değil 7.5, 17.50 olsa yine kısıtlama olmaz
1 dolar 18 mısır lirası , hiç bir kısıtlamada yok ülkede
Printable View
Normalde olmaması lazım..:)
Alıntı:
TMO yemlik arpa ithalatı için alım ihalesi açtı
Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO), toplam 246 bin ton yemlik arpa alımı için bir dizi uluslararası alım ihalesi açtı.
Reuters'ın Avrupalı ticaret kaynaklarının dayandırdığı haberine göre ihalelere 2 Ekim'e kadar başvuru yapılacak.Ticaret kaynakları TMO'nun sekiz farklı limana indirilecek ve her biri 6 bin ton büyüklüğünde 41 ayrı ihale açtığını bildirdi.
Hatırlanacağı üzere TMO geçtiğimiz günlerde de yaklaşık 252 bin ton buğday ithalatı için bir dizi uluslararası alım ihalesi açmıştı.
4 Osmanlı padişahının projesiydi, geçmişte DSP belediye başkan adayının da projeleri arasındaydı. Google'a yazarsanız göreceksiniz.
10 yıldan fazladır yurtdışından yağan paralar betona gömüldüğünden bu durumdayız, döviz yaratacak alanlara yatırım yapmak yerine hala böyle projeler düşünülmesi akıl almaz.
Abi bu got Ahmet kim ? [emoji51]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne güzel düzeltmiş.. :whistling:
https://i.resimyukle.xyz/070eU6.png
Hım 4 osmanlı padişahının yapamadığı proje bize nasip olacak inşallah.Hadi bakalım bir gayret,biz büyük ülkeyiz azbişi dişimizi sıkarsak yaparız.Ben yüzde 52 den eminim onlar diş ne kelime heryerlerini sıkarlar da ben bu münafık muhaliflere güvenmiyorum.Hemen yaygaraya başlarlar yok zihnisinir projesi yok şu yok bu,arkadaş biz bu muhalefetle bir halt olamayız.Al işte mis gibi kanal, püfür püfür de eser, kanalizasyon mu yapalım dedik ,kanal istanbul dedik ,kokmaz etmez,ama yok yok biz adam olmayız :))))))))))
Kanalı geçiş garantisi verip yaparlar ondan eminim de etrafındaki evleri yapacak şirketlere de evlerin satış garantisi mi verilecek:)))))))E olay da kuru kuruya kanal yapma olayı da olmadığına göre ,maksat hasıl olmaz,yok yok artık o proje yapılsa da çöp değerinde her anlamda :)))))))))
Ayakabicilik sektöründe 3 firma bankalara ve tedarikcilerine dedi ki bizden almayı beklediğiniz parayı unutun .
Ve gsyh biraz daha düştü.
Şimdi o küçük tedarikcilerde batarsa gsyh daha da düşecek .
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aksa Enerji ile alakalı değerleme calışmam.
https://suphecikimse.blogspot.com/20...e-calsmas.html
YTD
Memlekette kanal etrafında ev kapma yarışında olacak ne diyeyim en hafif tabirle aşırı saf ve iyiniyetli vatandaş sıkıntısı var.Olanlar da zaten şu ara karaborsa malum, son mohikanlar 0.98 faiz ,10 yıl vade yüzde 10 indirim dolar garantisi vs diye şeediliyor zaten .Kanalda şeedilecek vatandaş kıtlığı olacağından o iş yaş.
Bence GANAL İSTANBUL zengin ARAPLARA pazarlanacak zaten yapılırsa...Ama ön talep toplamaları şart...% 50 sini peşin alıp onlardan...
