Herkes yanilabilir..
Syg,
Onlardan birisi bendim..
breh breh breh diyorum sadece..
Bu pandemi ortamında 19 faiz..
Yahu dolar 8.60 olana kadar aklınız nerede idi..
Durdunuz durdunuz milleti eve tıkıp işlerlerini kapayıp şaka gibi faizi 19 a çektiniz..
Hakkaten akıl sır ermez şeyler oluyor memlekette..
Bunca yaşıma geldim..
Yahu 24 den 8 e neden düşürdünüz o zaman???
1 sene ara ile 10 dan 24 e oradan 8 oradan 19 a çeken bi başka MB var mı dünyada ya..
geçtim 10 puanı..
2 puan indir 3 puan çıkar yapan var mı?
200 baz puanlık faiz artışı, bu artışa denk gelen stopajı (%10) 31 Marttan sonra %5 den %15 e yükseltilecek demektir. Yani gemiyi sarsmadan, uyku haline devam ettirmektedir.
Borsada malı, varlık fonu yüklendi. Yabancı gelmiyor hatta satıyor. Faizler yükseliyor, yerli de mevduata kaçar, doları zaten bozmamak üzere alıyor yerli.
Peki fon bu malı kaçtan kime satacak da kar edecek?
Yukarda yazdıklarım hissi kablel vuku dur. İspat edemem.
Ytd.
Ne paradigması bahri..
MB nın bütün elemanları aynı..
Bütün faiz indirme suçu BERAT ın mıydı..
2018 i ne çabuk unuttuk..
Dolar 7.20 lere giderken artırmam da artırmam diyen Berat mıydı..
RTE nin haberi olmadan mı faizi indirdi Berat..
Reis e rağmen mi indirildi..
Hakkaten çok ilginç şeyler oluyor..
Bir anlam veremiyorum artık..
Ifrat ve tefrit arasinda giden gelen bir milletiz..
Syg,
Akarken doldurmak lazım.
Allahtan birikimlerimi beton lobisine kaptırmadım.
Şimdi bu tatlı faizler varken saç baş yoluyor olurdum...
Arkadaşlar size nacizane tavsiyem vade sonları daima ay sonuna denk getirmeye çalışın. Dudu abinizi örnek alın:yes:
Sağlık olsun abi. Ne diyim.
%5 stopaj devam edecek başka şansları YOK !
Dolar 8,50 ye çıktı diye fiyatları şişirdiler Dolar düştü dediğin gibi fiyatlar orada yapıştı kaldı...Emlak sektöründe en az 2 yıl fiyatlar artmaz, yatay seyreder.. bu arada tatlı faizleri kaptırmamak lazım. 2 yılda yatay seyreden fiyatlar aslında %19*2=%38 zarar demek oluyor... anca 2 yıl sonra belki düşünülür konut vs...
Sonuç olarak hangi musluk akıyorsa o tarafı doldurmak lazım. Şuan faiz musluğu akıyor... Hem de tatlı ve garanti para...:one:
Dudu gene hakli cikti .bildi mb artisini.
Arkadaşlar stopaj 3 ay daha uzar fakat MB birdaha zor faiz arttırır en fazla 0,25-0,50 olur şimdi bankaları bekliyoruz daha önce yazdığım gibi 20 leri göreceğiz ama rekabet olur diye bekliyorum
Walla ev alanlar düşünsün yok emlakçılar düşünsün diyorsunuz da..
Onlarında keyfi yerinde..
Onlarda salak mevduatçılar diyor..:) Şuradaki ev geçen sene 800.000 şimdi 1.2 Milyon..diyolar..
Satılsa da fiyat artırıyorlar satılmasada..
Genelde de satılıyor..
En olmadı 200.000 artırıp 25.000 düşürdün mü 30 kişi hucum ediyo fiyat düştü diye..
Yıllık maaş artışı %19 u geçemeyen bir beyaz yakalı aldığı ev kredilerini yakında ödeyemez ise geşen sene şişirilen emlak balonuda patlayabilir ihtimal dahilinde şimdi.
Boşuna uğraşma bahri anlamazlar...
Mevduat topiğinden daha çok dolar ve beton topiğine dönmüş burası, herkes çıkarı ne tarafta ise ona göre konuşuyor...
