............................................
Son düzenleme : pisyedili01; 15-12-2023 saat: 22:30.
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
pisyedili01, Achiles ve ariston abeyler kafamızı karıştırdınız şimdi. en iyisi dakikalık çalışmak sanırım vobda
bizde haftalık senaryo soruyoruz Achiles abeyden. s&p ta da varmıdır acep böyle bir sorun. yada dow da.
Takas, teknik, konjoktür diyorlar
Hisseler için teknikde kesinlikle hacim de göz önüne alınması gerekir.
Hacim olmayan fiyatlar çok yanıltıcı olabilir.
Sohbetlerden dinlediğim bar kapanışı esastır deniyor. Bizim borsada günlük ve haftalık kapanış önemli bence. Gün içi elini cebine atmadan fiyatlar oynatılabiliyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Hisselerde, nihayetinde temettü geçmişe doğru grafikte düzeltiliyor, veya bölünmeler de, ama bu hisselerden oluşturulan endekste bu düzeltilmiyor, düzeltilmiş hali Bist-100 Getiri Endeksi, ama evveliyatı yok, ve hisselerde hep düzeltilmiş grafiğe bakılmalı diyen zihniyet buna bakmayı düşünmüyor hatta varlığından bile habersiz.
Borsalar ülkelerin reel GSYİH verisiyle korole, bizim XU100 ün 1986 dan bu yana olan yapısı doğal değil, ve hiç bir şeyle korole/uyumlu değil. Tabi bizim GSYİH deflatörü de uydurma olduğundan, ondan da kaynaklanıyor olabilir de, bu formüldeki döviz kuru ve dediğiniz gibi KKM ile kurun baskılanmış olması v.s., tam bir muamma burası. Endeks yapısının/bileşenlerinin fazlaca değişmesi zaten tuzu biberi. 1-2 yıldan uzun süreli ne TA ne de EWP yapılır bu borsada.
Zamanınızı aldım teşekkürler, çıkıyorum.
Yer İmleri