BetaPro Crude Oil Daily Bull ETF (HOU.TO)
52 Week Range..(9.30----- 1,440.00)
şimdiki fiyat:15,32
TGE İÇİNDE % 5 var...harekete bak....yıl içinde 1440 görmüş...nası bişi bu?
https://finance.yahoo.com/quote/HOU.TO/
Printable View
BetaPro Crude Oil Daily Bull ETF (HOU.TO)
52 Week Range..(9.30----- 1,440.00)
şimdiki fiyat:15,32
TGE İÇİNDE % 5 var...harekete bak....yıl içinde 1440 görmüş...nası bişi bu?
https://finance.yahoo.com/quote/HOU.TO/
Çerez parası dışında PPF'lerle tüm ilişkimi kestim.Düzelecekleri yok bunların.
ıpv +0,40
tte +0,39
tte +0,98
tta +1,49
ıpj +0,72
GMA ve OPB borsanın düşüş yaşadığı Temmuz 28'den üzüyor. Portföylerinin yaklaşık 4/1 hisse iken halen bir türlü düzelmemesi canımı sıkıyor. Zararına satıp çıkmakta istemiyorum ama amatör düşüncemle umutta görmüyorum gibi. Piyasa riskleri vs anlıyorum ama değişken fon olup halen aynı dağılımda gitmesi canını sıkıyor insanın.
ACC fonun değerleri 2 gündür tefaşta gorunmuyor ..
sebebi ne olabilir ki
Merhaba . MAC Aktif yönetilen bir fon değil . Hatta Haydar bey açıklamalar yapıyor ucuza alıp uzun süre beklemek yönünde. Sattığımız hisselerden birinde 3 , diiğerinde 2 senedir bekliyorduk dedi hatta twitter da . Yani sürekli alım satım yapmak taraflısı bir fon değil. Bilgi vermek istedim .
ppf yerine koyduğum eib+sua defansif değişken sepeti günlük 0.05 % ortalama ile gidiyor. Haftasonlarını da ilave edince fil pff ortalaması 0.04'e % yaklaşıyordu ortalamada. Fark az görünmesine ragmen uzun vadede fark yaratacak diye ümit ediyorum
Bugun MAC'a satis verdim.
Cesitlendirmek guzel fakat getirisi TKF'nin gerisinde kaliyordu.Gelen nakiti TKF'ye dondurecegim.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kastettiğim aktiflik o değil. Endeks fonu değil yani. Sonuçta benchmarkını geçmek gibi bir çabası olan, portföyündeki hisseleri değiştirip müdahale eden mutual fonlar kategorisinde.
Hisse değiştirme periyotu ve beklenti sürelerinin artması ''aktiflik'' tanımını değiştiren bir durum değil.
Elbette tercihiniz ama, hisse yoğun fonlarda bist100'ü düzenli geçebilen halihazırda 4-5 fon var sadece ve bunlar adeta 4 büyük spor kulübü gibi yıllara göre birbirini geçebiliyorlar, ve sıralamaları da sık sık değişiyor, her sene bir başkası şampiyon oluyor.
Örneğin , tacirlerin aynı ekibi tarafından yönetilen tcd bu sene tkfnin gerisindeyken geçen sene çok ilerideydi, seneye tekrar geride olabilir.
mac da tkf nin bazen önünde bazen gerisinde kalabiliyor. bazen de ilerisinde oluyor, ama başarı anlamında uzun vadede tkf'den farkı yok. sepet halinde tutmak, birinin kötüleştiği dönemlerde diğerinin bayrağı almasını sağlayacaktır.
Ben hisse yoğun kategoride en az 3 fonun bir arada tutulmasından yanayım açıkçası ( hatta ben 4 farklı fon taşıyorum )
Şirketimiz, sermayesinin %90,1'ine sahip olduğu bağlı ortaklıklarından Actus Portföy Yönetimi A.Ş.'nin ("Actus") İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. ("İstanbul Portföy") ile birleşmesi yönünde İstanbul Portföy hissedarları ile mutabakata varmıştır.
http://www.actusportfoy.com.tr/wp-co...u_13072020.pdf
Hisse yoğun kategoride bist 100 ağustos ayını -4.29 % ile kapatırken.
Benim hisse yogun fon sepetim ( mac/mps/tkf/nnf- oranları eşit değil ) + 2.36 % ile kapadı. Bu taraf nispeten iyi gitti.
O zaman klişe tabirle kartlar yeniden dağıtılacak. ACC eski performansını sürdürecek mi, fonun yöneticileri de yeni kuruma geçip aynı kalacak mı vs. diye epeyce bir dışarıdan izlemek gerekecek. Umarım performansı değişmez. Bir elin parmağı sayısındaki iyi hisse fonlardan idi.
Her gün 60 liralık aldım şu anda sadece 300 liralık civarı var an itibarıyla ( o da sadece endeks gerileme günlerinde ) .
Ben asla alımları toptan yapmıyorum biliyorsunuz. Sadece biriktiriyorum.
Performansı kötü olursa, diğer fonlarıma döndürürüm.
İyi giderse günlük alımları 100 liraya belki 150 liraya çıkarırım.
Yani prensip olarak bir fona asla komple ve bir anda girmiyorum.
Şimdilik biriktirmeye devam.
Bir de NNF'yi tefaşa açılmadan önce test aşamasından beri bekliyordum zaten. Twitterde vs. reklamlarını görmemiştim bile. Hedef ekibi genel olarak hisse fonları iyi yönetiyor, kötü olacağını sanmıyorum.
Geçmişte bu şekilde opi/oph biriktiriyordum, iyi başlamıştı ancak toplam meblağı fazla yekun etmeden kötü olduğu, osmanlının hayal kırıklığı olduğu anlaşıldı, tkf/mac /mps'ye aktarmıştım.
FNO hakkında ne düşünürsünüz, SUA yerine düşünülebilir mi ? Hangisini tercih ederdiniz ?
FNO'yu ben de beğeniyorum. Yerli piyasadan çok usd ve altına bağlı olduğu için son zamanlarda güzel getirisi var. 114 gündür tutuyorum, çok kötü zamanda girmiştim, uzun bir süre eksideydi ama şimdi mevduat karşılığı %15'i geçti. Geçen gün ilave yaptım, onun mevduat karşılığı da %62 :) Fonlarım arasında bugün sadece SUA eksi getirdi.
FNO'daki yabancı hisse dediği ETF. IEF (ABD tahviline endeksli), VOO (S&P 500), SLV (gümüş)
TESLA'daki düşüşe rağmen IPJ 0,71 getirdi.