Sayfa 317/1012 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bu donemde kimse yatirim amacli ev almaz.

Ihtiyaci olanda alimi erteler.

Eger bir yapinin kira carpan orani 15 ise mantikli bir yatirimdir
    Ancak Turkiye de bu 30 falandi ve yavas yavas dusmeye basladi artik.

Ornegin ben Malta da yasiyorum. Bundan yaklasik 4 yil once evimizi 110k euroya aldik. O zaman kira ucretleri o bolgede yillik 6 - 7k euro idi ve mantikli bir yatirimdi ve bunun mevyesini aldik.

Simdi bu evimizi satiyoruz. 245 euroya sattik ve bu bolgede kiralar yillik 2 katina cikti. Yani kira carpani ile bu evin 180k - 210k arasinda olmasi gerekirdi. Bu bolgede ki yatirimlar sebebiyle biraz yuksek fiyattan satmamiz normal

-----------------------

Ancak Turkiye de 500 - 600 bin TL ye satilan evler 2000 TL den kiraya veriliyordu. Burada bir orantisizlik vardi. Balon burada olustu.
    Hocam ben yıllardır bizim emlak piyasasını takip ederim.Emlak sonunda hep eurobond faizine uyar.Misal eurobond faizimiz yüzde 5 mi 20 yılda paranı geri alıyorsun demektir.Emlaktaki kira çarpanı da ona uyar uymak zorunda kalır.Şu anda eurobond faizleri yüzde 7 falan demek ki 14 yıl kira çarpanında mantıklı bir yatırım olur ev almak , bir kaç ay sonra fiyatlar orda dengelenir.Ben yıllardır hesap ederim pek şaşmaz dediğim hesap.

Dediğim nedenle ev fiyatları şu anda balon, yakında hesap dediğim hesaba uyar.

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Hocam dil kursuna gelmek istiyorum, biraz da kafa değişimi olsun..Hangi dil kursunu önerirsin. Bi de nerde konaklıyım ?
    Dil kurslarini pek bilmem. Hic isim olmadi simdiye kadar.

Dil ogrenmekten ziyade kafa dinleyeyim, gezeyim tozayim diyorsan gel

Yoksa hic gelme, yalan olur

Almanya olmasi gerektigi kadar buyuyur, ekonomiyi isindirmiyor. Issizligi ve enflasyonu olmasi gereken seviyelerde tutabiliyor.

Ve en onemlisi verimli ve uretim odakli bir buyumeye sahip

Biz ise son 10 yilda verimsiz ve tuketim odakli bir buyumeye sahip olduk

Bu buyume oranlari bile issizligi yuzde 10 altina indirmeye yetmedi.

Kapasitemizi zorladik ve bu yuzden ekonomi isindi.
    E demek ki yüksek büyüme için yüksek enflasyon şart değil,başka modeller de var.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Hocam ben yıllardır bizim emlak piyasasını takip ederim.Emlak sonunda hep eurobond faizine uyar.Misal eurobond faizimiz yüzde 5 mi 20 yılda paranı geri alıyorsun demektir.Emlaktaki kira çarpanı da ona uyar uymak zorunda kalır.Şu anda eurobond faizleri yüzde 7 falan demek ki 14 yıl kira çarpanında mantıklı bir yatırım olur ev almak , bir kaç ay sonra fiyatlar orda dengelenir.Ben yıllardır hesap ederim pek şaşmaz dediğim hesap.
    Kesinlikle oyle. Tebrik ederim guzel ve mantikli bir analiz.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    E demek ki yüksek büyüme için yüksek enflasyon şart değil,başka modeller de var.
    Biz enflasyonu yuzde 10 a dusurursek zil takip oynariz

Ama ABD ya da AB ulkeleri yuzde 2 - 3 e cikardiklarinda baslarina agri girer

Biz enflasyonu yuzde 10 a dusurursek zil takip oynariz

Ama ABD ya da AB ulkeleri yuzde 2 - 3 e cikardiklarinda baslarina agri girer
    Biz de ekonomi yönetimi falan yok da ondan.Bizden istenen ve aklımızın bastığı tek şey kura bas faizi yüksek tut,gavura net kar transferi sağla,bu arada borçlar artsın,onları da malı mülkü satarak kompanze et ve bu devran dönebildiği kadar dönsün.Düyun u umumiye kadar gider bu cycle.Maalesef aklımız bu kadar.

Valla ben bir delilik yaptim. Esim ve ben biraz yorulduk isten gucten (Bu arada esim Maltali)

Bir suredir aklimizda her seyi satmak ve bir sure dinlenmek vardi.

Oyle de oldu. Ani bir kararla her seyi satisa cikardik ve sansliyiz ki (Malta da talep cok yuksek) kisa zamanda kafamizda ki fiyatlara gitti. Simdi kendimizi guvende hissedecegimiz parayi Malta da birakacagiz. 3 ya da 4 ay sonra Maltayi terk edip 6 ayligina Turkiye de yasamaya karar verdik. (Sonrasini o 6 aylik gecis sureci gosterecek) Ozellikle oglum icin istedik. 2 yasina girecek. Biraz Turkce ogrensin, ailemle vakit gecirsin vs.

Esim ve ben iyi kazaniyoruz. Ozellikle onun pozisyonu ve maasi cok iyi ama hayatta sadece paradan ibaret degil. Bazen insanin hayatinda degisiklikler gerek. Iste boyle deliyiz. Cunku calismanin ve kazanmanin bir sonu yok.

Bu 6 aylik surede danismanlik uzerine bir seyler yapabilirim Turkiye de. Esim yonetici ve bende projeler yaptim zamaninda.

Hatta aklimda Turkiye den Maltaya dil okuluna gidecek olanlara aracilik etmek var. Bunu yapan firmalar var ama yuksek komisyon aliyorlar. Oysa ki hic gerek yok. Malta daki okullarin hepsini ayarlarim. Onemli olan Turkiyeden kisilere ulasmak. Cunku surec zor degil ve herkes yapabilir. Bunun yaninda Kosgebe basvuracak olanlara proje danismanligi yapmayi dusunuyorum

Keyifli ve eglenceli olabilir. Hic olmasa da 6 ay tatil yapariz.

Sayfa 317/1012 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •