Sayfa 305/1009 İlkİlk ... 205255295303304305306307315355405805 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 2,433 - 2,440 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    HSBC der ki:

Stopaj uzamaz uzayacak olsa 200 baz puan artirmazlardi...

Stopaj uzamayacak diye 200 baz puan artirmislar..

Syg,
    o zaman mart sonu 366 gün bağlarız 18 18.50 rahat alınır

Faiz kararından 10 dk sonra bloomberg radyo dinleyen oldu mu?
    Spiker yurtdışından yabancı bir ekonomiste bağlandı.200 bp sizin için süpriz oldu mu diye adam hayır biz aslında 300 bp bekliyorduk dedi.Spiker bunları tıkır tıkır çevirirken bir sonraki cümlede duraksamaya başladı.Adam Türkiye faiz kararı alacak diğer ülkelerden biraz farklı durumda geçmiş dönemde MB ekonomisinin berbat yönetiminden dolayı bu hale geldi demez mi?Kız tercümeyi nasıl yaparım derken 9 doğurdu.Üzüldüm kıza...

3.  Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    Boşuna uğraşma bahri anlamazlar...

Mevduat topiğinden daha çok dolar ve beton topiğine dönmüş burası, herkes çıkarı ne tarafta ise ona göre konuşuyor...

Bedava para politikası hata idi, on defa söyledik... Konut fazlası olan bir ülkede bir yılda %30 konut fiyat artışı nedir??? 250bin'e ortalama bir araba almak nedir??? Hala bunlar normalmiş gibi aynı devran dönsün istiyorlar...

Şuna seviniyorum ki bu kararları alanlar da her şeyin farkında... Her kararın içerisinde bu durumda bedava kredi politikasının payını vurgulayıp duruyorlar haklı olarak...

Ama öyle bir jeopolitiğe, tüketim ve tasarruf yapısına, politik düzleme sahibiz ki, işte bunlar bu yoldaki çakıl taşları... Bir yandan da dış dünyadaki tahvil faiz artışı gibi gelişmeler...

Umarım bu alınan risklerin karşılığı alınır...
    Şu koyu ile işaretlediğim yer olmasa 2021 sonu dolar beklentim en kötü durumda 6.50 olurdu, üstü olmazdı...

Ve o koyu ile işaretlediğim yer olmasa dolardaki her çıkış satış fırsatıdır diye düşünürdüm...

Bir de stopaj parametresi var işin içinde, bakalım o ne olacak 10-12 güne...

4.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Dolar 8,50 ye çıktı diye fiyatları şişirdiler Dolar düştü dediğin gibi fiyatlar orada yapıştı kaldı...Emlak sektöründe en az 2 yıl fiyatlar artmaz, yatay seyreder.. bu arada tatlı faizleri kaptırmamak lazım. 2 yılda yatay seyreden fiyatlar aslında %19*2=%38 zarar demek oluyor... anca 2 yıl sonra belki düşünülür konut vs...

Sonuç olarak hangi musluk akıyorsa o tarafı doldurmak lazım. Şuan faiz musluğu akıyor... Hem de tatlı ve garanti para...
    Güzel özetlemişsiniz.

2021 yılı sonuna kadar faizler de %15-16 altı hayal. Dolarcılar ellerindeki mala yapışmış durumda, satmam da satmam diyor. Bir de düşse de dolar alsak diyenler ve fırsat kollayanlar var.

Hükümetin normal de doları falan takacağını sanmam, aksine betoncuları destekler ama yaklaşan seçimler bu sefer kabus oldu. Doların enflasyonu etkilemesi ve oy oranını düşürmesi hiç istemeyeceği bir şey. MB de satacak dolar da kalmayınca, ister istemez faiz silahına sarılacak.

Her şeye rağmen 2022 de faizlere baskı yaparak düşürmek ve bol kredi dağıtarak bakın ekonomi uçuşa geçti diyerek oy oranını artırmak isteyecektir. Seçim sonrası Allah kerim zaten :-)

Ytd.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    Şu koyu ile işaretlediğim yer olmasa 2021 sonu dolar beklentim en kötü durumda 6.50 olurdu, üstü olmazdı...

Ve o koyu ile işaretlediğim yer olmasa dolardaki her çıkış satış fırsatıdır diye düşünürdüm...

Bir de stopaj parametresi var işin içinde, bakalım o ne olacak 10-12 güne...
    Stopaj indirimi uzatılırsa ters dolarizasyon gerçekten ciddi anlamda başlar bu kadar güzel bir kazanç önemli bir kesimi tl ye döndürür ama eğer olmazsa ben şahsen en azından paramın yarısını mart sonu 366 gün bağlayacağım

6.  Alıntı Originally Posted by pronto Yazıyı Oku
    Faiz kararından 10 dk sonra bloomberg radyo dinleyen oldu mu?
    Spiker yurtdışından yabancı bir ekonomiste bağlandı.200 bp sizin için süpriz oldu mu diye adam hayır biz aslında 300 bp bekliyorduk dedi.Spiker bunları tıkır tıkır çevirirken bir sonraki cümlede duraksamaya başladı.Adam Türkiye faiz kararı alacak diğer ülkelerden biraz farklı durumda geçmiş dönemde MB ekonomisinin berbat yönetiminden dolayı bu hale geldi demez mi?Kız tercümeyi nasıl yaparım derken 9 doğurdu.Üzüldüm kıza...
    Üzülme, bloomberght o dönemde alkış tutuyordu :-) hepbirlikte yaptılar ne yaptılarsa...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    HSBC der ki:

Stopaj uzamaz uzayacak olsa 200 baz puan artirmazlardi...

Stopaj uzamayacak diye 200 baz puan artirmislar..

Syg,
    Önden yükleme li yaptılar.acaba uzun baglasakmi?3 aylik

8.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Önden yükleme li yaptılar.acaba uzun baglasakmi?3 aylik
    Dün yazmıştım, ben TL nin bir kısmını 6 aylık bağlarım. Diğer kısmı ile günlükte kalıp dolar kovalarım.

Bankalar bir netleştirsin oranları hele... Gerisi kolay...

Sayfa 305/1009 İlkİlk ... 205255295303304305306307315355405805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •