kendi yaşam standartlarından daha önemli görne cahil bir halk kitlesinin olması.
insanlara dolar pompalamayım allah aşkına.
Bilmiyorum bunu bir soru olarak mı sordun lakin benim gözümde bu tarz enstürmanların hiçbiri yatırım aracı değildir. İçinde üretim olmayan, katma değer sağlamayan hiçbir enstrüman yatırım aracı değildir.
Tarla alırsın, buğday ekersin, hasat vakti aldığın ürün senin kazancındın.
Petrol alırsın, rafineriden geçirirsin, benzin olarak satarsın bu senin kazancındır.
Hisse senedi alırsın, ortağı olduğun şirketin ticari faaliyetlerinden dolayı ettiği kardan temettü alırsın bu senin kazancındır. Malesef ülkemizde patronlar da adil olmadığı için daha da adisi kötü niyetli oldukları için bu yatırım aracı yeterince verim vermiyor ülkemizde.
Mobilya fabrikası açarsın, ağaç ve kumaş alıp onları işleyip mobilyaya çevirirsin bu senin kazancındır.
Gümüş alırsın, onu işlersin takıya çevirirsin ve katma değerden dolayı daha yüksek fiyata satarsın bu kazançtır.
Yoksa sadece "ben paramın değerini korumak için dolar alıyorum, altın alıyorum" dersen, paranın değerini de hiçbir zaman koruyamazsın bu şekilde. Bu alenen sığırlıktır.
Keşke tüm şirketlere "sürdürülebilir yatırım" şartı getirilse de ve üstüne "yıllık karın yüzde 50'si yatırıma, yüzde 50'si temettüye ayrılmak zorunda" şartı getirilse. O zaman belki insanlar uzun vade bir şirkete ortak olmanın ne anlama geldiğini öğrenir. Yoksa havanda su dövmeye devam ederiz.
Bulutu geçtik mi ne [emoji4]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b4769d01c0.jpg
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kuş sürüsü giden hisselere kaydı...
Deniz yatırım da Model Portföy listesine almış. Hedef fiyat 25,50 TL olarak vermiş. %25 Potan siyel vermişler.
https://youtu.be/mfz6Rkrq6LU
linkteki videonun Efes'in Rusya operasyonları ile ilgili değil ama güzel bir uygulama. Türkiye'de de olmalı böyle denetimler.
Kemerleri bağlayın bugün daha agrasif yukarı kademelere baskı için koyduğu malı kaptırdı. 20,30 dan son teyidini aldı bence.
Aefesi kendi haline bırakın endeksi takipedin derim. Efes kamyonu adresi almış yola çıkmış.
Cuma saatı gelince bugünün alıcıları azaldı bürüt satıcıları arttı. Hoca vaazı kısa kesse barı. Hele bide arpa maltı bağışıklığı güclendiri Coronaya karşı sizi korur der ise, Rtabl ı sollarken oradakilere nanik nanik yaparız.
Vay arkadaş cuma saatınde Stokastic RSI mavı çizgisi yok oldu, cuma bitti geri geldi demekki kağıda yerli talep gösteriyor. Yada bizim Tomy namaza başladı