Aslında bu konuda iç rahatlatıcı tek şey bizim sağlık sistemimiz italya çin vs ye göre çok daha iyi durumda.Hem yoğun bakım yatağı hem personel kalitesi açısından çok iyiyiz.Yanlış olan nokta bazı kararlarda geç kalmamız.
Printable View
Aslında bu konuda iç rahatlatıcı tek şey bizim sağlık sistemimiz italya çin vs ye göre çok daha iyi durumda.Hem yoğun bakım yatağı hem personel kalitesi açısından çok iyiyiz.Yanlış olan nokta bazı kararlarda geç kalmamız.
Çin vefat edenleri yaktı galiba, Ingilterede de yakmanın yaygın olduğunu biliyorum, Italyanlarda durum nedir, Iran ne yaptı?
Malûm biz de naaşlar cemaat ile gömülür, o da ayrı bir facia olur.
Ne virüsmüş, neleri düşündürüyor adama!
Personel kalitesi çok iyi bademciği alınmış çocuğu bunlar ne kadar da ay yazık sana şişmiş diyen doktor var
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Annemi enfeksiyon hastalıklarına götürdük .
Orası benim branşım değil dedi .
Göğüs hastalıkları randevu al dedi
Oraya gittik benlik değil
Kulak burun boğaza git dedi .
3 ünün arasında hep 15 olduğu için 1 ay geçti
Kulak burun boğaza gitmedik zaten corona da çıktı diye
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hey allahım ben de forumun kalitesi yüksek diye düşünürdüm.
Neyse umarım olmaz ,ama corona falan olursanız bakın bakalım o hemşireler doktorlara ne gözle bakacaksınız.Gözünüzde nasıl büyüyecekler anlarsınız.
Neyse umarım doktorlara işiniz düşmez ,corona olmazsınız.Bu da bu foruma uzun süre gireceğim son entry.Kendinize iyi bakın arkadaşlar.
Virüse karşı neler yapıyoruz , virüs sonrası hayatımızda neleri değiştirdik paylaşalım biraz .. :yes:
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=42615
Doktor fizik tedavi verdi 15 günlük dakika sekmeden her gün tedavim yapıldı, bu doğru.
Geçen sene mart ayında üşüttüm, aile hekimi ve 2 ayrı acil hekimine gittim nanay, baktım gebereceğiz Kutahya da özelde hekimlik yapan uzaktan dr. enisteye gittim, sabaha dirildim bu da doğru.
Kızdı yahu, sanki yalan yanlış yaşamadığımız şeyleri yazıyoruz.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, finansal kuruluşların müşterilerini mağdur etmemesi konusunda güçlü tavsiye kararı aldı.
BDDK: "Kredi limiti olan firmaların, likidite ve nakit ihtiyacına yönelik talepleri hızlıca karşılanmalı."
BDDK: "Kredi geri çağırma, mevcut kredi limitini kullandırmama, fiyat artırma, teminat şartlarını zorlaştırma gibi uygulamalardan özenle kaçınılmalı."
Ben bir Viop topigini gezeyim geleyim, bakalım haşarat ne yapıyor?:yes:
Haaa... Nasihat neyimi de verip öyle gideyim, demek ki asla bir hekime hekimleri eleştirmeyecekmişsiniz, bu küpe olsun istediğiniz organınıza sallandırın.:kahkah:
Hkm bey kızmayın ya biraz bizim ülkemizde tüm meslekler sıkıntı gercekten. Kendi mesleğimi düşünüyorum neler neler var. Burada ki inanın herkesin mesleğini ele alsak hepsi elimizde kalır. benim tek sağlıkçılar da sevmediğim konu malesef bazılarının sırf menfaati için mumesillerin istediği ilaçları gereksizde olsa yazması. Yoksa brnimle muhteşem ilgilenen muhteşem aile hekimlerine gördüm acil doktirlarida gördüm. Hatta bir tane aile hekimim vardı ya ben artık odadan çıkmak isterdim sanki çocuğu gibi bana en az yarım saat tavsiyede bulunuyordu. Hatta bir keresinde artık odadan çıkmak için yirtindim ve yarım saati geçti bir çıktım millet kapıda cık cıkliyor. Diyemedim de doktor bırakmadı diye başıma öne eğip ayrıldım.
