Haydi bre efeler...hemide Euro..dağılın artık bu iş bitmiştir..:)Alıntı:
Özlü: Yerli oto GSYH'ye 50 milyar euro, cari açığa 7 milyar euro katkı sağlayacak
Printable View
Haydi bre efeler...hemide Euro..dağılın artık bu iş bitmiştir..:)Alıntı:
Özlü: Yerli oto GSYH'ye 50 milyar euro, cari açığa 7 milyar euro katkı sağlayacak
Vestel 3 ay önce 4,5 milyar dolarlık yatırım yaptığı gün ilan etti: "5 yıl içinde gerçekleşecek yatırımla yıllık 6 milyar dolar gelir hedefliyoruz."
Yersen...:)
Bir bakanlığa daha ihtiyaç var memlekette..üfürmeyi engelleme bakanlığı..:)
Anlayan var, anlamayan var..:cool:
https://twitter.com/i/status/1010154287257792513
Saadet Parti GİK üyesi Veysel İlhan...:)
Eğer seçimden sonra ciddi bir hükümet gelirse cari açığı düşürmek kolay. Yüksek kur ile ithal ikamesi ürünlerin üretimine destek verirsin ,bu ürünleri eskiden üretipte vazgeçen insanlar firmalar 6 ayda üretime başlar. En geç yıl içinde ithalat ciddi oranda düşer.
Ama bunu yapmak için gerçekten sağlam ve işbilir bir hükümet gerekiyor.
Dolar kıtlığı arttıkça o cari açık seve seve kapanacakta..
Cari açığımız, dolar borçlarımız, forever teşviklerimiz vb. bir tarafta..
FED ECB kesintileri, faiz artışları, vergi indirimleri, ticaret kısıtlamaları vb.. diğer tarafta..
Yavaş veya hızlı..bence bu sene işimiz zor..:(
Seneye bir daha bakacağız..:cool:
Katılıyorum..gelecek hükümet belki bir parça değiştirebilir ama gidişat belli bence..:(
Dışarıda kimseninde senin seçiminle, faizlerinle ilgilendiği yok..olumlu bir şey olsada çıksam diye bakıyorlar..bence diyeyimde kavga çıkmasın..:)
Durum çoğu EM'lerde böyle ama..az yada çok..Epeydir yazdığım gibi önden junk olanlar buyuruyor sadece..
bu başlığı daha çok bilgi yerel ve yabancı ekonomik haberlerin yorumlanması olarak kullanırsak çok mutlu olacağım diğer başlığa dönmesin rica ediyorum ! diğer başlıkta dolar galaksiler arası seyahat yapsın itirazım yok
doları düşürmek için birinci önceliğimiz yabancı üretimciyi çekmemiz gerekiyor. yabancı yatırımcı demiyorum dikkat, yabancı üretimci. maalesef en az hasar ile en hızlı bu şekilde düzlüğe çıkarız.
Herkes dxy den bahsediyor ama ecb ve japon MB si genişlemeye son verip de paramı geri istiyom dediginde ozaman EM ler fena sallanacak.....dxy yi değil aslında mümkün olsa da piyasadaki para arzını takip edebilsek keşke.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hem karamsarlık pompala hem beter olacağız de asıl troll sensin !! sen yürü git len !!! ekonomi iyi değil demek başka beter olacağız demek başka !! sen dolardan cukka yapacaksın diye ekonomik gerçeklerle alakası olmayan saçma yorumlarını mı okuyacağım senin ! üstelik ben senden alıntı bile yapmadım genel konuştum öyle bir dolar fanatiği olmuşsun ki gözün kararmış hemen laf yetiştirme çabasına girdin !!
Okuma arkadaş okuma blokla gitsin...senin için yazmıyorum zaten.sikintin başka değil mi ? Zoruna mı gitti ?sanki herşey çok iyide ben karamsarlık asiliyorum.. blokla hemen..Allah akıl fikir versin..sanki ekonomiye ben yön veriyorum.sivr...z..a MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sakin sakin !!!!
bahri human beklentisini yazmış..
fazla da büyütmemek lazım..
10 tl olabilir bile diyebilir..ki bende seçimden sonra kontrol bende derlerse 10 tl olabileceğini söylüyorum..
her gün 5 kere batıyoruz kaçınnnnn demedikten sonra sorun yok..:)
kendisi beter olacağız dedi zaten :) ben rica ettim kendisi yürü git len dedi troll dedi :) adam kim gelirse gelsin dolar çıkacak diyor parti ayrımı yok mb bağımsız olursa şu olursa bu olursa kontrol bende olursa falan diyede ayırım yapmıyor üstüne de bana badem muamelesi yapıyor :)
Birader bu yazıyı yazmasan ben sana onları hiç yazmazdım.resmen beni algı operasyonu yapmakla suçluyorsun.bende tepki gösterdim doğru biraz aşırıya kaçmışim ama tanımadığın birine algı operasyonu yapıyorsun denmez.ayiptir.kaldiki konjektur ve ülke ekonomisi çok kötü bir durum olduğumuzu gösteriyor...böyle giderse arjantinden farkımız kalmaz.5 nisani yaşamış adamim ben.ben istemezmiyim herşey güllük gulustanlik olsun..Ama değil..ve biz bodrolular en çok zarar edenleriz.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nasreddin Hoca gibi, ya olursa, dedik! :)
4.45-4.75 bandı içinde kapanış yaparak, 200 günlük basit hareketli ortalamayı beklerse, sene sonuna kadar bu şekilde vakit geçirebilir.
Gerçi, bu sene başında, Şubat-Mart gibi, 200 günlüğe değmesi gerekmemiş. Ortalama fiyata iyice yaklaşınca, fiyat direksiyonu yukarı kırmış. Bu hareketin benzeri için de, sonbaharı beklemek yeterli olur gibi görünüyor.
http://666kb.com/i/dum7simydsvkvo1hc.png
Şimdi arkadaşlar fiziğin kanunları var.Misal yerçekimi kanunu,merkezkaç kuvvetinin cisimlerin hareketini etkilemesi falan.Yerçekimi kanununa göre belli bir yükseklikten bıraktğın cisim yerçekimi nedeniyle yere düşer.Düşmediyse düşüşü engelleyen aksi hareketi doğuran bir güç uygulanmış demektir.Ekonomi bir bilimse ki sapmalar olsa da ben bilim olduğuna inanıyorum,dolar asla düşmez mevcut dinamiklerle hep yukarı gidecek önümüzdeki bir kaç yılda.Bu çıkış grafiğinde eğim nasıl olacak arada osilasyonlar nasıl ve ne zaman olacak o tartışılabilir ama bizim ekonomik dinamiğimizde ve FED in faiz artırımları, dolar emisyonunu azaltma planları falan ortadayken doların yönü konusunda konuşmak manalı mı bilmiyorum.Hep yukarı hep yukarı:))))))))))) Biz ne desek boş hep yukarı.
BOJ uzun zamandır resesyondaki bir ülkenin mb'sı ....ama eğer olurda faiz falan artırmazsa muhtemel bir krizde savunacak dalları kalmaz....Gerçekten en berbat durumda olanlar onda....Ama asıl ECB de görünmeyen ve dillendirilmeyen bir tehlike var..oda Avrupa bankacılık sistminin (özellikle italyan bankalarında) toksit varlıkları.......bu durum patlarsa doce ye sıçrayabilir...Yine heralde alaman hükümetinin müdahale etmesi gerekecek.....
Yanlış nerede biliyor musunuz? Sn Hakem
Usd hep yükselecek değer kazanacak diyorsunuz ya..
Şöyle daha doğru olmaz mı söyleminiz...tl değer kaybedecek demek gibi mesela..
Reel usd pozisyonu alan yatırımcının orta vadede global anlamda kazanması mümkün görünmüyor.. Saygılar
Sayın thejackalav;
Atilla Yeşilada, 2019 Haziran'ı gibi IMF'ye gitmeye mecbur oluruz diyor. Ne dersiniz? Gitmek zorunda kalır mıyız? Gideceksek zamanlaması nasıl olur?
Saygılar.
Konumuz dolar tl korelasyonu sayın jackalav elbette tüm yazdıklarım dolar tl korelasyonu üstüne.Ha tl nin tüm kurlara karşı değer kaybetmesi de sözkonusu ayrıca ,bu cari açık ve ithalat ekonomisi ile elbette kaçınılmaz son o.Tl nin değer kaybetmesi şeklinde de yazabiliriz elbette.Ama neticede derdimizi anlatma açısından bence ha ali veli ha veli ali çok farketmez :))))))))))))Bizim bu forumda yorumlarımızda sabit gözlemci olduğumuz nokta türkiye o minvalde düşünüyorum ben hep.Trendeki sabit gözlemci 200 km hızla uçuruma gidiyor gibi özetlenebilir problem.Tren de malum bizim ekonomi oluyor maalesef.
Orta vade demişsiniz ya, siz dolardan da anlamıyorsunuz bence..üzgünüm..:cool:
Siz yerele, TL'ye takılmış kalmışsınız..bu ayın 2'sinde aşağıdaki yorumu yaptıktan sonra sizin belirttiğiniz gibi 30 yıllık borsacı geçmişiniz olduğunu düşünmüyorum..yada varsada iyi bir borsacı geçmişiniz olduğunu düşünmüyorum..selamlar..
Kapanan dolar başlığından old. için alıntılayamadım;
Alıntı:
Bu dolar olayını 2000 Yılında borsa zirvesine benzetmeye başladım..
O zamanlar elinde poşet ile para dolu insanlar gelip ben hisse alacağım der para dolu poşedi masaya bırakırdı... Herkez in ağzında borsa vardı...
Şimdide herkezin ağzında Benjamin... Alan alana altın realize edilip dolar alınır anlarımda 2 cent ten hisse satıp dolar alanlar ve TL yi dolara çevirenler in sonunu merak ediyorum