Sayfa 317/777 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    adamlar akıllı..hangi hükümet gelirse gelsin cari açık tek bir yolla düşebilir...oda kurun yükselmesine izin vererek....bu ülkede ithal ikame devam ettikçe başka yolu yok...resmi enflasyon ileride %0 lere kadar çıkacaktır diye düşünüyorum.
    Eğer seçimden sonra ciddi bir hükümet gelirse cari açığı düşürmek kolay. Yüksek kur ile ithal ikamesi ürünlerin üretimine destek verirsin ,bu ürünleri eskiden üretipte vazgeçen insanlar firmalar 6 ayda üretime başlar. En geç yıl içinde ithalat ciddi oranda düşer.
    Ama bunu yapmak için gerçekten sağlam ve işbilir bir hükümet gerekiyor.
    Y.T.D.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    adamlar akıllı..hangi hükümet gelirse gelsin cari açık tek bir yolla düşebilir...oda kurun yükselmesine izin vererek....bu ülkede ithal ikame devam ettikçe başka yolu yok...resmi enflasyon ileride %0 lere kadar çıkacaktır diye düşünüyorum.
    Dolar kıtlığı arttıkça o cari açık seve seve kapanacakta..

Cari açığımız, dolar borçlarımız, forever teşviklerimiz vb. bir tarafta..

FED ECB kesintileri, faiz artışları, vergi indirimleri, ticaret kısıtlamaları vb.. diğer tarafta..

Yavaş veya hızlı..bence bu sene işimiz zor..

Seneye bir daha bakacağız..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Dolar kıtlığı arttıkça o cari açık seve seve kapanacakta..

Cari açığımız, dolar borçlarımız, forever teşviklerimiz vb. bir tarafta..

FED ECB kesintileri, faiz artışları, vergi indirimleri, ticaret kısıtlamaları vb.. diğer tarafta..

Yavaş veya hızlı..bence bu sene işimiz zor..

Seneye bir daha bakacağız..
    Dostum bu sene doları yıl sonunda 5.50 euroyuda 6.70 lerde bekliyorum..2019 daha beter olacak..piyasaya iyimserlik pompalaniyor....ama aslı astarı yok.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Dostum bu sene doları yıl sonunda 5.50 euroyuda 6.70 lerde bekliyorum..2019 daha beter olacak..piyasaya iyimserlik pompalaniyor....ama aslı astarı yok.
    Katılıyorum..gelecek hükümet belki bir parça değiştirebilir ama gidişat belli bence..

Dışarıda kimseninde senin seçiminle, faizlerinle ilgilendiği yok..olumlu bir şey olsada çıksam diye bakıyorlar..bence diyeyimde kavga çıkmasın..

Durum çoğu EM'lerde böyle ama..az yada çok..Epeydir yazdığım gibi önden junk olanlar buyuruyor sadece..

5. bu başlığı daha çok bilgi yerel ve yabancı ekonomik haberlerin yorumlanması olarak kullanırsak çok mutlu olacağım diğer başlığa dönmesin rica ediyorum ! diğer başlıkta dolar galaksiler arası seyahat yapsın itirazım yok

6. doları düşürmek için birinci önceliğimiz yabancı üretimciyi çekmemiz gerekiyor. yabancı yatırımcı demiyorum dikkat, yabancı üretimci. maalesef en az hasar ile en hızlı bu şekilde düzlüğe çıkarız.
    "O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bu başlığı daha çok bilgi yerel ve yabancı ekonomik haberlerin yorumlanması olarak kullanırsak çok mutlu olacağım diğer başlığa dönmesin rica ediyorum ! diğer başlıkta dolar galaksiler arası seyahat yapsın itirazım yok
    Birader burasının asıl konusu genel ekonomi ve döviz.... yazdıklarımiz hoşuna gider gitmez o senin sorunun.konustugumuz konu zaten bu topigin konusu.isguzarlik yapmayın..

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Birader burasının asıl konusu genel ekonomi ve döviz.... yazdıklarımiz hoşuna gider gitmez o senin sorunun.konustugumuz konu zaten bu topigin konusu.isguzarlik yapmayın..

sen hem kur hedefi verip adeta yatırım danışmanlığı yapacaksın birde zeytinyağı gibi üste çıkacaksın hadi ordan !! Yorum yapmak ayrı şey kur hedefi verip algı operasyonu yapmak ayrı şey

Sayfa 317/777 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •