İşci ya da standart tüketici konunumdaki vatandaş için devlet şunu mu diyor..Kardeşim bana maliyetin az olsun, tüket kafanı uyuştur, servet yapamadan gec git bu diyardan..Sonraki köleler gelsin..
Printable View
Bu donemde kimse yatirim amacli ev almaz.
Ihtiyaci olanda alimi erteler.
Eger bir yapinin kira carpan orani 15 ise mantikli bir yatirimdir
Ancak Turkiye de bu 30 falandi ve yavas yavas dusmeye basladi artik.
Ornegin ben Malta da yasiyorum. Bundan yaklasik 4 yil once evimizi 110k euroya aldik. O zaman kira ucretleri o bolgede yillik 6 - 7k euro idi ve mantikli bir yatirimdi ve bunun mevyesini aldik.
Simdi bu evimizi satiyoruz. 245 euroya sattik ve bu bolgede kiralar yillik 2 katina cikti. Yani kira carpani ile bu evin 180k - 210k arasinda olmasi gerekirdi. Bu bolgede ki yatirimlar sebebiyle biraz yuksek fiyattan satmamiz normal
-----------------------
Ancak Turkiye de 500 - 600 bin TL ye satilan evler 2000 TL den kiraya veriliyordu. Burada bir orantisizlik vardi. Balon burada olustu.
Almanya olmasi gerektigi kadar buyuyur, ekonomiyi isindirmiyor. Issizligi ve enflasyonu olmasi gereken seviyelerde tutabiliyor.
Ve en onemlisi verimli ve uretim odakli bir buyumeye sahip
Biz ise son 10 yilda verimsiz ve tuketim odakli bir buyumeye sahip olduk
Bu buyume oranlari bile issizligi yuzde 10 altina indirmeye yetmedi.
Kapasitemizi zorladik ve bu yuzden ekonomi isindi.
Hocam ben yıllardır bizim emlak piyasasını takip ederim.Emlak sonunda hep eurobond faizine uyar.Misal eurobond faizimiz yüzde 5 mi 20 yılda paranı geri alıyorsun demektir.Emlaktaki kira çarpanı da ona uyar uymak zorunda kalır.Şu anda eurobond faizleri yüzde 7 falan demek ki 14 yıl kira çarpanında mantıklı bir yatırım olur ev almak , bir kaç ay sonra fiyatlar orda dengelenir.Ben yıllardır hesap ederim pek şaşmaz dediğim hesap.
Dediğim nedenle ev fiyatları şu anda balon, yakında hesap dediğim hesaba uyar.
Biz de ekonomi yönetimi falan yok da ondan.Bizden istenen ve aklımızın bastığı tek şey kura bas faizi yüksek tut,gavura net kar transferi sağla,bu arada borçlar artsın,onları da malı mülkü satarak kompanze et ve bu devran dönebildiği kadar dönsün.Düyun u umumiye kadar gider bu cycle.Maalesef aklımız bu kadar.
Valla ben bir delilik yaptim. Esim ve ben biraz yorulduk isten gucten (Bu arada esim Maltali)
Bir suredir aklimizda her seyi satmak ve bir sure dinlenmek vardi.
Oyle de oldu. Ani bir kararla her seyi satisa cikardik ve sansliyiz ki (Malta da talep cok yuksek) kisa zamanda kafamizda ki fiyatlara gitti. Simdi kendimizi guvende hissedecegimiz parayi Malta da birakacagiz. 3 ya da 4 ay sonra Maltayi terk edip 6 ayligina Turkiye de yasamaya karar verdik. (Sonrasini o 6 aylik gecis sureci gosterecek) Ozellikle oglum icin istedik. 2 yasina girecek. Biraz Turkce ogrensin, ailemle vakit gecirsin vs.
Esim ve ben iyi kazaniyoruz. Ozellikle onun pozisyonu ve maasi cok iyi ama hayatta sadece paradan ibaret degil. Bazen insanin hayatinda degisiklikler gerek. Iste boyle deliyiz. Cunku calismanin ve kazanmanin bir sonu yok.
Bu 6 aylik surede danismanlik uzerine bir seyler yapabilirim Turkiye de. Esim yonetici ve bende projeler yaptim zamaninda.
