Bu da demektir ki, normalde 7.500 gayme verecekleri emekliye 17 bin gayme vermeleri, Mehmet Şimşek ise soluğu İngilterede alır...
Printable View
Memura verdikleri 12 gayme seyyanen zam verir ve birdaha aynı hatayı yapmayacaklarına dair söz verirler ise ben Muhalif olarak sandığa gitmeyebilirim dermişim :oleyo:
Bak bir koyu muhalifide elimine ettiniz dermişim :kahkah:
Emekliye zammı enflasyon rakamları ile oynamadan, hiç değilse asgari ücret zammı kadar yapmaları gerekirdi, yılda iki kere emekliye zam veriyoruz derken, asgari ücrete de yılda iki kere zam yaptılar ve kayış koptu.
Emekli 7.500 gayme alırken asgari ücret 11.400 gaymeydi fark % 50, asgari ücret 17 bin gayme emekli maaşı ise 10 bin gayme fark % 70'şe çıktı.
Seyyanen 10 bin gaymeye tamamlanmasaydı, fark % 130 olacaktı.
Başka zam mam yok unutun
Geçen gün Dİyanet Emeklisi Bizansa taşınmış bir arkadaş diyor ki si...bir daha bunlara oy vermem...Bu seçimde bunlara iyi ders vermek lazım...
Anadoluda iken keyfi yerindeydi ; acımasız vahşi bizansı görünce kendine verilen değeri anlamış garibim...:oleyo:
Şu anda 3 milyonluk bir evin vakıfbanktaki 120 ay konut kredisi ile alsan aylık taksiti 118 bin TL.
TC ortalaması olan 3 milyonluk yeni bir daire sahibi olmak bu ülkede matematiksel olarak mümkün değil.
Ha peşin paran varsa alırsın. Ancak bu 3 milyonu bankaya yatırsan aylık 100 bin TL faiz alıyorsun.
Yüzde 25 dayatmasının olduğu bir ortamda Kiracı ile kim uğraşır?
1- Ülkedeki ev sahipliği oranı yüzde 55 in altında benim bildiğim.
2- Üstelik özelde çalışanların ücreti çok büyük oranla asgari ücretken ve evi olmayan emeklinin geliri yeni 10 bin TL iken,
Bu yüzde 45 kütlenin neden iktidara oy verdiğinin sosyolojik bir tez konusu olarak ele alınması gerekir.
Ramazan Bayramı ikramiyesini geçen yıla göre yüksek tutarlar (min 5000 TL) hem de bayramdan önce seçimden önce verirler...CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/csa15h1.jpg
Yolunuzun üstündeyse ve önünden geçiyorsanız, donunuzun arkasına teneke parçası yerleştirin :kahkah:
Vahşi Batıyı görmeden akıllanmıyorlarmış...Bende aynen öyle düşündüm ama sesli söylemek ayıp olur diye sessiz kaldım...Çalışamayan bir emeklinin İstanbul'da min gelirinin 20K olması lazım ki 2 kişi ancak gluten ağırlıklı bir beslenme ile yaşamına devam edebilsin...
Neyse Reisin Bizans'ta işi zor...CHP içindeki Derin yapı genel seçimde olduğu gibi İktidar olmak istemiyorsa ona da bir şey diyemem....
Türkiyenin ekonomik açıdan açık ara en büyük, nufüs olarak da en kalabalık ayrıca en çok emeklinin yaşadığı ve bence en çok sevilen şehri güzel İstanbul da ikametgahı olan emeklilere diğer illerde yaşayanlardan %10-15 daha fazla emekli parası verilmesini isterdim.
Çünkü bu büyük şehirde yaşamak diğer illerden çok daha maliyetli. Hele ki o emekli kişi kirada duruyor ve geçinmeye çalışıyor ise işi çok zor.
2024 u kelle yili ilan ediyorum
https://www.facebook.com/reel/409632938083665
Türkiye coğrafi olarak 6 bölge değil mi? Neden bütün yükü Marmara da İstanbul da topluyoruz? 2023 vizyonu mu?
https://youtu.be/SDgVK421Gf0
New York'ta bu ay Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) için 150'den fazla yatırımcının katıldığı bir seminerimiz oldu. Bakan Mehmet Şimşek ve Başkan Hafize Gaye Erkan, burada yaptıkları değişikliklerin etkisini ve başka ne gibi değişiklikler beklenebileceğini yatırımcılarla paylaştı. Bu açıdan, politikadaki değişikliklerin etkisinin şu ana kadar güçlü olduğunu söyleyebilirim."
Bütçe tarafı önemli enflasyon ile mücadelede...
SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şu Hafize Hn ın babası hariç işlerde bir aksama olmadı, inşaat lobisi haber uyduruyorsa demek ki yol doğru en büyük kalem memur sayısı ve maaşı , ve de kamu araç gereç seminer yurtdışı geziler 0 a yaklaşmalı, M. Ş. Bu zihniyet te bir adam sorun yok gerisi siyasi iradeye kalmış.
..........
Evet ekonomi profesör leri ekonomiden anlamaz yani piyasadan hiç anlamaz bunu Ateşan Aybars ve Mert Yılmazls yüzyüze yaptığımız bir eğitim de çok iyi anlamıştım.
Benim gıcık olduğum Deniz Gökçe, Asaf Savaş Akat ve Ege Cansen ın ekonomi programı ndaki espri yani lüzumsuz espri anlayışı bu herşeyi biliyor görünen ama hiç bir söylediği ile 5 lira kazanmak mümkün olmayan Şeref Oğuz, Abdurrahman Yıldırım, Mahfi Eğilmez, Vahap Vmunyar, Sadi Uzunluğu, Burak Arzova vb... Bilimum ekonomi proflarını kapsar...
Burada tek ayırcağım isim Ege Cansen dir.
Mükemmel bir zekadır. Ekonomi profları arasında yazıştığım sorularıma , doğru cevap veren rahmetli Yaşar Erdinç i de dışarıda bırakıyorum.
En iyilerin isimleri bilinmez bilinen 3 taneyi de saymam herkes kendi bulsun.
@tinaz
O zamanda şimdi 15k alan emekliler
Taban olarak 17k verirsen,
Bizimkilerde 23.5 k olsun diyecek.
Gecen genel secim oncesi, yalan konusuyorlar, bizi kandiriyorlar sozlerini nadiren duyuyorduk.
Simdi her sorulan ayni seyi soyluyor.
AKP'li olanlar, sokak roportajcisi kovalar kendini yerlere atardi, simdi onlar da yok.
5 puan benden, sonra bi 7 puan daha artis, bunlarin kolay yapacagi isler degil.
Ya emekli maasini asgari ucret duzeyine cikaracak, secime odaklancak, ya da secimi unutacak, secim sonrasi olusacak olan toplu sivil itaatsizlige, kamu da olusacak topal ordek sartlarina hazirlanacak.
Bence bu konu kirilma noktasi.
Bohcali iplerini cekmeden bir karar vermek zorundalar.
Akbank juzdandan 1.99 dan 3-6 ay geri odemeli tna veriyordu.Kasim,aralik çektim.
22 ocakta bi daha baktım hala 1.99 limit yok diye 2000 gayme çektim.
Maas farkı alır almaz limit açtım salı günü .bu kez 4.42 ye yükselmiş. Kaçırdık bu kez fırsatı.
Bir kisminla boruyu döşemiştim. Sağ olasın Akbank.
Kurda makas kol gibi olmuş, talimat mı var acaba?
Faiz toto
Egeduk: Pas
Desidero74: Pas
bahri: 150 bps
Batman: 250 bps
Reha Kaya: 250 bps
Mkeles: 250 bps
Ayhanbaşkan: 250 bps
Denizdenizli61: 250 bps
uguner: 500 bps
Faiz toto
Denizdenizli61: 250 bps
uguner: 500 bps
3520: 250,3520
adamlar İstanbul boşalsın istiyor zaten eski istanbul da esnaf da sürekli siz gidin evinize turist gelsin diye bağırıyor utanmadan
bizim insanımız kendi halkına düşman geçiniz efendim.
emekli anadoluya taşınır geçinemezse AB afrikalı göçmenleri de buraya çakmaya çalışıyormuş kynk. ilber hoca
100 baz puan .....yada pas geçer diyorum.....
125bp artış, subatta da 125bp
TCMB faizi 2.5 puan arttırır... % 45 yapar...
Sonra birkaç ay burada tutar, izlemeye alır...
Esas önemli olan metnin içinde neler yazacaklar, neleri öne çıkaracaklar, nelere dikkat çekecekler...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abi kamuda tasarruf mu dediniz? NY belediye başkanında yok böyle konvoy
https://youtube.com/shorts/iXeABeqwj...rhBZJh7N-M54iE
Faiz toto
Tokatyıldızı: 100 bps
YapraksızYonca: 125 bps