Calistigimiz banka para piyasa fonu daha zayif oldugu icin ZBJ almak durumunda kaliyoruz...
Printable View
MKK guncel degil, girip bakmak isteyen olursa bilgi olsun..........
Viop teminat tarafında tutulan paralarda takasbank günlük ne kadar veriyor nereden görebiliriz?
Günaydın
İşemlerimde garanti bankasını kullanıyorum.
Dün bir miktar PPF almadan önce garanti nin PPF lerinin durumuna bakmak istedim.
İlginç bir şey var.
Getirileri ve fon büyüklüklerini aşağı ekledim.
GPZ diğerlerine göre en düşük büyüklüğe sahip olmasına rağmen en iyi getiriyi getirmiş.
Ama GPZ nin 5 katı para GTL de duruyor.
Gpz yi tercih edip bir şeyi kaçırıyor muyum acaba?
Bunun sebebi ne olabilir?
https://i.hizliresim.com/mofjxsi.jpg
Sn Kandirildim,
Tefas sitesinde "Platform İşlem Durumu: İşlem Görmüyor" şeklinde. Ziraat bankasından baktığımda da çıkmıyor.
Yatırımcı bilgi formunda;
"Fon’a asgari 5.000.000 (beşmilyon) adet pay ile katılınabilir." ve "Dağıtıcı Kuruluşâ€™un (T. Garanti Bankası A.Ş.) telefon ve internet bankacılığı ile ATM sistemleri aracılığıyla yatırımcılara katılma payı satım işlemi yapılmaz. Yatırımcılara fon katılma payı satım işlemi yalnızca ilgili kurumun şubeleri nezdinde yapılır." şeklinde ibare bulunuyor.
Saygılar.
Rica ederim.
GTL ve GAL, tefasta yıllık yönetim ücreti %1,40 olarak görünüyor. Yönetim ücreti daha düşük başka kurumların para piyasası fonları var.
Para piyasası gibi düşük risk/düşük getirili fonlarda yönetim ücreti, diğer fonlara göre(hisse senedi yoğun fonlar vs.) dikkat edilmesi gereken önemli bir konu. Yönetim ücreti bu tür fonların getirisindeki farklarda önemli yer tutuyor.
Saygılar.
ZBJ nin gunluk getirisi mk 19.66ya indi, tum portfoylerdekileri satip son donemde iyi giden PPN almaya karar verdim....
yonetim ucreti yuzde bir gorunuyor....
Ppn diye ppf fonu yok M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zbj tabloya eklettigimde 190 kisiydi bugun 491 kisi var cok giren oldu pat getiri dustu 0.055 getirirken 0.051 e dustu
Fona cok giris oldumu fon tirtliyo
Baska denizlere yelken acicaz
Bende bugun %100 portfoyumdeki zbj leri satiyorum.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
PPN - Nurol Portföy Para piyasası fonu sanırım,
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=PPN
Son Ocak Portföy dağılımda euro/tl swap işlemleri gözüküyor fonda %10 civarı dikkatimi çekti, etkisi nedir bilmiyorum.
PNN. Fonu varmis bizim fon tablosunda goremedim onun icin yok dedim.
Sn yuji arkadasimiz PNN yi fon tablosunda ppf bolumune ekleyebilirmisiniz.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dediğiniz gibi ZBJ'de kısa zamanda çok hızlı büyüme olmuş, son günlerde de bono oranını fonda azaltıp kira sertifikası oranını arttırmaya başlamışlar. Muhtemelen fona yeni giren nakitlerin değerlendirildiği enstrümanlar mevcutlara göre düşük getirili. Bazı fon türlerinde, fon büyüdükçe belli bir noktadan sonra manevra yapmak ve yönetmek zorlaşıyor.
ZBJ'nin avantajı, yıllık % 0,40 gibi kategorisinde makul ücretli fonlardan. Kamu Portföy yönetim şirketi fonu olarak , zaman içinde yönetim ücretini yükseltmezler ise ve çöp oranlarla bono/mevduat/sukuk vs. fona bağlamazsalar orta uzun vadede kategorisinde üst sıralarda olabilir.
Saygılar.
DT leri 2 5 10 hepsi yukseliyor
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Genelde 2 ve 10 yilliklar duser 5 yillik yatay giderdi bugun ne olduysa ucude yukseldi.rusya ukrayna durumundanmi etkileniyor.
Bende yarin kisa borclanma alicaktim
Ama bugunku duruma gore yarin 13.30 kadar bakicam olmazsa yine pff lerle devam edicem.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
OSD eksi getirmiş . RPD ye diyecek bişey yok. EIC nin performansi daha iyi
Eveet borsa %8 eksiyle açılarak yatırım fonlarımızı da uçurumdan itiverdi. Açılamadan devre kesti galiba. Her yer kızıl nehirler gibi. Brent petrol 103 dolar, turizm krizi kapıda.
Oh ohh.
Yatirimci olarak her 2 ayda bir dayak yiyoruz. Fonlarda 17-21 Aralikta ki gibi bir cokus bizi bekliyor. Genellikle fonlar bir savas cikmayacak seklinde pozisyon aldiklarini goruyorum portfoy dagilimlarindan.
Of.of bu ne DT leri +% 7
Devri kesici girer borsa erken kapanırsa fonları şimdiden satmak mantıklı olur mu? :(
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugun gunluk hesaptami kalmali yoksa pff mi alinir.
DT ler fena yukseldi +%7
IJT diger gida fonlarindan ayrisiyor gozukuyor. Fakat bizim gubre ve gida fabrikalari portfoyun getirisini torpuluyor gozukuyor. Su anda IJT portfoyunu -%1.40 civarinda asagi cekiyor gozukuyor. Yarin icin garantinin gzl fonu daha iyi getirebilir. Cunku yerli hisse orani dusuk.
TCMB, TL destekli adımlar ve baz etkisiyle enflasyonda düşüş öngörüyormuş.
Hadi tamam bunu 17 Şubatta yayınladınız da hiçbiriniz de kalkıp savaş çıkacak, petrol fiyatları arşa çıktı, doları zor zaptediyoruz nasıl bu enflasyon düşecek demedi mi? Yarın benzinde salı mazotta 1 liranın üstünde artış bekleniyor.
Bu arada yabancılar (onlara da ölücül fonlar diyorlar yani para gelsin de risk ne olursa olsun fonları) çok azaldıysa bu kadar sert düşüş niye? Sanki savaş bizde çıktı.
Merkez kur %3,24 artış , 13,7849 dan 14,2324 e.
Hazine Bakanlığının duyurusu. Diyor ki riskli işlemlerden kaçının Türk lirasına güvenin. Türk lirası en riskli para birimleri arasındayken bunu diyor:D Açıklama aşağıda.
"Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya askeri müdahalesi kapsamındaki gelişmeler yakından izlenmektedir. Uluslararası alanda yaşanan bu gelişmelerin olası ekonomik ve finansal etkileri; tarım, turizm, dış ticaret, enerji ve müteahhitlik dahil her boyutuyla, Bakanlığımızca ve ilgili Bakanlıklarla istişare içinde takip edilmektedir. Şimdiye kadar olduğu gibi bu süreçte de gereken tüm tedbirler kararlılıkla alınacaktır.
Türkiye ekonomisi sağlam temelleriyle geçtiğimiz dönemde birçok iç ve dış şoku bertaraf etmiştir. Üretimi, ihracatı, yatırımları ve istihdamı önceleyen; dengeli ve istikrarlı büyümeyi odağına alan Türkiye Ekonomi Modeli ile attığımız adımlar sayesinde ülkemizin zorluklara karşı dayanıklılığını daha da güçlendirdik.
Bilindiği üzere yakın zamanda manipülatif söylemlere itimat ederek oldukça riskli pozisyonlar alan vatandaşlarımız önemli mali kayıplarla karşı karşıya kalmıştır (benim notum: Bakan burada biz foncuları da kastetmiş :)). Son iki ayda Türk Lirasını güçlendirmek için önemli politikalar uygulamaya konulmuş ve bu konuda başarılı olunmuştur. Bu çerçevede, uluslararası finansal piyasalarda bu gerginliğin neden olduğu oynaklıklara karşı vatandaşlarımızın Türk Lirası ve Türk Lirası cinsi varlıklara olan güveninin devam etmesinin ve riskli pozisyonlar almaktan kaçınmalarının her açıdan önemli olduğu değerlendirilmektedir.
Ahu
Osd
Eic
Bakalim yarin ne yapacaklar.
3 farkli borclanma araclari iceren fonlar. 3 ude elimde mevcut
Eic hisse den dolayi ciddi eksi yazacaktır.
Hisse kovalamaktan bıktım yaşıma da pek uygun değil hemen değil ama önümüzdeki günlerde hisse yoğun fona(yerli) girmeyi düşünüyorum
Kuşlu sitede takip ettiğim kadarıyla Ata ve Hedef bu konuda iyi gibi ..tecrübeli arkadaşlar düşüncesi nedir acaba
Şu ortamda nasdag +0,2
Dibemi vurdu ne?:)
Bu arada tabanda satış bekleyenler çok galiba yarın açılışla birlikte bir daha devre kesecek sanki.