Sayfa 304/1009 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404804 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 2,425 - 2,432 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Akarken doldurmak lazım.

Allahtan birikimlerimi beton lobisine kaptırmadım.

Şimdi bu tatlı faizler varken saç baş yoluyor olurdum...
    TL faiz getirisi orta vadede daima emlak fiyatlarının altında kalır. Hele bir de igüzel bir muhitten almışsanız tartışılmaz bile.

2. Yıllık maaş artışı %19 u geçemeyen bir beyaz yakalı aldığı ev kredilerini yakında ödeyemez ise geşen sene şişirilen emlak balonuda patlayabilir ihtimal dahilinde şimdi.

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    faizler patır patır gerçeklikten uzak düşürülürken her gün nerdeyse zam yaptılar ! bilmemne evlerinde manolya kokulu jakuzili net 25 metrekare daire 1000k kelepir
    Boşuna uğraşma bahri anlamazlar...

Mevduat topiğinden daha çok dolar ve beton topiğine dönmüş burası, herkes çıkarı ne tarafta ise ona göre konuşuyor...

Bedava para politikası hata idi, on defa söyledik... Konut fazlası olan bir ülkede bir yılda %30 konut fiyat artışı nedir??? 250bin'e ortalama bir araba almak nedir??? Hala bunlar normalmiş gibi aynı devran dönsün istiyorlar...

Şuna seviniyorum ki bu kararları alanlar da her şeyin farkında... Her kararın içerisinde bu durumda bedava kredi politikasının payını vurgulayıp duruyorlar haklı olarak...

Ama öyle bir jeopolitiğe, tüketim ve tasarruf yapısına, politik düzleme sahibiz ki, işte bunlar bu yoldaki çakıl taşları... Bir yandan da dış dünyadaki tahvil faiz artışı gibi gelişmeler...

Umarım bu alınan risklerin karşılığı alınır...

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Walla ev alanlar düşünsün yok emlakçılar düşünsün diyorsunuz da..
    Onlarında keyfi yerinde..
    Onlarda salak mevduatçılar diyor.. Şuradaki ev geçen sene 800.000 şimdi 1.2 Milyon..diyolar..
    Satılsa da fiyat artırıyorlar satılmasada..
    Genelde de satılıyor..
    En olmadı 200.000 artırıp 25.000 düşürdün mü 30 kişi hucum ediyo fiyat düştü diye..
    Dostum onlar 'salak mevduatçılar' deyip mevduatçılarla dalga geçmeye devam ettiği sürece mevduat musluğu akmaya
    ve kazandırmaya devam edecek. Ne zaman ki Beton lobisi :"N'oluyor yaaa" diye ağlamaya başlayacaklar işte o zaman emlak zamanı olur. Misal hatırlarsan Mayıs 2020 de Coşkun Sabah bile "Onlarca gayrimenkulüm var ama bendeki fakirliği bilemezsiniz" diye ağladı işte orası konut sektöründe dibe yakın bir yerdi ve bir anda sert bir şekilde konut faizlerini düşürüp konut sektörünü şişirdiler. Şu an gayrimenkul hala zirvelere yakın seyrediyor.

Sonuç olarak insan zihni geçmişte yaşananların aynısını gelecekte de yaşanacak zannediyor. Yani son 1 yılda gayrimenkul çok kazandırınca önümüzdeki yılda da kazandıracağını zannediyor zihinler ama tam da bu nedenle çoğunluk son vagona biniyor piyasada
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

5.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Borsada malı, varlık fonu yüklendi. Yabancı gelmiyor hatta satıyor. Faizler yükseliyor, yerli de mevduata kaçar, doları zaten bozmamak üzere alıyor yerli.

Peki fon bu malı kaçtan kime satacak da kar edecek?

Yukarda yazdıklarım hissi kablel vuku dur. İspat edemem.

Ytd.
    https://twitter.com/Merkez_Bankasi/s...369156608?s=19

Yabancı satmaya devam etmiş.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    HSBC der ki:

Stopaj uzamaz uzayacak olsa 200 baz puan artirmazlardi...

Stopaj uzamayacak diye 200 baz puan artirmislar..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8. Sayın dudu hsbc 21 vermemek ve şu an hemen aşağıdan para toplamak için diyor dolarada 6,50 demişti

Sayfa 304/1009 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404804 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •