Suyuniçinde durmaktan solungaçlarım çıktı, sanırım evrimleşip ahtapot olucam. Haddini aşan zıddına döner.
Hadi gel bekliyorum :drunk:
Printable View
Not artırımı olursa küresel finans sistemi olarak sizi destekliyoruz anlamı çıkar. Not kuruluşlarının sahipleri en büyük global yatırımcılar.
Küçük bir grup trilyonlarca fonu yönetiyor, kendi ceplerinden para göndermiyorlar.
Genelde hakim herife yakın olmayanların hisseleri gitmiyor. X kişisi gelecek bir hisseyi alıp fezaya götürecek sonra malı vatandaşa yıkacak ve esas adam bundan pay almayacak, borsanın fıtratına aykırı.
Tekfen'de Kap gelmiş. Biz zarar edeceğiz demişler. Bilanço harici böyle biz şu işten zarar edeceğiz diye kap haberi gelmesi bana ilginç geldi. Bir de tek bir işten 130 milyon dolar nasıl zarar etmeyi başardılar onu hele hiç anlamadım.
İngiliz motoru tercih edilmiş.
Yanılabilirim ama bir süre haber pomapalaması olacak
Küçük hisselerde zaten her kesilen faturayı bildiriyorlar evde siz hesaplayın gelirleri diye.
<<<<<<<<<<
THY Airbus'tan 355 adet uçak alımına ve A350 uçakların motor bakım hizmeti ile yedek motorlarının Rolls-Royce'tan teminine karar verdi
Müteahhitlik işinde alt taşeron vs oluyor.
TV'de Ege Cansen söyledi ithalat şişirilmiş fiyatlar ile ihracat ise Avrupa'daki kendi firmlarına düşük fiyattan yapılır, zarar Türkiye'de kar yurt dışındaki firmada birikir dedi.
Zamanında gazete kağıdı skandalı vardı.
Eksi rezervde not artırımı nasıl bekleniyor?
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
açıklamalar geliyorrrrr......
atlanta fed başkanı bostıc 2024'te 3. çeyrekte itibaren 2 faiz indirimi öngörüyor
İŞ BANKASI ÖDENMİŞ SERMAYESİNİN 15 MİLYAR TL ARTIRILARAK KAYITLI SERMAYE TAVANI OLAN 25 MİLYAR TL'YE YÜKSELTİLECEĞİNİ DUYURDU.............
bu haber pazartesi iş yapar özellikle iş bank hissesin de......long giremedik akşam seansında.....hayırlısı....
Eksiden, artıya geçmişler öyle mi?
Takip edemedim.. Tebrikler o zaman..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hadi laaa
22 üye...112 ziyaretçi bekleşiyoruz şurda... ağaç etmeyin insanı, patlatın bombayı
Yaşar Okuyan'ın ailesinden açıklama: Vefat haberleri doğru değil
Normalde bir merkez bankası piyasadan döviz, altın, bono alır yerine yerel para verir ve elinde her zaman net varlık olur.
Diyelim yeni bir merkez bankası kuruldu piyasaya döviz karşılığı yerel para verdi. Altifinde döviz, pasifinde ise yerel para olur. Yani eksi rezerv için döviz borçlanıp piyasadan TL varlık çekmesi gerekir, merkez bankacılığı mantığına ters bir şey olduğu gibi bunun nasıl başarıldığı da ilginç.
Muhasebede kasa borç çalışır diye bir söz vardır. Kasa hesabının alacaklı olması mükün değildir yani kasada olmayan parayı almak fiziksel olarak mümkün değildir. Bizim merkez bankası bu tip bir şey başarmış olabilir.
Er geç Merkez Bankası ki anonim bir şirkettir, kapanıp yerine temiz bilanço ile yeni bir merkez bnkası benzeri bir oluşum gelir.
Devlette milyonlarca memur var bir çözüm bulurlar. Eski ekonomi bakanı Masum Türker bir şeyler söylemişti. Bir şekilde mevcut kanunlara uyan bir cinlik yapılıyor, gerekirse eksik kısımlarını sonradan kanun ile hallediyorlar vatandaş çok etkilenmiyor. Elinizdeki paraları bir ara uğrayın değiştirin deniyor.
Bildiğim kadarı ile FED de bir kaç kez kapanmış yenisi kurulmuş, oradan da esinlenilebilir.
<<<<<<<<<<<
Hemen belirtmek isteriz ki, Amerikan Merkez Bankası olarak nitelenen Federal Reserve System, ABD'nin ilk değil, dördüncü merkez bankası- dır (Griffin, 2012, s.310). 1781 yılında Bank of England modeli olarak kurulan “Bank of North America”, ülkenin ilk merkez bankası olarak ka bul edilmektedir.
abey gülesin diye yazdım. banka mevduat garantisi miktarı 2024
2024 takvim yılı başından geçerli olmak üzere 650 bin TL olarak belirlendi.
Böylece bankanın iflası, el konulması gibi durumlarda mevduatın 650 bin liraya kadar olan kısmı devlet garantisi altına girmiş oldu.
Büyük risk aldık ya hep birlikte çıkacağız ya da ...
Not haberi gelmedi daha.
Uyuya mı kaldılar?
Borçlu olmak yorucu.
Borçlu olmasaydık ne olur du bilemem ama
en azından gecenin bu saatinde...
(Bu başlığı şu anda 148 kişi okumaktadır. (26 üye ve 122 ziyaretçi) )
olmazdı.Herkes mışıl mışıl uyurdu.
Burada sadece risk almayı sevenler var ariston abi
Arkadaşlar Moody's sitesine fazla yüklenmeyin bozmuşsunuz siteyi
Benim yazdığım sözü televizyonda bir siyasetçi söylüyordu.
Kişi kendi üzerine istediği riski alabilir ama başkaları üzerine risk almak riskli.
Borsa rsikli bir yer, adranalin vs salgılanıyormuş. Az risk alınca insan başka işler ile ilgileniyor, çok risk alınca da başka işler ile ilgilenilemiyor. Kendi durumun göre ayarlamak lazım.
Görünüm pozitif
Moody's Ülkemizin kredi notunu BBB olarak teyit etti. Görünümü pozitif olarak değiştirdi.
Piyasada bizdeki dövizi alacak kadar para yok dediler merkezi eksiye düşürdüler, o arada her şeyin fiyatı en az 10 kat arttı. Hala inat edip olay tamamen psikolojik filan dediler.
Geçen bir sohbet odasında biri söz aldı ben banka müfettişiyim, bankalar TL yaratamaz önce birilerinin mevduat yapması gerekir dedi. Sohbet odasını yöneten sinirlendi sonra yardımcisı adamı indirip engelledi. Para kredi ile yaratılr bir sürü yazı kitap var ilk defa sinirlendim deyip dinleyicilerden özür diledi.
Bir anlığına ülkede herkesin en ünlü borsacılara pabucunu ters giydirecek kadar bilgili ,uzman olduğunu (ama sadece bistde işlem yapabilecekler)düşünelim.ve herkes işi gücü bırakmış bist vob da vs.al sat yapıyor.
Yılsonunda ülkenin GSMH sı yükselir mi düşer mi ?
Bunu sn ariston dostuma sormuş olayım.
Herkes gizliden gizliye not artışı bekliyordu. Bakalım piyasanın tepkisi nasıl olacak.
Büyük Dedem Sütlüce Arşidük'ü Baron Gıyâseddin Sütbıyık Efendi. ışıklar içinde dedem...
[IMG]https://i.hizliresim.com/kp3dww2.png[/IMG]