Bedava para politikası hata idi, on defa söyledik... Konut fazlası olan bir ülkede bir yılda %30 konut fiyat artışı nedir??? 250bin'e ortalama bir araba almak nedir??? Hala bunlar normalmiş gibi aynı devran dönsün istiyorlar...
Şuna seviniyorum ki bu kararları alanlar da her şeyin farkında... Her kararın içerisinde bu durumda bedava kredi politikasının payını vurgulayıp duruyorlar haklı olarak...
Ama öyle bir jeopolitiğe, tüketim ve tasarruf yapısına, politik düzleme sahibiz ki, işte bunlar bu yoldaki çakıl taşları... Bir yandan da dış dünyadaki tahvil faiz artışı gibi gelişmeler...
Umarım bu alınan risklerin karşılığı alınır...
Dostum onlar 'salak mevduatçılar' deyip mevduatçılarla dalga geçmeye devam ettiği sürece mevduat musluğu akmaya
ve kazandırmaya devam edecek. Ne zaman ki Beton lobisi :"N'oluyor yaaa" diye ağlamaya başlayacaklar işte o zaman emlak zamanı olur. Misal hatırlarsan Mayıs 2020 de Coşkun Sabah bile "Onlarca gayrimenkulüm var ama bendeki fakirliği bilemezsiniz" diye ağladı işte orası konut sektöründe dibe yakın bir yerdi ve bir anda sert bir şekilde konut faizlerini düşürüp konut sektörünü şişirdiler. Şu an gayrimenkul hala zirvelere yakın seyrediyor.
Sonuç olarak insan zihni geçmişte yaşananların aynısını gelecekte de yaşanacak zannediyor. Yani son 1 yılda gayrimenkul çok kazandırınca önümüzdeki yılda da kazandıracağını zannediyor zihinler ama tam da bu nedenle çoğunluk son vagona biniyor piyasada
https://twitter.com/Merkez_Bankasi/s...369156608?s=19
Yabancı satmaya devam etmiş.
HSBC der ki:
Stopaj uzamaz uzayacak olsa 200 baz puan artirmazlardi...
Stopaj uzamayacak diye 200 baz puan artirmislar..
Syg,
Sayın dudu hsbc 21 vermemek ve şu an hemen aşağıdan para toplamak için diyor dolarada 6,50 demişti
Faiz kararından 10 dk sonra bloomberg radyo dinleyen oldu mu?
Spiker yurtdışından yabancı bir ekonomiste bağlandı.200 bp sizin için süpriz oldu mu diye adam hayır biz aslında 300 bp bekliyorduk dedi.Spiker bunları tıkır tıkır çevirirken bir sonraki cümlede duraksamaya başladı.Adam Türkiye faiz kararı alacak diğer ülkelerden biraz farklı durumda geçmiş dönemde MB ekonomisinin berbat yönetiminden dolayı bu hale geldi demez mi?Kız tercümeyi nasıl yaparım derken 9 doğurdu.Üzüldüm kıza...
Şu koyu ile işaretlediğim yer olmasa 2021 sonu dolar beklentim en kötü durumda 6.50 olurdu, üstü olmazdı...
Ve o koyu ile işaretlediğim yer olmasa dolardaki her çıkış satış fırsatıdır diye düşünürdüm...
Bir de stopaj parametresi var işin içinde, bakalım o ne olacak 10-12 güne...
Güzel özetlemişsiniz.
2021 yılı sonuna kadar faizler de %15-16 altı hayal. Dolarcılar ellerindeki mala yapışmış durumda, satmam da satmam diyor. Bir de düşse de dolar alsak diyenler ve fırsat kollayanlar var.
Hükümetin normal de doları falan takacağını sanmam, aksine betoncuları destekler ama yaklaşan seçimler bu sefer kabus oldu. Doların enflasyonu etkilemesi ve oy oranını düşürmesi hiç istemeyeceği bir şey. MB de satacak dolar da kalmayınca, ister istemez faiz silahına sarılacak.
Her şeye rağmen 2022 de faizlere baskı yaparak düşürmek ve bol kredi dağıtarak bakın ekonomi uçuşa geçti diyerek oy oranını artırmak isteyecektir. Seçim sonrası Allah kerim zaten :-)
Ytd.