Biraz eskiyi bilirim.
Keşke bilimsel temelde uzmanlaşma yolunda ilerlendiğini görseydim bu yıllar içinde.
İhtisas alanı olarak daha çok para kazanma odağı ile çevresini şekillendirmekte.
Para kazanmak kötü bişey değil de, neyi paraya tahvil etiğiniz işte o önemli.
Hey allahım ben doktor olduğum halde geçen ay gittiğim kulak doktoru doktor olduğumu bile bile bana muayene esnasında onlarca hata yaptı,o adamı adam yerine de koymam insan yerine de.Ama bu genel gerçeği değiştirmez bizde doktor kalitesi dünya ortalamasının çok üstündedir.Gereksiz şeyler yazılmasın lütfen.Bu ara arzu etmem ama acil bir durum olursa o insanlardan medet umacaksınız.Eleştiri tartışma zamanı değil,şimdi sağlıkçıları onore etme zamanı.Saçma sapan tekil örneklerle bir meslek grubunu suçlamayın.Bana atfen yazmayın bu konuyu uzatmayalım.
Hani burada YMMlere laf atılıyor diye (ortada hakaret aşağılama yok) benim tepki göstermeme benziyor.
Sn hkm. burada hemen herkes doktorlar ve sağlık personeli hakkında birşeyler söyleyecek kadar tecrübeye sahiptir.
gerek yok bu alınganlık ve sert tepkiye
Bora bey ben meslektenim.Doktorlarımızın kalitesi iyidir derken mesleki kalitesini kastettim.Bunu da bildiğim için söylüyorum.Tehdit falan yok.Şimdi gereği yok mesleğin risklerini anlatmamın .Ama en riskli mesleklerden biridir doktorluk.Saygınlığına dikkat etmek lazım.Bana atfen yazmadan doktorlar hakkında yazılan tekil eleştiriler salgına hazırlık yapan bir ekibin şevkini kırar mı kırmaz mı onu düşünün.Ben emekli adamım ama hastaneye düşsem o insanlardan medet umacağım onların insafına ve becerilerine kalacağım.Bu kadar önemli bir iş yapan kendi hayatımızı emanet edeceğimiz insanların morali önemli değil mi.
Erken tedavi hayat kurtaracak mı göreceğiz. Eğer bu ilaç işe yarıyorsa erken teşhisle beraber kullanılabilir. Yeni tanı kitleri inşallah bekleneni verir.
Önemli olan tespit edilen vaka sayısını, toplam vaka sayısına yaklaştırmak. Sonrasında bu insanları tedavi etmek. Almanya veteriner kliniklerini test merkezine dönüştürmeyi düşünüyor. Bizde benzer şekilde elimizden geleni ortaya koymalıyız.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ha bana gelince bana ana avrat söven adamın karısının ameliyatına girdim ,hastasını kurtardım.Biz neyi ne zaman yapacağını bilen insanlarızdır merak etmeyin.
benim eşim yanlış ve yetersiz operasyon ve kötü post operasyon hizmetleri nedeniyle yürüme engelli oldu. çok şöhretli bir hoca ve ekibi yaptı ameliyatı.ameliyatta ekolü denen mikrop bulastirdilar esimin bacağına, yani insan dışkısı ile bulaşan mikrop...30 gün en ağır antibiyotik bombardımanına tuttular. ölümden kurtuldu. ama hastaneden çıktığında yuruyemiyordu. bir bardak su bile alamıyor. 10 yıldır evde. ailemizin her ferdinin tüm psikolojisi ve hayati mahvolbiliyorum buna da söylenecek şey bulunur. ama bizim ailecek dinleyecek halimiz yok.
Eşinizin durumuna cidden üzüldüm.Bir ihmal olmadığına sadece kötü bir talih olduğuna inanmak isterim cidden.Ama biraz da erken emekli olma nedenim bu tarz şeyler.İşimizin doğasında maalesef her zaman her an tatsız şeyler olma olasılığı var.Ben bu kadar riskli bir işi artık yapamam deyip bıraktım.Hayatımın en doğru kararıydı.