Belirtmeyi unuttum. Afs benim elimdeki
Printable View
Tca % +0.37
Zpf % - 0.34
Zpe % +0.75
Yok yanlış anlaşılmasın. İyi mi kötü mü olacağı konusunu bilemiyorum. Çekiciliği şu açıdan söyledim ki "alternatif enerji" ve "sağlık sektörü" son zamanların popüler terimleri.
Bankalardan fon alanların büyük çoğunluğunun maaş müşterisi olup çok ayrıntıya girmeden tasarruflarıyla isme bakarak fon aldığını düşündüğümden bu isimlerin, fon listesine bakanlar için öncekilerden daha çok ilgi çekeceğini düşündüm...
Gelişmekte olan ülkelerin gelişmesinden memnun kalmamışlardır veya gelişme hızlarından...sağlık sektörü gelecek için daha önemli ve hızlı getiri sağlayacak bir yön olduğu düşünülmüş olabilir...
Elinde afs olan ve arttırarak devam eden biri olarak yazdım belki daha iyi olabilir bir süre ekleme yapmadan beklemeyi düşünürüm...
Son olarak 2500 yatırımcı ve 121m portföy böyle kolayca değiştirilmemeli idi ve değiştirilmemeli...valör üç gün bir gün sonra yatırıma yönlendirsen 4 gün gitti...
Azimut'un yabanci BYF'larindan oluşan fonu.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elektrikli Arac fonunun pazarlama başarısı birilerinin ağzını sulandırmış. Benim bu işten anladığım budur.
Yani getiri bankalarin umrunda değil. Kazandıkları komisyonlara bakıyorlar. Onu da ne kadar hak ediyorlar tartışılır ya.
EM performansından memnun olmama gibi bir sey olamaz çünkü son aylarda en iyi getiri sağlayan fonlardan biriydi.
Bankanın umurunda mi? Hayır. Tek umurlarinda olan portföy büyüklüğü ve komisyon.
Elz +0.96
Kistasini genelde gecemiyor. 270 gune yakin tasidim , dustukce aldim. Portfoyumun %30 u Aes de idi. 15-20 gun daha bekleseydim iyi bir kazanc elde edecektim, dolardaki geri cekilmeden korktum , fondan ciktim. Warren buffet in bununla ilgili bir sozu vardi yanlis hatirlamiyorsam " Cok ziplamak , aktif hareket iyi degildir. Kazanimlarimin buyuk kismini pasif bir sekilde otururken elde etmisimdir. " gibi bir cumleydi.
Forumdaki Dudu ustadin dedigi gibi " ne ucuzsa onu bulmak-almak lazim , gidenin arkasindan kosulmaz ". Petrol buradan daha fazla degerlenir mi acaba kim bilir ? Asilar bulundu , petrol fiyati bir dengeye oturdu gibi. Biden amcanin soylemlerine bakilirsa clean energy donemi baslayacak , ne zaman petrole etkileri olur tabi bilinmez.
Faydali bilgi icin tesekkurler , suc a portfoyumun yarisini yatirmayi dusunuyordum. Uzun zamandir iyi giden bir fondu. Bu kadar degisime, isi arap sacina dondurmeye gerek yoktu. Buyuk ihtimalle ibb ye gececegim.
ıpv - 0,24
tdg - 0,29
tta 0,25
tte 0,49
ıpj 0,28
DXY'deki bu düşüş sürecekse eurobond fonlarının durumu iç açıcı gözükmüyor.
Dolar DXY'nin düşüşünün desteğiyle böyle süzülürse haftaya faiz artışına gerek kalmayabilir.
Bende %10 afs var.
Fonda Gelişen piyasa firmaları vardı.
Bunların yerine zaten prim yapmış sağlık sektörü olması hoş olmadı.
Ben yarın sabah satacağım.
Fonların içinde yatırımcı varken radikal değişiklikler yapması hiç uygun değil.
Buna nasıl izin veriliyor anlamış değilim.
sua,sub,suc kriterlerimizi değiştiriyoruz diyorlar doğru dürüst bir duyuru yada açıklama yok.
aoy ve afs toptan değişecek deniyor, ne olacak, nasıl olacak, ne zaman olacak açıklama yok.
Takip etmeseniz, paranız alakasız bir yönetim biçimine teslim edilebilecek.
Bu tür radikal değişimler için en az 1 yıl önceden yatırımcılara duyurular gitmeli.
Ancak o zaman herkes yavaş yavaş tedbirini alır.