Hatta aklimda Turkiye den Maltaya dil okuluna gidecek olanlara aracilik etmek var. Bunu yapan firmalar var ama yuksek komisyon aliyorlar. Oysa ki hic gerek yok. Malta daki okullarin hepsini ayarlarim. Onemli olan Turkiyeden kisilere ulasmak. Cunku surec zor degil ve herkes yapabilir. Bunun yaninda Kosgebe basvuracak olanlara proje danismanligi yapmayi dusunuyorum
Keyifli ve eglenceli olabilir. Hic olmasa da 6 ay tatil yapariz.
Ne güzel sn alenıchev ,insanca yaşam bu işte,6 ay tatil yaparsınız dinlenirsiniz.Bu ara ekonomik kriz var burdan yurtdışına kaçmayı düşünen pek çok insan var kimbilir bir kısmına da faydanız dokunur.Ben pek yurtdışı sevemiyorum.Nedense bu sınırlardan çıkamıyorum,üşengeçmiyim,tutucumuyum bilemedim ,belki de turistik yerde yaşıyorum zaten envai çeşit gavur geliyor memleketimize ben onları tanımaya oraya kadar ne gideceğim, zaten hepsi para verip geliyor güzelim memleketime diye düşünüyorumdur bilinçaltımda kimbilir:))))))))
Gavur lafı ağız alışkanlığı,ironi yapıyorum elbet,eşiniz maltalıymış aman alınmayın sayın alenıechev:)))))))))))
Zaten eger boyle bir sey yaparsam burada paylasirim. Az cok taniyor insanlar artik beni.
Bu sayede kitlelere ulasiriz. Yazik aileler cocuklarini binbir zorlukla gonderiyor ve dunya para oduyorlar. Bu sayede ceplerinden daha az cikar ve direk muhattap olacaklari insanlari karsilarinda bulurlar.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende avrupadan sikildim. Hicbir yere gidesim gelmiyor artik. Ortadoguyu cok merak ediyorum. Urdun ve Israile gidesim var.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahminen yaşlılar bankaların en eski müşterileri benim bildiğim eski müşteri el üstünde tutulur. Konu bankacılık olunca tam tersi oluyor. Ahlaken doğru bulmuyorum. Sende kazan müşterinde kazansın felsefesinde olmalılar Hangi banka ?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İçimizde en gariban sensin zati. Para ne gezsin sende [emoji3]
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Güldüren faizi sürekli değiştirip duruyorlar...
Burgan bank
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şöyle bir gözattım da her gün 10-15 firma arası konkordato ilanı var. Bazı günler 20 leri geçmiş.
Borçlarının vadesi geldiğinde ödeyemeyen şirkeler için borçlarını tenzilatlı ödeme ya da ileri bir tarihe vadelendirme olarak konkordatonun tanımı yapılmış. Borçlarını ödeyebilmek ve muhtemel iflastan kurtulma şansı olarak kullanılıyor.
En çok 2 yıl 5 ay sürebiliyor.
Konkordato ekonomiye inecek sert darbeyi yumuşatma amacı taşıyor.
Deniz hoşgeldin kampanyasında 60 gün üstüne 24 veriyor, e vadeli.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Burgan ve Odea'dan oran alan var mı bugün için 400k+ temdit.
Güncelleme:
%23.50 32 gün temdit
%23.60 90 gün temdit
%23.75 1 yıl temdit
oran geldi.
Stopaj avantajı devam edecek mi onu kestiremiyorum. Devam etmezse belki 90 gün daha iyi bir seçenek olabilir mi?
burgan güldüren 24 oldu
Değerli arkadaşlar
Bugün dönüş var vadelide...
Sizce uzun vadeli mi bağlamalıyım? Şubat ortası gibi mesela..
Stopajlarda süre uzamayacak gibi.
Yorumlarınız için teşekkürler.
Burgan dijital de 34 gün vadeye 25 almak varken neden 23.50 yi kabul ettiniz ki?:notr:
https://www.burgan.com.tr/tr/Pages/b...e-mevduat.aspx
şubeden açılmış olan hesabın dijitale taşınması için dilekçe verin 2 günde geçişi sağlanır ,şubenin düşük oranlarından kurtulursunuz ayrıca dijitalle de pazarlık yapmak mümkün.Pazarlıksız olarak bile dijitalin oranları daha yüksek ve 250k üzerine oran alamamak diye birşey yok.
BURGAN dijital 32-91 GÜN VADE 24,75 E düşürdü
düşüş eğilimi ve stopaj avantajı nedeniyle91 günlük bağladım bakalım...