Osmanlı Sakarya nehri vasıtasıyla körfeze çıkan bir kanal tasarlamıştı.Öyle İstanbul'un ortasını cart diye doğrayacak bir proje değildi.Batı'da şehirlerin yükünü azaltmak için yatay yerleşim tercih edilmiş,banliyöler kurulmuş.Biz herşeyi üstüste bindirmeyi seviyoruz.İstanbul'un yükü başka yerlere dağılsa daha faydalı olabilir.Komplo teorilerini seviyorsunuz,ne tesadüftür ki illüminaticiler 100 yıl önce bu dikey yerleşimin kendileri açısından faydalarını anlatmış
Üstad Bağdat caddesine hiç gitmedim ama İstanbul da sanırım Nişantaşı ile beraber en ünlü yer..
Pahalı ayakkabıları pahalı dükkanlarda satıyorlar..
Benzer rakipleri çok.. Batmaları gayet doğal..
Çünkü alt sınıftaki insanlar bile geçmişte en üst sınıfın tercih ettiği şeyleri satın alabildiler.. I phone gibi..
Beta ayakkabı acayip abartıldı bugün.. Ben Teknosa Bimeks Vatan computer diyorum mesela.. Yani daha büyüklere sıra gelebilir..
Elbet yoksa onlara da 10 yıl vade,0.98 faiz dolar bazlı getiri falan diye yutturamazlar.Zaten onların da saf ve iyiniyetli olanlarını ağaoğlu başta olmak üzere bazı iyi firmalarımız yeterince şeetti.Sanmam ki o kadar hevesli olsunlar.Gene de belli olmaz jet fadıl 3 furya şeetti de bizim halkımız banamısın demedi,dördüncü yok mu dendi ,valla fadıl bile şaşırdı işe.Hapisten çıkayım inşallah inşallah diyormuş:)))))
Böyle birşey olursa İngilizler kahrından ölüp tarihten silinir.Adamlar 7 düveli,dünyanın armadasını,donanmasını toplayıp İstanbul'a gelmişler,işgal etmeyi de başarmışlar ama şanslarına karşılarına Atatürk çıkmış.Şimdi gelip Araplar almayı başarırsa kıskançlıklarından çatlayıp geberip giderler.Kaba hesapla dönümü 500.000 olsa kanal istanbul'u finanse edecek arazi 30x30 km lik bir alana denk geliyor ki,neredeyse İstanbul'un yarısı demek.
Yani hala istanbul ve çevresine nüfus mu gelsin, istanbul daha da büyüsün mü.Ha büyümeyecekse istanbuldan çevreye banliyölere gidecek insanların evleri boş mu kalacak.Yok valla benim hayal edebileceğim en büyük ve gizemli komplo teorisinde bile bu kanal yer bulamaz.Mantığını çözemem.Belki ezoterik bir anlamı vardır ,ben bilmiyorumdur,gene de bir rezerv bırakalım tabi.Komplo toerilerine inanan insan hep şüpheci olacak,hep bir acaba düşünecek :)))))Kimbilir belki de kanal istanbulun da bir anlamı vardır.
İnşaatçıları biliyorduk da onlara önce ayakkabıcıların eşlik edeceğini düşünmemiştim.
Adalet Bakanı da ekonomik sıkıntılar rasyonel değil psikolojik demiş.
Reisleri de kriz yok demişti.
Aklımızla oynamaya devam.
Biri Fitch'e bunları anlatsın,oy sorunu falan yok
https://www.youtube.com/watch?v=MhSt4XAFhvQ
Tavuk eti 9 ayda yüzde 200'ün üzerinde zamlandı https://sptnkne.ws/jAcv
Piknik sezonu bitince tavuk eti ucuzlardı tersi olmuş, bu da psikolojik olsa gerek.
Bence de...
Ana muhalefet Partisinin kemik gibi taraftarı bile partilerine küsmüş durumda.
Çevremde kiminle konuşsam yerel seçimlerde CHP ye artık oy vermeyeceğim demekte.
Bizim aile de bıktı artık.
"Paşa paşa oy verecekler" lafı ağırımıza gidiyor.
Bakın şuraya çiziyorum: İktidarın geldiği şu noktada hala sessiz kalan bir muhalefet, İzmir'i korkarım kaybedecek.
Superrrrr
https://resmim.net/f/Zce3GT.jpg
Aslında sesleri çıkıyor da hem TV ler az gösteriyor...Çok daha önemlisi olumsuz ALGI çok fazla ve hiç şansları yok bu olumsuz ALGIYLA...Ağızları ile kuş tutsalar olmaz CHP ile...
Başka birileri ve parti lazım...İNCE nin şansı vardı/bence hala var...Ama başka bir organizasyonla...CHP adı altında değil...Çok üzülüyorum ama CHP adı için gerçek bu artık...
Asıl kanal şimdiki yerine yapılırsa nüfus daha da artar demek istedim.Uzağa yapılsa bir bölüm nüfus o tarafa kayar.Nüfus kaysa da İstanbul boş kalmaz 1968 nüfusu 3 milyondan az şehir bir insan ömründen daha kısa sürede 6-7 katına çıkmış,insafsızlık bu.
Dikey yerleşmenin mantığı da,işe gidip gelmek için harcadığın enerji ve zamandan dolayı insanların eşine,çocuğuna,komşusuna zaman ayırmamalarına dayanıyor.Yani eşinle fazla muhatap olma,bekar yaşa veya boşan ki, iki kişi 2 ayrı evde yaşasın 2 ayrı buzdolabı alsın, çocuğunu sen yetiştime ki eğitimi medya,kurslar vs vasıtasıyla başkaları tarafından istenildiği gibi verilsin, komşunla görüşme ki 4. Murat kanunundaki gibi 3 kişi yan yana gelmesin vs vs. şeklinde bir komplo teorisi.Komplo tarafı 100 yıl önce öngörülmüş olması.
İnce, İzmire aday olsun oy vermem...:)
Hadi onu bırakın Bornova'da dershaneye müdür yapsınlar çocuğumu göndermem...
Adam diye Türkiye'nin önüne koydular.
Siyaset böyle bir şey işte.
İzmiri bildiğim için kaybetmesede direkten dönecek.. iyi parti İzmirin dengelerini bozdu.. Chp nin bozdu..
Mhp İzmirden kesin olarak ya aday çıkarmayacak yada Akp çıkarmayacak..
Bu durum da sağ koalisyonun adayı İzmir bbb olacak..
Rahmetli Priştina 4. sırada kazanabilir bir adaydı 1999 seçimlerinde dsp adayı olarak.. Rakipleri çok güçlüydü..
ama ekonomik kriz vardı.. yine var..
İyi parti bombayı patlatırsa patlatır ve İzmir in bu zihniyetteki chp den kurtuluşu olur..
İzmir Atatürk ilke ve inkilaplarını benimseyen çağdaş Türk milliyetçisi bir şehirdir..
o anlamda söylemedim..
İzmirli bir arayış içerisinde..
1 seneki önceki fikirlerimi halen koruyorum..
İyi parti Akp ile Chp arasındaki 100 bin oy farkını eritebilir.. Eritecek bu kesin..
Bu durumda Akp nin adayı başkan olabilir.. İyi parti çok ultra mükemmel bir İzmir li aday bulamazsa zaten bir şansı yok..
Akp ve Mhp adayını gördükten sonra net bir şey konuşmak gerekir..
Sözün özü Chp için keklik değil İzmir.. Muharrem İnce bile başaramaz.
İşte AKP'yi iktidar yapan budur. Zira muhafazakar seçmen öldürsen CHP'ye vermez. Geriye de MHP ve AKP kalıyor. Eh onlar da ittifak yaparak sorunu çözdüler.
AKP'nin başarısı kendi performansı nedeniyle değil kendisinin alternatiflerini yok etmekteki başarısındadır.
İyi parti mhp yi değil Chp yi böldü :yes:
Chp varoldugu surece rte kazanir.
Dolar 50 de olsa kazanir