Üç gün sonra mesela TCD'yi PPF yaptım deseler ne olacak
Ben bir kac serzeniş içeren mail ile birlikte yıl sonundan önce AFS'den tepki amaçlı çıkmayı planlıyorum. İlk alimin üstünden 6 ay geçmiş. Açıkçası yeni tema da "geçti Bor'un pazarı sür eşeği Niğde'ye" denilecek zamanlamaya sahip.
Umarım yabancı tarafta su sacma sapan banka portföy sirketlerine rakip bağımsız pyş olur.
Rbh % + 0.67
Katılım tarafında dikkat çeken fonlar var.
Qinvest bu işi biliyor.
Biraz daha takip edeceğim.
Katılım olmayan diğer takibimde ise Ünlü'nün UPH'ı var.
Saygılar.
Birşey değil, elimde Rbh kalmadı, artık Elz fiyatı fırsatım olduğunda verebilirim. Bazı günler ziraatte erken gözüküyor Elz.
Qinvest, emeklilik kısmında yanlış bilmiyorsam 2011 yılından beri katılım hisse fonlarda tecrübesi var. O yıllarda ergo portföydü, Qinvest ergoyu alınca, aynı ekiple çalışmaya devam ediyor.
Bu aralar relatif getiriyi pek düşünmeyin çünkü endeks yükseliyor ama kağıtlar yerinde sayıyor. Her gün iki üç tane hacimli kağıt seçip endeksi tutuyorlar diğer kağıtlarda satış yapıyorlar. Bir iki aydır böyle gidiyor ama elbet bu durum düzelip genele yayılan bir alım göreceğiz...
Ben teşekkür ederim Sn Onurbey
Kpc, Rbh ve Elz strateji olarak 3 aşağı 5 yukarı yakın olacağını düşünüyorum. Zaten bireysel emeklilik ve katılım bankacılığı konularından dolayı ortak iş yaptıkları konularda var.
Değer yatırımı odaklı, kısa vadeli trendler yerine orta uzun vadeye odaklanan, teknik analizden daha çok temel analize dayalı hisse seçimi yapan, trade yerine ortaklık anlayışını ön plana çıkaran fonlar 3 üde.
Aralarında farkı yaratacak şeyler, hisse seçimleri ve ağırlıkları. Kısa vade de aşırı beklentide olmamak lazım, tüm hisse fonlarda olduğu gibi, iyi ve kötü demek için orta uzun vade bakmak lazım. Bazı fonları konuşa konuşa popüler yapıyoruz, kısa vade aşırı beklenti oluşuyor. Bazıları sabırsız davranabiliyor. Ayrıca her yıl böyle gitmez, şimdilik trend yukarı olsada, önümüzdeki 1-2 yıl içinde belki olmasada, hisse fonların eksi getiri yaptığı yıllarda olacak.
Diğer katılım hisse fon Mps için de bir cümle edersem, diğer katılım hisse fonlara göre daha fazla hisse taşıyor (50 üzeri) ve aylık raporlardan gördüğüm sık ve fazla sayıda hisse değiştiriyor, değer yatırım yerine daha trade strateji izliyor gibi.
Günaydın herkese. Afs fonu hariç gelişmekte olan piyasalara yatırım yapan başka fon biliyor musunuz? Ya da bununla ilgili yakın zamanda böyle bir fon cikaricaz diyen firma var mı bildiğiniz duyduğunuz?
Yani evet bir takım nedenleri var ama bunları öngörüp, yürüyecek ya da düşerken tutunacak tarafta yerlerini alsalar biraz iyi olurdu. Yılbasından beri ilk kez bu kadar endeksin gerisinde kaldılar benimkiler. Mutlaka geçenler vardır ama benim portföy sıkıntılı biraz.
TCD Fonunda satış yapsak %10 stopaj kesintisi olmakta, fonu 15 aydır satmadan tutuyorum. Sattigimda yine %10 kesinti olacak sekilde görünüyor,bunun istisnası var mıdır?
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa 3 gündür 1400 ü zorlayıp zorlayıp kıramıyor.1400 üstü kapanış yapamazsak borsada yorulma emareleri başladı gibi.yeni bi hikaye lazım
Arkadaşlar ing vadelideki nakidi kabul etmiyor ben de ykb ye geçip para piyasa fonu alayım dedim teminat olarak kazançtan olmamak için acaba hangisini almalıyım acil yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Bugünlerde mevduat topigi daha hareketli.
Son bir hafta on gündür benim gözümde gbc fonu altın fonundan farklı olduğunu kanıtladı. Altın fonlarından daha iyi toparlandı. Sanki gram altın değilde ons altinla daha orantılı gibi. Ama altın fonlarına göre volalitesi daha yüksek sanki, çok düşüp çok çıkıyor.